Reacties voor: Ben jij klaar voor draadloos opladen van de iPhone?

Gaat Apple het met de iPhone 7 mogelijk maken om hem draadloos op te laden? Is Apple er klaar voor om zo'n nieuwe manier van opladen aan de iPhone toe te voegen?
Benjamin Kuijten | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 34 reacties

  1. Vanaf het moment dat ik die magnetic charging Dock voor de Apple watch zag, viel het plaatje plots ineen.. Deze zal ook gebruikt worden om je iPhone draadloos op te laden. Let op mijn woorden! 🤓

  2. Ik wil geen draadloos opladen.. Tenzij het kan terwijl ik m in m’n broekzak of hand kan houden! Ik heb nu een 3 meter oplaadkabel, voor vrijheid! Die vrijheid heb je niet als je de telefoon voor draadloos opladen op een plaat moet leggen..

  3. Ik vind draadloos opladen één van de meest nutteloze gimmicks. Voor het geld van een oplaadstation kan je net zo goed een mooie dock kopen, dan kun je ook je iPhone vlug neerzetten en weer oppakken. Daarnaast is ‘draadloos’ opladen minder efficiënt en duurt het dus langer. Tevens heb je niet meer de bewegingsvrijheid die je met een kabel wel hebt.
    Ik zie er niets in, maarja, Sumsing heeft het, dus dan moeten wij ook…

  4. @Michel: Precies dit inderdaad. Dit vind ik zo’n toevoeging die ze doen omdat het “moet”. Maak de kabels goedkoper en langer daar heb je mijns inziens veel meer aan. De 2 m kabel die ik heb is ideaal, in bed opladen en op de iPad/iPhone, zonder gedoe

  5. Ik ben bezig met een nieuwe bed wand te maken voor m’n boxspring, ben benieuwd kan ik gelijk een contactloos opladen punt maken ik de bovenkant van de nachtkastjes. Scheelt toch weer kabeltjes.

  6. Vind de naam/term draadloos opladen misleidend, immers om uiteindelijk te kunnen laden heb je een verbinding nodig tussen het laadstation en je stopcontact. Om dit te realiseren is een kabel nodig, dus is het niet draadloos opladen maar laden d.m.v. inductie.

    Hoe dan ook hoop ik dat Apple wel de Qi standaard aanhoudt, en niet weer voor een eigen standaard gaat. En hopelijk zal de Apple watch (als het mogelijk is) d.m.v. een update lokdeze standaard aannemen.

  7. Voor mij totaal zinloos als ik niet de keuze zou hebben om ook nog via een USB kabel te kunnen laden. Van mij mag Apple de ontwikkelingskosten in andere features van de 7 stoppen.

  8. Ik laad al een tijdje draadloos op met mijn 6.
    Bij Ali een lader gehaald en een hoesje met ingebouwde spoel (bij elkaar zo’n 20 euro) en het werkt!
    Ik vind het gebruiksgemak een pluspunt: nooit meer pielen met de stekker, gewoon op de lader leggen.
    Ik heb 3 laders op strategische punten in huis.
    Als het nodig is kan je ook gewoon het draadje gebruiken, maar dat is nog niet gebeurd.

  9. Origineel geplaatst door michel
    Vind de naam/term draadloos opladen misleidend, immers om uiteindelijk te kunnen laden heb je een verbinding nodig tussen het laadstation en je stopcontact. Om dit te realiseren is een kabel nodig, dus is het niet draadloos opladen maar laden d.m.v. inductie.

    Hoe dan ook hoop ik dat Apple wel de Qi standaard aanhoudt, en niet weer voor een eigen standaard gaat. En hopelijk zal de Apple watch (als het mogelijk is) d.m.v. een update lokdeze standaard aannemen.

    Qi is ook maar “een” standaard, net zoals Rezence. De techniek staat nog redelijk aan het begin.

  10. Ik vind dit geen draadloos opladen.
    Tijdens het opladen gebruik ik nog vaak mijne phone dus op iets laten opliggen is geen optie voor mij.
    Ben er niet op tegen maar ik zal de kabel blijven gebruiken en het draadloos opladen is meer een verkoopsproduct dan een nuttig product.

  11. Een van de voordelen van een kabel is dat je ‘m kan neerleggen waar je wilt. Ik heb m’n iPhone altijd op m’n bed.. ergens. Met een 2meter kabel is dat dan ook geen probleem. Liever dát dan een draadloze oplader waar ie verplicht op moet liggen. Niet handig qua vrijheid.

  12. Ik ben al klaar voor nooit meer opladen, maar dat zal nog wel even duren. En dan nooit meer opladen en dat ie nog wel blijft werken.

  13. @Michel: Die “plaat” is bij de Apple Watch een “damsteen” met een USB-kabel.

  14. (Red.) Ongewenst taalgebruik. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  15. @Corryworst: Dat was ook ongeveer mijn reactie toen de Galaxy S6 (die ik ook heb) “draadloos” oplaadbaar bleek.

    Behalve een Apple Watch bij mijn iPhone 6 heb ik een SmartWatch 3 (van Sony) bij die GS6 – en het opladen (inpluggen) is gepriegel.

    Voor een smartphone vind ik “draadloos” laden overdreven, maar toch een pluspunt.

    Wat de EU-norm betreft: ja, ik ben daarmee op zich blij (terugblikkend op mijn eerste mobieltje en op allerlei ander spul met opladers). Maar wat mij betreft is de beschikbaarheid van een verloopkabel (meegeleverd of niet, en uiteindelijk betaal je die toch zelf) voldoende om eraan te voldoen.

    USB-C: Mja, die stekker is veel groter (minder klein) dan de Lightning. Maar die lijkt mij nog wel te verwerken in iets ter dikte van mijn iPhone 6. Als USB-C inderdaad de Universele aansluiting wordt, dan is het mij best.

  16. Ik heb Tom-Tom op mijn 5S voor gebruik in mijn auto en dat gebruikt veel stroom. Ook andere systemen hebben dat dus zal er een kabel nodig blijven.

  17. “De EU norm” is een vehikel, opgetuigd om bergen aan incompatibele laadkabeltjes en stekkertjes in te dammen.
    Apple heeft zich daar nog nooit iets van aangetrokken.
    Draadloos laden zou qua voeding een oplossing kunnen zijn als ze niet weer zelf met een bedrijfseigen standaard komt.
    Maar dan moet er alsnog een oplossing komen voor breedband audio/video I/O dus de lightning/usb-c keuze blijft essentieel

  18. Ik ben voor! SIM inbouwen en iPhone helemaal dichtlassen. Weg met lightning en koptelefoon. Onbreekbaar OLED scherm a la Moto Droid en dat ding gaat eeuwig mee.

  19. Een oplaadkabel zoals die van de macbook lijkt mij ideaal. Stevige kabel en klikt vast met een magneet, geen gepiel meer. Ik zeg doen

  20. Origineel geplaatst door Corryworst
    Ik vind draadloos opladen één van de meest nutteloze gimmicks. Voor het geld van een oplaadstation kan je net zo goed een mooie dock kopen, dan kun je ook je iPhone vlug neerzetten en weer oppakken. Daarnaast is ‘draadloos’ opladen minder efficiënt en duurt het dus langer. Tevens heb je niet meer de bewegingsvrijheid die je met een kabel wel hebt.
    Ik zie er niets in, maarja, Sumsing heeft het, dus dan moeten wij ook…

    He-le-maal mee eens!👍

    Heb nog een Lumia voor erbij (2e nummer) die het wel kan, maar nog nooit gebruikt en ook geen enkele behoefte.

    Vind media draadloos afspelen via bv AirPlay wel ideaal, maar opladen? En hoezo gepriegel, heb inderdaad een lightning dock op m’n nachtkastje, hij redt het makkelijk 2 à 3 dagen op één lading dus dan eens in de zoveel tijd effe een nachtje op ‘t dock is niets moeilijker dan evenvaak goed op een Qi dock leggen en via een kabeltje laadt iha nog sneller op ook…

  21. Sowieso wordt de iPhone dan “splash and water resistant” en waarschijnlijk wordt het dan pas de iPhone 8 in 2018 i.v.m. het krijgen van OLED schermen (gezien deze slecht tegen water kunnen). Kijk maar naar de Watch. Inderdaad zou inductie laden dan wel ervoor kunnen zorgen dat de kabel overbodig wordt (het synchroniseren kan toch wel via de Cloud).

  22. Volgens mij begrijpen ze in Brussel geen hout van het begrip ‘universele’ oplader, en halen ze de term ‘oplader’ en ‘kabeltje’ door elkaar. Of de media interpreteert de regelgeving niet goed.
    Want wat is er niet universeel aan de Apple oplader?? Een stekker met een 5 volts USB-aansluiting waarmee je ook een Samsung kunt opladen?
    Die lightning kabel is geen enkel probleem en heeft helemaal niks te maken met het niet voldoen aan standaarden en al helemaal niet met milieu-onvriendelijkheid. Het gaat om de opladers van vroeger, met de kabel eraan vast die niet-universele aansluitingen hadden.

  23. Als optie is draadloos opladen prima maar wel als extra dus ook gewoon met kabel mogenlijk. Anders kun je niet laden en dingen doen als hij bijna leeg is of bv in de auto met navigatie en zo.

  24. Als de iPhone in de toekomst draadloos thuis kan worden met een laadstation wat dan in de wagen ???
    Word je verplicht een 2 de laadstation te kopen voor de wagen??? Of behouden ze toch nog de lightning kabel om te laden in de wagen ???

  25. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  26. Wat mij betreft wordt de iPhone niet dunner. Doe mij maar de kleinere iPhone met een een goede accu erin. Mijn 3GS vind ik nog steeds een goed formaat.
    Daarbij een goed waterdichte mobiel die ook nog eens krasvast is en ik ben helemaal voor!
    Oftewel, weg met de kabels!!

  27. Heel onhandig in de auto of trein of onderweg

  28. @Corryworst: Helemaal mee eens draadloos opladen echt helemaal niks, je kan telefoon niet eens gebruiken tijdens het laden.
    Iedere keer pakken stopt die weer en neerleggen gaat weer verder, ik heb liever een kabel prik je er zo in geen gepriegel ofzo past aan alle 2 de kanten.

    Zo heb je gewoon de vrijheid en kan je de telefoon gewoon pakken terwijl die oplaad.

  29. Ik vind draadloos opladen onzin. Laat Apple er maar ‘s voor zorgen dat ze een oplaadkabeltje maken dat niét in een paar maanden kapot is! Zelfs als je heel voorzichtig doet gaat het bij het stekkertje kapot. Kabel blijft nodig vind ik. Reservekopie maken via iCloud is niet toereikend, want lang niet alles wordt dan gekopieerd.

  30. @JK: Ik ben juist voor een smartphone die je zelf makkelijk kunt openmaken ! De mogelijkheid om draadloos op te laden vind ik wel een aantrekkelijk idee, maar dan moet de kabel poort wel blijven. En daar schiet Apple natuurlijk niets mee op.
    Bij draadloos luisteren vraag ik me af of het geen nadeel is dat je dan het geluid alleen kunt regelen op je device.

  31. Draadloos opladen is leuk als je ook de mogelijkheid krijg om met draad op te laden! Ze kunnen beter oplader maken met magneet, zodat je kabel in leven blijf als je in bed je telefoon gebruik en in slaap val met kabel!

  32. Dat is niet draadloos opladen. Er steek een kabel in de oplader ipv de telefoon. Noem ik niet droodloos opladen. Sorry.

  33. Nog een praktisch probleem: Ik lig ‘s ochtends en ‘s avonds in bed nog wel even te bellen, mail te typen en even Facebook te checken. Met een draadloze lader laadt hij dan niet meer op. Ik heb vind het onderbreken van het laadproces soms behoorlijk irritant.

  34. @MacAanZee: Ik heb mijn kabel nu al een jaar en nog niet kapot, dus ik weet niet wat jij er mee doet maar ze gaan echt niet snel kapot.
    Oké een andere kabel die stuk langer is al half jaar doet nog prima

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.