Reacties voor: Kinderen willen een iPad of andere Apple-kerstcadeaus

Kinderen in de leeftijd van 5 tot 16 jaar willen het liefst een iPad, iPhone of ander Apple-product van de kerstman hebben.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 40 reacties

  1. Een iPhone 4 en een barbie video girl is toch wel een tamelijk verschil.

  2. Wat zijn kinderen van tegenwoordig toch onzettend verwend. Vroeger moets je het doen met een boek of een spel Stratego.
    Komt volgens mij door de Papa’s met hun gadgets.

  3. Die kids worden maar verwend, niet gek natuurlijk als hun ouders steeds in de weer zijn met die mooie gadgets die ook nog eens erg kind(gebruiks)vriendelijk zijn! Mijn dochtertje van 1,5 weet al mijn iPhone en iPad aan te zetten, unlocken en haar favoriete app (KoeDoetBoe) te starten!

  4. Als ik vader zou zijn, zou ik het zo doen: “Nee kinderen, als jullie dure dingen willen moeten jullie er zelf voor sparen.”

    Ik ga als voorbeeld mijn zoon van 12 toch geen iPod geven! (misschien wel een shuffle), laat staan een iPhone 4, en al helemaal géén iPad! Ik geef hem wel een spel voor op de computer ofzo…

  5. Rustig maar, dat die kinderen het wíllen betekent niet dat ze het ook kríjgen. Ik wilde op die leeftijd ook van alles. Nog steeds eigenlijk. Die nieuwe MacBook Air, een dikke iMac, een Mac Mini als mediading…

    Maar ik vind wel dat kinderen hun plek eens moeten leren. Die koters met een iPhone snap ik echt niet. Ik kon zulke dingen voor m’n zestiende echt niet alleen betalen hoor. Rijke ouders doen hun kinderen vaak belachelijk dure dingen cadeau, waardoor andere kinderen jaloers worden. Nergens goed voor, gewoon normale dingen geven, een kinderhand is snel gevuld.

  6. Nou, ik, 13-jarig als ik ben, krijg zulke cadeau’s echt niet. Ook zeker niet voor mijn verjaardag. Ik heb 3 maanden geleden een Macbook Pro gekocht, en 750 euro heb ik zelf betaald, door: te werken!

    En dit is inderdaad wat kinderen willen, ze kunnen er (denk ik) 75 % van de keren naar fluiten, misschien zelfs meer!

  7. Mijn vader geeft zijn kleinkinderen regelmatig een paar honderd euro voor op haar rekening. Ze mag daar zelf wat mee doen als ze het verstandig besteedt. Ze heeft pas een iPod gekocht. Waarom niet. Het is wel zo dat zij gelukkig geen hebberig kind is.
    Ze heeft wel een vader met een iPhone en een iPad. Op de iPad doen we ook samen spelletjes. We zitten nu gezellig samen op de bank spelletjes te doen. Soms voor onszelf, soms met elkaar. Lekkere bak chips op tafel, wat te drinken en elkaar de vorderingen laten zien, of door een level heen helpen. Het alternatief van tv kijken.

  8. off-topic:

    @Thijs

    mag ik je een complement geven over je foutloos geschreven reactie! (als je deze zelf geschreven hebt, uiteraard 🙂 )

    On-topic:

    Willen en krijgen zijn inderdaad twee heel verschillende zaken. Ik wilde als kind ook van alles en altijd was dat 2-3x te duur, maar dat hield niet in dat ik niet blij was met wat ik werkelijk kreeg!

    Overigens kan ons zoontje van bijna 2 ook de iPad al unlocken en “de poes miauw” aanzetten 🙂

  9. je kan het verwent noemen of de nieuwe techniek, heel vroeger kreeg je een diabolo, nog vroeger een knikker, nog vroeger moest je met je piemel spelen..

    alles veranderd gewoon en de kids willen daar uiteraard ook in mee gaan, uiteraard in onze ogen schandalig.

    gelukkig heb en wil ik geen kinderen, dus kan ik die iPad mooi aan mezelf geven (wat ik ook al gedaan heb :))

  10. Wat moet een 12 jarige met een iPhone of een iPad. Alsof je de hele dag aan het bellen bent met zakenrelaties en je werk. Kinderen willen het alleen om op te kunnen scheppen bij hun vriendjes. Maar dan moeten ze er zelf voor werken!

    Vroeger moest ik het doen met een doos lego of een game boy color spel. Ik mocht pas een mobiel hebben toen ik naar de middelbare school ging.

    En nu loop ik met een prepaid blackberry rond. Ik word ook niet veel gebeld maar ik heb er zelf voor gewerkt. En papa met zijn gadgets moet het goeie voorbeeld geven en de ipad alleen voor werk gebruiken. Niet om op de bank te zitten met je kind op schoot.

  11. Waarom denken jullie toch dat het alleen papa’s zijn die van gadgets houden? Bij de jeugd maakt het geen verschil voor wat ze wensen; bij de snelle papa’s en mama’s van deze tijd dan wel?

  12. Origineel geplaatst door Sjors
    En papa met zijn gadgets moet het goeie voorbeeld geven en de ipad alleen voor werk gebruiken. Niet om op de bank te zitten met je kind op schoot.

    Mag papa (en alle anderen) aub zelf uitmaken waar de iP’s voor gebuikt worden, alstublieft/dankuwel! 😉

  13. Waarom niet? De kinderen leren ook omgaan met de huidige technologie. Kunnen spelletjes spelen, wiki raadplegen, youtube filpjes kijken, chatten, mailen, foto’s maken etc. Het is een bron van informatie waar ze hun weg in vinden.

  14. Reactie @peter: Vroeger stonden ook zaken als Nintendo’s Amiga’s en andere dure gadgets op de verlanglijstjes hoor. Dus dit is iets van alle tijden. Dat wil niet zeggen dat ze het allemaal krijgen.

    (Hoewel er volgens mij voor de iPad veel meer educatieve software te krijgen is als vroeger voor de andere apparatuur. Dus het is wel verdedigbaar om het toch te geven. Jammer dat ze pas 8 maanden is, dus die eigen ipad kan ze nog even vergeten).

    De generaties van voor ’75 even niet meegerekend. Dergelijke zaken waren er toen niet. Mijn over over over over grootmoeder in de 13e eeuw kreeg ook geen stratego toen ze 7 was… 🙂

  15. lol wat ben je voor ouder als je je kind van bijvoorbeeld 8 een iPhone 4 geeft?

    iPod ok dat zal wel met de generatie te maken hebben. Nou goed dit is een lijst van wat kinderen willen niet de lijst van wat ze krijgen.

  16. Mijn dochter is net 2 en speelt met de ipad alsof hij van haar is. Ze zingt nu al abc’s op zijn engels en ook spaans vind ze leuk, ook memory doet ze als de beste. Nee, ik vind niet dat kinderen op deze leeftijd al een ipad moeten hebben. Maar als je geld over heb is het ook niet slecht ze leren veel ervan. Mijn zoon van 9 mag van mij best een ipod touch.

  17. Je kan en mag het ook niet met vroeger vergelijken. Dit is een tijd waarin informatie technologie een verlengstuk wordt / is van onze tijd. Ze daar weg van houden is niet goed. Het belangrijkste is dat je je kinderen leert dat het bezit van techniek een onderdeel is van het hedendaagse leven en niet een doel op zich. Mijn dochter was 8 en had een Nintendo ds, nu ze bijna 14 jaar is heeft ze zich een iPod aangeschaft. Zij rookt, drinkt niet en is niet aan de wiet, zoals een paar andere kinderen in deze buurt. Laat haar dat spelletje maar spelen op de iPod.

  18. Ik (15) zal nooit een iPhoen 4 of iPad krijgen. Het enige is dat mijn ouders een gedeeltje vooruit kunnen betalen. Mijn iPad heb ik kunnen kopen door deze zomer 2 maanden lang te werken. Ik heb mijn iPhone 3G 2 jaar geleden met veel geluk voor 60 euro kunnen kopen, maar de iPhone 4 nu? Ik kan nog wel even wachten omdat mijn volgende gadget de iMac word omdat mijn laptop al erg oud word…

  19. Hmm, uit die top 10 heb ik (15) al de iPod touch, de iPad en Playstation Move. Helaas waren dat geen kerstcadeaus… Zo’n dure kerstcadeau’s doen ze bij ons niet aan 😛
    Nouja, ik ga wel sparen voor een nieuwe MacBook Pro, want die van mij komt ook alweer uit 2007 😛

  20. ik heb een macbook, ipad, xbox, iphone 3g (sparen voor 4) enzooo.
    maar weet je hoe ik eraan kom?

    door hard te werken, sparen en doorzetten!
    (ben trouwes 14)

  21. Willen… Willen? Wat zijn die blagen toch verwend. Ik spaar me rot om aan alle Apple spulletjes te komen. Tuurlijk mogen ze van mij Apple spullen hebben, maar laat ze er ook gewoon voor sparen. Zo verliezen kinderen helemaal de waarde van geld als ze deze dure spullen zomaar krijgen.

    Trouwens, een kind met een iPhone (mobiel überhaupt)? Als ik kinderen krijg mogen ze echt nog geen mobiel, totdat ze van hun bijbaantje hun abo/prepaid kaart kunnen betalen.

  22. Ik heb zels een playstation 3 ipad en iphone door hard te werken al je geld sparen

    ik ben nou 15

  23. Onderschat de mama’s niet! ;)@peter:

  24. Klinkt naar kinderarbeid, haha!@Thijs:

  25. Ik wil even een heel groot compliment geven aan de kinderen of zal ik zeggen jong volwassenen, dat ze dit zelf bij elkaar verdient hebben, FANTASTISCH.

    RESPECT.

  26. Ik ben ook 14, en heb 2 weken geleden een iPhone gekocht (zelf!) en afgelopen zomer de iPad.

  27. Prima dat er nog jongeren zijn die willen werken voor hun favoriete spulletjes of vakanties. Heb ik zelf vroeger ook moeten doen (zelfs om schoolboeken te kopen) en als je een beetje handig bent, dan kan dat best aantikken. Ben vroeger met mijn brommertje en een emmer met spons en zeem langs de sjiekere huizen in onze buurt gereden en gaan vragen of ik hun auto regelmatig mocht komen wassen bij hen huis… dat ging zo lekker dat ik kort daarop nog twee andere jongens kon “inhuren” om zaterdags hun auto’s te simonizen…

  28. Ik was 11 toen mijn ouders een zx81 voor mij kochten, ben nu 40 als ik het ze vraag zullen ze het met mij eens zijn dat het een prima investering was in de toekomst. Tuurlijk kinderen van 10 – 14 wil je de waarde van dingen bijbrengen maar ga eens kijken wat 2 tot 6 jarige aan het doen zijn met ipads op youtube. Wil je je kinderen niet een kans geven een voorsprong op te bouwen in het leven en misschien hun passie te vinden ?. Wat is het ergste dat je kan gebeuren dat ze het niets vinden en je hem weer verkoopt voor 300 euro.

    Over 2 a 3 jaar zullen we meer weten wat de waarde is van een stukje glas van 10″ met daarop toegang tot de hele wereld er zal best veel onderzoek naar gedaan worden persoonlijk denk ik dat je niet vroeg genoeg kan beginnen.

    Daniel.

  29. Ik moet zeggen dat dit onderwerp veel losmaakt en met respect op elkaar gereageerd wordt.

    Ik denk dat het per kind en situatie verschilt hoe je er mee om moet gaan. Voor mij is wel duidelijk dat ze het niet moeten krijgen, na een week in een hoek gooien en dan weer op weg zijn naar het volgende speeltje. Ik kijk meer of het bij de ontwikkeling past van mijn dochter, dan praat ik er met haar over waarom en wat ze er mee wilt en laat het bij haar voor een tijdje bezinken. Als ze er dan nog achter staat en ze heeft het geld op de bank, mag ze het kopen.

  30. Tja, vroeger kreeg ik ook meestal wel wat ik had gevraagd.
    En ja dat was ook een Gameboy, SNES en dat soort dingen.
    Denk niet dat er nu dan zoveel verschil in zit en nu werk ik voor mijn eigen spullen zoals mijn iPhone, laptop, etc. dus denk ook niet dat het mij slecht heeft gedaan om dat soort dingen vroeger te krijgen.

  31. Origineel geplaatst door Julian
    Willen… Willen? Wat zijn die blagen toch verwend. Ik spaar me rot om aan alle Apple spulletjes te komen. Tuurlijk mogen ze van mij Apple spullen hebben, maar laat ze er ook gewoon voor sparen. Zo verliezen kinderen helemaal de waarde van geld als ze deze dure spullen zomaar krijgen.Trouwens, een kind met een iPhone (mobiel überhaupt)? Als ik kinderen krijg mogen ze echt nog geen mobiel, totdat ze van hun bijbaantje hun abo/prepaid kaart kunnen betalen.

    Dat zeg je nu! Tot je kind pakweg in groep7 zit en de meeste kinderen dus wel al een mobiel hebben. En dan gaat het meestal om een afgedankt toestel van de ouders met prepaid 🙂

  32. Prachtig dat alle jongeren zelf voor die apparatuur sparen.
    Maar is het ook niet verstandig om juist geld te sparen en niet alles in 1x erdoorheen te jassen aan zulke dure gadgets?

  33. nu kijken we allemaal wel op.. maar later als we oud zijn is het heel normaal en zitten wij als oudjes met een ipad op schoot achter de geraniums! en dan erbij.. mijn nichtje van 12 heeft ook een ipod touch:P haha

    maargoed overal is het anders..

  34. En natuurlijk zullen er inderdaad kinderen bij zijn die er zelf ook aan bijgedragen hebben. Maar ik voorzie na de kerstvakantie op school toch weer problemen op school. Er zullen inderdaad kinderen bij zijn die wel het gewenste gekregen hebben zonder er iets voor te hebben moeten doen. Niet iedere ouder legt zomaar een paar honderd euro neer voor welk kado dan ook. Persoonlijk zou ik het op prijs stellen als ouders die het wel kunnen betalen, daar ook eens aan denken.

  35. @frits:

    Ik ben een van die mensen die niet veel te makken hebben, maar mijn geld zit niet in die net wat grotere auto of huis of de kratjes bier in de week en al de rokerij. Onze luxe is de iPad en een iPod. Wist je dat veel arme mensen behoorlijk roken, drinken en/of wiet gebruiken. Als ik dat op zou tellen bij die mensen zouden ze waarschijnlijk elk jaar een nieuwe iPad en iPod kunnen kopen of misschien wel meer als dat.
    Ieder besteed het geld op zijn eigen manier.
    Dat wil niet zeggen dat er geen mensen zijn die het niet kunnen betalen, maar om dan celibaat daarvoor te gaan leven, dat kun je niet menen.
    Daarnaast zullen die arme mensen als ze zelf ook goed geld kunnen verdienen, het geld ook gaan uitgeven aan mooie dingen en niet aan al die andere arme drommels denken waar ze tussen leven. Ze zijn blij dat ze eindelijk die mooie bank kunnen kopen of een auto die niet uit elkaar valt of de iPad waardoor ze contact met de wereld kunnen maken.

  36. Doe mij ook maar een ipad voor kerst dan wil ik wel weer even kind zijn 😛

  37. Origineel geplaatst door Kevinn
    Prachtig dat alle jongeren zelf voor die apparatuur sparen.
    Maar is het ook niet verstandig om juist geld te sparen en niet alles in 1x erdoorheen te jassen aan zulke dure gadgets?

    Sparen waarvoor? Je bent nog kind, ik denk juist door te sparen voor dingen die je leuk vindt, goed met geld leert omgaan. Want als kind hoef je nog niet voor auto-examens te sparen, dat komt later wel.

  38. Met de komst van mijn iPad hebben mijn dochters van 1,5 en 2,5 er een wereldspeeltje bij. Natuurlijk willen ze papa nadoen. En laat die nu de met al die fantasctische Apps zijn meiden spelend leren wat er allemaal mogelijk is. Als ik de oudste alle beesten in het Engels hoor opzeggen die ze ziet en hoort dan smelt mijn hart. En vroeger…ja dat ligt achter ons en was toen. Dit is de toekomst en die maken wij samen met onze kids.

  39. @ Rien

    Dat klopt. Sterker nog, dat is nu al. Ik woon tegenover een basisschool en zie nu al kinderen uit groep 4 met een mobieltje rondlopen. Toch wel erg vind.

    Buiten het feit om, tuurlijk ik wilde vroeger ook een nintendo 8 bit. Heb er wel voor moeten sparen. Maar meer dan dat had je bijna niet. Kinderen hebben nu de keuze tussen een nintendo, playstation 3, Xbox 360 en mobiele varianten hierop. Dan komen er ook nog mobiele apparaten bij zoals de iPods, iPads en macbooks (uiteraard ook nog andere mobile devices die dezelfde functies hebben). Het zijn te veel gadgets en kinderen willen ze allemaal. Dan denk ik, wat is er mis met lego of een goed stel kleurpotloden? Tuurlijk gun ik kinderen wel een van deze speeltjes, maar ze zijn tegenwoordig snel erop uitgekeken en willen dan weer het nieuwste. Wij uiteraard ook, maar we kunnen realistisch hierin denken en bepalen of we het wel of niet kopen plus we weten goed de waarde van geld.

    Buiten dit om, voor de jongeren op deze site die wel hard hebben weten te sparen, heb ik zeker respect.

  40. (12) Mijn ouders zijn gescheiden en ik kreeg in groep 4 een mobiel,
    niet omdat mijn ouders gescheiden zijn en dat mijn moeder denkt van oow wat zielig voor dat arme kind!
    Maar omdat mijn moeder het veilig vond.
    Het was overigens wel een afdankertje maar je hoorde mij niet klagen!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.