Reacties voor: Kinderen hebben vaker bril nodig door tabletgebruik

Kinderen die lange tijd op tablets spelen en op computerschermen kijken, zijn vaker bijziend en hebben sneller een bril nodig.

Reacties: 13 reacties

  1. Tja generatie probleem kinderen spelen idd niet meer buiten kijken heel de dag tv of spelen een spelletje op de iPad

  2. Goh dit klinkt bekend in de oren, maar voor de pc en tablet werd dit ook al gezegd over de tv.

  3. En 25 jaar geleden werd er gesproken over zgn. Gameboy-duim.

  4. Op welke afstand liggen papieren schoolboeken en schriften al generaties lang? Kruiswoordpuzzels, gewone puzzels etc.
    Waarom wordt buiten spelen altijd als goed gezien? Luchtvervuiling, gevaarlijk verkeer, neerstortende vliegtuigen. Binnen blijven, liefst 24 uur per dag en via Skype les volgen!

  5. Daar hoef je geen kind voor te zijn denk ik. Als 43 jarige heb ik na een uurtje intensief ipadten echt vermoeide ogen. Focussen op de tv die 4m van me af staat is dan 15 min lastig.
    Misschien speelt mn leeftijd mee maar vraag me af of meer mensen hier last van hebben

  6. Mja, mijn oudste zoontje speelde veel met de ipad en doet dat nog steeds. Hij heeft op zijn 3e een brilletje gekregen voor veraf.
    Guilty as charged ben ik dus 🙁

  7. Die van mij zitten nauwelijks achter de iPad. Blije gezichtjes als je mogen. Het is papa’s speelgoed.

  8. Volgens mij is dit gewoon een 1 april grap. Dit was een breaking news bericht van RTL. Het is ten eerste geen breaking news. Ten tweede, de wetenschappers hebben kinderen van 0-6 jaar gevolgd. 6 jaar geleden bestond de ipad niet eens.

  9. @kakbouter: Als je een fatsoenlijk aangemeten leesbril hebt die bij een fatsoenlijke en echte opticien vandaan komt… Heb je daar geen last van

  10. @Thomas: beetje onfatsoenlijk naïeve reactie. Met alleen een leesbril van welke opticien dan ook vraag je juist om vermoeide ogen en zelfs hoofdpijn: die is maar voor één kijkafstand geschikt. Terwijl je bijna nooit aan scherp zicht op één enkele afstand genoeg hebt. En aan multifocale bril of lenzen kan niet iedereen wennen.

    Wel verfrissend dat juist iCulture dit meldt, ik denk dat ik om mijn ogen te ontzien die minder vaak (op de iPad) moet lezen, als ik het artikel goed begrijp 😉

  11. Vraag blijft: is de tablet de schuldige of de veranderde samenleving? Wat is het verschil tussen evenveel lezen vanaf papier versus de tablet? Als dit niet ook onderzocht wordt dan is het resultaat discutabel.

  12. Weer een zeur argument erbij. Maar het kan nog erger. Een speelvriendinnetje van m’n dochter vertelde geen iPad van haar mama te mogen gebruiken vanwege…………. de straling…

  13. Het interessante is overigens dat bijziendheid op de langere termijn, als je ogen echt ouder worden, weer een beetje verdwijnt. Dit komt doordat de spieren van de ooglens gaan verzwakken. Ik had vroeger een -1,25 score, nu nog maar -0,75.

    Overigens denk ik dat het prettiger is om bijziend te zijn dan om verziend te zijn. Bijziendheid betekent dat je in ieder geval altijd alles kunt lezen zonder bril, vaak tot op hoge leeftijd.
    Pas als je naar buiten gaat en b.v. in de auto stapt, zet je je bril op.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.