Reacties voor: Kidswatcher kinderhorloge vertelt waar je kind uithangt

De Kidswatcher is een Nederlands horloge met gps-functie, die laat zien waar je kind is. Het horloge werkt met een abonnement via het GSM-netwerk.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. …en toen viel je kindje in de gracht.
    Dit is een typisch geval van schijnveiligheid. Als je je verantwoordelijk voelt voor je kind, en dat zou je je moeten voelen tot zijn/haar 18e, dan is elektronische tracking echt een noodmiddel. En bovendien onnauwkeurig, en door kwaadwillenden eenvoudig uit te schakelen.

  2. Jammer dat het niet net als Tile werkt. Deze moet je opgeladen houden

  3. Een kleine waarschuwing is op zijn plaats. Indiegogo is minder strikt dan kickstarter. Veel projecten lopen soms jaren uit voordat er geleverd wordt. Zelf heb ik meegedaan aan de Blutrackr, ook een soort gps volgsysteem. Na bijna 2 jaar nog niet geleverd. Geld terug moet je bij indiegogo maar afwachten. Deze kidswatcher is leuk, maar waarschijnlijk weer een project met de nodige tegenslagen door het gebruik van gps, sim, abonnementen enz. U bent gewaarschuwd.

  4. Kinderen onder 24 uurs big brother surveillance. Gaaf zeg. Helemaal geen vrijheid meer. Nare ontwikkeling dit.

  5. Het is oud nieuws, ik had tweedehands iPhone aan mijn dochter geven. iPhone is ingesteld “find my iPhone” en dat kost echt niks.

  6. Origineel geplaatst door Marcel
    Het is oud nieuws, ik had tweedehands iPhone aan mijn dochter geven. iPhone is ingesteld “find my iPhone” en dat kost echt niks.

    Zoals het artikel al zegt, die is kwestbaar of wordt gejat.

    Gebruik zelf Trax, via Kickstarter gefund en deze (met een uitloop van ruim een half jaar) in gebruik bij mijn kind. Die kan zijn gang gaan op de camping, moet ik hem zoeken voor het eten, even kijken et voila!

    Moet bekennen: Trax heeft nog wel wat kinderziektes met de servers. Die liggen er soms nog uit.

  7. @Sjakelien: Helm op, zonnefactor 50, zwemvest aan, naamketting om, GPS tracker om. Traphek open, voordeur van de drie sloten. over de rubbertegels naar het tuinhek (met kinderbeveiliger en rubberen stootrand). “Ga maar lekker spelen, maar doe je wel voorzichtig!”

  8. Hehe wat is me dit weer? Is het echt nodig om te weten waar je kinderen uithangen als je hun niet alleen wilt/durft moet je hun ook niet laten spelen ergens of wat dan ook.. Geef hun wat verantwoordelijkheid maar dit is echt geen oplossing. Iedereen klaagt en zaagt bvb over de NSA die weet waar ik ben en aan mijn gegevens komt maar om dit bij je eigen kinderen -nee het is niet hetzelfde- maar dat is voor mij “not done” kom op zeg wees redelijk!

  9. @Oldschool: Volgens mij ligt het er aan hoe je dit bekijkt. Neem als voorbeeld een kind op strand wat in de drukt zijn ouders kwijt raakt, maar ook de ouders die hem/haar in de drukte uit het oog verliezen. Handig zo’n tracker.
    Nog een voorbeeld: Kinderen die minder begaafd zijn (denk aan autisme), die er zomaar vandoor gaan.

    Ik denk dat het voor die mensen een uitkomst KAN zijn. Zoals zelf al aangegeven, lekker spelen op de camping en tegen de tijd dat ik wil dat ze terug moeten komen/zijn weet ik waar ik zoeken moet. Bijkomend voordeel: Ik kan instellen dat ze niet op bepaalde plaatsen mogen komen en ontvang een seintje als mijn kind daar wel komt.

    Dus nogmaals, ligt aan de situatie en omstandigheden of een tracker gewenst en/of handig is. En heeft dus niet zo zeer te maken met of ik beter toezicht moet houden of niet.

  10. Alibaba staat vol met die dingen. En dan de prijs

  11. Ideaal voor helikopter ouders. Ofwel van die vervelende ouders die het hele leven van de kinderen willen regelen.

  12. @Oldschool: Blijkbaar het dutroux tijdperk niet meegemaakt. Vorige week stond er nog een bericht in de krant van een pedo die 2 kinderen in nieuwpoort lokte (gelukkig begonnen ze op tijd te roepen en reageerden er mensen). Met dit maak je misschien nog een kans, als je kind een bestelwagen in gesleurd wordt.

  13. Nou ik heb dag wel meegemaakt en ja maar zouden die pedo’s nier denken aan dar horloge denk je als ze even nadenken het is nu niet dat het horloge er zeer normaal uitziet maarja is mijn mening..

  14. Origineel geplaatst door Marcel
    Het is oud nieuws, ik had tweedehands iPhone aan mijn dochter geven. iPhone is ingesteld “find my iPhone” en dat kost echt niks.

    Behalve de kosten van een abo.

  15. Indiegogo is ruk. Echt waar.

    Dit bestaat ook al en is een heel succesvol project geweest op kickstarter.
    Tevens is die veel goedkoper en heb je 2 jr wereldweide dekking.

  16. @Thomasl: Wel eens van belkaarten gehoord.?

  17. @Thomasl:

    Mobile vikings kaartjes zijn ideaal, die hun tegoed vervalt niet na 1 maand. Als het kaartje er pasief inzit doe je makkelijk 1 jaar met je 15 euro

  18. Origineel geplaatst door fgeer: Een kleine waarschuwing is op zijn plaats. Indiegogo is minder strikt dan kickstarter. Veel projecten lopen soms jaren uit voordat er geleverd wordt.

    Ik heb op KS meegedaan aan een project voor de iPhone 5. Het ging hier om de slimline, een bumper voor je iPhone, maar vele malen mooier dan welke andere bumper dan ook. Het project is gestart toen de iPhone 5 net een paar mnd. uit was en je raad het al, nog niks mogen ontvangen. Het gaat “maar” om $22, maar toch. Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid kan ik naar mijn geld fluiten, dus dat ze bij KS strikter zijn dan bij Indiegogo is in dit geval niet juist.

  19. Kennen jullie de horlogetelefoon van Hallofo! al voor kinderen?

    Zo sta je altijd met ze in contact. Je weet waar ze zijn, hoe het met ze is (ook heel belangrijk), misschien met wie en wat ze aan het doen zijn.

    Afspraken maken met je kinderen moet je altijd doen maar de Hallofo! helpt bij het ‘loslaten’ van je opgroeiende kroost van 6-12 jaar. Een mobiel om de pols, ze horen altijd dat je belt en bellen jou ook snel als ze je nodig hebben, of er iets is. Bovendien vinden de kinderen de Hallofo! ook cool, je zet er zó de favoriete mp3 muziekbestanden op die ze buiten kunnen luisteren.

  20. Zonder horloge al beschikbaar als Looqi. Ook een Nederlandse uitvinder. Met een soort find my iphone app kun je exact tracken tot op 1 meter nauwkeurig met een interval van 2 minuten dacht ik. Ook wordt de batterijstatus getoond en kun je actions and triggers instellen voor vooraf ingestelde zones. Heb het op een beurs gezien. Misschien ook iets voor de vliegtuigindustrie?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.