Reacties voor: Kickstarter-koelbox Coolest Cooler laat deelnemers in de kou staan

Het schiet niet op met de Coolest Cooler. De slimme koelbox haalde 13 miljoen dollar op via Kickstarter, maar inmiddels zit het bedrijf door het volledige bedrag heen. Hoe moet het nu verder?
Lars Paymans - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 16 reacties

  1. Het is dan ook een ontzettend innovatief stukje techniek, zo te horen.

  2. Ik blijf het verbazingwekkend vinden dat een project als dit $13M weet op te brengen. En nog verbazingwekkender is het dat het voor dat bedrag niet gelukt is de productie voldoende op gang te brengen. Gelukkig had ik geen behoefte aan zo’n koelbox en de Kickstarterprojecten waar ik wél aan heb meegedaan hebben tot nu toe allemaal hun doelstellingen weten te behalen.

  3. Vergeet Bringrr en Bringrr Card niet, dat project sukkelt al ruim 2 jaar voort en blijkt oplichting van ene Aldo Belqiraj en Jesse carusso, die al meerdere kickstarter en indiego projecten hebben gehad en veel mensen geld afhandig hebben gemaakt. Bringrr wordt nu geleid door ene asheem, maar die heeft ook nog niks gepresteerd.

  4. Krijgen de investeerders -als het project niet doorgaat- hun geld dan nooit meer terug? Dat is wel vrij pijnlijk voor duizenden mensen om hun geld in rook op te zien gaan..

  5. Origineel geplaatst door TMnT
    Krijgen de investeerders -als het project niet doorgaat- hun geld dan nooit meer terug? Dat is wel vrij pijnlijk voor duizenden mensen om hun geld in rook op te zien gaan..

    Ik denk het niet, maar ben er wel nieuwsgierig naar!

    Hier in de buurt wil iemand op die manier geld inzamelen voor een energie-iets.
    Heb, gezien zijn oplichters verleden, niet de illusie dat het succes gaat hebben, anders dan voor hem zelf…

  6. Vergeet de Goji smart lock op Indiegogo niet. Daar zitten oplichters achter die zonet bankroet hebben aangevraagd.

    Ik heb er op zich geen probleem mee als een crowdfunding project faalt. Het blijft een investering dus je kan je geld kwijtraken. Als de projectbeheerder regelmatig updates uitstuurt, en zijn investeerders op de hoogte houdt van het falen, zie ik geen probleem.

    Wat wel een probleem is, zijn projecten waar je na de ophaalronde niks meer van hoort. Zoals de Goji lock die 2 jaar lange nietszeggende updates en beloftes uitstuurde en staalhard bleef liegen. Indiegogo werd meermaals op de hoogte gesteld van de fraude, maar nam zijn verantwoordelijkheid niet op. Zij zouden veel sneller moeten ingrijpen, maar dat doen ze niet want hun percentage op het opgehaalde bedrag is binnen en dat is blijkbaar het enige wat telt.

    Als je investeert in technologie, doe het dan zeker niet op Indiegogo want daar hebben projecten zelfs geen werkend prototype nodig. Bij Kickstarter wel.

  7. Ik vraag me bij zulke projecten af wat er gebeurd zou zijn als ze net iets meer dan hun doel gehaald hadden…
    Ze zochten 50k, haalden het 260-voudige binnen en falen alsnog!?

  8. En wat denk je van de LIX pen… ook nog steeds niets gehad!

  9. Tsja dat is het risico van kickstarter, ik heb tot nu toe nog alles ontvangen waar ik in geinvesteerd heb (meeste wel met vertraging), maar dit is een risico waar je rekening mee moet houden.

  10. Zelf helaas ook een keer goed het haasje geweest. Triggertrap’s Ada, een modulair camera trigger systeen via Kickstarter. Funded bijna $500.000 , mijn hebberige bijdrage was ‘slechts’ £190. Alles is er door heen gejaagd door deze boevenbende, zelfs de beloofde gedeeltelijk refund van 20% die er nog over zou zijn van het fund (betekent $400000 er door gejaagd) l, is uitgebleven. Niks gezien, gehoord,, helemaal niets geleverd, behalve boevenstreken. Met dank aan Haje Jan Kamps (klinkt erg Nederlands…) en consorten. (Inmiddels op twitter actief onder photocritics.org). Waren ze ook maar zo kritisch naar zichzelf geweest :-). Niet dus. En men geeft gewoon niet meer thuis. Ook Kickstarter niet.

    Weet dat er risico zit aan crowdfunding en dieven vind je overal. Heb gelukkig via Indiegogo tot op heden ook een paar goede ervaringen. Probleem is dat crowdfunding initiatiefnemers niet van hun zorgplicht zou moeten kunnen ontslaan. Toch kan dit blijkbaar. Kickstarter is dan ook nergens. Crowdfunding gebeurt voor een deel op basis van vertrouwen, dus daar dient zorgvuldig mee worden omgegaan. Dit soort projecten en met name hoe dan met de afhandeling van het mislukken wordt omgegaan is treurig. Wat weer jammer is voor de goedbedoelende en bonafide initiatienemers. Waarvan acte…

  11. Ik ben helaas de dupe. Zit al maanden er achteraan. Elke keer komen ze met excuses. Triestig en er is niks aan te doen.

  12. Probleem bij crowfunding is dat er weinig aandacht is voor de background checks die je als investeerder toch zou moeten doen voordat je ergens inspringt.

  13. Ik heb redelijk wat producten gekocht via deze methode en tot nu toe nog maar 1x nooit een product ontvangen. Als je een dergelijke aankoop doet moet je je A) bewust zijn dat het vaak veel langer duurt voordat je het product krijgt en B) dat er een risico is dat je misschien nooit iets krijgt. Vooral bij de duurdere producten zul je je een keer extra achter je oor moeten krabben voordat je bestelt.

  14. Investeren is nooit zonder risico en al helemaal niet als er ook nog eens emotie in de beslissing is.

    Veel geld plots tot je beschikking hebben lijdt vaak tot de verkeerde beslissingen en daarbij de leveranciers lezen dat ook waardoor hun prijs direct een beetje zal stijgen.

    Zie het niet als investeren maar als het ondersteunen van een goed idee wat misschien kan uitmonden in een leuk product.

  15. Het heet niet voor niets investeren…

  16. En hoe lijkt het met ZapTip? Telkens uitstellingen smoesjes etc… Verwacht dat ik kan fluiten naar mn producten en naar m’n geld 😞

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.