Reacties voor: Kickstarterhit Hub+ geannuleerd door USB-C problemen

De Hub+ was een populaire en veelbelovende manier om het geringe aantal poorten van de 12-inch MacBook uit te breiden. Vandaag blijkt echter dat de makers een punt zetten achter hun zoektocht naar bruikbare chips.
Lars Paymans -

Reacties: 10 reacties

  1. Erg jammer voor de bedenkers dat het niet gelukt is. Is ongetwijfeld erg veel tijd en geld in gaan zitten. Maar gelukkig wel is USA en niet Nederland.

  2. Origineel geplaatst door Pieter
    Erg jammer voor de bedenkers dat het niet gelukt is. Is ongetwijfeld erg veel tijd en geld in gaan zitten. Maar gelukkig wel is USA en niet Nederland.

    Hoe bedoel je dit: gelukkig wel is USA en niet Nederland?

  3. Ben ik even blij dat ik niet mee heb gedaan.

  4. Het schiet zo niet echt op met de USB-C accesoires. Lacie zou harddisks met USB-C aansluiting op de markt brengen, maar die zijn er ook nog steeds niet. Ook is er na de Macbook nog geen enkel andere Mac op de markt gekomen die USB-C aansluitingen heeft. Vind de nieuwe Macbook erg mooi, maar als je er niet aan ontkomt adapters te moeten gebruiken ontgaat mij het nut van USB-C. Het gaat zo nog wel een tijd duren voordat USB-C de nieuwe standaard word.

  5. @L23: Misschien dat (tegenwoordig) concullega Microsoft de markt wèl kan openbreken met de Lumia 950(XL) die binnenkort verschijnt. Die krijgt ook USB C en heeft zelfs (bescheiden) desktop-ambities via het display dock en ‘continuum’…

    Wie weet is die MS dock zelfs op een MacBook te gebruiken.😁 Biedt ook display-uitgang, full-size USB hub, laden via hub etc 😃

    Niet dat je bij de MB echt een hub nodig hebt trouwens, de optimisten hadden gelijk: voor (vrijwel) alles is een prima draadloos alternatief anno 2015😏

  6. Wie deze MacBook koopt, heeft kennnelijk het antwoord op vragen op als:
    – Waarom een nog dunner exemplaar dan de Air ?
    – Hoeveel ruimte win je nu helemaal zonder gewone USB-3 poort ?
    – Welk voordeel biedt USB-C ten opzichte van MagSafe ?
    – Waarom voelt alles zo fragiel aan voor die prijs ?
    De fanatiekeling die er toch voor kiest, heeft er wsch. ook geen problemen met een Apple adapter van $ 80 om iets aan te sluiten …
    Dat Lacie e.a. de kat dus even uit de boom kijken, vind ik niet zo vreemd (na firewire, thunberbolt, scsi en nog wat andere standaarden die opeens obsolete waren)

  7. (Red.) Waarschuwing → persoonlijke aanval. Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Ik was een van de early backers van dit project en vind het erg jammer dat het gecanceld is. Overigens was ik eerder backer van de hydradock maar ben daaruit gestapt en overgestapt naar de Hub vanwege het fraaiere design. Hub had gelukkig wel al naar alle early backers een mini USB C naar USB (?de gebruikelijke USB ) adapter gestuurd. Die heb ik dus wel, ook in fraai gouden uitvoering.
    Zoekend naar een oplossing, want die zoek ik uiteraard nog steeds, zie ik dat de hydradock ook nog steeds niet uitgeleverd is. Hebben dus ook productie issues met de C poort . Gedoe dus met verder een behoorlijk fraaie en fijne, bijzonder lichte en lekker compacte MacBook .

  9. @PJ Mens: Fragiel? Duidelijk nog nooit zo’n nieuwe MacBook gebruikt!

    Het is de best gebouwde laptop die ik ooit heb gebruikt, veel steviger nog dan de MacBook Air die ik hiervoor had want de nieuwe MacBook heeft metalen scharnieren voor het scherm (tegen plastic bij de Air)

    Verdere antwoorden:

    Dun: omdat het kan en praktisch is als de MacBook veel mee op pad gaat;

    Aansluitingen: in de praktijk gebruik ik vrijwel nooit iets wat aangesloten moet worden en voor die keer dat het wel moet zijn er op eBay prima goedkope kleine adapters te vinden. In de praktijk is dit echt geen probleem. Dit is natuurlijk anders als je afhankelijk bent van een extra scherm en andere apparaten, maar bijna alles kan prima draadloos.

  10. Ik zou ook wel graag bevestigd zien van mensen dat ze hun geld terug krijgen. Vaak zijn het scams en bs dat je je geld terug krijgt. Zeker op indiegogo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.