Reacties voor: KGI: ‘iPhone 6s met 5 megapixel frontcamera, 16GB-model, geen saffierglas’

Ming-Chi Kuo van KGI Securities zet zijn voorspellingen op een rijtje in een nieuw bericht aan investeerders. Daarin stelt hij veel dingen die we al eerder gehoord hebben, maar heeft hij het ook over een betere front camera, en slecht nieuws voor fans van saffierglas.
Lars Paymans -

Reacties: 43 reacties

  1. Het force touch vind ik in ieder geval nog te weinig meerwaarde hebben.
    De camera’s zijn bij elke iPhone een leuke stap vooruit.
    Ben wel benieuwd hoe ze m de 9e gaan promoten

  2. Origineel geplaatst door Michel
    Het force touch vind ik in ieder geval nog te weinig meerwaarde hebben.

    * bij de Mac

  3. Als dit waar is dan ben ik bang dat het aandeel Apple een duikvlucht naar beneden gaat nemen: deze veranderingen zijn zoooo gering dat de markt hier niet warm of koud van zal worden……..

  4. Ik wil sowieso al de nieuwe iPhone voor een ander kleurke haha en ook voor hopelijk toch de 2GB ram. Al de rest is mooi meegenomen zoals een nog iets snellere processor en betere camera.

  5. Ik vind het toch wel matig allemaal. Als je ziet dat de concurrentie zelfs de camera tegenwoordig beter doet dan Apple, grote batterijen erin gooit, snelladen en draadloos laden ondersteund, de sprong naar 1440p al hebben gemaakt qua scherm, net zo snel draaien als een iPhone en daarbij ook nog eens 4GB werkgeheugen hebben met 32GB als standaard instap.. En dan hebben we het nog niet over software die bij het Android kamp steeds beter, sneller en soepeler wordt met gigantische mogelijkheden, terwijl het bij Apple alleen maar bergafwaarts gaat qua soepelheid etc.

    Dit is het punt waar Apple echt alles wat ze in huis hebben er uit zouden moeten gooien om niet achter te raken op de high-end markt, maar of ze dat doen betwijfel ik ten zeerste. ik ben nog steeds fan van Apple en haar producten maar het innoveren wordt nauwelijks door Apple meer gedaan.

  6. Origineel geplaatst door Memoryfan
    Als dit waar is dan ben ik bang dat het aandeel Apple een duikvlucht naar beneden gaat nemen: deze veranderingen zijn zoooo gering dat de markt hier niet warm of koud van zal worden……..

    Niet iedereen koopt elk jaar een nieuwe iPhone. Er zijn miljoenen mensen met een 5S, 5 of eerder model die dolgraag de 6S willen.

    Ikzelf vind de veranderingen per jaar ook te klein, daarom koop ik om de twee jaar.

  7. Dus geen space gray zoals mijn macbook en watch. Jammer. Voor de rest gaan we er gewoon weer voor. Is n ziekte, early adopter

  8. Ik lees hier van draadloos opladen aub e zeg ; dat is pure misleiding.
    Draadloos opladen zou voor mij zijn dat ik mijn iPhone overal in huis of toch zo goed als overal kan meenemen en dat die ondertussen blijft opladen.
    Dat is helemaal niet het geval nu; ge moet dat spel net zoals mijn magic muis ook op dat plaatje leggen om te doen opladen,tja… Veel verschil zit er niet in ze, ge moet da spel ook int stopcontact weer doppen ze, voor mij zeker niet nodig, juust 1 kabel inpluggen duurd 1sec langer, wauw.

    Grote batterij? De iPhone 6 plus die ik heb heeft een topbatterij en ben er zeker van de 6 plus in de top 5 staat van beste batterijduur ook, ik ben der zeer tevreden van. Terwijl ik met de 5S de dag niet kon rondkomen doe ik dat met de plus vaak wel.

    Snelladen is leuk, zeker voorstander van hier maar anderzijds zal de vraag op langere termijn zijn hoe goed zoiets nu voor die batterij is? Dat snelladen werkt ook alleen maar voor thuis met de lader die je meekrijgt bij een samsung toestel. In de wagen met je autolader vergeet het maar.

    Ram? Een iPhone heeft nu wel 2GB ram nodig vind ik maar 4GB is bij een iPhone niet nodig. ios is android niet.

    Ik heb een full hd scherm nu, ben der zeer tevreden mee. De toestellen e die zo 4K ofzo hebben zoals de LG G3 en dergelijke meer dat is echt niet oke voor de batterijduur zenne. Ik heb die gehad, de batterijduur is een ramp.

  9. Wauw… Waarom vindt men de iPhone 6s zo’n matige update? Ik weet niet wat jullie gelezen hebben, maar op het design na is het gewoon de allergrootste update ooit..

    Ik koop ‘m zonder twijfel. xD

  10. Geen safarieglass is geen iphone 6s dan blijf ik bij de 6 😉 heeft geen nut

  11. Ze gaan gegarandeerd weer zeggen:
    “Het is de beste en snelste iPhone ooit!”

    Die standaard praatjes van hun ken ik nu wel en begin ik me eerder aan te irriteren. Vind hun presentaties dan ook steeds minder worden.

    Mbt 16GB, dat had ik met mijn 4 als instap model. Met mijn 5 ook voor 16GB gegaan en kan ik nog best mee leven. Maar om anno nu nog steeds slechts 16GB bij het instapmodel te leveren, na al die jaren…

    Voorheen ging ik om de 2 jaar naar nieuwe iPhone en sloeg ik het s-model over. De 6 heb ik ook overgeslagen, te groot en vind hem gewoon lelijk. Niet iedereen wil terug naar het koelkast tijdperk met supersize screen, die amper in je broek past en je van iedereen alles mee kan lezen… Voor een hoop mensen vast ideaal, maar niet voor mij. Dan neem ik wel een tablet.
    Verwacht ook niet dat ik de 6s ga nemen. Dan nog maar een jaartje sim only. Prijzen worden elk jaar immers ook steeds fors duurder en het houdt een keer op.

  12. Misschien maken ze de iPhone eindelijk waterproof, net als de Experia van Sony. Oh wacht het is ze ook niet gelukt met de Watch.

  13. 16 GB is te weinig.Wat dom van Apple

  14. @Memoryfan: niet overdrijven he. Force touch kan een grote verandering worden en is geen eenvoudige technologie. Een betere camera en een pak sneller. Wat wil je nog meer. Qua design komt de rest al niet echt in de geburen dus…

  15. Cameralens niet van saffierglas? De cameralenzen zijn toch al een aantal generaties WEL van saffierglas?!

  16. Die 16 GB is gewoon mooi geld harken voor Apple. Velen vinden 16 te weinig dus gaan ze voor de 64 GB, is dus 100 piek extra voor Apple. Zou Apple 32 GB als instapper aanbieden, dan verdienen ze eenvoudigweg minder.

  17. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  18. Mensen die zeuren over 16 gb snap ik geen bal van. Zeker nu steeds meer in de cloud gebeurt is 16 gb niet per se weinig. Voor ik schat 75% van de mensen is 16 gb gewoon genoeg.

    Zo niet? Dan neem je 64.

    Ik heb het zelf altijd heel goed kunnen redden met 16 gb.

  19. Origineel geplaatst door Enes
    Cameralens niet van saffierglas? De cameralenzen zijn toch al een aantal generaties WEL van saffierglas?!

    Dat dacht ik ook, ik dacht dat vanaf de 5 saffier gebruikt werd

  20. Iedereen weet nu onderhand toch wel dat de updates niet spectaculair meer kunnen zijn..? Apple maakt alsware geen km’s grote sprongen, maar het werkt en nog degelijk ook.

  21. @Kees: door wie wordt t innoveren dan gedaan, door Google met hun halfbakken produkten?? Met Google heb je t idee dat je altijd met beta werkt, breng eens wat op de markt wat af is. En dan ook nog het bedrijfsbeleid, alles verkopen wat ze over je weten, bah!

  22. Origineel geplaatst door Pieter
    Mensen die zeuren over 16 gb snap ik geen bal van. Zeker nu steeds meer in de cloud gebeurt is 16 gb niet per se weinig. Voor ik schat 75% van de mensen is 16 gb gewoon genoeg.

    Zo niet? Dan neem je 64.

    Ik heb het zelf altijd heel goed kunnen redden met 16 gb.

    Tsja, en anderen (waaronder ik) begrijpen niet hoe sommige mensen zich kunnen behelpen met een zielige 16G. Als je alleen belt met je telefoon misschien, maar waarom zou je dan een smartphone nemen?

    Zodra je er iets meer mee doet, bv ook onderweg media (muziek, film) wilt afspelen of games kunnen spelen, gaat 16G al héél snel knellen. En onderweg wil je natuurlijk niet media uit de cloud afspelen, zonde van je bundel en veel te afhankelijk van je verbinding.

    Tel daarbij op dat je iPhone met een goeie app een ideale navigatiedevice is en dat de beste navigatieapp alleen al bijna 2G is en de (puur theoretische) 16G is echt onbruikbaar.

    Zelf de blunder gemaakt de Air2 maar met 16G te kopen, en er zelfs zonder één offline film of album erop al de nodige apps weer eraf moeten gooien om hem werkbaar te houden😕 En mijn 5S mèt 64G zal er binnenkort ook aan moeten geloven om weer opgeschoond te worden, nog maar 750MB over😢
    Alleen met de mini met 128G nog geen krapte ervaren…

    Kortom fijn voor jou dat je je redt met 16G, maar een beetje egocentrisch om te denken dat 75% van de anderen zich ook daarmee zou kunnen behelpen. En zo duur is 16G extra anno 2015 niet meer dat Apple acuut failliet gaat als ze standaard minimaal 32G gaan leveren voor dezelfde prijs die ze nu nog voor die sneue 16G durven vragen…

  23. @Ferryman: egocentrisch? Gewoon de keuze die je zelf maakt. Apple maakt de prijzen, kan je zelf afwegen of t je dat waard is of niet. En 75%? Denk dat 75% nog steeds genoeg heeft aan 16 Gb ipv andersom

  24. @Eric: Pieter: “Ik schat … 75%”
    Eric: “Ik denk … 75%”
    Hoeveel duidelijker wil je een egocentrische visie hebben?

    Ik beweer juist niet dat mijn situatie wel op zo’n grote meerderheid van toepassing zal zijn zonder enige verdere onderbouwing, zoals jullie wel doen. Eerst ff lezen voor je reageert svp…

    Maar van een vermogend bedrijf als Apple vind ik het anno 2015 wel erg krenterig om een telefoon in de prijsklasse van de iPhone met zo weinig geheugenopslag uit te rusten terwijl achteraf uitbreiden onmogelijk is voor mensen die bij aankoop verkeerd hebben ingeschat hoe krap dat in de praktijk is. En terwijl het hen maar heel weinig of niets extra kost, op een riante winstmarge, om standaard het dubbele te leveren om zo die kans te halveren.

  25. @vroem: Draadloos opladen zonder losse snoeren. Dat is al een hele verbetering hoor. Wat jij wil is draadloze stroom. En het klinkt als een grap, maar dat is er al jaren. Althans, als testcase. Want het interfereert nogal waardoor die stroom door de lucht ervoor zorgt dat je vullingen licht gaan geven en je hart ermee stopt. Dus wat jij wil komt er wel, maar dat zit erin over een jaar of 30.

  26. @Pieter: hoe kun je dat zeggen! De iPhone 6S heeft een 12MP camera en een 4k videocamera en een 5MP FaceTime camera. Daar sta je dan met je 16GB dat is gewoon onbruikbaar met deze specificaties. Je bent verplicht om €100 meer te betalen. Is dat de Apple waar wij zo van houden? Ik zeker niet. Gelukkig gebruik ik voornamelijk mijn Air 2 en kan ik nog wel 1 jaar vooruit met de 5s. €799 (64GB)is gewoon anno 2015 belachelijk veel geld voor een telefoon. Gelukkig is de toestel subsidie afgeschaft en mag je €799 pinnen bij de kassa of een officiële lening afsluiten.

  27. @Kees: Ik heb een iPhone 6 en ik ben blij dat Apple de schermresolutie niet onnodig opblaast. Als ik mijn iPhone naast mn buddies Galaxy S6 Edge houd dan zie ik geen verschil, terwijl de benchmarks het wel leuk vinden dat de iPhone geen 1440p hoeft te renderen.

    Verder heb ik hier een leuk stukje over het RAM gebruik van iOS vs Android wat o.a. verklaard waarom de Android phones al naar 4gig aan t springen zijn en Apple vermoedelijk pas 2gig nodig heeft in de komende iPhone.

    Ik ben het niet met je eens dat innoveren niet meer gebeurd in het Apple kamp, ik ben het er wel mee eens dat dat voor de gemiddelde persoon niet altijd even goed opvalt. Apple was bijv 2 jaar geleden verreweg de eerste met 64 bits mobiele telefoon. iOS 7 was hun eerste 64-bit besturingssysteem. Android heeft dit pas sinds Android 5.0 wat nog maar pas een paar maand geleden is. Ook is het minder zichtbaar dat Apple innovatief bezig is omdat er zoveel gecopycat wordt door bijv Samsung.

    Apple introduceerde:
    Apple Pay (Oktober 2014) -> Samsung Pay (Maart 2015)
    HealthKit (Maart 2014) -> Samsung Digital Health SDK (Juni 2015)
    Design iPhone 6 (September 2014) -> Design Galaxy S6 (April 2015)

    Verder (geen zin meer om alle details op te zoeken)
    Vertraagd filmen in 240 fps @720p
    Metal
    Swift (sick OP)
    Continuity & Handsoff -> Samsung Flow
    Apple heeft al heel lang standaard full disc encryption wat pas sinds een paar maand optioneel is in Android
    etc.

  28. @Martin67: Meer dan volgens de officiele specs

  29. @Ferryman: je weet goed goed dat wij bedoelen,75% zal de 16gb kopen! En daar is niks egocentrisch aan,blijkbaar weet je niet wat egocentrisch betekent
    ..

  30. Zou je de iPhone 6s ook kunnen reserveren op voorhand?

  31. @Marc: veel geld is voor iedereen anders.ligt er natuurlijk aan wat je verdient en hoe goed je met geld om kan gaan. Voor veel mensen is dat lastig. Met een iPhone hoef je iig niet veel duurder uit te zijn dan een ander zogenaamd “high-end” merk

  32. Origineel geplaatst door Eric: @Ferryman: je weet goed goed dat wij bedoelen,75% zal de 16gb kopen! En daar is niks egocentrisch aan,blijkbaar weet je niet wat egocentrisch betekent
    ..

    Zucht. Klopt gedeeltelijk, ik snap wèl wat jullie bedoelen maar jij kennelijk niet wat ìk bedoel. Die 75% van jullie is volledig uit de lucht gegrepen, puur omdat jullie ervan uitgaan dat (bijna) ieders opslagbehoefte hetzelfde is als die van jullie. Waarschijnlijk weet jìj niet wat egocentrisch is, en verwar je het met egoïsme. Zoek het ‘s op in een woordenboek, heel verhelderend 😝

    Heel kort samengevat was de tendens van Pieter’s verhaal: “ìk heb genoeg aan 16G, dùs wie meer wil die zeurt”. En van jullie beiden: “ìk heb maar 16 G nodig, dùs de meerderheid (‘75%’) heeft daar genoeg aan”.

    Allebei onzin natuurlijk, lees dit artikel er maar eens op na. De meerderheid heeft niet genoeg aan 16G kun je daar letterlijk lezen. Dat weet Apple ook heel goed, maar door de 32G ipv de 16G te schrappen kunnen ze meer duurdere 64G iPhones verkopen en dat is nu nog de ‘goedkoopste’ keus om meer dan die te karige 16G te krijgen.

    Als de meerderheid meer dan 16G nodig heeft kan dus nooit 75% er wel genoeg aan hebben, die ‘statistiek’ bestaat alleen in de dikke duim waar jullie ‘m uit zuigen…

  33. ik hoopte op “laden via WiFi” ofzo dat zou echt super zijn, maar dat zal nog wel niet zo ver zijn…

    Over die GB’s kan je lang of kort over praten, het zijn net schuren en zolders, hoe meer ruimte je hebt hoe meer rommel je opslaat, dus zelfs 5TB zal niet voldoende zijn, ik persoonlijk denk ook dat 16GB erg weinig is maar ik ben maar ik en een ander kan er wel blij om zijn, ik zou aan 32GB genoeg hebben gehad, dus volgende moet dan 64GB worden…

  34. @Ferryman: Tsja, en anderen (waaronder ik) begrijpen niet hoe sommige mensen zich kunnen behelpen met een zielige 16G. Als je alleen belt met je telefoon misschien, maar waarom zou je dan een smartphone nemen?
    Hoe egocentrisch is deze alinea van je dan?? Maak heel wat meer gebruik van de mogelijkheden van een smartphone dan wat simpele films kijken op een te klein scherm en wat liedjes afspelen. En ja heb zelfs sygic en tomtom tegelijk erop draaien;)

  35. @Eric: Hé, je hebt het woordenboek gevonden en het verband tussen “ego” en “ik” gelegd 😉Goed punt hoor, ik gebruik één keer “ik” tussen haakjes in die passage, da’s natuurlijk héél egocentrisch van mij 😁 om zo de twee kanten van de spreekwoordelijke medaille te tonen…

  36. @Ferryman: IK beweer juist niet dat mijn situatie wel op zo’n grote meerderheid van toepassing zal zijn zonder enige verdere onderbouwing, zoals jullie wel doen. Eerst ff lezen voor je reageert svp…

    Maar van een vermogend bedrijf als Apple vind IK het anno 2015 wel erg krenterig om een telefoon in de prijsklasse van de iPhone met zo weinig geheugenopslag uit te rusten terwijl achteraf uitbreiden onmogelijk is voor mensen die bij aankoop verkeerd hebben ingeschat hoe krap dat in de praktijk is. En terwijl het hen maar heel weinig of niets extra kost, op een riante winstmarge, om standaard het dubbele te leveren om zo die kans te halveren.

    Ikke ikke ikke

  37. Goed idee om goedkopere versie te maken

  38. Origineel geplaatst door Pieter
    Mensen die zeuren over 16 gb snap ik geen bal van. Zeker nu steeds meer in de cloud gebeurt is 16 gb niet per se weinig. Voor ik schat 75% van de mensen is 16 gb gewoon genoeg.
    Zo niet? Dan neem je 64.
    Ik heb het zelf altijd heel goed kunnen redden met 16 gb.

    Zelfs met alles in iCloud heb ik nooit ruimte voor iets nieuws op mijn 16GB 5s. En dat is dagelijks enorm irritant. En fotos uit de cloud inladen werkt behoorlijk slecht als je het mij vraagt. 9/10x krijg ik een error dat een foto niet gedownload kon worden (ja, en ik heb er nog wel wat ruimte voor)

  39. Pffff, nu zelfs geen saffierglas op de (uitpuilende) camera?
    Hoe meer er uitlekt hoe minder zin ik krijg in die iPhone 6S!
    Touchforce (of hoe dat ook mag heten) vind ik totaal niet interessant:(
    Ik had graag gezien dat ze wat meer aan de buitenkant deden ipv al die technische hoogstandjes die ik toch niet gebruik.
    Ik had graag een scherm van saffierglas gezien en een camera die in de behuizing past.
    Dat is de reden waarom ik vorig jaar geen iPhone 6 heb gehaald.
    Toen bleek ie ook nog makkelijk te buigen.
    Ik vind de iPhone 6 de grootste flop sinds tijden en als ik de geruchten zo lees dan lijkt de iPhone 6S niet veel beter te worden….
    Nóg maar een jaar wachten dan….?
    Ik weet t niet!
    #needanewiphone!!!!

  40. @Sarafina: de 6 grootste flop aller tijden, je bent gewoon een trol.en er zit zeker saffierglas op de camera. Onzin als iemand beweert van niet!

  41. Origineel geplaatst door Eric:

    Ikke ikke ikke

    en de rest …

    Hè jammer, verwar je ‘t toch weer met egoïsme. Dacht echt ff dat je ‘t verschil doorhad 😉

  42. @Eric: Nou & bedankt!
    Das nie heul aardig hoor;)

  43. Hum kan niet wacht tot november.. dan ga ik de 6s kopen. twijfel nu wel over de plus. Wilde de 6S maar die plus is wel groot en duidelijk.
    Oh en waarom pas in november? Ik koop hem in het buitenland.. is ie goedkoper en garanties zijn hetzelfde.. 🙂

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.