Reacties voor: KeyRaider-malware steelt gegevens van 225.000 Apple-accounts

Onderzoekers hebben malware ontdekt, die de Apple ID en wachtwoorden van 225.000 gebruikers heeft gestolen. De KeyRaider-malware verspreidt zich via onofficiële Cydia-app stores in China.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 17 reacties

  1. Daarom koop ik mijn apps liever gewoon in de app store en gebruik ik geen jailbreak

  2. Met een jailbreak moet je om kunnen gaan. Dat kunnen heel veel gewoon niet

  3. Toch heb ik bij zulke berichten altijd een onderbuikgevoel dat  deze ‘hoax’ verspreidt of laat verspreiden om het gebruik van gevangenisontsnappingen tegen te gaan…

  4. Origineel geplaatst door Hallo
    Met een jailbreak moet je om kunnen gaan. Dat kunnen heel veel gewoon niet

    Yeah right! Het is zelf nog geen deftig tegenargument! Als je de beveiliging van Apple omzeilt door een JB is het toch logisch dat je toestel gevoelliger is voor aanvallen ongeacht je “ermee kan omgaan” (ik heb jouw verwoording nog eens goed aangevinkt omdat ik het sowieso als een BS bewering beschouw).

  5. Origineel geplaatst door Hallo
    Met een jailbreak moet je om kunnen gaan. Dat kunnen heel veel gewoon niet

    Ja dat klopt en toch ook weer niet! Ik ben een ervaren gebruiker en heb toch wel een aantal keer een instabiele iphone gekregen van Cydia tweaks. Het is gewoon een risico wat je neemt, ga je voor de jailbreak dan kunnen dit soort zaken gebeuren. De beveiliging van je toestel is dan nog maar minimaal. Zeker als je ook nog allerlei Cydia sources gaat installeren.

    Overigens ben ik helemaal klaar met jailbreaken! ruim een jaar geleden weer terug gegaan naar standaard IOS. Toestel is stabiel, batterij loopt normaal leeg en herstarten is nooit noodzakelijk. Dat is toch beter dan een aantal handige tweaks.

  6. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  7. Ik gebruik geen jailbreaks, ik koop Apple voor het design, en veilige OS. Als je een jailbreak activeert heb je de OS beveiliging al verkloot.

  8. Beveiligingsbedrijf Palo Alto Networks adviseert gebruikers om iOS-toestellen alleen te jailbreaken als het noodzakelijk is, …

    OK, dus eigenlijk adviseren ze om het nooit te doen. Want jailbreaken en noodzakelijk zijn twee woorden die je verder nooit in één zin zult tegenkomen…

    Miljoenen, en waarschijnlijk miljarden, mensen wereldwijd gebruiken immers hun iDevices dagelijks zonder ook maar één moment de ‘voordelen’ van een jailbreak te missen.

    Daartegenover staan dus honderdduizenden die nu de nadelen aan den lijve ondervinden.

    De gestolen inloggegevens werden misbruikt door twee verschillende tweaks, waarmee je in-app aankopen kon doen zonder te betalen. Zo’n 20.000 mensen hebben de betreffende tweaks geïnstalleerd. Zij deden dus geen ‘gratis’ aankopen, maar deden hun aankopen op kosten van iemand anders.

    Maar die ‘slachtoffers’ waren ook op zoek naar illegale voordeeltjes. Kent u dat gezegde: “zo worden snoepers gestraft”? 😏

    @Knarf: Tsja, wie weet. Persoonlijk lijkt me dat een beetje te paranoïde gedacht. Maar de wereld van malware èn anti-malware is een hele schimmige wereld, waarin het ene alleen dankzij het andere kan bestaan en veel ‘good guys’ hun ervaring eerst als ‘bad guys’ hebben opgedaan. Denk bv aan de recente geruchten rond Kaspersky… Dus misschien ben ik wel gewoon naïef als ik denk dat dat in deze kwestie anders zou zijn 😇

  9. Nu praten jullie er wel over zeker….slecht hoor iculture…

  10. …en nu gaan alle mensen met een JB hier weer verdedigen waarom ze echt niet zonder kunnen. Feit is dat de ‘ gemiddelde’ gebruiker geen JB moet doen omdat het risico op mallware en instabiele iPhones nu eenmaal toeneemt. Goed dat iCulture dat hier nog even benadrukt. Een ieder die zijn iDevice wil kraken moet dat vooral doen, maar ga niet verkondigen dat hij er beter van wordt.

  11. niks mis met een jailbreak, ik heb al mijn toestellen altijd ge-jailbreakt sinds 2009 en nooit echte problemen gehad,als de iphone onstabiel is dan weet je waarom dat heeft niks te maken met foute software. de apps bij Cydia worden ook gecontroleerd dus er is niets aan de hand, je moet gewoon geen hacks installeren en de tweaks kopen dan kunnen programmeurs ook tweaks blijven maken en is iedereen happy.

  12. Mensen die jailbreaken moeten gewoon net iets beter opletten, maarja sowieso is een apparaat dat zich verbind met het internet nooit 100% veilig.

    En voor posters hierboven, mensen die jailbreaken doen dat niet altijd om illegale software te installeren maar vaak ook om dingen aan te kunnen passen die ze zonder jailbreak niet aan kunnen passen.

  13. En inderdaad, als je niet weet wat je doet…dan gewoon niet jailbreaken.
    Beetje research van te voren kan sowieso geen kwaad als je met een dure telefoon gaat rommelen.

  14. Hoofdreden waarom ik jailbreak is om het oerlelijke uiterlijk van iOS een ander jasje te geven.

  15. Origineel geplaatst door Flieps
    …en nu gaan alle mensen met een JB hier weer verdedigen waarom ze echt niet zonder kunnen. Feit is dat de ‘ gemiddelde’ gebruiker geen JB moet doen omdat het risico op mallware en instabiele iPhones nu eenmaal toeneemt. Goed dat iCulture dat hier nog even benadrukt. Een ieder die zijn iDevice wil kraken moet dat vooral doen, maar ga niet verkondigen dat hij er beter van wordt.

    😂😂😂

    Je hebt voorspellende gaven, daar zou je wat mee moeten doen! Misschien kan iCulture nog een betrouwbare bron gebruiken? 😉

    Verder trouwens (ook) groot gelijk…

  16. Origineel geplaatst door Flieps
    Een ieder die zijn iDevice wil kraken moet dat vooral doen, maar ga niet verkondigen dat hij er beter van wordt.

    Het is maar hoe je het bekijkt natuurlijk.
    Als iemand tegen iets aanloopt in IOS wat hem/haar echt niet bevalt en diegene jailbreakt daarvoor de iPhone… en gaat er vervolgens verantwoordelijk mee om en installeerd alleen tweaks van bevestigd betrouwbare bronnen, dan wordt de iPhone voor diegene wel degelijk beter.

    Een gejailbreakte iPhone loopt naar mijn ervaring nog altijd minder snel de soep in en als een reguliere android phone. Dus het valt allemaal wel mee :p

  17. Al mijn devices zijn voorzien van een JB en heb nog nooit problemen ondervonden. Ik installeer een klein aantal betaalde tweaks uit betrouwbare bron en dat maakt de iDevice ervaring, voor mij, prettiger en functioneler.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.