Reacties voor: Keylogger iPhone ziet wat je op de pc of Mac doet

Een nieuwe keylogger gebruikt de bewegingssensor van de iPhone om bij te houden welke knoppen je indrukt op een computertoetsenbord. Deze data kan daarna verzonden worden naar kwaadwillenden.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 12 reacties

  1. “De iPhone 3GS had er op zijn beurt een stuk minder moeite mee”
    In het artikel staat dat de 3GS er juist meer moeite mee had…

  2. Mooi is dat. Is al bekend in welke apps dat precies is?

    Hoe kan dat ding eigenlijk weten welke toets word ingedrukt? Elk toetsenbord is toch verschillend?

  3. Dit heeft een te hoog science fiction gehalte om geloofwaardig te zijn. Hoe kan zo’n apparaat het verschil weten of ik nu de g of de h heb ingetikt? Puur door trillingen? Moet zo’n ding dat niet eerst zeer specifiek gecalibreerd zijn om zoiets voor elkaar te krijgen?

    En dan nog maar niet te hebben over alle factoren (materiaal van het oppervlakte waar de iphone en toetsenbord op liggen. Elk materiaal zal andere vibratie geven)

    Broodje aap verhaal? Eerst zien dan geloven 😉

  4. o.O

    Wat een bizar verhaal zeg! In theorie moet het inderdaad werken, maar dat het in de praktijk daadwerkelijk ook zo goed werkt is wel bijzonder.

    Dat een hacker dan wachtwoorden kan achterhalen is natuurlijk niet goed.. Al denk ik dat de gewone gebruiker er niet bijzonder veel last van gaat hebben.. Alles waar ik een wachtwoord op heb zitten is wel privé, maar het zal geen ramp zijn, mocht het worden gekraakt.

  5. Is dit een grap?

    ”Dit gebeurt via de iPhone zijn bewegingssensor, die aanvoelt welke knop er op het moment wordt ingedrukt via de trillingen van het oppervlak.”

  6. Vaag artikel zeg (de bron bedoel ik). Geen idee hoe de telefoon nou zou moeten weten welke toets ik indruk, dat wordt me ook niet erg duidelijk. Ja, met de accelerometer, zover ben ik wel gekomen.

  7. Dat word opletten geblazen, als iemand argeloos een iPhone in directe omgeving van je toetsenbord op tafel legt…

  8. Zonder echt bewijs zeg ik voorlopig nog: F.U.D.

  9. Als ik ga slapen heb ik geen zin in horrorverhalen zoals deze

  10. Hahaha, je moet wel heeeeel erg dom zijn om hier in te geloven! Ik moest meteen aan al die tracé apps en bullshit fingerprint bullshit.. Stelletje matenaaiers

  11. In 1 woord , KOS-TE-LIJK !!! Wat een klink klare lariekoek is dit zeg. Zelf ben ik expert op het gebied van computers (incl Apple en zijn iphones) en van dit soort berichten:

    Dit gebeurt via de iPhone zijn bewegingssensor, die aanvoelt welke knop er op het moment wordt ingedrukt via de trillingen van het oppervlak.

    Lig ik te ROLLEN van het lachen !! :D:D

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.