Reacties voor: Nieuwe Keydnap-malware steelt data uit Apple’s Sleutelhanger

Onderzoekers hebben Keydnap ontdekt, nieuwe malware die probeert om data uit je Apple Sleutelhanger (Keychain) te stelen. Het creëert ook een backdoor op je Mac.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 6 reacties

  1. Voor mij was ooit malware de reden om van Windows af te stappen. De afgelopen tijd wordt de Mac (vanwege populariteit) steeds vaker het doelwit. Ik hoop niet dat deze trend zich gaat doorzetten. Ik zit helemaal niet te wachten om weer virusscanners, malware scanner, etc te moeten gaan draaien om een beetje veilig mijn PC te kunnen gebruiken …

  2. @duo: geen enkel besturingssysteem is 100% veilig. Enige wat je kunt doen is het de aanvallers zo moeilijk mogelijk maken. Software up-to-date houden en ook een virusscanner is aan te raden. Maar wat nog het meeste helpt is weten wat je doet en niet zomaar dingen doen.

  3. Tot dusver gaat het alleen over Trojan Horses, die je zelf moet installeren, en daarbij de waarschuwingen van Gatekeeper negeren. Dat is dus gelukkig nog heel anders dan de malaware die zich (vroeger?) volledig automatisch op Windows wist te installeren. Zoals Jeffrey al aangaf: als je oplet waar je software vandaan komt, en geen waarschuwen negeert, ben je behoorlijk veilig.

  4. Origineel geplaatst door duo
    Voor mij was ooit malware de reden om van Windows af te stappen. De afgelopen tijd wordt de Mac (vanwege populariteit) steeds vaker het doelwit. Ik hoop niet dat deze trend zich gaat doorzetten. Ik zit helemaal niet te wachten om weer virusscanners, malware scanner, etc te moeten gaan draaien om een beetje veilig mijn PC te kunnen gebruiken …

    Alhoewel Mac een stuk onveiliger kan gaan worden met méér virussen voor dit platform, blijft macOS nog altijd een stuk veiliger dan Windows. macOS is meer gesloten en biedt meer waarschuwingen bij het openen van bestanden en heeft het een verbeterde virus-scanner & beveiliging out-of-the-box. Hierdoor maken virussen automatisch al een stuk minder schijn van kans. En als je ook maar een beetje wat meer nadenkt bij het werken op een Mac dan is de kans op een virus sowieso al minimaal. Moet ik er wel bij zeggen, zelfs als wat meer tech-ervaren dan de gemiddelde doelgroep, ben ik zelf ook wel erg naïef en werk ik op een Mac met de gedachte “ach, mij overkomt toch niks”.

    Belangrijke veiligheid verbetering in macOS Sierra!
    Wat overigens niet het artikel vermeldt staat en wel interessant is.. macOS Sierra krijgt een verbeterde gatekeeper (beveiliging). Als ik Eitot op Tweakers mag citeren:

    Apple heeft Gatekeeper namelijk uitgebreid en niet-gesigneerde bestanden worden dan automatisch van een toevallige, niet-beschrijfbare locatie geïsoleerd uitgevoerd. Het downloaden van een vervangend bestand zou dan niet meer werken, net zo min het verwijzen naar een ander bestand. De functie wordt ‘path randomization’ genoemd, voor de geïnteresseerden.

  5. Over paar jaar zijn de rollen omgedraaid.
    MacOS virus scanner verplicht. En Microsoft is scanner vrij.

    Bedankt Apple 2011

  6. Origineel geplaatst door duo
    Voor mij was ooit malware de reden om van Windows af te stappen. De afgelopen tijd wordt de Mac (vanwege populariteit) steeds vaker het doelwit. Ik hoop niet dat deze trend zich gaat doorzetten. Ik zit helemaal niet te wachten om weer virusscanners, malware scanner, etc te moeten gaan draaien om een beetje veilig mijn PC te kunnen gebruiken …

    Geen gekke dingen doen en downloaden en je bent gewoon veilig hoor haha😊

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.