Reacties voor: Kenwood verscheept eerste CarPlay-inbouwschermen

Kenwood verscheept de eerste twee CarPlay inbouwsystemen naar verkooppunten. Wat hebben de displays om het lijf en welk prijskaartje hangt eraan?
Lees het complete artikel → Kenwood verscheept eerste CarPlay-inbouwschermen
Lars Paymans -

Reacties: 4 reacties

  1. Wat is de resolutie?

  2. Ik vind de pioneer mooier en betaalbaarder met de 400 euro. De Parrot vind ik het aller mooiste met alle functies.

  3. @iphone_user: parot tablet heb ik in m’n X5, werkt wel goed en maakt ‘t geluid mooier maar het verbinden met Bluetooth is een drama

  4. Gewoon iets wat ik me afvraag:

    Waarom doen van die ‘autoradio’ headunits mij altijd denken aan het Windows XP tijdperk (2002), met touch-technologie die toen de standaard was en manier van interfacen met het systeem?

    Waarom doen die systemen mij altijd denken aan een oude Windows Mobile 5 (niet eens 6) telefoons qua interface, bediening en stabiliteit? Heeft het er mee te maken dat ze praktisch op hetzelfde OS draaien (windows CE)?

    Kijk naar die screenhot. Het lijkt wel een Winamp Skin uit 2003, zo ouderwets en flashy.

    Kortom, waarom hebben we in 2015 nog zulke achterhaalde, brakke systemen waar carplay op zou moeten draaien? Als je bij een autodealer naar de systemen kijkt in nieuwe auto’s dan vraag je je toch af “in 2015 zouden we toch echt beter moeten kunnen dan dit”?

    Ik oordeel niet aleen op het uiterlijk, ik heb veel reviews gezien maar de “achterhaalde’ indruk heb ik ook een beetje bij Carplay (helaas nog niet in de praktijk kunnen proberen). Het heeft er volgens mij alles mee te maken dat carplay ‘mag’ draaien op brakke systemen zonder multitouch, met nog een stuk ‘eigen’ OS van de fabrikant.

    Ik ken Apple als een bedrijf die eisen stelt aan apparaten die er compatible mogen zijn. Ze zijn veeleisend als het gaat om lightning, airplay, app ontwikkelaars enzovoorts. Maar lijken Carplay weg te geven aan iedereen die het enigsinds naast het standaard OS kunnen draaien. Het gevolg is een halfbakken implementatie.

    Ik zou het veel beter vinden als ze het volledige systeem zouden vervangen, dus dat je voor AL je instellingen en AL je gegevens maar 1 systeem hebt. Stel je wilt je equalizer instellen, of iets anders, dan zou je zomaar carpay moeten afsluiten om zoiets in het standaard OS te moeten wijzigen, om daarna weer carplay op te starten.

    Daarnaast is het ook belangrijk dat er bepaalde eisen zijn aan het scherm en systeem: de resolutie, het moeten hebben van multitouch CPU capaciteit etc. Zo kunnen ontwikkelaars goede apps schrijven en testen.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.