Reacties voor: Keert Geohot terug met limera1n-jailbreak voor alle iDevices?

Geohot heeft een afbeelding geplaatst van diverse generaties iDevices met de limera1n-jailbreak en zou van plan zijn op 11/10/2010 deze jailbreak uit te brengen. Mogelijk gaat het echter alleen om een drukmiddel.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 67 reacties

  1. Hoeoeoe…..spannend!

  2. Lekker,die “concurrentie” komt ons straks ten goede.

  3. Nice 😀 Dan kunnen we dus eindelijk de ipod touch 2g mc model tethered jben?

  4. Geohot FTW! In your face richting het akelige deel van iPhone4 bezitters met een Mac. Die wilden eerst niet wachten op een Windows versie van greenpois0n en daarna waren ze 3GS bezitters de les aan het lezen. Bring it on!

  5. Hmm, zou prettig zijn want dat redsnow werkt hier niet! Maar BlackRa1n was vorige keer ook niet echt om naar over huis te schrijven… Ben benieuwd.

  6. SHAtter is volgens twitter een heel volatile vulnerability, waardoor het zeer moeilijk te exploiteren is.. Volgens mij duurde het daarom ook zo lang voor @pod2g een manier vond om deze vulnerability te gebruiken.

    @p0sixninja laat op twitter weten dat het goed mogelijk is dat daarom de SHAtter-exploit niet zou werken op de volgende generatie iDevices.Volgens andere leden van het chronicdevteam zou limera1n wel makkelijker aangepast kunnen worden voor een volgende generatie. Ook daarom zou het interessanter zijn te wachten met limera1n.

    Daarbij is limera1n ook een tetheted exploit, wat inhoudt dat je met de pc zult moeten je iDevice booten. Om 4.1 wel untethered te jailbreaken maken zowel linera1n als SHAtter gebruik van dezelfde userland exploit van @comex.

  7. Origineel geplaatst door Angelo
    Lekker,die “concurrentie” komt ons straks ten goede.

    Of juist niet, als die 2 exploits nu uitkomen, patched apple die waarschijnlijk, en kunnen de hackers weer opnieuw beginnen als FW 4.2 uitkomt :s.

  8. Ik snap zoiezo niet dat ze wachten tot 4.2 zoveel toegevoegde functies had 4.1 niet voor mij…

  9. @Jobb: Dit kun je sowieso al, met de eerder exploit van @pod2g ( die enkel in de bootrom van de iPod Touch 2G MC of lager zit ) en de nieuwe userland exploit van @comex.

    Er komt waarschijnlijk binnenkort een tool uit om dit te doen. ( greenpoison of Pwnagetool.)

  10. volgens musclenerd ( apple will not have the time to patch the holes by 4.2 ) zo vanaf 4.3 of hoger is het dicht bij apple , 4.2 komt uit 1 november dus is dat ook te jailbreaken met alle 2 , apple moet vanaf 4.2 meer leuke functies geven of niemand wil updaten , 4.2 is ook meer voor het ipad dan iphone maar als je kun het jailbreaken op dag 1 is het update goed te doen

  11. Ik hoop echt dat hij 11-10 uitkomt kan ik mijn duitse 3gs weer gebruiken die vast zit op 4.0.2

  12. Hehe… Die snapt tenminste dat er ook mensen zijn zonder A4-chip en ook een jb willen (met nwe bootrom) goedzo!!!

  13. Is dit goed nieuws voor 3GS new bootrom eigenaren? Laat maar komen!! 😀

  14. Geohot blijft gewoon de beste blackra1n was ook een super jailbreak en als hij nu iets kan uitbrengen waardoor je tenminste alle idevices kan jailbreaken zou die gewoon de king zijn 🙂

  15. Bah Geohot. Blijf toch lekker weg. Eerst helemaal het populaire mannetje uithangen dat hij uit de JB-scène stapt, en nu weer terugkeert. Van mij mocht hij wegblijven. Geen hond die om hem rouwt.

  16. Als ze maar opschieten 🙂

  17. @patrickje: Jullie hebben daarvoor Redsn0w ;)!

  18. Kan t niet meer volgen helaas, weet wel dat ik baal! Had mijn JB 3gs 4.01 opgestuurd voor reparatie en kreeg een nieuwe met 4.1 terug ! Mis mijn JB 3GS dus heel erg. Hoop dat er snel duidelijkheid komt

  19. @patrickje: Het gaat om de huidige 3GS-gebruikers waarvan de meesten (iedereen met SHSH on file) tot 4.0.1 kunnen jailbreaken, versus de hele lineup van het volgende jaar: iPad, volgende generatie iPhone, volgende generatie iPod Touch, volgende AppleTV?.

  20. @nibs:

    Het gaat om een bootrom-exploit, dus welke van beide exploits er gebruikt wordt, de huidige A4’s (en al dan niet 3GS) zijn “pwned4life”, je zult ze altijd kunnen jailbreaken, maar tethered of untethered hangt af van een bijkomende userland-exploit.

    4.2, 4.3, zijn dus allemaal te jailbreaken, tot Apple in een nieuwe chip-revisie het gat in de bootrom dicht.

  21. Voor diegene die vaker en wat langer erbij zijn geweest weten jullie dat GeoHot alleen maar k*t loopt te doen.
    hij gaat 1 dag voor de grote release van greenpoison laten zien dat hij ook een exploit heeft(waarom niet eerder?) en hij gaat nu druk zetten op Chronic dev team om zijn exploit te gebruiken. Dit snap ik nog wel omdat die van hun beter van pas komt later. Maar geohot is bekend als een goeie hacker met aandacht tekort en dus kinderachtig. Of hij dit doet voor de aandacht of niet is juist de vraag! Dat hij er 1 jaar mee bezig is geloof ik niet. Ik denk dat hij de exploit veel eerder heeft en gewoon niet uitbrengt. Hij doet niets voor the community!

    Chronic dev TEAM FTWWW

  22. @chpwn Well you need to Face Time Geo Hot and sort this shit out (Keep one exploit in reserve)

    Hier ben ik het h-e-l-emaal mee eens. Concurrentie à la, maar door deze actie gooi je 2 mogelijkheden openbaar. Daarnaast is de mogelijkheid dat vele idevices in de toekomst niet ge-JB’ed kunnen worden.

  23. redsnow doet het niet op de ipod touch 2g mc model voor windows

  24. @iPhoneuser1000:

    en wrm kom je er opeens bij dat ze w8en voor 4.2.. :S

  25. @chpwn Well you need to Face Time Geo Hot and sort this shit out (Keep one exploit in reserve)

    Hier ben ik het h-e-l-emaal mee eens. Concurrentie à la, maar hiermee gooi je gaten in het openbaar. Daarbij loopt men het risico ook dat een eventuele next-gen exploit hiermee ook door de gootsteen gaat.

  26. @Jobb: Bij mij ging het na de ipod in een andere usb poort te steken zonder problemen.

  27. Het is nu nog niet mogelijk ipod touch 2g mc model te jailbreaken toch?

    misschien dan wel 😀

  28. Argh, die GeoHot is echt zo’n irritant mannetje die graag alle aandacht op hem gericht wilt hebben. Hij was gestopt zei hij, en hoopte dat hij dat ook zou blijven. Maar nee hoor, meneer wil weer aandacht -.-

    @jordy: Dit zou moeten kunnen met redsnow, maar door een bug is dit nu nog onmogelijk.

  29. @Jeffrey:

    Jah, maar meneer komt wel weer mooi ff met een exploit voor alle iDevices. Irritant of niet, voor de community alleen maar beter.

    Anyway, kan niet wachten tot ik eindelijk mun iPad kan Jailbreaken. Heeft nu al lang genoeg geduurd. Eindelijk weer SBSettings, installus, backgrounder, proswitcher enz.

  30. @Miel

    Heb je een ipod touch 2g mc model?

    bij mij stond er heel lang ”waiting for reboot” heb alles geprobeerd eruit en erin gedaan alles.

  31. @Jeffrey Oh oke, ik hoop dat die bug snel word opgelost

  32. Ik wist het zo hard dat Geohot het niet ging kunnen laten om zich toch nog in het jailbreakwereldje te mengen!
    waarschijnlijk zit hij in geldnood ofzo…van mij moet hij niet terugkomen hoor! Er zullen altijd andere zijn die er zich mee bezig zullen houden!

  33. Origineel geplaatst door iPhoneuser1000
    Ik snap zoiezo niet dat ze wachten tot 4.2 zoveel toegevoegde functies had 4.1 niet voor mij…

    Komaan zeg, dat is dikke zever he! zo kan je evengoed zeggen dat ze kunnen wachten tot de nieuwe iPad er is, of tot 4.3, of 5.0.
    Jailbreaken draait nu net om het kat en muis spel tussen hackers en Apple! Er zullen altijd exploits gevonden worden hoor!
    Net hetzelfde als unlock, is misschien moeilijk, maar als ze er echt op gebrand zijn, dan wordt er een unlock gevonden!

  34. @Michiel: Heel goed natuurlijk, maar als hij dit eerder bij het dev team had gemeld had de limerain exploit nu in SHAtter kunnen zitten, en dat is nog beter. Ik vermoed echter dat hij expres zo lang heeft gewacht.

  35. Mooi, kan ik eindelijk mijn 3GS updaten naar 4.1.

  36. Geohot is helemaal geen irritant jongetje!
    Wat zouden jullie doen als jullie van allerlei misselijke opmerkingen naar je hoofd krijgt geslingerd omdat iedereen zo graag wil jailbreaken?

    Dan vergaat je de zin toch ook!

    Mijns inziens kunnen ze best wel even wachten om zo straks 2 methodes in de gootsteen te moeten gooien. Ik zou het ook leuk vinden om deze morgen beschikbaar te hebben maar nog een dag (of 2) te moeten wachten maakt mij ook niet uit.

    Wees blij dat er zulke slimmerds zijn die dit allemaal kunnen en willen doen. Notabene ook nog gratis ook!!!

    RESPECT!

  37. @Lennart: nee die werkt niet op de nieuwe bootrom he 😛 (iPod Touch MC)

  38. Maakt niet uit van wie het komt zolang het maar komt.
    En al dat gedoe met exploits exploits zolang Apple nieuwe functies in een firmware bouwt zullen er nieuwe gaten onstaan ;).

  39. Dit hoop ik echt want nu zit ik met een gewone Ipod Touch 3g:(.

  40. Vind eerlijk gezegd het gezeik op dit mannetje niet geheel terecht. Veel van jullie hebben in het verleden wel gebruik gemaakt van Blackra1n en waren toen blij dat hij deze jailbreak had uitgebracht.
    Toegegeven het ventje heeft soms een wat vreemde manier van doen en laten, maar ach… heeft dat niet met de leeftijd te maken?
    Daarbij wil ik de eerste van jullie nog weleens een “lek” zien vinden en daar een exploit op zien maken. Ik doe het ‘m niet na.

    Stel je nou eens voor dat we straks 5 firmware versies verder zijn, en er zou nog maar 1 manier zijn om te jailbreaken, namelijk via een exploit van Geohot. Dan lopen jullie allemaal om ‘t hardst te schreeuwen of ie zijn exploit bekend wil maken…. of niet soms? Dan vind ineens niemand ‘m meer een vervelend mannetje.

  41. Ben het helemaal eens met Dion.

    Wees blij dat hij het überhaupt doet. Anders hadden jullie helemaal niet de mogelijkheid om te jailbreaken.

    En daarbij vindt ik ook nog eens dat het eigenlijk belachelijk is dat mensen zitten te klagen dat ze hun device niet kunnen jailbreaken, want als je nu z’n ding koopt dat weet je nu onderhand wel dat Apple in sommige dingen strakke regels heeft.

    En als je die regels niet aanstaan, dan had je maar geen iPhone of iPod moeten aanschaffen maar een van de vele andere merken.

  42. @Dion:

    HELEMAAL MEE EENS, wees blij dat er mensen zijn die het mogelijk maken.

    Je gaat bij de leverancier van benzine toch ook niet klagen als je tank leeg is of bij de bakker dat je geen beleg in huis hebt, dus ga dan maar lekker bij Apple klagen dat je je iDevice niet kunt jailbreaken.

  43. Hmm…

    Die foto is toch geen verduidelijking dat al deze devices geJB zijn !? Als hij zo een mooi prentje gemaakt heeft in photoshop en deze in het fotoalbum zet van alle devices, heb je hetzelfde resultaat.

    GeoHot is inderdaad wel capabel genoeg om zoiets te maken maar ik wil gewoon zeggen, die foto zegt voor mij niets. Was het een filmpje geweest dan was het geloofwaardiger voor mij.

  44. @Dion helemaal mee eens, genoeg mensen die klagen dat er geen Jealbreak is, maar zelf geen vinger uitsteken. maar wel verwachten dat ze op hun wenken bedient worden, en dan vooral niet te moeilijk, meer dan 2 stappen en het forum stroomt weer vol noob vragen.
    Geef deze jongen de credits die hij verdient
    anders Jealbreak niet of beter ontwikkel zelf een betere tool

  45. Origineel geplaatst door Leo
    dus ga dan maar lekker bij Apple klagen dat je je iDevice niet kunt jailbreaken.

    whaha dat zouden we eigenlijk wel is een keer moeten doen, lijkt me wel grappig

  46. Origineel geplaatst door Yoeri
    Hmm… Die foto is toch geen verduidelijking dat al deze devices geJB zijn !? Als hij zo een mooi prentje gemaakt heeft in photoshop en deze in het fotoalbum zet van alle devices, heb je hetzelfde resultaat.GeoHot is inderdaad wel capabel genoeg om zoiets te maken maar ik wil gewoon zeggen, die foto zegt voor mij niets. Was het een filmpje geweest dan was het geloofwaardiger voor mij.

    Hij heeft een tijdje terug al laten zien dat hij Iphone 4
    en ipad Jealbreakt had met Cydia er al op
    dus dat bewijs is er al lang het wachten was op het uitbrengen ervan

  47. Origineel geplaatst door Yoeri
    Hmm… Die foto is toch geen verduidelijking dat al deze devices geJB zijn !? Als hij zo een mooi prentje gemaakt heeft in photoshop en deze in het fotoalbum zet van alle devices, heb je hetzelfde resultaat.GeoHot is inderdaad wel capabel genoeg om zoiets te maken maar ik wil gewoon zeggen, die foto zegt voor mij niets. Was het een filmpje geweest dan was het geloofwaardiger voor mij.

    Er gaan ook geruchten dat die foto niet klopt. Geohot heeft zelf namelijk een link getweet, waar limera1n.com en een heleboel anderen bij staan als fake. Het is echter wel duidelijk dat het limera1n bestaat.

  48. Waarom zo precies een dag ervoor??
    Voor 3gs gebruikers wel mooi nieuws natuurlijk.
    Als het nu Limera1n gebruikt wordt en bij 4.2 gewoon sHatter (greenpoison) nog gebruikt kan worden als untethered jb vind ik het best.

  49. @Joost: maa dan vergeet je voor het gemak nu dat ze (dev team en geo) elkaar i’m de wielen rijden. De mogelijkheid is er, dat door deze actie geen NeXT-gen exploit kan komen…

    Respect of niet, DAT is niet slim om te doen… Of wel?

  50. Beter 😀

  51. Dus als ik het goed begrijp kan ik om 10 over 12 morge mijn ipod touch 3g [ios 4.1] morge jailbreake?

    Nee dat heb je verkeerd begrepen. Greenpois0n ondersteunt momenteel de iPod touch 3G niet en het is onwaarschijnlijk dat de limera1n-exploit die dat wel ondersteunt voor die tijd geïmplementeerd kan worden.

  52. Top eindelijk

    Beetje kinderachtig van dev team om zo te reageren over Geohot
    Vond persoonlijk de programma’s van geohot altijd beter werken dan dev team.

    Hopelijk komt ie ook met een unlock voor de nieuwe basebands..

    Geohot snapt het nu tenminste, geen blabla op twitter zoals de rest dat doen waar niemand wat mee kan.

    Als ze alles lekker openbaar maken dan kunnen er veel meer mensen aan deelnemen om jb’s te helpen maken.

    1000 zien meer dan 100…

  53. Het is idd slimmer om te wachten met shatter om te wachten op nieuwe iPad in december. Of voor 4.2 en belangrijk is de jb voor 4.1 niet er zijn niet zo veel nieuwe functies liever release voor 4.2 dan laat ik het nu gewoon Bij jailbreakme

  54. Geohot kondigy aan ermee te stoppen omdat hij de scene eromheen niet kon verdragen! Blijkbaar was al die aandacht ( negatief en positief ) toch niet misbaar bij hem! Haha, zo zie je maar weer.
    Een directeur is ook niks zonder zijn personeel, net zoals hij ook niks is zonder zijn publiek, volgende keer zou ik het wat diplomatieker aanpakken als ik hem was zodat hij wat meer credibility kan opbouwen, einde les 1!! Geohot.

  55. als dev team verstandig is of geohot… (ligt er aan wie het hardste hoofd heeft) zullen ze het niet beide hun exploits releasen.

    en het beste zou zijn dat dev team wacht en hun bootrom exploit verder door ontwikkelen.

  56. Ik hoop het

  57. Ik ga woensdag maar eens kijken wat er allemmaal gaande is 😉 lol

    (geduld is meestal het slimste in deze gevallen, om nou om tien uur tien op tien tien van tweeduizendtien downloadklaar te liggen)

    …het zal de leeftijd wel zijn XD

    Komt goed mensen!

    En is Geo nou Hot or Not, als deze aandacht hierboven is waar hij op uit is, een kijknouh het werkt!

    Ik denk dat ie dag 2 al dit allemaal al had liggen en slimmer is dan alle teams bij elkaar… Tja en bij een hoog IQ komt nou eenmaal…. Uhhm iMad?

  58. Geo zou beter zijn exploit sparen voor 4.2 ipv ineens komen opduiken om ook een stukje van de taart te willen.

  59. Snel graag ik wil sbsettings,cydia, etc weer terug op m’n iPad

  60. Edit m’n ipad heb ik weer jailbroken op ios 3,2,2 super jonge

  61. limera1n is net uit mensen

  62. Geohot heeft vroegtijdig limerain uitgebracht.
    Greenpoison waarschijnlijk uitgesteld hierdoor, ze willen geohots exploid gebruiken in greenpoisen om geen exploit te verklooien.

    Limerain lijkt niet op alle idevices te werken en niet stabiel te zijn.

    Bron : twitter.

  63. @musclenurd:

    SHAtter will be held back now, so it’s not the worst possible scenario. Who knows, maybe SHAtter can even be improved
    web – 09-10-10 23:14

  64. Wtf waar maken jullie je allemaal druk om , de eerste beste jailbreak die goed is is goed als ze maar een goede jailbreak maken. Wtf ja tog? ik bedoel je jailbreakt em denk jij daarna nog aan die hacker zijn ego?
    (Red.) Niet geplaatst: -taalgebruik.

  65. ze moesten eigenlijk werken aan redsn0w want wie wilt er nu geen multitasking ,home screen wallpaper en baterij percentage op zijn itouch 2g mc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.