Reacties voor: Kaspersky ziet nog geen reden om antivirus voor iPhone uit te brengen

In het kwartaalbericht van Kaspersky geeft antivirus-expert Alexander Gostev zijn visie op antivirus voor de iPhone. Volgens Gostev loopt de iPhone-bezitter dankzij de SDK geen gevaar. Wie zijn iPhone unlocked is echter op zichzelf aangewezen.

Reacties: 2 reacties

  1. en terecht, waarom zou je die onofficiële programma’s nog downloaden als er zo een app store komt waarin veel gratis zal worden aangeboden, iChat/aim, google calendar, spelletjes etc.

    installer.app is in ieder geval een mooie inspiratiebron voor Apple geweest. 😉

  2. die app store en de strenge regels en het sandbox principe van de SDK doet apps niet voor niets. Ze houden op die manier verkeerde software buiten de deur. Inclusief vira.

    Dat lukt ze al 7 jaar op de mac en daar hebben programmeurs juist geen sandbox beperkingen. Dus buiten dat heeft Apple wel meer gedaan om virussen buiten de deur te houden.

    De zelfde conclusie die kasperski trekt met mobile OSX hebben northon en virex ook al getrokken bij OSX voor de Mac. Het UNIX fundament maakt het onintressant en zeer lastig om een virus te onsikkeken met de zelfde gevaren als op windows.

    Als OSX populairder is komen ze geheid zegt iedereen. Maar voorlopig is het 0 virussen onder OSX tegen 14000 verschillende families virussen onder windows XP.

    Dus ik weet waar voorlopig genoeg.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.