Reacties voor: Kardia Band met medische hartslagmeter komt naar Europa

De Kardia Band voor de Apple Watch is vanaf nu in pre-order verkrijgbaar. Met deze hartslagmeter met medische ECG kun je vroegtijdig hartproblemen opsporen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Of je download gewoon de Cardiio app. Gratis en blijkt betrouwbaarder om atriumfibrilleren (AF) uit te sluiten en aan te tonen. (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27444506)
    Bij echte klachten moet je overigens niet gaan klooien met apps en gewoon een arts consulteren. Deze apps zijn in de verste verte natuurlijk geen alternatief voor een echt ECG en een arts die deze gegevens echt weten te interpreteren. Zeggen dat je door het gebruik van een dergelijke app niet meer naar het ziekenhuis hoeft voor een ECG (hartfilmpje) vind ik dus een beetje misplaats. Een nuttige extra voor mensen met klachten is het natuurlijk wel.

  2. @Rolf: Dus een app is betrouwbaarder?

  3. @Micha: De Cardiio app lijkt betrouwbaarder dan de Kardia band in dit onderzoek.
    Beide apps zijn natuurlijk sowieso niet betrouwbaarder dan een echt ECG incl. professionele interpretatie. Zoals ik ook al zeg in mijn eerste post.
    Vandaar dat ik de zin ‘zodat je niet meer voor ‘hartfilmpjes’ naar het ziekenhuis hoeft’ wat vreemd vindt.

  4. Misschien is wat meer nuance nodig bij dit onderwerp: de sensor in het horloge bandje is geen ECG, het maakt een ECG.

    Dit ECG (hartfilmpje) kan, wanneer het door een daarvoor opgeleid persoon wordt geanalyseerd, informatie geven over mogelijke hartritmestoornissen. Deze informatie kan vervolgens weer aanleiding zijn om de patiënt nader te onderzoeken op risico op een hartaanval, wederom door een hart specialist.

    Deze Kardia Band en de app is dus een uitstekende tool om snel en op ieder moment een ECG te maken, de interpretatie en het doen van voorspellingen kan beter aan specialisten overgelaten worden, en niet aan een app.

  5. Een dezer dagen krijg ik de Kardia Band binnen. Ik heb daarom mijn cardioloog alvast gevraagd of ik hem een ECG zou kunnen sturen, wanneer ik weer AF vermoed. Hij zei dat zij niet staan opgesteld om een toevloed van ECG’s te ontvangen en te interpreteren. Hij is wel geinteresseerd in hoe e.e.a. werkt. Het lijkt erop dat het vele jaren gaat duren eer het normaal gevonden wordt om je arts dit soort info te sturen, maar vooralsnog zit men er niet op te wachten. Zelfs niet in dit ziekenhuis, wat in cardiologie is gespecialiseerd en ook een onderzoek programma voor AF heeft lopen. (AF=Atrium Fibrilatie)

  6. Mijn Kardia Band is nu binnen en hij werkt uitstekend op mijn iPhone, maarrrr…… De Apple Watch app werkt niet niet in Nederland. Dus de belangrijkste feature kan ik niet gebruiken. Alivecor support reageert met: The app for the Apple Watch is only available for download from the App Store in Germany and United Kingdom

    Kijk dat voel ik nou als een instinker! Ook leuk dat hum marketing dept dit niet vermeld op hun site. Dus aan iedereen die overweegt er een aan te schaffen!, Wacht nog even hiermee todat dit is opgelost. Een andere oplossing is om een Apple ID aan te maken op bijv. de duitste AppStore en daarvandaan downloaden….. Niet erg elegant allemaal!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.