Reacties voor: Kannibalisatie: ‘Voor elke 5 iPad mini’s wordt één grote iPad minder verkocht’

Analist Gene Munster denkt dat de iPad mini zal kannibaliseren op de grote 9,7-inch iPad. Voor elke 5 iPad mini's zal er één normale iPad minder verkocht worden.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 9 reacties

  1. Om het dan kannibalisatie te noemen vind ik dan wel wat overdreven. Die kleine iPad wordt voor veel mensen gewoon een instapper, en kopen dan later toch wel een grotere iPad. Als ze die iPad mini niet uitbrengen lopen ze gewoon een hoop omzet mis van mensen die net beginnen in tablet-land en eerst even willen proberen. Sja, om dan gelijk 500 euro neer te tellen vinden de meeste wat overdreven. Dat die iPad mini veel beter gaat verkopen dan de huidige iPad is vrijwel zeker.

  2. Ik verwacht niet veel van de kannibalisatie. Een groot scherm biedt nu eenmaal meer voordelen. Ik verwacht wel dat de mini ook voor andere toepassingen ingezet gaat worden, met name op het gebied van domotica e.d., daar is een iPad te duur voor.

  3. “One of Jobs’s business rules was to never be afraid of cannibalizing yourself. “If you don’t cannibalize yourself, someone else will,” he said. So even though an iPhone might cannibalize the sales of an iPod, or an iPad might cannibalize the sales of a laptop, that did not deter him.”

    – Steve Jobs

  4. Kun je het kannibaliseren noemen als ze er meer winst op maken?

    5 ipad mini’s van 250 euro is 1250 euro totaal
    Als daar 1 grote ipad minder door wordt verkocht maken ze nog steeds 700 euro meer omzet

  5. Origineel geplaatst door Frank van Manen
    Om het dan kannibalisatie te noemen vind ik dan wel wat overdreven. Die kleine iPad wordt voor veel mensen gewoon een instapper, en kopen dan later toch wel een grotere iPad. Als ze die iPad mini niet uitbrengen lopen ze gewoon een hoop omzet mis van mensen die net beginnen in tablet-land en eerst even willen proberen. Sja, omdat gelijk 500 euro neer te tellen vinden de meeste wat overdreven. Dat die iPad mini veel beter gaat verkopen dan de huidige iPad is vrijwel zeker.

    Ik heb de eerste ipad nog, maar heb nog geen nieuwe gekocht omdat ik net een macbookpro heb gekocht. Zie het nut van een nieuwe ipad nu niet zo in. Een ipad mini daarentegen zou ik wrs wel overwegen gezien ze goedkoper worden. Eerst hoefde de ipad mini van mij niet zo, ipad was perfect, maar nu ik tegenwoordig een mbp meesjouw zou een mini opzich wel weer leuk zijn.

  6. Kan me eerder voorstellen dat de verkoop van de iPod touch daalt. Deze is vergeleken met een iPad schrikbarend duur. Als ik moet kiezen tussen iPad mini en iPod touch……

  7. Ik blijf het nog steeds raar vinden dat Apple een iPad mini uit zal brengen…
    Als de prestatie goed zal zijn, er retina in gaat zitten en er ook wifi + 4G gaat inzitten… Dan gaat toch niemand meer de iPad 3 kopen :s???

  8. 5 iPad mini’s zijn 5 gebruikers die apps gaan downloaden tegen 1 gewone iPad gebruiker. Los dus van de marge op 5 mini iPads vs 1 grote is het ook interessanter om 5 gebruikers te hebben die apps, muziek etc. gaan downloaden ipv slechts 1. 5 iCloud gebruikers die misschien een betaalde upgrade nemen, 5 klanten met creditcards voor mobiel betalen (soon?) et cetera. Power of the numbers…

  9. Een quote van Jobs die zichzelf quote? Wel een mooi punt overigens. @Marco:

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.