Reacties voor: KADi Port: elegante oplossing voor het MacBook-poortprobleem

Met de nieuwe 12-inch Macbook de overstap maken naar één USB-C poort zal niet gemakkelijk gaan. Gelukkig schieten initiatieven als de KADi Port ons te hulp.
Lars Paymans -

Reacties: 15 reacties

  1. Doe mij zo’n blokje van Thunderbolt naar USB 3.0 aangezien mijn oude MacBook pro alleen USB 2.0 aansluitingen heeft. Bestaat dit?

  2. Het MacBook-poortprobleem? Het is een MacBook met slechts één poort. Ik zie het probleem niet….

    Ik heb een andere oplossing en die is gratis.
    Schaf deze MacBook niet aan als je behoefte hebt aan meerdere aansluitingen.

  3. @Maarten: Hahahaha, inderdaad.

  4. @Maarten: Groot gelijk snap idd niet wrm mensen daar problemen van maken

  5. Er zijn altijd mensen die meer of minder accessoires willen. Met deze macbook kan je niet alle doelgroep bereiken, voor sommige mensen vinden bijvoorbeeld 12′ inch een prachtig formaat maar zit niet genoeg aansluitingen.

  6. @Zd0g101: Nou, heel logisch lijkt me. Misschien vinden mensen deze Macbook geweldig om te zien, maar hikken ze aan tegen het minpunt van één poort. Niet iedereen volgt blindelings de gedachtegang van Apple en slikt alles. Desondanks kan je het wel een mooi product vinden en wil je er alles aan doen om ook dat product te kopen en minpunten op te lossen met dit soort producten.

    Er zijn ook mensen die het hoofd koel kunnen houden zodra Apple een product aankondigt.

  7. Ik gebruik mijn huidige MacBook air veel om online te pokeren. Mijn database staat opgeslagen op een externe schijf en een muis is ook wel zo handig. De twee USB poorten op mijn MacBook gebruik ik dus dagelijks. Ik zal het nieuwe model niet zo snel aanschaffen, terwijl ik altijd groot fan geweest ben van de MacBook air. Val ik ineens niet meer in de doelgroep dan?

  8. @kvdvelde1: Heb je nog geen draadloze muis? Zo 2001…

  9. Ik gebruik de usb poort vooral nog voor het opladen van apparaten en daar heb ik ook al een stuk of 5 wall adapters voor. Deze usb-c zou ik dan dus vooral gebruiken om de MB op te laden.

    Enige minpunt wat ik er nu nog aan zie, mijn Thunderbolt scherm kan ik hier niet op aansluiten en die wil ik voorlopig nog niet kwijt. Maar tegen de tijd dat mijn MBP aan vervanging toe is (over een jaar of 2 a 3) dan zullen ze vast wel een usb-c scherm hebben wat het beeld uitstuurt en oplaad en meteen een paar extra poorten en webcam en speakers ed ingebouwd zoals het huidige TB scherm.

    Zou me trouwens niets verbazen als het”usb-c-scherm” deze wwdc aangekondigd word als opvolger van het TBscherm. En uiteraard MBP’s ed met usb-c poorten.

  10. @kvdvelde1, @iFreek: Hoezo überhaupt een muis ? Dat is zooo vorige eeuw! 😛

    Even serieus: De macbooks hebben al sinds mensenheugenis de beste touchpads die er zijn, die maken een ouderwetse muis volkomen overbodig…
    Ik begrijp echt niet dat je met droge ogen kunt beweren bij een macbook kunt beweren een muis nodig te hebben. Überhaupt de touchpad nooit geprobeerd zeker? Die is zoveel praktischer en (anti-) RSI vriendelijker.

    Ook bij mijn MacMini een magic trackpad gekocht zodra die er was, en wil echt nooit meer terug naar zo’n onhandig knaagdier dat ruimte vreet op je bureau. Dat is bij een laptop ook nog eens volkomen ongeschikt voor het naamgevende gebruik (op je schoot dus)…

  11. Krijg binnenkort m’n MacBook binnen, en het lijkt me juist ideaal: terug van een vergadering, één plugje erin en hij hangt in één keer aan oplader, extra beeldscherm én ethernet. Moet ik nu toch drie stekkertjes voor aansluiten.

  12. Het ziet er leuk uit. Maar met de Macbook een adapter van 89 euro gekocht. Achteraf een beetje spijt. Je hebt het niet nodig. Afgelopen twee weken 1 keer gebruikt voor het overzetten van wat data via een USB stick. Dit had ook anders gekund.

  13. Origineel geplaatst door iVone
    Krijg binnenkort m’n MacBook binnen, en het lijkt me juist ideaal: terug van een vergadering, één plugje erin en hij hangt in één keer aan oplader, extra beeldscherm én ethernet. Moet ik nu toch drie stekkertjes voor aansluiten.

    Zo had ik het nog nooit bekeken, maar hier valt wel wat voor te zeggen inderdaad.

  14. @Ferryman: Als een muis compleet overbodig is anno 2015, waarom verkoopt Apple dan nog steeds een muis van tachtig euro?24 tafels pokeren met een trackpad is echt niet te doen. Ik gebruik de rechtermuisknop ook nog eens als hotkey on sneller te kunnen folden. Daarnaast gebruik ik een wacom voor mijn werk en regelmatig een midi keyboard. Allemaal USB! Ik heb ook wel zo’n magic mouse liggen, maar dat vind ik een verschrikkelijke ding!

  15. @kvdvelde1: Ik heb het niet over de magic mouse, dat lijkt mij maar een krampachtige kruising tussen muis en touch/trackpad waarin vooral de nadelen van allebei zijn verenigd. Maar met een goede touch/trackpad kan alles wat met een muis kan, en nog veel meer en vaak handiger. Als je maar even de moeite neemt je (kort) erin te verdiepen en zo nodig de instellingen naar eigen behoefte aan te passen. Maar dat vergeten met een muis ook teveel mensen, alleen kom je er daar makkelijker mee weg als je bv het ongemak van tig keer optillen en weer terugzetten slikt. Dat jij suggereert dat rechtsklikken met een touch/trackpad niet zou kunnen zegt genoeg over hoe ‘serieus’ je ooit hebt geprobeerd ermee te werken.

    En het is hier al zovele malen eerder door andere reageerders uitgelegd, als je echt zoveel USB aansluitingen tegelijk nodig hebt is een laptop iha en de nieuwe MacBook ihb gewoon niets voor jou. Dat je een (bedrade) muis nodig denkt te hebben bevestigt dat nog eens, die is nutteloos naast een laptop tenzij je die alleen als desktop misbruikt – op een bureaublad met veel vrije ruimte ernaast dus.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.