Reacties voor: Intel kondigt krachtiger Kaby Lake-processoren aan, geschikt voor de Mac

Intel heeft nieuwe Kaby Lake-processoren aangekondigd die geschikt zijn voor de iMac, Mac Pro en MacBooks. maar we zullen sommige wellicht nog niet snel zien.

Reacties: 3 reacties

  1. Apple staat erom bekend om niet zomaar nieuwe hardware te gebruiken zonder functioneel doel. Welke nieuwe features kunnen we verwachten van deze nieuwe Intel chipsets ? 4K, 8K ? Het lijkt me nuttig om ook aan te geven wat we mogelijk kunnen verwachten van iMacs met deze chips…

  2. Deze dingen hadden in de nieuwe Macbook Pro moeten zitten. Helaas kwam intel er te laat mee. Daar was Apple niet blij mee.

    Vandaar dat ze de chips voor de iPhone en iPad zelf maken. En dit gaan ze ook doen voor de Macbooks. Lekker alles in eigen huis houden. Nu zijn ze bij de imacs en Macbooks te veel afhankelijk van Intel.

    Het zou mij niks verbazen als er binnen 3 jaar een goedkopere Macbook 12 inch uitkomt met een ARM chip van Apple zelf. De chip in de iPhone 7 is al sterker dan die nu in de 12 inch Macbook zit. Probleem is alleen dat er eigenlijk alle software opnieuw geschreven moet worden om compatible te zijn met ARM. Voordeel is dat de apps die op je iPhone en iPad draaien dan ook zo te porten zijn naar je Macbook.

  3. Origineel geplaatst door Erwin
    Probleem is alleen dat er eigenlijk alle software opnieuw geschreven moet worden om compatible te zijn met ARM. Voordeel is dat de apps die op je iPhone en iPad draaien dan ook zo te porten zijn naar je Macbook.

    Nu heb ik begrepen dat dit geen probleem hoeft te zijn. Programma’s voor ARM en Intel worden nu al in één taal geschreven, namelijk in Swift, voor iOS en macOS. Ze hoeven dus alleen een kleine verandering in xCode door te voeren en voila, het werkt 🙂 .

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.