Reacties voor: Jony Ive legt uit waarom Apple toch een stylus maakte

In een interview legt Jony Ive uit waarom de Apple Pencil ontwikkeld is, ook al was Steve Jobs sterk tegenstander van dergelijke pennetjes. Een 'pencil' is volgens Ive iets heel anders dan een 'stylus'.
Benjamin Kuijten | iCulture.nl -

Reacties: 14 reacties

  1. Vind het een prachtig ding, de Pencil. Erg jammer dat hij niet te gebruiken is met de andere iPads. Ik hoop dan ook dat dat nog gaat gebeuren.

  2. @victor: wellicht bij de nieuwe ipad air. Hebben ze meteen een nieuw verkoop argument.

  3. Dat klinkt allemaal erg mooi, van Jonathan Ive
    Alleen wie lange tijd met een pencil zit te tekenen, zal toch ook eens iets willen bedienen uit iOS en dan is het weer minder handig om je vinger te gebruiken.
    Dus er ontstaat toch een tegendraadse trend ten opzichte van Jobs’ filosofie.
    Intussen ondersteunt de iPad Pro geen 3DTouch en vergt de iPad Pro compleet andere apps dan bijv. iPhones, dus de hoofd design richting blijft onduidelijk

  4. Je merkt aan alles dat Apple ‘aan het zoeken’ is, maar ‘het’ nog niet heeft gevonden. Deze pencil is een leuke gimmick maar nog niet het device dat je MOET hebben. Daarom werkt het ook alleen met de iPad Pro. Zo ook met 3D-touch. Niemand zit erop te wachten, een aardige gimmick maar meer ‘omdat het kan’ dan een uitgewerkt concept. En daarna zijn er wat toepassingen voor verzonnen om het verkoopbaar te maken. Maar softwarematig is het ook te implementeren (dikte van vingerafdruk meten). En zo zullen er nog vele probeersels volgen die als USP gebracht gaan worden voor toekomstige iDevices in de hoop ooit (weer) tegen een killergadget aan te lopen. En het Appleminnend publiek blijft maar braaf kopen en het allemaal rechtvaardigen omdat het nu eenmaal duur is en ‘dus’ bijzonder en goed!

  5. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  6. Dus op je iPad Pro teken je met een stylus en op je Apple Watch teken je met je vinger… ok.

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. Origineel geplaatst door René
    Dus op je iPad Pro teken je met een stylus en op je Apple Watch teken je met je vinger… ok.

    Zie jij jezelf al tekenen op een Apple Watch met een stylus..? Ook: hoe vaak teken je op een Apple Watch? Af en toe een ‘kunstwerk’ naar iemand tekenen via Digital Touch lijkt me toch niet echt een opgave waar je per se een stylus voor nodig hebt, of wel.

  9. @Roy: Je hebt gelijk natuurlijk, maar het gaat me om de argumentatie waarom een stylus beter zou zijn dan je vingers gebruiken. Voor een scherm ten grote van een euromunt wordt een vinger wel geschikt geacht, maar op een 10 inch display zou het niet precies genoeg zijn.

    Apple zou nu juist het bedrijf moeten zijn die ervoor zorgt dat je gewoon geen stylus nodig hebt en anders het product niet uitbrengt tot het wel kan.

  10. Steve Jobs zei “nee” tegen een stylus als primaire “pointing device”. Daar zijn ze met de iPad Pro nog steeds niet op terug gekomen, je gebruikt nog steeds je vingers. En met apps die het ondersteunen kan je de Pencil gebruiken.

    Vergeet niet dat je het niet hóeft te kopen. Je mag het gewoon laten voor wat het is.

  11. Ik snap werkelijk niet waarom iemand van Apple dit soort keuzes altijd moet gaan toelichten. Mij was echt direct duidelijk wat hun bedoeling was van die Pencil. Volgens mij was dat al duidelijk uitgelegd in de keynote. Ik zag ook meteen dat dit niet conflicteerde met de uitspraken van Steve Jobs in 2007.

    Geeft voor mij opnieuw aan dat veel mensen Apple nog steeds niet begrijpen. Ik zie dit als alleen maar goed voor Apple eigenlijk. Doordat mensen hun gedachtengang niet goed kunnen volgen zal Apple hierdoor altijd nog uit onverwachte hoeken kunnen blijven komen en dus niet 100% voorspelbaar zijn.

  12. @Tom van Zummeren: Fijn dat jij dan als enige Apple wel begrijpt (en vinger ze, terwijl je aan het tekenen bent)

  13. Slim wel. Over dat kwijtraken: hij is zo duur dat je wel zorgt dat ie niet kwijt raakt.

  14. Ive had (als het dan allemaal zo goed doordacht is) zijn tijd beter kunnen besteden aan het integreren van de pencil in de iPad met een laadsleuf.
    Inplaats van de zoveelste onhandige en weinig ergonomische Lightning-aansluiting.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.