Reacties voor: ‘Jony Ive wilde geen sensoren in het Apple Watch-bandje’

Een voormalig Apple-engineer spreekt in een interview over het ontwikkelen van de Apple Watch en waarom de hartslagmeter niet in het horlogebandje terechtkwam.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 10 reacties

  1. Tja dat is Apple tegenwoordig, form over function helaas… Ik denk als de Apple watch meer sensors had hij ook veel beter verkocht… Nu kan hij te weinig voor de prijs. Hij doet niet veel meer dan een Android wear horloge van €50

  2. @Johannes:

    form over function ben ik het niet mee eens. Het kunnen wisselen van je bandje zonder verlies van functie is uitstekend.

    Nu kan je straks een duur bandje ook gewoon weer gebruiken bij een nieuw model, Waarbij je bandje dus niet outdated gaat worden.

  3. Nu nog de écht belangrijke functies…!
    (Die Messerschmidt is volgens mij Elton John met een andere bril)

  4. Hartslagmeter in het bandje klinkt leuk, maar is niet praktisch. Dat zou namelijk betekenen dat als je een bandje, dat niet van apple komt, koopt dat je dan geen hartslagmeter hebt, je bent dus afhankelijk van hoe duur apple de bandjes verkoopt, en dat is best veel geld…

  5. Nou goed dat meneer Messerschmidt vertrokken is want als er één functie is dat niet naar behoren functioneert dan is het wel de hartslagmeter. Zonder losse hartmeter kan ik geen betrouwbare metingen verrichten. Hartslag schiet van 40 naar 200 en weer terug. Waardeloos. Grootste deceptie voor mij als gebruiker en meerdere malen Apple hierop geattendeerd. Horloge is zelfs omgewisseld en ik ben rechtstreeks benaderd door Apple Engineers en testsessies voor hen gedraaid. Probleem met Ive: het ziet er vaak fantastisch uit maar het werkt bij versie 1 zelden helemaal vlekkeloos. Maar goed, dat was een ingecalculeerd risico als je het eerste model kiest van een nieuwe productcategorie. Voor de rest echt zeer tevreden. Ik ben echt een van de mensen die niet meer zonder zou willen. Elke dag probeer ik trouw de ringen vol te krijgen van de Apple Watch waardoor ik veel fanatieker ben gaan sporten en bewegen. Zeker drie kilo afgevallen (ik was al niet zwaar) en veel vetmassa omgezet in spiermassa. Wat dat betreft echt zeer geslaagd en ook qua ontwerp weinig mis mee. Wel blij dat ik de stalen versie heb gekozen boven aluminium. Is veel veelzijdiger dan de sportuitvoering qua styling. Kijk wel uit naar WatchOS 3 in de snelheidsverbeteringen. Een nieuwe Apple Watch klinkt op zich goed maar om nu weer ruim 600 euro neer te leggen is wel wat veel van het goede. Maar de Watch heeft echt een snellere chip nodig (volgens mij zit er nu een iPhone 4 chip in…).

  6. Ik snal al dat gedoe met die bandjes niet. Alsof ik in mijn kledingkast een plankje voor bandjes heb die passen bij de blouse c.q. sokken die ik die dag aan zal trekken..
    Zijn we dan allemaal verwijfde dandy’s aan het worden..?

  7. (Red.) Deze reactie is door een moderator verwijderd omdat deze niet aan onze reactierichtlijnen voldoet. Antwoorden op deze reactie zijn mogelijk ook verwijderd.

  8. @Johannes:

    Lol lees eens opnieuw, en je ziet dat het helemaal geen vorm boven functie betreft hier. Wat er gebeurde is dat de engineers een oplossing aanleverde die dan wel functioneel werkte maar niet overeen kwam met hoe mensen horloges gebruiken.

    Het gaat niet om een sporthorloge, maar een horloge dat Apple wil dat je altijd draagt. Dus moet het overeenkomen met hoe mensen een horloge gebruiken.

    In dit geval heeft de gebruiker zich niet aan hoeven te passen aan de techniek (want het bandje hoeft niet super strak te zitten) maar zijn de techneuten de uitdaging aangegaan om een sensor te ontwikkelen die aan de wensen van de gebruikers kon voldoen.

    Kortom de gebruiker is met deze manier beter af dan het origineel voorstel van de man in kwestie.

  9. @WvB22: Hartslagmeter werkt inderdaad voor geen meter. Compleet onbetrouwbaar. Eigenlijk absurd dat men zo veel geld neerleg voor een sporthorloge , waarvan de hartslagmeter een klucht is. Voor de helft van de prijs koop je een betrouwbare Polar.
    Ok de Apple Watch is mooi, maar tevens zo tergend traag dat ik buiten te tijd eigenlijk geen enkele app gebruik.
    Niet moeilijk dat de verkoopcijfers dalen.

  10. @WvB22: OS3 maakt je Watch echt heel veel sneller. Het simpele Pong spelletje haperde, nu werkt het vloeiend en snel zonder update van het spel. De programma’s die constant op de achtergrond draaien zijn er zonder enige vertraging en functies zijn duidelijk verbeterd en snel. Het lijkt een nieuwe processor, kennelijk is de broncode zo enorm geoptimaliseerd dat het voelt als een nieuwe Apple Watch.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.