Reacties voor: ‘Jony Ive was nog nauw betrokken bij Apple Watch, haakte daarna af’

Voor sommige mensen komt het vertrek van Jony Ive als een verrassing. Anderen zagen het al aankomen: Ive zou zich de afgelopen jaren al langzamerhand hebben teruggetrokken omdat de nadruk steeds minder op productontwerp en steeds meer op operationele zaken kwam te liggen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 14 reacties

  1. Ik hoopte zo dat die bril zijn laatste masterpiece zou worden.

  2. Wat mij betreft mag hij nog een laatste product ontwerpen: een Apple Watch met een rond scherm ipv vierkant. Ben heel benieuwd wat hij ervan zou maken!

  3. Jongens, laten we eerlijk zijn! De rek is er duidelijk uit met smartphones! Zowel in design als technologisch. Met of zonder Ive! Het is nu wachten op een nieuw decennium of era of hoe je het ook moet noemen. Ik bedoel dus het is wachten op iets heel anders om te communiceren wat in niets op een smartphone zal lijken! We zullen gewoon weer 10-20 jaar moeten wachten op zoiets! Over 20 jaar lachen we misschien om een smartphone en zeggen we “oude achterhaalde meuk”

  4. Soms vraag je je af, waarom heeft Steve Jobs Tim Cook uitgekozen als zijn opvolger!!

  5. De magie is wel wat weg ja, komt ook door steeds duurdere en grotere apparaten .
    Waar ze zichzelf wel wat mee te pakken hebben, mensen blijven wat hangen bij de toestellen vd 5 series en 6 tm 8 series daarna hangen mensen tegen het formaat en de prijs en in mindere mate ook wel tegen de verdwenen homeknop en de face id aan.
    Je ziet t ook aan de iPad 2017&18 mensen willen graag instap apparatuur, flag ship doelgroep is veel kleiner.
    Heb zelf ook de 2018, zie de meerwaarde van de air ook niet echt, gelamineerde scherm is alleen maar duurder als je t moet vervangen, in gebruik vind ik het niet minder. En hij kan langer mee zeggen ze dan , ja hehe de 2018 is alweer ruim een jaar oud en draait al op zijn 2e iOS , daarbij zal de air niet veel meer dan in totaal 1 iOS extra update krijgen dat kan met t prijs verschil niet uit, ja als je nu de ‘18 koopt of de air ‘19 dan scheelt ‘t 2 iOS versies want je hebt de iPad 2018 gewoon te laat gekocht, ik heb m direct gekocht toen hij uit kwam en nog op iOS 11 draaide. En ik heb naast mijn se maar vast een gebruikte 8 gekocht, want nieuwe se komt er toch niet, hooguit een nieuwe versie vd 8 ( welke hier en daar benoemd wordt tot se 2, maar dat is onzin, zo heeft Apple t ook niet bedoeld, dan staat er de se 2 die niemand wil maar die we toch krijgen. Nou t is gewoon geen se 2 t is een 8- 2 of 8 s of wat voor naam ie maar krijgt) en zeggen dat die nieuwe kleinere iPhone met OLED onze nieuwe se is is al helemaal onzin, dat ding is hartstikke duur en zelfs nog groter dan de iPhone 8 dus kom niet met dergelijke kolder aan .

  6. @Leo: Wat een rommelig verhaal zeg.

    Maar idd bij Apple veranderd het nodige, en het blijkt dat de glorie en hoogtijden van Apple zowel geweest zijn. De gevestigde orde wordt ingehaald door Chinese fabrikanten, die hetzelfde bieden voor minder geld. De tijden van steve Jobs en Jony Ive liggen achter ons. Dat Ive opstapt kan ik me goed begrijpen, omdat het niet meer de allure en premium status meer heeft wat Apple vroeger wel had.

    En voor de mensen die denken dat een frisse wind hoop zal geven, wil niet zeggen dat elke verandering ook een verbetering moet zijn.

    En om nou de waarzegger uit te hangen is helemaal onzin. Kijken in de glazen bol heeft nog nooit wat opgeleverd. Je moet het aan de contouren zien wat de toekomst zal uitwijzen.

  7. @Ronald: Grappig, ik vind de kast van de Apple Watch juist hetgeen wat het horloge anders maakt dan alles wat op de markt is. Vooral de kast en het glas van de 4 vind ik zo gaaf.

  8. Ook de opties die niet overal werken, zou wel dual Sim gewoon weekend willen hebben hier

  9. Oke nu ben ik wel bezorgd wat Apple altijd geweldig maakte was design maar ik ben bang dat het nu bergafwaarts gaat.

  10. Ben er wel een beetje klaar mee met die hele Johnny, krijg me daar al jaren veren in z’n kunt maar echte veranderingen ho maar. Hij moet bij de Bruna gaan solliciteren om slaap verhaaltje te maken.

  11. @Mike: O en dan zal jij het beter kunnen?

  12. @Fgeer: Precies. Tim Cook is meer bezig met regenboogvlaggetjes en unicorns dan met de producten van zijn bedrijf. Een van de laatste dingen die Jobs heeft gedaan is Ive de, speciaal voor hem gecreëerde, functie geven waarmee hij onafhankelijk was en zijn eigen ding kon doen. (Die met Ive’s vertrek daarmee dus ook vervalt waarmee er nog minder product bevlogenheid in de Directors.)

    Waarschijnlijk zag Jobs wel in dat het met Tim Cook meer om verkoopcijfertjes zou gaan. En dat wilde hij compenseren door Ive die functie geven. Maar dat heeft dus niet gewerkt.

    Ik ben er eigenlijk altijd vanuit gegaan dat Cook een tussenpaus was om op de winkel te passen en dat er is de gelederen gezocht zou worden naar hun nieuwe “Dalai lama” Want met een “manager” aan het roer gaan ze het niet halen, dat hebben we niet alleen al eerder bij Apple gezien, dat zien we bij zoveel bedrijven waar de (bevlogen) oprichter weg is.

    Het is natuurlijk simpel, Jobs z’n favoriete software was Keynote (speciaal voor hem gemaakt) en bij Cook is dat Numbers. (Of zou hij stiekem Excel gebruiken?)

  13. Ive blijft angstvallig stil. Zegt genoeg m.i.

  14. Nu kan Johny aan een ronde watch beginnen…😝

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.