Reacties voor: Dit 9-jarige meisje is de jongste WWDC-deelnemer ooit

De 9-jarige Anvitha Vijay heeft al twee iPhone-apps gemaakt en mag dit jaar als jongste deelnemer ooit naar de WWDC.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 8 reacties

  1. Wat gaaf, hoor!

  2. Weet iemand welke apps ze heeft gemaakt?

  3. Super gaaf

  4. Ik zie dat haar apps ook IAP aanbieden dus verdient ze er eigenlijk aan. Is dit dan geen vorm van kinderarbeid dat jullie hier zo zitten te prijzen?

  5. Ik vind het knap dat iemand al op zo jonge leeftijd al aan het programmeren gaat. Natuurlijk kun je argumenten aanvoeren als: “Kunnen kinderen op die leeftijd niet beter gaan buitenspelen?” en “Mag ze op die leeftijd wel geld vragen?” Maar we weten te weinig over dit meisje om daarover te kunnen oordelen. Andere kinderen zetten hun eerste stappen op het ondernemersvlak door limonade of koekjes te verkopen aan leeftijdsgenoten. Dit is niet zo heel erg verschillend, behalve dan dat ze eerst €99 moest investeren om haar ‘handeltje’ te starten.
    Ik krijg de indruk dat ze het leuk vindt en uit vrije wil doet, maar je weet natuurlijk niet in hoeverre ze door haar ouders wordt aangemoedigd (in positieve of negatieve zin). Als ze ook nog andere hobby’s heeft en regelmatig achter de computer vandaan komt, vind ik het vooral stoer.

  6. Kinderarbeid is als je een werkgever je laat werken.
    Dit is hoogstens kinderondernemerschap.

    Wake up and smell the coffee

  7. @Gabor: Aha, dus ondernemers werken niet, altijd al gedacht 😝

  8. Moest bij dit bericht uit België vandaag onwillekeurig toch aan dit artikel en de (deels onderdrukte) discussie hier in de reacties denken.

    Volgens sommigen is zo’n evenement ook ‘volkomen onschuldig’, en vinden de kinderen het zelf héél leuk.
    En toch is dit wèl verboden wegens kinderarbeid 🤔
    _

    Beetje teleurstellend dat (bijna) niemand ook de publiciteitscampagne hierachter doorziet, en het smoesje dat het van wereldbelang zou zijn dat kinderen van jongs af aan al leren programmeren omdat kennis van programmeertalen net zo cruciaal zou zijn als van gewone mensentalen. De enige die er baat bij hebben zijn (tech)bedrijven op zoek naar goedkopere programmeurs. Simpele kwestie van vraag en aanbod, hoe meer aanbod hoe minder ze hoeven te betalen 😕

    Iedereen die ook maar een beetje bekend is met de ICT-wereld weet dat er geen andere branche is waar zoveel omscholers rondlopen die dus pas laat zijn begonnen, het is echt de grootst mogelijke onzin dat je héél jong zou moeten beginnen om te kunnen programmeren. In tegendeel, als je kinderen te jong leert programmeren is het enige dat je zeker weet dat ze dat leren met een techniek die tegen de tijd dat ze wèl legaal de arbeidsmarkt op mogen alweer achterhaald is…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.