Reacties voor: Steeds minder Nederlandse jongeren gebruiken Twitter-app

Jongeren blijken steeds minder de Twitter-app te gebruiken, blijkt uit onderzoek. Onder Nederlanders heeft slechts 25 procent de Twitter-app geïnstalleerd.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 11 reacties

  1. Gebruik Echofon

  2. Ik gebruik Twitter alleen voor het volgen van nieuwssites zoals jullie

  3. Sja, omdat Tweetbot nog steeds geen iOS7 update heeft voor de iPad gebruik ik nu alleen op m’n iPhone Tweetbot en op de iPad Twitterrific.

    Normale Twitter app weiger ik gewoon te gebruiken, omdat het teveel op Facebook begint te lijken met al die ads. Het fijne aan Twitter is juist dat je alleen binnen krijgt wat je interesseert.

  4. Ik gebruik Twitter heel intensief!
    Maar voor Twitter gebruik ik de Tweetbot app.

  5. @Frank: Je bedoelt tweetbot 3? Dat is de iOS 7 tweetbot 😉

    Persoonlijk heb ik alleen de twitter-app gebruikt op iOS 3 en 4 voordat ik tweetbot kocht. Heb nu tweetbot 3, maar heb alleen de originele twitter-app om foto’s te kunnen versturen met DM

  6. Ik neem aan dat dit een typo is?

    Nederlanders die Skype hebben geïnstalleerd bellen tweemaal zo lang als Nederlanders met een Facetime-app. Facetime, dat alleen op Mac en iOS-devices beschikbaar is, blijkt vooral te worden gebruikt voor lange gesprekken

    Moet de eerste FaceTime niet Facebook zijn? Als dit namelijk waar zou zijn dan wordt Skype vooral gebruikt voor heeeeeel lange gesprekken en wordt het gebruiks-onderscheid tussen FaceTime en Skype eigenlijk vooral theoretisch.

  7. “Ook bij andere leeftijdsgroepen daalt het gebruik van Twitter: gemeten over alle leeftijdsgroepen heeft nog maar 25 procent van de Nederlanders de Twitter-app geïnstalleerd”

    Er zal vast wel een correlatie zijn, maar dat minder mensen de Twitter app gebruiken betekent niet automatisch dat men ook minder Twitter gebruikt. Zelf ben ik bijvoorbeeld een enthousiast twitteraar (3 accounts; privé, werk en hobby) maar ik gebruik nooit de officiële Twitter app, o.a. om dezelfde redenen als Frank hierboven.

    De conclusie is dus wat kort door de bocht. Het lijkt mij vooral aan te tonen dat mensen de toestanden met de officiële app een beetje beu zijn; de ongewenste nieuwe features (hebben ze de laatste tijd eigenlijk iets geïntroduceerd wat wèl in de smaak is gevallen?), teveel reclame etc.

  8. Zelf val ik ook onder de jongeren groep en ik moet zelf zeggen dat ik ook een sterke daling zie in mijn timeline. 1 jaar geleden had ik binnen 1 uur meer dan 200 nieuwe tweets en nu maximaal 30. Twitter heeft zijn beste tijd gehad onder de jongeren, al zeg ik het zelf.

  9. Vijf jaar mijn tijd verdoen met Twitter. Sinds 2 maanden gestopt. En wat een rust kan dat geven.

    Gebruik nu alleen nog heel af en toe Instagram.

    En binnenkort stop ik met Facebook.

    Eindelijk weer leven!

  10. Gelukkig draait de wereld niet alleen om de jongeren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.