Reacties voor: ‘Jonathan Ive werkt aan iOS 7 met flat design, codenaam Innsbruck’

Jonathan Ive is druk bezig om iOS 7 meer flat design-elementen te geven. De glans en schaduwen maken plaats voor een strak ontwerp met nieuwe iconen.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Ik hoop het niet. Het mooie design is juist wat IOS zo aantrekkelijk maakt.

  2. Flat design en men noemt hem Innsbruck, kan niet echt zeggen dat Innsbruck flat is 😉

  3. Wat is die Nokia Lumia toch lelijk!

  4. Wat is die Nokia Lumia toch mooi!
    Zoveel mensen, zoveel meningen

  5. Beter blijft het gewoon zoals het is en niet zoals op een aantal foto’s die voorbij zijn gekomen, dan kan ik net zo goed een android kopen

  6. Flatdesign kun je nu ook al krijgen als je een jailbreak hebt, ik heb het er een paar minuten op gehad maar ik vind het lelijk, ook door de doffe kleuren. Hoop niet dat het echt in iOS 7 komt.

  7. Tja, het blijft natuurlijk even afwachten tot we er zelf mee kunnen “spelen”, maar ik kan nou niet zeggen dat het huidige design zo lelijk is. Ook het skeuomorfisme (ja, het is een moeilijk en ongebruikelijk woord, maar dat betekent nog niet ditect dat je het verkeerd moet schrijven) voegt volgens mij toch wat toe aan de beleving van het design. Nou ja, zoals ik al zei, even afwachten maar.

  8. Flat design is wel mooi strak. Maar ik hoop wel dat ze wat meer veranderen dan alleen het uiterlijk van iconen en standaard apps.

  9. een beetje verniewing(eigenlijk een beetje veel) kan ik wel toejuichen. maar een plat design zoals windows……ik hoop dat we kunnen themen ofzo. apple kan dit vast wel zo maken op een gebruiksvriendelijke manier.

  10. Lijkt mij niets zo’n flat design. iOS is juist zo mooi nu. Ze gaan Android na doen volgens mij. Kan me niet voorstellen dat Steve Jobs dit gewild had. Die Tim Cook gaat Apple om zeep helpen. Doodzonde. Als ik een goedkoop OS wil en/of een budget telefoon, koop ik wel een Android.

  11. Is het waarschijnlijk dat IOS 7 ook voor de Iphone 3GS beschikbaar komt?

  12. Wat is dit nou voor onzin, tuurlijk zijn ze dit niet aan het doen, apple en microsoft zijn 2 grootste concurrenten en jullie denken dat apple de kant van windows 8 opgaat? tot waar zakt Iphoneclub … ?

  13. Ik geloof niet dat Jonathan Ive andere bedrijven gaat kopiëren. Het zal ons verbazen wat de uiteindelijke design zal worden. Ik kijk er naar uit.

    Vind persoonlijk de iconen zoals ze nu zijn eigenlijk het mooist.

  14. @Maurice: In welk opzicht gaan ze android na doen dan?
    Ik zie het eerlijk gezegd wel zitten. Mag allemaal wel wat strakker. En Jonathan Ive kennende zal het gewoon weer prachtig ontworpen zijn. Die man is gewoon ontzettend goed!

    Wat betreft een budget telefoon; als die komt, dan is dat door druk van de aandeelhouders. En ook daar weten ze vast wel hoe mee om te gaan zonder dat ze hun merk verloochenen. Misschien krijg je straks wel gewoon de iPod Cell en blijft de iPhone gewoon iPhone 😛

  15. eerst allemaal liggen zeiken dat het verandert moet worden , en dan als het zo ver is , terug allemaal liggen zeiken dat het niet goed genoeg is , en dat het er zogezegd niet mooi uit zou zien , en te veel android ….. Lekker belangrijk allemaal hoor

  16. skeumofisme eruit slopen vind ik prima, dat is echt te ouderwets, maar ik hoop dat Ivy toch inderdaad niet te veel de android/windows kant opgaat.

    Heb gisteren mijn pa ff geholpen met zijn Samsung en krijg ik toch weer een 2000 dejavu qua looks & feel. iOS is wat dat betreft nog steeds zo mooi en af, dat zie ik nog niet terug in Android.

    disclaimer: ja, ik ben bevooroordeeld door jarenlang gebruik van iOS devices, maar toch 🙂

  17. Flat design interesseert me niet.
    Als de tekortkomingen van de iphone zoals volgende afspraken op het lockscreen.
    Dit vind ik echt een groot gemis.

  18. Origineel geplaatst door Filip
    eerst allemaal liggen zeiken dat het verandert moet worden , en dan als het zo ver is , terug allemaal liggen zeiken dat het niet goed genoeg is , en dat het er zogezegd niet mooi uit zou zien , en te veel android ….. Lekker belangrijk allemaal hoor

    Daar ben ik het wel mee eens, ik denk dat het niet verandert moet worden, er moeten juist alleen maar nieuwe functies toegevoegd worden.

  19. Van mij mogen ze! Wanneer ik een jailbreak op m’n iPhone heb zet ik altijd het Suave HD thema erop. Dit is het populairste winterboard thema en dat is niet voor niets denk ik zo.
    Het slaat nergens op dat het dan allemaal op Android lijkt, want dat doet het totaal niet.

    Van mij mag het in ieder geval allemaal wel wat anders, vernieuwender en mooier. Die glaseffecten zijn niet meer van deze tijd en ik heb dit thema nu toch wel gezien na 4 jaar.

  20. Wat een reacties weer, eerst elke keer benadrukken hoe gedateerd iOS er uit ziet en nu komen ze met vernieuwingen is het weer alleen maar gezeur. Gadverdamme zeg. Ik heb wel vertrouwen in John Ive en verheug me er op.

  21. De Twitterriffic UI is toch wel een van de mooiere app UIs op iPhone, dus als het hele OS die kant uit gaat juich ik dat alleen maar toe.
    Sowieso mag dat hele skeuomorphisme met nep leer enzo het raam uit wat mij betreft. Doe ook meteen maar in OSX trouwens.

  22. is plat design een trend of voegt het daadwerkelijk wat toe aan de gebruikers ervaring?

  23. Ik denk dat de Smartphone nog wat stappen kan maken.
    Het apparaat is inmiddels krachtig genoeg om als desktop machine zijn werk te kunnen doen als het apparaat gedockt word aan een scherm keyboard trackpad en of muis

    Ook daar kan een nieuwe interface design van Ive een verschil in maken.

    Ik ben erg benieuwd waar het heen gaat met het nieuwe ontwerp van OSX en iOS. Zeker als dat plant design gaat worden. Apple was nooit een mee loper wat vormgeving betreft. Als de geruchten kloopen zijn ze dat nu wel. Google Microsoft gingen apple voor in plat design

    Wat het ook gaat worden ik vind het Spannend.
    Ik ben benieuwd of het alleen een nieuw uiterlijk gaat worden in iOS7 of dat er ook daadwerkelijk anders nagedacht is over de manier waarop je door het OS kan navigeren.

    Als dat zo is hoop ik ook op een nieuwe structuur van het iOS.
    Dan doel ik op een file systeem dat online en offline in sync is en online de mogelijkheid bied om net als de idisk weer bestanden te delen.

    En ik hoop op een manier waarmee je iPhone en iPad als USB drive bruikbaar is.

    En eindeiljk geen bekrompen restricties meer zoals nu. Wie weet kan het nu eindelijk omdat er geen Scot Forstall en Steve Jobs meer zijn die dat tegen houden.

    tijd om iOS gelijk te trekken aan de mogelijkheden van OSX.
    een finder voor apps van derden zodat ze uit een data bak kunnen putten aanpassen en delen.

    Nu mag een photoshopachtige app het origineel niet overschrijven als er iets bewerkt is. Het is verplicht op te slaan als een kopie binnen de app. En die kopie kan je weer kopiëren naar de fotorol.
    Al dat soort onnodig omslachtigheden mogen van mij opzouten. Het dient geen enkel doel.

  24. Origineel geplaatst door Filip
    eerst allemaal liggen zeiken dat het verandert moet worden , en dan als het zo ver is , terug allemaal liggen zeiken dat het niet goed genoeg is , en dat het er zogezegd niet mooi uit zou zien , en te veel android ….. Lekker belangrijk allemaal hoor

    Wie is allemaal?
    Als vorige keer 30 man iets nieuws wilden praten ze niet namens 1000 anderen hoor!
    Niet iedereen met een iphone heeft dezelfde mening!

  25. Nee, maar de tendens hier op het forum is er al lange tijd één van mensen die lopen te zeiken op iOS en Apple. De iPhone moet groter, het OS is ouderwets en Apple innoveert niet meer. Vanaf het moment dat Apple dan ook maar zegt dat ze iets gaan doen, dan beginnen ze al te emmeren dat het sowieso niet goed is.
    Ze weten het allemaal zó goed dat ik blij ben dat ze niet bij Apple werken want dan zaten we nu met een iPhone van 6 inch met een stylus en een Android rip off OS.

  26. Origineel geplaatst door Mondo
    Nee, maar de tendens hier op het forum is er al lange tijd één van mensen die lopen te zeiken op iOS en Apple. De iPhone moet groter, het OS is ouderwets en Apple innoveert niet meer. Vanaf het moment dat Apple dan ook maar zegt dat ze iets gaan doen, dan beginnen ze al te emmeren dat het sowieso niet goed is. Ze weten het allemaal zó goed dat ik blij ben dat ze niet bij Apple werken want dan zaten we nu met een iPhone van 6 inch met een stylus en een Android rip off OS.

    “Als Apple iets wil doen” staat uiteraard niet gelijk aan innoveren. Ik ben sinds het begin van iOS een “hardcore” gebruiker maar Android haalt op diverse aspecten iOS in. Als iOS7 puur uiterlijk en kleine verbeteringen bevat, snap ik waarom veel mensen gaan klagen en zelfs overstappen naar andere merken.

    De flat designs zijn er al sinds iOS 5.X dus daarmee overtuig je niemand.

  27. Origineel geplaatst door Kman
    Wat is die Nokia Lumia toch mooi!
    Zoveel mensen, zoveel meningen

    – koningslied

  28. Origineel geplaatst door Daimen
    Is het waarschijnlijk dat IOS 7 ook voor de Iphone 3GS beschikbaar komt?

    Ik denk dat iOS 7 veel te zwaar wordt voor iPhone 3GS..

  29. De platte designs zijn er via Jailbreak volop. Een aantal geprobeerd, maar toch maar weer terug naar standaard na een tijdje…

    Ik ben wel voor uiterlijke wijziging. Zolang het door het hele apparaat doorgevoerd wordt. Met die thema’s via jailbreak is je springboard vaak wel mooi, maar dan zijn je apps natuurlijk nog steeds oud design…

    Ik moet ook zeggen dat ik op een handjevol cydia tweaks niet echt heel veel mis in IOS. ik heb persoonlijk geen behoefte aan widgets. Ik heb een aantal IOS devices gehad, en een uitstapje gemaakt naar android, waarvan het laatste toestel een galaxy note, en zodra ik klaar ben met het pielen in android (thema’s widgets enz.) wil ik na een uurtje ofzo alweer terug naar IOS…

  30. Origineel geplaatst door David
    “Als Apple iets wil doen” staat uiteraard niet gelijk aan innoveren. Ik ben sinds het begin van iOS een “hardcore” gebruiker maar Android haalt op diverse aspecten iOS in. Als iOS7 puur uiterlijk en kleine verbeteringen bevat, snap ik waarom veel mensen gaan klagen en zelfs overstappen naar andere merken.De flat designs zijn er al sinds iOS 5.X dus daarmee overtuig je niemand.

    Mooie bevestiging van mijn stelling dude. Als Android dan zoveel beter is, dan ga je toch lekker een Android kopen.
    I rest my case.

  31. Hoop dat het waar is. Kan flat design wel waarderen 🙂

  32. @Patryk: je hebt kans dat het juist wel werkt op oudere telefoons. Plat design heeft vast minder reken kracht nodig. 😉

  33. Het zal in ieder geval geen Windows rip off worden. Zo dom zijn ze bij Apple niet. Het zal flat design worden zoals alleen Apple dat kan.

  34. Een beetje vertrouwen hé mensen, het is Ive die eraan werkt.. Komt wel goe 😛

  35. Vraag me af of je ook de pastel tinten en vormen terug gaat zien die je tegenkomt als je op foto’s van de binnenstad van Innsbruck zoekt.

  36. Ik denk eerder met de codenaam ‘Innsbruck’ aan winter… dus dat er veel wit (sneeuw) en zwart(rotsen) in terugkomen. Verder denk ik dat de iconen van de app’s de glossy kenmerken zullen blijven behouden. Maar in de app’s zelf zal bv bij de sms-berichten flat en rechthoek worden ipv glossy rondingen.

  37. Ben heel benieuwd hoe iOS7 eruit gaat zien. Aan de ene kant ben ik zeer gecharmeerd van W7 mobile maar aan de andere kant vind ik juist de ‘glans’ op/over de iOS-ikoontjes erg mooi. Als iOS meer de kant van W7 opgaat… ik laat me verrassen!

  38. @Koen VD: wie weet gaat Apple wel de cobalt look voort zetten die in de vroege BETA’s zat

    http://www.pixelmator.com heeft de look van hun app daar op gebaseerd.

    Vond ik wel mooi.
    Ik geef toe het is donker maar ja…. Ik heb een lichte voorkeur voor donker.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.