Reacties voor: Jonathan Ive over design: ‘Mooie producten zijn belangrijker dan geld’

Jonathan Ive gaf tijdens een toespraak over design aan, dat het bij Apple gaat om geweldige producten maken. Geld verdienen komt dan vanzelf. Ive was te gast op een overheidscongres in Engeland.

Reacties: 24 reacties

  1. Moet zeggen dat het oog wel wat wel.
    Apple maakt n.m.i. mooie producten, en voor design moet helaas ook betaald worden.

  2. Ik ruik dat er een nieuw product aankomt wat duur zal zijn. Dit zijn van die fluffer-berichten

  3. Iedereen kan apple zijn “eitje!!” Maar als een mooi product belangrijker is zorg maar voor een hele mooi iPhone dan!! Want dan is het weer easy apple!

  4. Wat een geleuter van Ive zeg.
    Als het ze niet om het geld ging, waarom is (bijna) al het Apple spul dan zo duur en hebben ze nu een enorm gevulde bankrekening? Alleen omdat het er mooi uitziet?

    En wat mij betreft slaan ze soms ook door en gaat vorm vaak boven functie. Leuk als je er graag naar kijkt, maar onhandig als je graag productief wilt zijn.

  5. Gaat hij dan een paar jaar gratis werken of schuift hij zijn honderden miljoenen door naar een goed doel ?

  6. Makkelijk praten als je succes hebt met je producten. Er zijn genoeg bedrijven die ook zo denken en het niet redden.
    Ook Apple kan weer vallen. Net als jaren terug. Hoogmoed komt voor de val…

    Grappig blijft dat wanneer iemand succes heeft, het altijd aan die persoon ligt. Als er gefaalt wordt ligt het altijd aan de omstandigheden of aan een ander. Mensen vergeten dat je ook gewoon een beetje geluk (of geen pech, net hoe je het wil omschrijven) nodig hebt om succes te hebben.

  7. Ik dacht dat die uitspraak moest gelden voor consumenten die klagen over te dure Apple spullen.

  8. @Pieter: Jij hebt niet eens meer door dat je dit op een speciaal iPhone-forum schrijft. Waarom denk je dat dat zo is?

    @brutus: Geluk is wel een factor, maar kennis, inzicht, smaak, motivatie, doorzettingsvermogen en oprechtheid ook. Daarbij, de hardware ziet er natuurlijk prachtig uit, maar Apple’s succes komt vooral door de gebruiksvriendelijkheid van de OS-en. Het ‘mooie doosje’ en goede technologie doet de rest.

  9. Het beste wat apple gemaakt heeft is ios en de 3GS het wordt u ammel een beetje gewoon omdat er geen of weinig nieuws is ik hoop dat er een mooiere iphone komt dan de 4 anders zie ik het minder rooskleurig in voor de smartphone van Apple

  10. Het is te merken dat hij niks verdient. De G-star basic shirtjes zijn volgens mij al sinds 2004 niet meer te koop. Lol.

  11. Als geld geen waarde heeft doneer het dan

  12. Mooie producten belangrijker dan geld ?

    verkoop ze dan op z’n minst voor een redelijke prijs en niet de hoofdprijs voor je winst marge.

    inspiratie is wat anders dan bouwkwaliteit. apple kan dan wel producten waar het term mooi voor gebruikt kan worden maar goedkoop is het absoluut niet.

    ik zie het als een trashtalk verkoop praatje.

  13. @jantje: En dat geldt niet voor de kleding die Steve Jobs draagt?

    @Pieter: Zo bedoelt Ive het helemaal niet. Het gaat om prioriteiten die het bedrijf voor het product kiest. Wil je een product zo goedkoop mogelijk aan kunnen bieden en dan maar inboeten aan gebruikersgemak en kwaliteit, of ga je eerst een product maken dat zo goed mogelijk werkt, zo gebruikersvriendelijk mogelijk is, en er zo mooi mogelijk uitziet, en er dan pas een prijskaartje aan hangt, waarmee je je kosten er ruim uit haalt? Bedrijven waarbij geld op één staat, worden nooit zo succesvol als bedrijven die goede producten maken en hun marketingbeleid er goed op afstemmen.

  14. Voor mij is design en hoe erover is nagedacht belangrijk, dat vind ik mooi. Is duurder klopt. Maar ik werd er blij van toen ik mijn Apple TV uit het doosje haalde en daar een mooi soepel netsnoer aan zag zitten en heel precies in de aansluiting past. Evenals de afstandsbediening. Klopt is duurder maar heb dat ervoor over.

  15. Volgens mij is Apple nog steeds een profit-organisatie, hetgeen betekend dat zij als (uiteindelijk) doel hebben het verdienen van geld. Dat Ive hier een verhaal op gaat hangen van design is het belangrijkste, vind ik niet zo geloofwaardig. Tuurlijk, ik ben ook verslaafd aan Apple mede door het prachtige design, maar komop, je bent een bedrijf, je wilt knaken verdienen. Ze doen het niet voor de lol, dan zouden ze wel een non-profit organisatie zijn (en alle Mac’s en i’s veel goedkoper! :P)

  16. Wat hiermee gezegd wil worden is dat ze het design niet in functie van zo veel mogelijk winst te hebben. Maar in functie van het mooiste product.

  17. design kan zeker belangrijk zijn en verkopen, kijk naar de Nest thermostaat.

  18. Ive heeft gelijk…. ik denk er net zo over. Het Design en functionalteit komt eerst, als dat goed is kun je dus de hoofdprijs vragen en als mensen Apple producten te duur vinden, dan koop je die toch gewoon niet.
    Maar er zijn dus nog steeds miljoenen mensen die de Apple producten wel kopen voor het geld dat Aplle er voor vraagt.
    Dus mensen… hou op met zeuren Ive heeft gelijk.

  19. Geldwolfen zijn het!!!!!

  20. Prima instelling. Ook ik denk er precies zo over. Ik geloof ook echt dat dit toen zo ging. De goeie bedrijven op deze planeet die het leven van veel mensen makkelijker of amusanter maken delen deze instelling. Een ander bedrijf dat volgens mij precies dezelfde instelling heeft is Blizzard en Valve.

    Op de achtergrond zijn er natuurlijk mensen die zich bekommeren om de financiele zaken, maar de mensen waar het om gaat die hebben maar een doel voor ogen, in Ivy’s geval dus mooie designs maken voor de producten van Apple.

  21. Sir Jonathan Ive

    nou eens raden waar hij dat aan te danken heeft 🙂

  22. Maak dan eens een laadsnoertje dat niet na 1 jaar loslaat van zijn stekker a €29,..
    Zelfde voor oortelefoontjes

  23. @dig: Steve jobs draagt niks meer.
    Maar wat hij droeg was altijd nieuw en zeker niet goedkoop.
    Dat van Jonathan is gewoon oud en verwassen.
    Zo boeiend is Jonathan niet zulke designs kan ik ook wel bedenken. Helaas werk ik niet voor Apple dus zal het nooit kunnen laten zien

  24. @Tre: Misschien moet je een beetje zuinig met je spullen omgaan? Als je dat niet kunt, ben je dat mooie spul ook niet waard. Mijn eerste iPod touch stamt nog uit 2007 en is nog steeds in gebruik door mijn zoontje van 5. En ja, nog steeds hetzelfde kabeltje.

    @jantje: Tuurlijk, iedereen zou hetzelfde uiterlijk kunnen bedenken, da’s niet zo moeilijk. Maar onder dat uiterlijk schuilt meer. En dat is nu precies waar m de kneep zit.

    @roelof: Voor zijn toonaangevende werk in de computerwereld werd Jonathan Ive begin 2006 door Koningin Elizabeth II van het Verenigd Koninkrijk tot commandeur geslagen.
    Op 31 december 2011 kwam naar buiten dat Jonathan Ive niet alleen commandeur zou zijn maar ook ridder in de orde van het Britse rijk. Vanaf deze dag dient hij aangesproken te worden met Sir Jonathan Ive.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.