Reacties voor: Jonathan Ive: ‘Zwitserland in de penarie als iWatch uitkomt’

De horlogemarkt van Zwitserland zit in de nesten zodra de iWatch verschijnt, aldus Apple's hoofdontwerper Jonathan Ive.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 38 reacties

  1. Switzerland is fucked. Zei hij

  2. Wat een bluffer

  3. Ive vindt zich heel wat, onzin een smartwatch en normaal horloge zijn 2 verschillende werelden.

  4. Ive mag dat zaggen.
    Wat een verschrikkelijke baas: “Swiss is fucked”.
    Kennelijk wordt het echt een hoogstaand stukje kwaliteit, want het evenaart dus de Zwitserse horloges.

  5. De PR-afdeling van Apple is geweldig. En wéér praat iedereen over een apparaat dat nog niemand gezien heeft.

  6. Kom maar op! Ik kan haast niet wachten op de Iwatch! 🙂

  7. Een echt zwitsers uurwerk is tijdloos, figuurlijk gesproken 😉 en tevens een erfstuk, een iWatch (of hoe hij gaat heten) ligt na 10 jaar allang bij de recycling. Ook deze hype gaat voorbij.

  8. ‘k denk ook wel dat een Iwatch veel minder lang mee gaat gaat dan een Zwitsers horloge.
    OK de Iwatch(Itime, Iclock or whatever) zal meer kunnen maar:
    De batterij van een regulier horloge gaat veel langer mee
    Wanneer de batterij dan nog plat gaat, staat het uur nog 2x per dag correct 😉 (Bij de I…., gaat het een zwart schermke zijn)

    Hoogmoed… Ben benieuwd, maar toch wat sceptisch t.o.v. Apples nieuwe speeltje…

  9. Het gaat dus toch iwatch heten…..
    ( ik lees in de titel dat ives dat zegt)
    Zijn we daar teminste eindelijk uit.
    1 gerucht minder.

  10. Zo’n infantiele uitspraak had ik nooit verwacht van een Apple executive, ook niet tegenover medewerkers.

    Sir Jonathan Ive, KBE, heeft blijkbaar nog nooit gehoord van Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Rolex, Tissot en tuti quanti.

  11. En nu zou ik het dus hilarisch vinden als er helemaal geen iWatch uitkomt.

  12. Wat een zelfingenomen kuiken. Kennelijk heeft hij geen verstand van horloges. Straks komt ie met een mini iphone met polsbandjes en dan: “kijk ik het wiel opnieuw uitgevonden”..

  13. @Kurt: Sterker nog, de high-end horloges uit Zwitserland hébben niet eens een batterij 😉

  14. Origineel geplaatst door Bram
    En nu zou ik het dus hilarisch vinden als er helemaal geen iWatch uitkomt.

    Ik was net hetzelfde aan het denken. Zou geniaal zijn.

  15. Het lijkt me heel stug dat de iWatch gaat concurreren met Zwitserse horloges. Totaal andere markt.

  16. Origineel geplaatst door Timosha
    Zo’n infantiele uitspraak had ik nooit verwacht van een Apple executive, ook niet tegenover medewerkers.Sir Jonathan Ive, KBE, heeft blijkbaar nog nooit gehoord van Omega, Jaeger-LeCoultre, TAG Heuer, Rolex, Tissot en tuti quanti.

    Je haalt mij de woorden uit de mond. Daarom dat ik dit “gerucht” ook met een korrel zout neem.

  17. Als Zwitserland het allemaal zoveel beter doet zou hij dat waarschijnlijk niet zeggen. Oke apple is wat egoïstisch maar opmerkingen als dit maken ze niet snel. in veel aspecten is de galaxy S5 van samsung gewoon beter dan de iPhone, dan hoor je ze ook niet zeggen dat samsung fucked is. Maar dan zeggen dat ze het anders doen en dat is zoals het moet.

  18. Hij zegt “als” dus niet dat.. Maar ALS. Hij bevestigd helemaal niks. En houd even in het achterhoofd dat Apple altijd zegt en vind dat ZIJ de beste producten maken. Horloge, fiets, auto wat dan ook. ALS zij een product maken, is dat het beste product en het meest fantastische product.

  19. Nou dan mag Apple wel héél fraai voor de dag komen. Ik heb Ive hoog zitten, maar met deze opmerking slaat hij wel erg de plank mis. Hij moet wel in een heel jolige bui zijn geweest, want serieus kan de opmerking niet zijn bedoeld. Het zijn twee totaal aparte werelden: Zwitserse horloges, de échte, zijn beroemd vanwege hun perfecte kwaliteit en mechanische constructie. De iWatch wordt als het goed is een technisch apparaat dat veel nuttige gegevens verzamelt over onze beweging, ons lichaam en onze gezondheid. En oh ja, het geeft de tijd ook nog aan. Absoluut niets te maken met met Zwitserse horloges. Hopelijk niet tenminste…want hoe meer de iWatch op een klassiek Zwitsers horloge lijkt, hoe meer Apple f….d is…! Want niemand, bijna niemand, zit op zo’n iWatch te wachten. Hopelijk wordt het een lekkere moderne futuristische gadget!

  20. Ik neig hieruit de conclusie te trekken dat de iWatch een echte horloge is met een eigen batterij voor het uurwerk en met transparant LCD of iets dergelijks voor het smart gedeelte.
    Het beste van beide werelden zeg maar.

    Want een Smartwatch is waardeloos als de accu leeg is. Daarom kan een normale smartwatch geen concurrentie zijn voor voor de Zwitserse fabrikanten.

  21. Volgens mij is dit gewoon een grappige woordspeling, maar bekijkt iedereen dit direct als waarheid!
    Hij bedoeld dat de “iWatch” wss een mooi design zal hebben en van goede kwaliteit zal zijn.

  22. Oke een long shot! Maar wel mogelijk. Apple heeft top mensen in dienst genomen uit de horloge wereld. Wie een beetje bekend is in horloge wereld weet dat alle top stukken automatische horloge’s zijn. Dus geen batterij 😉

    Wat nou als apple een manier gevonden heeft dat het mechanische gedeelte de accu bij laad. Te vergelijken met de hybride auto’s. Een hulp motor? Je krijgt de precisie qua tijd voor de tijd gedeelte, net als de zuivere techniek uit Zwitserland in combinatie met de techniek en software van Apple. Een oled scherm vraagt bijna geen stroom om maar wat te noemen.

    Je hebt al transparante oled schermen. Plaats die voor de wijzerplaat. Alleen als je data of metingen wilt hebben gaat het scherm aan en zo niet dan is het een standaard horloge.

  23. Hij heeft wel een Leica M camera een nieuw design gegeven. En ik moet toegeven dat zijn design het oorspronkelijk model overtreft. Dus hij is in staat om een Zwitsers ontwerp van horloge’s naar een ander hoogstaand apart niveau te tillen. En met de digitale mogelijkheden een totaal andere functie te geven wat de Zwitsers op het moment niet kunnen. Het is net als Leica die koppig bleef vasthouden aan het filmrolletje maar uiteindelijk naar digitaal ging om niet failliet te gaan. En om eerlijk te zijn, ik kijk meer naar de tijd op mijn iPod touch 5g dan op mijn Cartier.

  24. @iphone_user: Zo eentje bestaat al zeker? Ik meen hier eerder zo een post gelezen te hebben en ik vond dat inderdaad zeer geslaagd. Ik ben fan!

    Alleen houdt Apple van dun, dunner, dunst en dan is het de vraag of er wel plaats is voor het mechanische + alle technische snufjes die vereist zijn om het een ‘stand-out’ smartwatch te maken.

    We shall see. 🙂

  25. Ach ja, de Zwitserse horloges worden alleen nog maar in Zwitserland in elkaar gezet. De meeste onderdelen komen gewoon uit Azië. Ze worden alleen in Zwitserland in elkaar gezet om te kunnen zeggen dat het Swiss Made is en dat is gewoon marketing.

  26. Ik hoop dat hij er uitgaat ziet als de KAIROS Smartwatch.
    Damn. Dat is zo mooi!

  27. Apple komt met een geweldig zakmes, let maar op!

  28. @Meneer Aart: Dat is’m, de smartwatch waar ik het in m’n vorige reactie over had. Helemaal akkoord. Prachtstuk!

  29. Apple heeft Nokia weggevaagd, niet door een apparaat te verkopen waar je veel beter me kan telefoneren. Bellen is bijzaak voor een iPhonebezitter.

    Waar Ive denk ik op doelt is een vergelijkbare ontwikkeling voor de makers van horloges. De tijd weergeven zal voor de iWatch slechts bijzaak zijn, veel belangrijker zijn alle extra functies, die de Zwitsers niet kunnen bieden. Het succes van de iWatch zal niet afhangen van zijn uiterlijk, maar veel meer van wat je eraan hebt. Als genoeg horlogedragers graag van deze functies gebruik maken, gaan de horlogemakers Nokia acherna. Je wilt tenslotte hooguit maar één ding aan je pols dragen.

  30. Ives wordt overschat. Dat vond ik meteen na zijn eerste ontwerpen al. Nu valt hij door de mand als een banale praatjesmaker. Kennelijk ziet hij Zwitserse horloges als concurrent.

  31. Wie denkt dat de iWatch ook maar iets van een Zwitsers horloge weg heeft, begrijpt de humor van Jonathan Ive niet. Ik denk dat hij niets meer (en niets minder!) bedoelt dat Cupertino vanaf het verschijnen van de iWatch het Zwitserland van de Smartwatches zal zijn. That’s all folks en daar moeten we het mee doen. Geen kleine ronde batterijtjes, geen draaiende radertjes of lichtgevende wijzertjes. Dat is zó 1950. De iWatch gaat ons straks met Zwitserse precisie laten zien hoe laat het is met onze gezondheid en fitheid!

  32. Haha. Die man is zeker de leukste thuis. Ben blij dat ik die gadgets tegenwoordig wel moe ben. De hele iwatch heeft in mijn ogen geen toegevoegde waarde

  33. Dus de NYT schrijft dat iemand tegen ze gezegd heeft dat Jonathan Ives dat op werkvloer gezegd heeft?

    Ik hoorde vorige week iemand die gehoord heeft dat hij de nieuwe iPlane aan het ontwerpen is. En dat Boeing fucked is.

    😉

  34. denk even na..
    hij hoeft niet beter te worden, maar alleen praktischer.
    Als iedereen een iWatch koopt vanwege zijn functies, en dus ook om doet, dan ga niet ook nog een rolex om je pols doen.
    Kans dat je dus dalijk een €10.000 horloge gaat kopen als je al een 400 dollar alleskunner hebt wordt dus wel kleiner. Zoals een CEO van een bekend horloge merk al eens zei” wij maken geen horloges maar juwelen” ander product dus, maar kan wel degelijk invloed hebben op de verkoop van normale horloges

  35. Dit wordt veel te veel uitvergroot ook al zou het waar zijn. We roepen allemaal wel iets in een jolige bui wat niet serieus bedoeld is. Als het al waar zou zijn.

    Als dit al uit Ive’s mond komt dan kan je hieruit een aantal dingen afleiden wat ook al uit eerdere berichten bleek (het aannemen van mensen uit de mode-industrie). Kennelijk wordt het een smartwatch bol van de techniek maar met de uitstraling van een sierraad. Ik ben toch heel benieuwd hoe ze dat voor elkaar gaan krijgen.

    En dat Zwitserse merken de pineut zijn heeft misschien ook iets te maken dat een aantal grote horloge merken niet samen wilde werken met Apple. Zie de uitspraken van de topman van Swatch. Misschien is Ive daar nog steeds wat rancuneus over.

  36. Hoe mooi en technisch vernuftig de iWatch ook zal zijn, het is zo’n ander product dan de Zwitserse horloges dat het verschillende markten zullen blijven. iWatch is een massaproduct, dat maar even waarde heeft, terwijl er nog steeds een markt is voor (oude) mechanische horloges. Het lijkt me een beetje dom van Swatch om te willen concurreren met een iWatch.

  37. Ik was al niet zo gecharmeerd van JI’s ontwerpen (die hierboven genoemde Leica is werkelijk afschreeuwelijk), en mocht de man dit werkelijk gezegd en gemeend hebben, dan heb ik bovendien het beetje respect dat ik nog had compleet verloren (alsof hij zich druk zou maken om wat ik vind

  38. Ive kan dit inderdaad met een gerust hart beweren. Zelfs als het een slecht product wordt (wat het waarschijnlijk niet wordt als Ive zijn zegen eraan heeft gegeven) dan zijn er nog genoeg mensen die het ding alleen al kopen vanwege het appeltje op de achterkant.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.