Reacties voor: Jony Ive spreekt in interview over Apple Watch-design, batterijduur iPhone en meer

In een uitgebreid interview met Apple-ontwerper Jonathan Ive wordt gesproken over het design van de Apple Watch, en de accu van de iPhone.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 15 reacties

  1. Hoe fantastisch zou het zijn als je het horloge ook
    door beweging (kinetic) zou kunnen opladen. Dit bestaat al in horloges en stimuleert de gebruiker om meer te bewegen. Ik zou het geniaal vinden.

  2. Ik moet toch wel beetje lachen nu, om Ivy en de reactie op de accu en iPhone.
    De accu gaat zo snel leeg, juist omdat deze klein is omdat de iPhone weer eens dunner moest worden.

    Apple moet de zaken niet gaan omdraaien nu, net zoals toen bij de “antenne gate”, waar gezegd werd, dat we de iPhone verkeerd vasthielden.

    Sorry, ik heb inderdaad nog een iPhone, maar het is steeds vaker lachen met al dat soort opmerkingen.

  3. Nou ja smaken verschillen natuurlijk, maar ik vindt het ontwerp van de watch een lelijke vierkante doos. Totaal inspiratieloos. Dus 1000 uur in ontwerp steken en dan met een vierkantje uitkomen. :S

  4. “hij heeft het in het interview over de iPhone, die volgens hem leegraakt omdat hij zo licht en dun is. Hierdoor gebruiken we de iPhone vaker, waarbij hij sneller leegraakt. ”

    Zelfs hij is al gehersenspoeld !!
    Wat is dit nou voor een uitspraak ??

  5. Origineel geplaatst door Freaky
    Nou ja smaken verschillen natuurlijk, maar ik vindt het ontwerp van de watch een lelijke vierkante doos. Totaal inspiratieloos. Dus 1000 uur in ontwerp steken en dan met een vierkantje uitkomen. :S

    Pst… Hij is niet vierkant

  6. Snap t gepiep van mensen niet, als het jullie niet bevalt stap over op een ander OS zou ik zeggen, m’n vrouw heeft de Note 4 en ook die gaat elke avond aan het zuurstof, evenals mijn iPhone 6. Sommigen hier zijn tegenwoordig ster het afkraken. De Galaxy 6 heeft ook een camera die uitsteekt, horen we niemand over.
    Als men de iWatch niet wil, koop hem niet ( alhoewel ik denk dat het gros hier, inclusief al die negatieve personen hem gewoon koopt ).

  7. Ive is een geweldig ontwerper en kan er uren over praten alleen als hij klaar is denk ik meestal leuk maar wat heeft hij nou eigenlijk verteld

  8. De Apple Watch gaat er zeker komen al is het alleen maar uit nieuwsgierigheid.

  9. Ik begrijp de hype rondom de nieuwe iWatch niet. De meerwaarde boven een altijd al meegedragen iPhone ontgaat mij geheel. Het kost mij precies 0.5 seconden om hem uit mijn werkkledij te halen bij een smsje of whatappje. Sporten doe ik niet. En in mijn hartritme is alleen mijn cardioloog geinteresseerd en ik niet. Daarnaast hou ik van echt mooi gestyleerde horloges, bv van IWC etc die nooit of hooguit 1 maal per 3 jaar opgeladen moeten worden. Elke nacht opladen?? Komop zeg! Bovendien is de prijs niet mals, meer dan 300 €?? Maar ja de marketing machine van Apple zal weer volop gaan werken: “fabulous” , and “exceptional” Ondanks al mijn Apple producten begin ik steeds meer hekel te krijgen aan het overdreven Amerikaans Apple gepush.

  10. Ik kan iedereen de Timex weekender aanraden. Een batterij die zeven tot tien jaar meegaat. En je kan er de tijd op lezen.

  11. hoor mensen altijd klagen over de hoge prijs van de iPhone maar als je kijkt naar de nieuwe S6 van samsung waar ze nu duurder materiaal voor hebben gebruikt ipv da goedkoop plastiek dan zie je rap dat deze evenveel kost als een iPhone

  12. Origineel geplaatst door achi
    hoor mensen altijd klagen over de hoge prijs van de iPhone maar als je kijkt naar de nieuwe S6 van samsung waar ze nu duurder materiaal voor hebben gebruikt ipv da goedkoop plastiek dan zie je rap dat deze evenveel kost als een iPhone

    Het gaat hier niet over de S6.

  13. @Edward: ik geef enkel de S6 als voorbeeld om aan te tonen dat zelfs andere toestellen van de zelfde kwaliteit evenveel kosten

  14. Origineel geplaatst door Jip
    Ik begrijp de hype rondom de nieuwe iWatch niet. De meerwaarde boven een altijd al meegedragen iPhone ontgaat mij geheel. Het kost mij precies 0.5 seconden om hem uit mijn werkkledij te halen bij een smsje of whatappje. Sporten doe ik niet. En in mijn hartritme is alleen mijn cardioloog geinteresseerd en ik niet.

    Ik begreep de hype om de iPad toen ook niet, wat het toestel niet minder populair maakte bij mensen die er raad mee wisten. Ook toen werd vaak gezegd: waarom zou ik een iPad willen als ik onderweg mijn smartphone en thuis mijn computer heb, die beiden veel meer kunnen dan een uitvergrote iPod Touch. Jaren later blijkt het voor Apple een goede zet te zijn geweest en dringen de tablets de computer steeds meer weg, puur omdat mensen het praktisch vinden.

    Hetzelfde kan ook bij de Apple Watch het geval zijn. Misschien zijn er mensen die hun smartphone niet elke 10 minuten (willen) checken. Dan is het zelfs handiger om gewoon even in 2 seconden op je Apple Watch te kijken als een bericht binnenkomt en kun je de iPhone laten liggen totdat je hem echt nodig hebt.

    Berichten en snelle interacties kunnen het gebruik van de iPhone aanvullen en het batterijverbruik verminderen, zodat je meer aan je iPhone hebt gedurende de dag. We zullen het zien.

    Wat betreft hartritme, het hoort wel bij de trend om dat soort informatie steeds meer onder aandacht te brengen door het in de hebbedingen te integreren. Er zal een moment komen waarin de electronica die je draagt je meer over je gezondheid kan vertellen dan je zelf doorhebt. Stappentellers en hartritme-indicatoren lijken mij juist belangrijk in een tijd waarin obesitas en hart- en vaatziekten de grootste gezondheidsgevaren voor de Westerse volkeren zijn geworden.

  15. Is het mogelijk om de bandjes die bedoelt zijn voor de Apple Watch Sport te gebruiken op bijvoorbeeld de Apple Watch of Apple Watch Edition?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.