Reacties voor: John Gruber ontkracht geruchten over Retina Display in iPad 2

Blogger John Gruber ontkracht op basis van eigen bronnen de geruchten dat de iPad 2 een Retina Display zal hebben.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 15 reacties

  1. Het moet tegenwoordig toch makkelijk zijn om gewoon 2GB RAM in zo’n apparaatje te prakken?

  2. 2048 x 1536 is echt een enorm hoge resolutie, daar is de tijd nog niet rijp voor volgens mij. Ik vrees wel dat Apple de prijs gaat opvoeren, het goedkoopste model wordt straks $600 en misschien later wel $700, net als bij de Mac Mini. Ze verkopen toch wel. Hopelijk helpt de concurrentie om dat tegen te houden…

  3. Tja wie o wie zal er gelijk hebben…?

  4. meer RAM is minder accutijd..

  5. Gruber doet mij nu overkomen dat er een Oled display in de ipad2 komt:

    …helderder, energiezuiniger en wellicht dunner.

  6. Het verschil in kosten tussen 512mb en 2gb geheugen zal niet extreem zijn, maar de mogelijkheden en de uiteindelijke snelheid zal het alleen maar ten goede komen.

    Als inderdaad blijkt dat Apple de prijzen omhoog schroeft, dan mogen er wel een paar bijzondere verbeteringen aangebracht zijn. En een camera is er voor mij niet 1 van. Face time heb ik pas 1x gebruikt en foto’s zal ik niet met een tablet gaan maken.

  7. Origineel geplaatst door frankhan
    meer RAM is minder accutijd..

    DDR2 geheugen (zoals in de iPad gebruikt wordt) gebruikt misschien een paar watt

  8. Ja, dan sla ik deze versie ook maar over denk ik. Snellere processor erin en een setje camera’s erbij en ze hebben zogenaamd een nieuw product. Mij niet gezien. Laat ze eerst maar eens significante veranderingen brengen ipv weer heel blij en interessant te doen met kleine verbeteringen die de concurrenten nu al aanbieden.
    Een jaar doen over een een aantal cameratjes erin en de processor te vervangen. Volgens mij hebben ze dan nu al iPad5 klaar liggen daar dan.

  9. “DDR2 geheugen (zoals in de iPad gebruikt wordt) gebruikt misschien een paar watt”

    Bedoel je ‘weinig’? Een paar Watt is namelijk bijzonder veel, aangezien de hele iPad gemiddeld maar 2,5 Watt verbruikt… Het geheugen gebruikt daar slechts een klein gedeelte van, het verschil in energieverbruik tussen 256 en 512 MByte zal heel gering zijn.

  10. @frankhan:

    wat een bullshit. Meer ram betekend niet meer stroomgebruik. Het zijn simpelweg chips met meer capaciteit, maar voor de rest zal er weinig veranderen. Voor ram is er gewoon een standaard voltage met bijbehorende ampère.

  11. Kan het niet volgens de “technologie nerds”, dan kan Apple het wel.

    Het klinkt allemaal weer zo goed. Een hogere kwaliteit scherm, een snellere processor, een krachtigere videochip en meer RAM.

    Zo zet Apple wel weer een top product neer.

  12. A) Logisch dat ze deze informatie niet bevestigen. Er wordt geen enkele iPad 1 meer verkocht…

    B) Er komt ook daadwerkelijk gewoon een 1024×768 scherm. In dat geval veranderd er te weinig voor mij om voor die nieuwe iPad te gaan. Dan koop ik gewoon een 2e hands iPad van iemand die wel zo nodig ‘het nieuwste’ wil hebben. Mooi, voor 250 eu een oude iPad, prima!

  13. Wat moet je met zo een belachelijk hoge resolutie?

    het blijven de zelfde tetten waar je naar kijkt op je iPad

  14. @kansloos: De iPhone 4 heeft ook een 2x zo hoge resolutie, dit zorgt ervoor dat je de pixels niet meer kan zien. Het is dus niet zo dat alles 2x zo klein wordt, eerder 2x zo scherp.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.