Reacties voor: Apple accepteert na 1 januari geen 32-bit Mac-apps meer

Alle nieuwe Mac-apps moeten vanaf 1 januari 2018 64-bit zijn. Voor bestaande apps geldt nog uitstel tot juni 2018.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 6 reacties

  1. Zou graag zien dat Apple ontwikkelaars aanspoort om een iPad versies te maken van hun apps. En niet een uitgerekte versie van een iPhone app..

  2. Origineel geplaatst door Karst
    Zou graag zien dat Apple ontwikkelaars aanspoort om een iPad versies te maken van hun apps. En niet een uitgerekte versie van een iPhone app..

    Helemaal mee eens.

  3. @Karst: ook helemaal mee eens. En verplichte landscape voor iPad apps graag

  4. Vraag me af hoelang het duurt voordat 32-bits applicaties ook daadwerkelijk niet meer draaien op OS X…

  5. Origineel geplaatst door Karst
    Zou graag zien dat Apple ontwikkelaars aanspoort om een iPad versies te maken van hun apps. En niet een uitgerekte versie van een iPhone app..

    Nou, het kan veel erger…kijk naar Android. Een en al gefragmenteerde SoC op verschillende type en soorten apparaten. Alsof een tv-set-up box last heeft van een opgeladen accu. Die zitten aan een netvoeding vast. Das pas een groter ergernis/blunder😖

  6. @Gerard:
    Ik denk dat het nog wel een hele tijd gaat duren. Voor zover ik weet heb je een paar extra libraries nodig (systeembestanden die nodig zijn om applicaties te draaien). Bij IOS zijn die nu weg(scheelt ruimte en scheelt ontwikkelings-effort en kosten). Bij IOS maakt 1 GB ruimte meer of minder meer uit dus dan is de noodzaak groter.
    Eerlijk gezegd verbaas ik me er over waarom nu pas deze verplichting er is. Dat had veeel eerder gekund omdat Macs al heel lang 64 bit ondersteunen en MacOS ook al sinds Mountain Lion. MacOS is al een langere tijd 64 bit only.
    Ubuntu ondersteund al langere tijd geen 32 bit applicaties out of the box op 64 bit distributies. Sinds 2012 zelfs niet meer, dan moet je inderdaad extra libraries installeren.

    Voor de duidelijkheid. Dat heeft niets te maken met “universele apps” want dat is simpelweg een 32 bit versie die meegebundeld wordt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.