Reacties voor: Jailbreaken en unlocken anno 3.1.2: hoe moet dat eigenlijk?

Elke iPhone en iPod Touch is op dit moment te jailbreaken én te unlocken. In dit artikel leggen we uit welke jailbreaktools voor jouw specifieke iPhone of iPod touch geschikt zijn en wanneer je welke tool moet gebruiken, voordat Apple nieuwe beperkingen invoert.
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 69 reacties

  1. Ik heb even het nieuws rond de iPhone niet meer gevolgd.

    Zijn de officiële laatste Duits gelockte (Orange) iPhones nog te kraken zonder problemen?

  2. @Kevin: Een kleine tip: LEES het artikel 😉

  3. Wow, vet handig!!

  4. er is toch ook een 8GB versie van de ipod touch 3g

  5. Ik heb sinds 2 maanden een iPhone 3GS en lees regelmatig over de voordelen van jailbreaken. Alleen moet ik bekennen dat ik andere thema’s toch nooit mooi ga vinden, en eigenlijk wel tevreden ben met de applicaties uit de App Store.
    Ik heb het artikel helemaal gelezen en al eerder andere topics gezien over hoe je stap voor stap jailbreakt. Alleen vind ik dat het nog aardig ingewikkeld oogt, eigenlijk is dit de reden waarom ik het niet zou doen: ik ben bang dat ik dingen kwijtraak of niet meer terug kan zetten en dan mn iPhone verpest! (terwijl dit vast wel mee zal vallen?)

  6. Origineel geplaatst door ProGunNL
    er is toch ook een 8GB versie van de ipod touch 3g

    volgens mij is dat de zelfde als de 2nd gen. iPod touch, alleen de 32 en 64 GB zijn eigenlijk de 3rd gen.

  7. Snap er helemaal geen jota van.

  8. Duidelijk! 🙂

  9. Helder, zeer duidelijk en compleet geschreven artikel.
    Complimenten aan de auteur

  10. Ik citeer:
    maar voor iPhone 3GS die na circa week 39 (09-09-2009) zijn geproduceerd is jailbreaken momenteel alleen tethered mogelijk

    Mijn iPhone 3GS komt uit week 47 maar ik hoef mijn telefoon niet constant aan de computer te hangen en ik kan hem uit en aan zetten en nog steeds jailbreak.

  11. @Danny Bevers: misschien nog een iphone van de voorraad?

  12. Bedankt voor dit opfris artikel!!

    Ik was van plan om te jailbreaken, maar had geen zin om het forum af te speuren of te google en zag nu dit artikel

    Mooi bedankt iphoneclub.

  13. Zijn er ook wat lijstjes zodat mijn iphone helemaal weer bij is.

  14. mooi artikel, maar ik vroeg mij af of je al je berichten behoudt als je jailbreakt aangezien je je iPhone moet resetten. weet iemand dat?

  15. mooi artikel. ga ik uitprinten en bijhouden !

  16. Mooi artikel idd… Ben zelf toch nog wel een beetje angstig voor het jailbreaken. Net als Mevr PasQ, klinkt het voor mij alsof er van alles mis kan gaan, en ik niet meer bij mijn apps etc. kan. Of dat ik niet meer kan bellen/smsen, en ik het niet terug kan draaien. Ik wil gewoon niet de rest van mijn ‘iPhone-tijd’ bezig zijn met dingen oplossen, om er voor te zorgen dat mijn iPhone het blijft doen…

  17. Weer wat geleerd.

    Het woord connotatie. (die wiki was wel even nodig ;))

    Verder een mooi en duidelijk overzicht.

  18. @Ghostwriter:
    ja. Als je hem eerst even aan iTunes hangt wel.
    Daarna opnieuw syncen en klaar

  19. Als je het allemaal bij had gehouden is dit totaal overbodig. Er is echter ook een groep mensen die niet elke update uitvoert. Voor hen is dit erg handig lijkt mij:)
    Ik kan het me nog herinneren toen ik van 2.2.1 naar 3.1.2 wilde, dat koste toch even tijd om alles weer op een rijtje te krijgen.
    Goede zet!!

  20. @Sander S. & @Mevr PasQ: zolang je even een backup maakt in iTunes kun je niets kwijtraken. Ook hoef je niet eerst te herstellen naar een originele firmware en kun je dus gewoon jailbreaken zonder dat je iets kwijt zou raken. Je kunt áltijd herstellen naar een officiële (of custom) firmware en je backup uit iTunes weer terugzetten en dan is het alsof je nooit hebt gejailbreakt. Als je de keuze hebt, is blackra1n het makkelijkste voor beginnende jailbreakers (zie ook de handleiding). Gewoon even doorzetten zou mijn advies zijn; de eerste keer is voor iedereen een beetje eng.

    @Danny Bevers: het citaat dat je aanhaalde is een vuistregel. Als je het zeker wilt weten staat ook in het artikel beschreven hoe je kunt achterhalen welke bootrom je hebt. Overigens zou het me zeer verbazen als je een iPhone 3GS uit productieweek 47 hebt die untethered te jailbreaken is.. bedoelde je dat het 4e/5e cijfer van je serienummer 47 is of dat je hem in week 47 bij een winkel hebt gekocht?

  21. Bedankt voor de uitleg Paul! Ik gebruik eigenlijk nooit iTunes, maar ja… Ik zal binnenkort eens even lekker een avondje met mijn iBookje iTunes en iPhone gaan zitten 😉

  22. Erg duidelijk, SUPER.

    Hopelijk blijven jullie dit soort berichten in het vervolg ook schrijven. Als 4.0 of een andere nieuwe update uitkomt.

  23. Wat is eigenlijk het meest aanbevolen programma* voor het jailbreaken van de iPhone?
    *keuze variabel door versie iPhone en OS ?

    Ik zelf heb een iPhone 3GS (origineel simlockvrij). Deze heb ik, toevallig vandaag, gejailbreakt met behulp van Blackra1n.

  24. @loopezz: op persoonlijke titel zou ik zeggen dat mijn voorkeur ligt bij redsn0w wat betreft betrouwbaarheid, blackra1n wat betreft eenvoud en snelheid en dat Pwnagetool per definitie te prefereren is boven sn0wbreeze (op basis van het kennisniveau van de ontwikkelaars die erachter zitten).

    Wat betreft de unlock zou ik ultrasn0w verkiezen boven blacksn0w, omdat met de laatste now wel eens WiFi-problemen worden gemeld en je altijd nog van ultrasn0w (baseband 04.26.08) naar blacksn0w (baseband 05.11.07) kunt maar niet andersom.

  25. ik snap er geen bal van, ik heb laatst mijn 3.1.2 gejailbreaked, hij was en is simlock vrij via de legale t-mobile methode.

    als er een nieuwe firmware komt, moet ik dan met snowbreeze een 3.1.2 custom firmware maken???

    waarom,? ik wil dan juist een nieuwe firmware (4.0 b.v.)

    wat mis ik? (behalve hersens)

  26. @bzb: het is vooraf niet duidelijk of de iPhone 3GS en 2e/3e generatie iPod Touch ook op korte termijn te jailbreaken zullen zijn op iPhone OS 4.0. Wat je mist is een glazen bol. 😉

  27. vanwaar dan de custom firmware? kan ik dan beide gelijk draaien ofzo?

  28. ik heb gewoon een tmobile iPhone 3gs 3.1.2 versie dus ook gelockt moet ik eerst unlocken
    voordat ik jailbraik en waarvoor zou ik jailbracken wat is het voordeel ? ik heb totaal geen ervaring hiermee kan iemand mij het uitleggen ?

  29. @bzb: de custom firmware in het artikel wordt genoemd in de context van het upgraden naar 3.1.2, zodat je de baseband/modemfirmware niet update en je dus zoveel mogelijk je opties open houdt wat betreft unlocks. Als iPhone OS 4.0 uit komt, then all bets are off wat de iPhone 3GS betreft.

  30. Super artikel! complimenten

  31. Goed artikel, ik heb voor de zekerheid m’n ECID en handtekening opgeslagen, maar om eerlijk te zijn ik heb (nog) geen behoefte aan het jailbreaken van m’n iphone.
    1: ik ben bang dat ik iets verneuk terwijl hij nu alles doet wat ik wil.
    2: Ookal stellen jullie dat het legaal is om te jailbreaken heb ik geen zin in het gezeik om m’n gelijk te krijgen indien ie kapot gaat.

  32. hallo allemal,

    ik hep iphone3gs december09 gekocht ga ik jailbreak op zetten moet ik elke keer herstellen wanner ik aan en uit zet.hoe kan ik het beter doen om niet elke keer te herstellen ik heb jullie hulp nodig. S.O.S S.O.S

  33. hallo allemaal ik heb een vraag!
    ik heb met Blackrain jailbreak gedaan! werkt echt super mijn foon is nu nog leuker en slimmer door de bekende proggies uit cydia. maar waaarom eigenlijk Unlocken T-mobile moet de code toch gewoon geven na een jaar of na je contract! zo ging het wel bij mijn oude Sony Ericsson! even binnen lopen en het was klaar!

  34. Heb hier een Belgische 3GS uit productieweek 41 met de oude bootrom en dus een untethered jailbreak. Alleen het weeknummer kun je dus niet vertrouwen en je zult zelf even moeten checken. Als je geen mac hebt dan kun je ook op Windows de versie uitvragen. Lees het topic op http://modmyi.com/forums/general/688455-how-find-out-bootrom-version.html voor instructies.

  35. Origineel geplaatst door Paul Durden
    (…)
    @Danny Bevers: (…) Overigens zou het me zeer verbazen als je een iPhone 3GS uit productieweek 47 hebt die untethered te jailbreaken is.. bedoelde je dat het 4e/5e cijfer van je serienummer 47 is of dat je hem in week 47 bij een winkel hebt gekocht?

    Ws. start het serienummer met 5K. Dan gaat het om een zg. ‘refurbished’ toestel met een oude bootrom. Daar hebben we er meer van gehad op het forum.

  36. Er staat in het artikel niets over de mogelijkheid dat je iPhone misschien wat meer kwetsbaar is voor virussen ed na een jailbreak. Of is dat ook nooit bewezen?

  37. Een kleine aanvulling ter completering op dit prima artikel betreffende Internet Tethering voor de iPhone 3G en 3Gs. Er zijn meerdere mogelijkheden om Internet Tethering te installeren, dit is maar 1 van de mogelijkheden.

    Internet Tethering

    Met internet tethering kan je jouw iPhone gebruiken als “dongel”. Ben jij met je MacBook of notebook onderweg, je hebt je iPhone bij je en wil je het internet op dan kan dat als op je iPhone Internet Tethering is geïnstalleerd. Internet Tethering op je iPhone installeren is heel eenvoudig. Hieronder een uitleg hoe dit moet doen en wat je hiervoor nodig hebt.

    Benodigd

    1) Een MacBook, notebook, netbook, etc. waarop de laatste versie van iTunes is geïnstalleerd (staat iTunes er niet op dan gaat het niet werken). iTunes hoeft er alleen maar op te staan, er zijn geen verdere iTunes instellingen nodig.
    2) Een iPhone die is gejailbreakt, waarop Cydia staat geïnstalleerd.
    3) Een standaard iPhone kabel (van iPhone naar USB). Dit hoft niet echt want het werkt ook via Bluetooth, maar via kabel is het wel sneller.

    Welke handelingen moeten er worden verricht om dit te laten werken

    a) Open Cydia
    b) Klik op “More Package Sources”
    c) Ga naar “Search” en zoek naar het woord tethering
    d) Klik op Internet Tethering > Install > Confirm en installeer dit
    (als dit gedaan is)
    e) Reboot de iPhone
    f) Open Safari
    g) Type de volgende URL in: http://profiles.ifoneguide.nl
    h) Klik op: Tethering Profiles >
    i) Klik op: Nederlands >
    j) Klik op: T-Mobile > (of een vd andere providers)
    k) Klik op de knop Installeer.

    Als dit klaar is, dan is nu de Tethering optie zichtbaar via: Instellingen > Algemeen > Netwerk > Internet Tethering. Deze staat standaard uit. Zodra je deze aanzet wordt gevraagd of je Bluetooth ook wilt inschakelen of alleen USB.

    Op je MacBook of ander notebook gedraagt Internet Tethering zich als een Ethernet verbinding.
    Zodra de verbinding tot stand is zie je op de iPhone bovenaan een blauw balkje met Internet Tethering.

  38. Vraag aan diegenen die het mij kunnen vertellen.
    Mijn iPhone 3GS van voor week 39 is op dit untethered gejailbreakt. Dit wil ik graag houden zo. Op dit moment staat er sw versie 3.01 op (7A400) en het geheel is geunlockt, ook heb ik een duo sim en werkt Internet-Tethering. Dit alles wil ik zo houden alleen ik wil wel naar sw 3.1.2 untethered. Blackra1n kan ik in ieder geval niet gebruiken want dan krijg ik een tehered iPhone en dat wil ik niet. Met welk software kan ik nu mij iPhone gejailbreakt updaten naar 3.1.2 waardoor de iPhone untethered blijft, ik kan simunlocken en Internet Tethering kan blijven gebruiken?

  39. Na het jailbreaken is het inderdaad zo dat je je iPhone weer in originele staat kan herstellen door de originele firmware via Apple en iTunes (met de iPhone in DFU-modus) weer terug te zetten. Dan draai je een backup en is je iPhone helemaal de oude. Nu mijn vraag: als ik mijn iPhone backup met iTunes terwijl deze jailbroken is, is de backup dan anders dan normaal? Met andere woorden, als ik mijn naar orinele firmware herstelde iPhone met een jailbroken backup herstel, blijven er dan resten achter? Kortom: is een jailbroken backup geaffecteerd en verschilt deze met me een non jailbroken backup?

  40. @Remco:
    er zijn ook mensen met een iPhone 2G uit Amerika. Daarnaast wil T-Mobile nog wel eens moeilijk doen als je het toestel van een ander hebt overgenomen.
    Ook zijn er mensen die binnen het eerste jaar willen unlocken. Redenen genoeg. Daarnaast is mijn ervaring dat internet tethering dmv blackrain alleen werkt als je hem ook blackra1n unlocked. Normale activatie haalt die mogelijkheid weg.

  41. Origineel geplaatst door Marjolein
    Er staat in het artikel niets over de mogelijkheid dat je iPhone misschien wat meer kwetsbaar is voor virussen ed na een jailbreak. Of is dat ook nooit bewezen?

    Met jailbreaken is je iPhone even kwetsbaar als dat hij eerst was. Er veranderd NIKS aan de beveiliging.

    Alleen als je via Cydia OpenSSH installeert EN de wachtwoord niet wijzigt, ben je kwetsbaar.
    Dus zolang je dit niet doet, is de beveiling van je iPhone hetzelfde als toen wanneer die niet gejailbreakt was.

  42. @Remco:
    Het magische telefoonnummer dat je moet bellen is 070-3056007.
    Je geeft vervolgens het IMEI-nummer van je iPhone 3G door en een kwartiertje later is je toestel simlockvrij in de database van Apple.
    Je contract moet wel minstens een jaar voorbij zijn.

  43. Origineel geplaatst door Paul Durden
    @Danny Bevers: het citaat dat je aanhaalde is een vuistregel. Als je het zeker wilt weten staat ook in het artikel beschreven hoe je kunt achterhalen welke bootrom je hebt. Overigens zou het me zeer verbazen als je een iPhone 3GS uit productieweek 47 hebt die untethered te jailbreaken is.. bedoelde je dat het 4e/5e cijfer van je serienummer 47 is of dat je hem in week 47 bij een winkel hebt gekocht?

    het vierde en vijfde cijfer vormen 47. Dus dit lijkt mij overeen te komen met jouw tekst als dat het serienummer de productie bepaald.

  44. Mooi artikel wat ik zeker ga gebruiken !

    Wat ik me alleen afvraag is het volgende: op dit moment zit ik nog op fw3.1. Is het nu handig om eerst naar fw3.1.2 te gaan en dan de jailbreak te doen OF eerst jailbreak en dan naar fw3.1.2. En kan dat dan via itunes of moet er dan een custom firmware op ??

    (best lastig voor een n00b 🙂 )

  45. ik heb een iPhone 3G met met OS 3.1.2, een week geleden heb ik met blackra1n gejailbreakt…
    als je alle instructies netjes volgt, is het goed te doen!
    nu ben ik volop bezig met Cydia: heb meteen WinterBoard, SBSettings, Categories, MxTube, CyCorder en PdaNet erop gezet… heb nu zo veel meer mogelijkheden, absoluut de moeite waard. bovendien heb ik gemerkt dat mijn batterijduur opeens verlengd is, hij gaat nu 2x zo langer mee!

    ik vroeg me alleen 2 dingen af:
    – ik kan geen back-up meer maken via iTunes, maar nog wel updates of nieuwe programma’s/muziek syncen. is dat normaal?
    – ik zie dat er een unlock mogelijk is mbv blacksn0w. betekent dat dan alles teruggaat naar zoals het voor de jailbreak was? wordt alles automatisch verwijderd? of wordt de back-up via iTunes terug gezet?

  46. Origineel geplaatst door galip91
    @Remco:
    Het magische telefoonnummer dat je moet bellen is 070-3056007.
    Je geeft vervolgens het IMEI-nummer van je iPhone 3G door en een kwartiertje later is je toestel simlockvrij in de database van Apple.
    Je contract moet wel minstens een jaar voorbij zijn.

    Aanvulling: …minstens een jaar voorbij zijn, als je wilt dat dit gratis gebeurt. Voor die tijd rekent T-Mobile er geld voor (bedragen zijn te vinden op de T-Mobile site, ieder kwartaal dat je contract voorbij is, is 1/4e goedkoper). Ik meen dat als je direct legaal wilt unlocken op deze manier, dat het om te beginnen €120,- kost, dan gaat er ieder kwartaal €30 vanaf dus, tot het na 1 jaar gratis is. Bel wel enkel dat nummer, als je in de buurt bent van je computer, je hebt er iTunes voor nodig voor de laatste stap in deze procedure.
    Het voordeel hiervan is dat je je baseband gewoon kunt updaten, want je toestel is voortaan dus simlockvrij. Dat verandert ook niet meer met een firmware-update.

  47. Een kleine tip voor iedereen met problemen: op het forum is zeer veel informatie te vinden over hoe je dit of dat doet. Bovendien worden vragen die je daar stelt veel sneller beantwoordt dan hier onder het artikel.

    Neem dus zeker ook eens een kijkje op het forum!

  48. Toch nog niet helemaal duidelijk voor mij het artikel…

    Ik heb OS 3.0 en jailbreak (iphone is sim lock vrij), zou willen overstappen naar 3.1.2 maar liefst zonder eerst officieel over te stappen naar 3.1.2 via Itunes.
    In het artikel spreekt men van een custom firmware te maken. Hoe kan ik nu iets maken dat ik nog niet heb?!

    Hulp :p?

  49. Hoi,
    Ik heb een 3Gs 3.1.2 met baseband 05.11.07 en (waarschijnlijk) een nieuwe IBoot. Ik heb een aantal keren geprobeert met blackra1n een jailbreak uit te voeren, maar moest hem elke keer weer via ITunes herstellen.
    Ik heb mezelf netjes aan de handleiding gehouden, maar krijg het niet voor elkaar.
    Wat doe ik fout ?

  50. Ik vind het ook niet bepaald duidelijk. Ik wil unlocken voornamelijk om apps in de achtergrond te kunnen runnen (PasteBot bijvoorbeeld).

    Ik heb een iPhone 3G, factory unlocked (of wat de juiste term ook moge zijn) omdat ik ‘m in België gekocht heb.
    Het is me duidelijk dat blackra1n behoorlijk eenvoudig is te gebruiken. Maar hoe moet ik dan de volgende firmware versie installeren zonder problemen? En hoe kan ik de jailbreak ongedaan maken *zonder* data te verliezen (SMS/saved games/…), want restoren van een oude back-up (van vóór de jailbreak, dus potentieel vele maanden oud) resulteert in het verlies van alle recente data.

    En blijkbaar is het zo dat bij recentere iPhone 3GS’en een jailbreak niet meer zo eenvoudig kan, of zelfs helemaal niet, zelfs als ie factory unlocked is?

  51. Dit is mijn laatste round-up van vragen bij dit artikel. Voor verdere hulp kun je zoals @WDS001 al aangaf het beste terecht op het forum.

    @babakurt: momenteel heb je alleen de keuze tussen een tethered jailbreak en geen jailbreak. Als je van je tethered jailbreak af wilt moet je herstellen met een officiële firmware van 3.1.2.

    @Remco: niet iedereen heeft een iPhone van T-Mobile en valt dus onder de Nederlandse regeling waarbij een iPhone na 1 jaar gratis officieel te unlocken is.

    @Fred: of je al dan niet een tethered jailbreak hebt hangt af van je bootrom en niet van welke jailbreaktool je gebruikt. Je kunt dus prima blackra1n gebruiken om 3.1.2 te jailbreaken. Je hebt nu nog de oude baseband (ultrasn0w compatible) dus ik zou updaten met een custom firmware van 3.1.2 (bij voorkeur gemaakt met Pwnagetool desnoods in de Apple store), unlocken met ultrasn0w en tetheren zoals uitgelegd door @Fred.

    @Jarre: de backups die gemaakt worden in iTunes zijn zover ik weet van bepaalde bestanden in de mobile user directory. Je kunt bepaalde jailbreaksoftware ook op die manier backups laten maken (b.v. met aptbackup een backup van je lijst met jailbreaksoftware) maar daar moet je zelf voor kiezen. Als je een backup terug zet van dat je jailbroken was (zelfs inclusief b.v. een aptbackup) levert dat geen problemen op als je inmiddels niet meer jailbroken bent.

    @Wizardtm: je hebt de nieuwe baseband al omdat je op 3.1 zit, dus je kunt net zo goed eerst updaten naar de officiële 3.1.2 (iTunes) en dan jailbreaken met blackra1n als updaten met een custom firmware (ook via iTunes).

    @Maxi86: een jailbreak zou geen effect moeten hebben op je mogelijkheid om backups te maken. Het installeren van blacksn0w kan via Cydia rechtstreeks op je iPhone zonder tussenkomst van een computer en zonder dat je iets hoeft te herstellen/resetten/etc.

    @Wim Leers: ik neem aan dat je bedoelt dat je wilt jailbreaken om apps op de achtergrond te draaien. Het is niet bij voorbaat duidelijk hoe/wanneer een volgende firmware te jailbreaken is, maar rest assured dat de iPhone 3G altijd te jailbreaken zal zijn dus ook op iPhone OS 4.0. Je kunt altijd met élke backup restoren, ook backups die je hebt gemaakt ten tijde dat je jailbroken was als je inmiddels niet meer jailbroken bent.

  52. @Wim Leers: ik neem aan dat je bedoelt dat je wilt jailbreaken om apps op de achtergrond te draaien. Het is niet bij voorbaat duidelijk hoe/wanneer een volgende firmware te jailbreaken is, maar rest assured dat de iPhone 3G altijd te jailbreaken zal zijn dus ook op iPhone OS 4.0. Je kunt altijd met élke backup restoren, ook backups die je hebt gemaakt ten tijde dat je jailbroken was als je inmiddels niet meer jailbroken bent.

    Dat is érg verhelderend. Hier heb ik al vaak naar gezocht en nooit een antwoord op gevonden. Hartelijk bedankt!

  53. Heb nu een 2G en ben van plan om een 4G te gaan kopen in 2010, maar als ik zie hoe omslachtig het unlocken / jailbreaken van de nieuwste 3GS is gemaakt, vrees ik het ergste…. Dan maar een android 🙂

  54. bedankt voor het beantwoorden van mijn vraag!
    heel verhelderend allemaal.

  55. Mijn toestel is van week 41 in DFU mode met usbview naar de bootrom gekeken en daar staat iBoot-359.3
    Dit is gewoon de oude?
    Sorry als ik weer een stomme vraag stel 🙁

  56. Pwnagetool: …Daarnaast kan met de laatste versie van PwnageTool (3.1.4) een originele iPhone geunlockt en iPhone 3GS voor de eerste keer gejailbreakt worden…

    Staat er wat onduidelijk, maar: een virgin iPhone 3G, ook op 3.1.2, is met pwnagetool 3.1.4 gewoon te jailbreaken. Zo heb ik het het afgelopen weekend ook gedaan, geen enkel probleem

  57. Hallo allemaal,
    Hier weer iemand die het toch niet helemaal begrijpt. Ik hen een 3GS , gejailbreakt en unlocked. Ik draai nog op 3.0 en wil dus upgraden naar 3.1. Ik heb netjes gewacht tot er een tool beschikbaar kwam. Mijn vraag is kan ik nu met snowbreeze van IH8SNOW opnieuw breaken EN unlocken. Ik heb namelijk MC in mijn modelnummer staan en daar zat een “probleem”in. Voor alle duidelijkheid, ik heb versie 3.0(7A341), model MC142DN en firmware 04.26.08.

    Bedankt voor eventuele reacties en hulp 🙂

  58. Goed en ook voor niet-geeks zeer leesbaar stuk!

    Als dit bijgehouden wordt per versie, kan het als handleiding gebruikt blijven worden.

  59. Prima artikel meeste is mij wel duidelijk. Ik heb echter nog wel een vraag ik heb een i-phone 3gs 16g met t-mobile abbo, dus gesimlockt (productieweek 49). Moet ik voor deze i-phone beide acties uitvoeren dus zowel unlocken en jailbreaken of kan ik de i-phone ook alleen jailbreaken en unlock niet toepassen?
    Bij voorbaat dank voor de info.

  60. ik heb gisteren (7 februari) mijn Iphone voorzien van de laatste software up date versie 3.1.3 modem firmware 05.12.01.
    Ik Kan hem nu niet jailbreaken en moet dus wachten op een nieuwe versie van de firmware. Is dit juist ??

  61. Origineel geplaatst door Myphone
    Mijn toestel is van week 41 in DFU mode met usbview naar de bootrom gekeken en daar staat iBoot-359.3
    Dit is gewoon de oude?
    Sorry als ik weer een stomme vraag stel

    Dat zou ik graag willen weten.

  62. Ik heb de nieuwste update 3.1.3 nu wil ik mijn iPhone simlock vrij maken.
    Hoe en met welk programma kan ik dit doen?

  63. Goed artikel!

    Maar er ontbreekt toch iets fundamenteels: als je een simlock iphone hebt die ook nog moet worden geactiveerd, dan kun je niet checken welke firmware of baseband je hebt…

    Voor Nederlanders is het simpel: steek er een T-Mobile kaartje in (prepaid of van een vriend) en je kunt de iphone activeren en in het menu je firmware checken.

    In België gaat dit echter niet en zit je dus met een niet-geactiveerde iphone waarmee je niet in het menu kunt…

  64. Ik heb iphone met firmware 3.1.3.
    Die is nog niet te jailbreaken toch, of ligt het aan mij???

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.