Reacties voor: Jailbreaken anno iOS 4.x: waarom eigenlijk?

Zijn er anno iOS 4.x nog applicaties en tweaks die jailbreaken de moeite waard maken? In dit artikel bespreken we de beste jailbreak-software die compatible is met iOS 4.x in de categorien tweaks, 3G- en Wi-Fi-verbinding, SMS, games, lockscreen, muziek en video.
Lees het complete artikel → Jailbreaken anno iOS 4.x: waarom eigenlijk?
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 155 reacties

  1. Prachtig overzicht, thumbs up!

    Mss even aan toevoegen SnapTap is jammer genoeg nog niet beschikbaar voor iPhone 4 wel voor iOS4 op de andere iDevices. Ik heb de ontwikkelaar gecontacteerd en er wordt aan gewerkt heeft hij me laten weten.

  2. Geweldig. Simpel en duidelijk. De stand van zaken zoals ie nu is.
    Ik zou niet meer zonder jailbreak kunnen.
    Dank voor het heldere artikel

  3. Leuk stukje! Bedankt!

  4. Mooi overzicht! Thanks,

  5. Goed artikel!

  6. “de onderstaande video maakt gebruik van Adobe Flash en is daarom niet te bekijken op een iPhone”

    Deze melding kom ik bijna dagelijks tegen tijdens het surfen en irriteert mij dusdanig dat mijn volgende phone waarschijnlijk een Android of WinPhone7 gaat worden.

  7. kan ik nu zonder problemen nog iOS4.0.1 downloaden en instaleren op men iphone 3GS 3.1.2 via itunes?
    daarna naar jailbraik.me gaan en via cydia de unlock uitvoeren???

  8. Heel leuk om te lezen , ik vindt een jailbroken iphone heeft eetjes meer , maar meestal apple updates pikken ideen van jailbreakers , sbsettings voor mij is nummer 1 reden om te jailbreak je iphone , veel beter met wifi aan/uit te zetten

  9. usb drive vergeten?

  10. Heerlijk artikel. Veel inspiratie om nog meer met m’n iPhone te gaan doen.

  11. Knap staaltje werk Paul!!

    Ik zou hem tegenwoordig jailbreaken om het multitasken te kunnen uitschakelen (beetje omgekeerde wereld)

  12. Geniaal topic!
    Ik als leek vind dit een heel handig overzicht van wat er allemaal met een jailbreak mogelijk is. Ik wil dit toch wel heel graag proberen want er stonden wel een paar hele intressante apps tussen.
    Je moet dus met je iphone naar jailbreakme.com gaan om cydia te downloaden? Krijg je daar dan een soort app-store waar je de jailbreak-apps kan kopen en downloaden?
    Ben heel benieuwd!

  13. RESPECT. LANG LEVE IPHONECLUB

  14. Een andere populaire applicatie die op dit moment in ieder geval niet geschikt is voor iOS 4.x is Element, die gratis vergelijkbare functionaliteit aan de hierboven besproken LockInfo biedt. Verder zijn onder andere CalendarPro, Cycorder, Cydget, LockCalendar, OverBoard en SpotBright ook nog niet geschikt voor iOS 4.x

    Bij mij draait LockCalendar onder 4.01

  15. @Scirocco:

    Als jij nog niet op ios 4.0.2 zit kun jij hem op die manier jailbreaken inderdaad

  16. MyWi was voor mij de reden om te jailbreaken. Maar $20 is erg veel, dus ik draai nu weer officieel 4.0.2. Verder is iOS gewoon goed voor mij. Al wacht ik wel totdat Apple met een beter lock screen en meldingsysteem komt.

  17. Op zijn twitter-pagina liet @MuscleNerd weten dat er over ongeveer een week een 2$-alternatief verschijnt voor MyWi, dat toch wel 20$ kost. Effe wachten dus ..

  18. Paul bedankt voor dit uitgebreide artikel.
    Heb sinds een half jaar een iPhone (3GS) en volg via deze site alles (dus ook het jailbreaken). Heb dus ook nog niet de laatste update van Apple gedaan. Het enige wat me er van weerhouden heeft is ‘de handtekening’ die je schijnbaar moet vastleggen. Mijn vraag aan de experts is dan ook “Legt Cydia die handtekening nadat je naar jailbreakme.com gaat of moet je dit doen VOORdat je naar die site gaat?”

  19. SBSchedule is ook een goede rede.
    Zo staat snachts altijd het geluid uit net als 3G en Wifi dat soort zaken.

  20. @Apple740:
    Ga Frash instaleren dan…
    dan kan je ook flash dus jah,
    dat is geen reden om te gaan overstappen op android

  21. @Loa Loa: je zou dit aan kunnen passen in de compatibility-list die aan het eind van het artikel genoemd staat. Officieel staat hij daar nog op niet compatible.

    @Stan Daniëls: je zou ook TetherMe kunnen gebruiken voor iets van $2.- (via de ‘normale’ tether-methode van Apple via BlueTooth of USB – niet via ad hoc Wi-Fi).

  22. Ik ben het nu ook aan het overwegen maar stel ik jailbreak mijn iPhone, kan ik hem dan nog synchroniseren met iTunes?
    Want ik wil bv Navigon niet kwijtspelen, al neem ik aan dat je alsnog alles (apps, muziek, video, …) via die tweak afc2add zou kunnen erop zetten en iTunes dus overbodig wordt?! Of vervangt Cydia dan iTunes?
    Ik weet het, ik ken hier niks van…

  23. Waaw wat een goed artikel seg :), mijn besluit staat bijna vast, er is nog één dingetje wat ik graag zou weten :).

    Zijn push-notificaties mogelijk na een jailbreak op iPhone 4? of moet je daarvoor nog iets downloaden fzo?

  24. Leuk hoor dat jailbraken. Maar ik geloof toch dat 90% het voornamelijk doet om ‘gratis’ Tom Tom etc. op de Iphone te kunnen installeren. Jullie niet natuurlijk!

  25. Maar kun je zonder jailbreak niet programma’s zoals SBsettings erop zetten? En kun je nadat je een jailbreak hebt gedaan, ook weer terug naar af?

  26. Mooie artikel met veel handige apps.

    Ik heb zelf een 3G en vandaag weer alles gedowngrade naar IOS 3 en alles werkt weer lekker snel.

    Ben toch bang dat IOS 4 absoluut niet geschikt is voor de 3G, maar gelukkig dat door een jailbrake alles te tweaken is, zodat je niks mis.

  27. De enige reden voor mijn jailbreak is NoAccessoirySplash. Dat wanneer de iPhone aan de autoradio is aangesloten de muziek ook gewoon bediend kan worden via de iPhone in plaats van dat je dit alleen via de radio kan.

  28. @Niklaas:

    Zou ik ook graag willen weten! Vind het synchroniseren met iTunes namelijk heerlijk. Op een MacBook werkt het super met iCal, contactpersonen etc..

    Verder heel goed artikel, top!

  29. Heel mooi artikel 😀 handig om je phone helemaal op en top te maken 🙂
    Maar niet om te mierenneuken, maar er wordt geïmpliceerd in het artikel dat je geen zoekfunctie hebt in je sms’en, maar die heb je in iOS 4 wel.. 😀 Misschien handig om te weten voor zij die dit nog niet wisten!

  30. De enige reden voor mij om 4.0 te jailbreaken, was de weergave van (alle) video op een tv (TVOutTuner) … standaard kan alleen de weergave van het iPod programma (stond niet in de tekst….).

  31. @niklaas
    Je kan nog steeds met itunes synchroniseren na een jailbreak, je krijgt cydia er gewoon bij. Je hebt dus nog steeds de normale itunes en appstore.

  32. Heel goed artikel wat nog wel gemeld moet worden is dat je je iPhone met een Jailbreak wel moet opletten met het beveiligen van de iPhone en niet zomaar vanalles installeert zoals openssh zonder dat je het wachtwoord verandert. En dat je de eerste generatie iPhone en de iPod touch beter kunt beveiligen met de PDF patch van Saurik!

  33. Er is inmiddels een jailbreak via redsn0w voor iOS 4.0.2. Deze is uitsluitend bestemd voor de iPhone 3G en ook alleen nog voor Mac-users!

  34. thx Paul, heb weer 2 dingen bijgeleerd ! 🙂

  35. Origineel geplaatst door Niklaas
    Ik ben het nu ook aan het overwegen maar stel ik jailbreak mijn iPhone, kan ik hem dan nog synchroniseren met iTunes? Want ik wil bv Navigon niet kwijtspelen, al neem ik aan dat je alsnog alles (apps, muziek, video, …) via die tweak afc2add zou kunnen erop zetten en iTunes dus overbodig wordt?! Of vervangt Cydia dan iTunes? Ik weet het, ik ken hier niks van…

    jailbreak je iPhone gerust, geen probleem, alles blijft syncen..

  36. @ SuperJay: tuurlijk doen de meeste mensen het daarvoor (ook voor de apps uit cydia) maar dat is nou juist wél illegaal en vermelden de meesten dit niet.

    Maarre top artikel! Wist alles al maar wel goed overzicht voor de newbees!

  37. echt een heel mooi artikel! het enige wat ik niet kan vinden is de tweak waardoor je jailbreak apps op de normale manier kan verwijderen (ingedrukt houden en op het kruisje klikken)

    ik vind het namelijk nogal omslachtig om steeds naar manage te gaan enz.. Ik had het vroeger, maar ik ben de naam echt vergeten

  38. Ik heb een IPod 2g met os4.0 kan ik nu wel of niet jailbreaken met jailbreak me.com??

  39. Topartikel! Kan zelf niet zonder SBSettings

  40. Heb mijn iPhone 4 ook sinds vanmiddag binnen. De verkoper van T-mobile Zutphen was zelf ook verbaasd dat ze 7 x 32GB binnen hadden gekregen. En gelukkig nog met 4.0.1! Dus de jailbreak is weer een feit 🙂

  41. @jengels: push werkt gewoon… Is alleen van toepassing als je hacktivate doet, maar dat is er voor iPhone 4 niet (alleen bij non-userland jailbreaks, en dat is er niet voor iPhone 4)…

    Oftwel, push blijft het doen…

  42. Ik mis een goede status notifier voor ios4…

  43. Dat was een hoop tekst zeg… Wel verhelderend. Ik weet nu wat extra mogenlijkheden 🙂

  44. Origineel geplaatst door tom
    Ik heb een IPod 2g met os4.0 kan ik nu wel of niet jailbreaken met jailbreak me.com??

    Een iPod touch 2G is zelfs te jailbreaken met een non-userland jailbreak (redsn0w)… Ook op 4.0.2… Er is namelijk een fout in de iBoot, en die kan op de oudere dedvices niet gepatched worden…

    Dus ja, het is te jailbreaken met jailbreakme.com, maar dan alleen op iOS 4.0.1 of lager… Op 4.0.2 heb je redsn0w nodig (ff googlen)

  45. Origineel geplaatst door LuBJe
    Heb mijn iPhone 4 ook sinds vanmiddag binnen. De verkoper van T-mobile Zutphen was zelf ook verbaasd dat ze 7 x 32GB binnen hadden gekregen. En gelukkig nog met 4.0.1! Dus de jailbreak is weer een feit

    Lol, bii iedere andere smartphone waren ze verbaasd geweest als ze er maar 7 binnen hadden gekregen… Bij de iPhone 4 is dit zelfs veel XD…

  46. @ghostwritertje: die tweak heet CyDelete 😉 idd erg handig

    Heel mooi artikel! De meeste apps & tweaks kende ik al, maar heb toch nog nieuwe dingen kunnen ontdekken.

  47. Ik laat de iPhone lekker zonder jailbreak, zie ondanks dit goede, heldere en nuttig artikel.

    Overigens vraag ik mij af of je je garantie niet kwijt raakt als je een jailbreak hebt uitgevoerd en er gebeurd iets met je iPhone ????

  48. Ik laat de iPhone lekker zonder jailbreak, zie ondanks dit goede, heldere en nuttig artikel geen reden om mijn iPhone 4 te jailbreaken.

    Overigens vraag ik mij af of je je garantie niet kwijt raakt als je een jailbreak hebt uitgevoerd en er gebeurd iets met je iPhone ????

  49. @Ghostwritertje:
    CyDelete geloof ik, ik weet het niet zeker, en ja dat is zeker handig 😀

    Edit:
    sorry bas, had jou comment nog niet gelezen 😛

  50. @Vakantieganger:
    Zodra er iets gebeurt met je iDevice en je gaat hem opsturen, gewoon in iTunes duwen en herstellen, wat muziek en app’jes er op en klaar!

  51. @Niklaas: 🙂 hee maakt niks uit hoor als je jailbreakt via die site verlies je helemaal niks! op het eerste oog is er niks veranderd alleen cyndia is toegevoegt aan het springboard. voor de rest hou je alles en je kunt prima sync met itunes!

  52. Wat ik me afvroeg, gebruikt een jailbreak nu meer stroom of kan je nog net zolang doet met een accu lading?

  53. @tom:
    ja hoor wil prima 😉 heb ook ipod touch 2G

  54. Misschien een rijtje met nadelen waarom je niet zou jailbreaken?!

  55. Er wordt je aangeraden via iTunes een back-up te maken voor je de jailbreak uitvoerd. Is dat gewoon voor de zekerheid OF wordt je iPhone “geformateerd” tijdens het jailbreak proces en hij dan leeg?

  56. Het leuke van dit artikel is ook het tragische: dat de rebelse Jobs nu een restrictief beleid voert.
    Ik zou het zelfs anti-innovatief willen noemen.
    Wat een gezanik voordat er eens een paar noodzakelijke Bluetooth profielen uitkomen.
    Wat een afgang dat de basisfunctionaliteit als cut en paste ook uit het jailbreak circuit moest komen. en wel na duizenden petities en een half jaar twijfelen.
    Idem vwb multi-tasking en Flash.
    Die zouden de batterij en het platform om zeep helpen enz. wat dan uiteindelijk onzin blijkt.
    Kortom het JB circuit is noodzakelijk om deze zaken er bij Apple uit te wringen en drijft de innovatie.

  57. Klasse artikel, thumbs up!!

  58. Ik mis de update naar 4.0 van MxTube. De verwijzing naar het alternatief in iTunes werkt niet (in NL?)

  59. Volgens mij ben je element vergeten dat gratis u lockscreen verandert…

  60. Toch blijft een ding irritant aan Jailbreaken. Leuk als je nu op je jailbroken Iphone firmware versie 4.01 hebt. Maar wat nou als je nieuwe Apps wilt installeren die vragen om 4.02? Dat gaat dan dus niet. Is hier inmiddels een goeie truc voor die altijd werkt? Ik had een cydia app die dat kon, maar dat was nog in het 2.x tijdperk.

  61. Welke ik mis in het lijstje van de tweak is toch wel ibluenova bestanden versturen via Bluetooth 🙂

  62. Mooi overzicht. Maar ik heb m’n iPhone voor 1 ding gekocht, en dat is dat alles werkt. Bij jailbreak-tools krijg ik dan mijn bedenkingen. Moeilijk gedoe is niet voor mij weggelegd dus ik houd alles zoals het nu werkt.

  63. Wat veranderd een jailbreak nou precies aan je iPod/iPhone? Ik ben nog aan het twijfelen of ik het doe. Kan Apple je de toegang tot de AppStore niet blokeren enz.?

  64. Als je dit nodig hebt koop android of een wm toestel.

    Jailbreaken maakt je toestel onveilig en instabiel.

  65. Origineel geplaatst door Jodyza
    Wat veranderd een jailbreak nou precies aan je iPod/iPhone?

    Je krijgt er een extra icoontje bij genaamd “Cydia” en daar kun je de apps en tweaks ophalen – en nog veel meer – die in dit artikel beschreven worden.

    Kan Apple je de toegang tot de AppStore niet blokeren enz.?

    Nee, blijkbaar weet Apple c.q. de AppStore niet dat jouw phone gejailbraked is. En trouwens, waarom zou Apple iemand met een jailbrake willen verbieden zijn/haar centen in de Appstore uit te geven? 😉

  66. Origineel geplaatst door Joris van den Beerkenshuyzen
    Het leuke van dit artikel is ook het tragische: dat de rebelse Jobs nu een restrictief beleid voert. Ik zou het zelfs anti-innovatief willen noemen. Wat een gezanik voordat er eens een paar noodzakelijke Bluetooth profielen uitkomen. Wat een afgang dat de basisfunctionaliteit als cut en paste ook uit het jailbreak circuit moest komen. en wel na duizenden petities en een half jaar twijfelen. Idem vwb multi-tasking en Flash. Die zouden de batterij en het platform om zeep helpen enz. wat dan uiteindelijk onzin blijkt. Kortom het JB circuit is noodzakelijk om deze zaken er bij Apple uit te wringen en drijft de innovatie.

    Anti-innovatief.. Gast..

    1. De iPod en iTunes hebben de complete MP3 markt veranderd.
    2. De iPhone veranderde de totale telefonie markt
    3. De App Store creeerde een volledig nieuwe markt in de telefonie
    4. De iPad creeerd een volledig nieuwe markt

    Heel de wereld doet mee, consumenten kopen het en andere fabriekanten kopieeren het.

    Als je dit soort opmerkingen maakt ben je waarschijnlijk erg jong of heb je een beperkte visie. Je begrijpt Apple niet, zoals velen nog niet.

  67. Origineel geplaatst door Ghostwritertje: echt een heel mooi artikel! het enige wat ik niet kan vinden is de tweak waardoor je jailbreak apps op de normale manier kan verwijderen (ingedrukt houden en op het kruisje klikken)

    ik vind het namelijk nogal omslachtig om steeds naar manage te gaan enz.. Ik had het vroeger, maar ik ben de naam echt vergeten

    Cydelete bedoel je

  68. De prijsinfo voor BITE SMS klopt niet. Vroeger kon je enkel de app kopen, of door middel van credits (een soort pre-paid) een jaar licentie verkrijgen.

    Tegenwoordig wordt BITEsms echter gratis aangeboden, met wat reklame uiteraard.

    Een must have app imho.

  69. Bij jailbreaken, (op ipod touch) hoe zit dat met garantie, geldt dan nog? Graag antwoord

  70. Sjaak, het is nu wel duidelijk dat je compleet tegen het jailbreak wereldtje bent.

  71. is er ook iets dat je kunt installeren op je iphone/ipad, zodat websites uit Amerika (Hulu, ABC etc) niet meer de restrictie tonen “can only be streamed for citizens of the USA”?

  72. Origineel geplaatst door Sjaak
    Origineel geplaatst door Joris van den BeerkenshuyzenHet leuke van dit artikel is ook het tragische: dat de rebelse Jobs nu een restrictief beleid voert.

    Nochtans heeft Joris gelijk hoor:

    Ja de iphone ipad en ipod hebben alles veranderd, maar als dan mensen innovatief willen zijn OP die systemen en binnen die hardware, dan moet dat volledig volgens de regeltjes en onder supervisie van Apple. Als er ook maar iets is, een klein detail dat apple niet aanstaat mag het niet. Dit staat in schril contrast met hoe Jobs zijn carriere begon, en ook met hoe bv Windows platformen werken. En moest dit gebeuren bij MS, dan zou de tiran Gates kop van jut zijn.
    In elk geval heeft Jailbreaken apple duidelijk aangezet tot innovatie, dus niemand kan er tegen zijn. moest dit niet gebeurd zijn, dan zouden we misschien nog zonder al die nieuwe functies in iOS4 zitten.

    En voor iedereen die schrik heeft: Ik heb altijd al gejailbreaked, en nog nooit één nadeel van ondervonden! zéker doen, alleen maar +punten

  73. Origineel geplaatst door Joris van den Beerkenshuyzen
    Het leuke van dit artikel is ook het tragische: dat de rebelse Jobs nu een restrictief beleid voert. Ik zou het zelfs anti-innovatief willen noemen. Wat een gezanik voordat er eens een paar noodzakelijke Bluetooth profielen uitkomen. Wat een afgang dat de basisfunctionaliteit als cut en paste ook uit het jailbreak circuit moest komen. en wel na duizenden petities en een half jaar twijfelen. Idem vwb multi-tasking en Flash. Die zouden de batterij en het platform om zeep helpen enz. wat dan uiteindelijk onzin blijkt. Kortom het JB circuit is noodzakelijk om deze zaken er bij Apple uit te wringen en drijft de innovatie.

    Blijkbaar snap je de filosofie van Apple niet goed. Iedereen moet met een Apple product kunnen werken en dat moet perfect werken. Om iets voor iedereen te laten werken en het goed te laten werken heb je restricties nodig. Dat heet structuur. Daar draait onze maatschappij ook op.

    Dat heeft zijn voordelen en ook zijn nadelen maar bij Apple helt dat vooral over naar de voordelen. Het werkt en goed. De iPhone zit helemaal niet slecht in elkaar. Het is de eerste smartphone die aan de massa toonde dat iedereen wel een smartphone kon gebruiken. Ik had voor de iPhone ook al een paar zogezegde “smartphones” en verder dan bellen en smsen kwam ik nooit met die apparaten en dat was voor veel smartphone gebruikers zo.

    Ik heb niets tegen jailbreaken maar vind het wel goed dat Apple het zo uitdrukkelijk “verbied”. Met een jailbreak heeft Apple geen controle meer over je iPhone en hoe goed dat ook mag klinken voor het gros van de mensen zou dat rampzalige gevolgen kunnen hebben wanneer het eens goed fout gaat.

    Kijk gewoon naar al die fantastische dingen die voor gejailbreakte iPhones worden gemaakt. Daar zit echt wel geniaal spul tussen maar ervaring leert dat genialiteit niet altijd voor positieve dingen moet worden benut.

    Een iPhone is maar een tool om te communiceren dus voor mij is de nood om er een toestel van te maken dat alles kan niet zo hoog. Tuurlijk helpt de jailbreak comunity mee aan de toekomst van de iPhone maar gelukkig is Apple wel zo slim van dat te laten gebeuren in de spreekwoordelijke garage.

    De meeste klanten van Apple wilen een finished product, zij willen geen beta testers zijn voor Apple. En dat is wat je bij jailbreaken doet je bent mee aan het beta testen van functies die belangrijk kunnen zijn voor de iPhone.

    Maar je kan toch moeilijk van Apple verwachten dat ze hun klanten daar niet nadrukkelijk op wijzen?

    Uit je betoog kan ik opmaken dat je een Windowsgebruiker moet zijn anders zou je toch weten dat het gezeur over Flash wel klopt. Hoe lang hebben we bijvoorbeeld niet moeten wachten op hardware acceleratie bij Flash? We hebben het nu eindelijk (sinds nog geen week)

  74. Ik ben niet van plan te jailbraiken, maar het is wel leuk om er ovet te lezen. Ik wist niet precies wat jb inhield . Bedankt!

  75. Goed geschreven en informatief stukje.
    Complimenten iPhoneclub !

  76. Origineel geplaatst door Ide
    Bij jailbreaken, (op ipod touch) hoe zit dat met garantie, geldt dan nog? Graag antwoord

    Daar is nu inmiddels al 72000 keer antwoord op gegeven op deze site.
    Als je hem inlevert met de jailbreak er nog op heeft de dealer recht om je te weigeren.
    Als je hem eerst herstelt in iTunes voordat je hem ter garantie wegbrengt, is er niets aan de hand.

  77. Jailbreaken = fail

    De vormgevings van al die cydia apps is verschrikkelijk. Winterboard en dan thema’s? Alsjeblieft zeg!

  78. Wat een heerlijke en duidelijke infomatie..fantastisch, dat jullie dit doen. Ga zo door!!!

  79. @Sjaak:
    Ik draai al een tijdje mee binnen het Apple circuit en deze jongen heeft wel een punt. Schandalig dat Apple bepaalde basisfuncties niet wilde inbouwen omdat wij dat niet nodig hebben. Mag ik zelf nadenken en beslissen daarover? Ik zit in de business en heb m’n agenda hard nodig. Apple vindt dat ik geen agenda nodig heb op mijn lockscreeen, ik vind het een must. Daarom jailbreak ik, voor een agenda op m’n lockscreen. Ik kan zo wel even door gaan. Het punt is niet dat Apple niet goed is, maar dat het wel keuzevrijheid ontneemt. Apppe zou easy moeten zijn, maar soms wordt het hierdoor juis erg moeilijk.

  80. @mapmap: Heuh??
    Duik eens echt in de geschiedenis van Apple…
    Alles waar ze vroeger tegen vochten doen ze nu zelf (en erger)
    Ik heb een iPhone en ben er redelijk tevreden mee juist omdat ik er alles mee kan wat ik wil (thnks to jailbreak) Er zitten een hoop handige dingen tussen die ik echt niet zou willen missen (die uiteraard in het meer dan goede artikel hierboven besproken worden) maar los van het nut WIL IK HET GEWOON KUNNEN. Bescherm de meute maar, ik ben iemand die graag zelf bepaald wat te doen met mijn phone.
    Bottomline gaat het Apple maar om 1 ding (en dat krijgen ze erg goed voor elkaar door allerlei zaken te regelen op de manier hoe ze het doen) : $$$$$
    En inderdaad: voor de niet-tweaker is het een meer dan uitstekende telefoon die standaard altijd doet wat je verwacht.
    Als jailbreaken nog eens echt niet meer mogelijk wordt, gaat de mijne in de verkoop
    m2c!

  81. Mooi artikel, nu weet ik het zeker dat ik mijn 3G ga jailbreaken zodra de iPhone 4 er is!

  82. Een hoop van dat Jailbreak spul klinkt leuk maar is in de praktijk niet echt bruikbaar en functioneert slecht.

    Neem bijvoorbeeld ‘Frash’ dat is gewoon een ramp, advertenties bekijken lukt nog wel maar voor de rest is het een drama.

    En al die tweaks zijn leuk, maar als je er meerdere installeert treden er snel conflicten en andere problemen op.

    Zonder Jailbreak is de iPhone een zeer stabiel apparaat, daar leg je een bom onder door een jailbreak uit te voeren.

  83. Hoever gaat je batterij achteruit? Ik ben nog aan het twijfelen. Graag antwoord aub

  84. Frash staat nog in de kinderschoenen. Over een tijd werkt ook dit volwaardig.

  85. Goed en lang stuk. Alleen de belangrijkste reden waarom de meeste mensen jailbreaken blijft onderbelicht: gratis betaalde apps downloaden. Ik ken niemand die een jailbreak doet om de bovengemelde nerd redenen. Dan kun je namelijk beter een Android kopen…

    Ik JB mijn iPhone niet; nergens voor nodig.

  86. Origineel geplaatst door Tom
    De enige reden voor mijn jailbreak is NoAccessoirySplash. Dat wanneer de iPhone aan de autoradio is aangesloten de muziek ook gewoon bediend kan worden via de iPhone in plaats van dat je dit alleen via de radio kan.

    Dit had ik nog nodig geweldig, wist niet dat hier een package voor bestond 🙂

  87. Origineel geplaatst door Ide
    Hoever gaat je batterij achteruit? Ik ben nog aan het twijfelen. Graag antwoord aub

    Waarom vraagt iedereen na twee jaar nog steeds naar de bekende weg?
    Je batterij gaat niet ‘achteruit’ door een jailbreak.
    Waarom denk je dat?
    Je batterij wordt gebruikt door applicaties. Als je een Navigatie-App de hele dag laat draaien trekt hij je batterij leeg. Als je een alarm-klok laat aanstaan trekt hij je batterij leeg, etc.
    Een jailbreak is geen applicatie. Dus heeft geen enkele invloed op je batterij-gebruik.

  88. @Richard IJzermans:

    Origineel geplaatst door Richard IJzermans
    …Zonder Jailbreak is de iPhone een zeer stabiel apparaat, daar leg je een bom onder door een jailbreak uit te voeren.

    Hele dikke onzin. We draaien al met jailbreaks sinds het mogelijk is. En onze systemen zijn zo stabiel als een blok beton (2 x iPhone 3Gs, 1x iPod touch g2, 1x iPad WiFi).
    Er zijn natuurlijk altijd ‘gekken’ die alles er op dumpen wat ze maar kunnen vinden. En ja, dan kan elk systeem plat.

  89. Enige reden voor mij om te jailbraken was SBrotator. Verschrikkelijk dat je scherm steeds draait als je iets aan t doen bent. Vaak vanuit bed even tweets lezen en zo.

    Was ook erg dankbaar dat op iPad een schuifje zit om draaien te stoppen.

  90. Al iemand op de hoogte voor jailbreak 4.0.2 heb dus per ongeluk update gedaan

  91. @Harp

    Origineel geplaatst door Harp
    Alleen de belangrijkste reden waarom de meeste mensen jailbreaken blijft onderbelicht: gratis betaalde apps downloaden. Ik ken niemand die een jailbreak doet om de bovengemelde nerd redenen. Dan kun je namelijk beter een Android kopen…

    Off-Topic:
    Onzin, ik ken er genoeg (mezelf incluis) die jailbreaken om bovengemelde ‘nerd’?!? redenen en die voor apps zoals b.v. iRealSMS netjes betaald hebben.

    Ik geef toe, we leven in een land met veel kortzichtige schraalhanzen die over iedere prijs voor wat voor app dan ook altijd wel wat te zeuren hebben, ‘te duur’ voor in de mond hebben liggen en voor een dubbeltje op de 1e rang willen zitten, maar dat wil niet zeggen dat iedereen zo is!

    On-Topic:
    Prima artikel Paul! Duidelijk en overzichtelijk, dank!

  92. Origineel geplaatst door Gabrie
    Enige reden voor mij om te jailbraken was SBrotator. Verschrikkelijk dat je scherm steeds draait als je iets aan t doen bent. Vaak vanuit bed even tweets lezen en zo.Was ook erg dankbaar dat op iPad een schuifje zit om draaien te stoppen.

    zit toch standaard ip iOS4 met multitasking? 2x home en slide naar links en daar is knop om draaien te stoppen…

  93. Origineel geplaatst door Ferre
    Prachtig overzicht, thumbs up!Mss even aan toevoegen SnapTap is jammer genoeg nog niet beschikbaar voor iPhone 4 wel voor iOS4 op de andere iDevices. Ik heb de ontwikkelaar gecontacteerd en er wordt aan gewerkt heeft hij me laten weten.

    Snaptap werkt gewoon op mijn iPhone 4. Ik kan nu de foto maken met een druk op de volumeknop. Voelt nu meer aan als een echte camera.

    Ik heb ook een jb gehad op mijn oude 3G. Maar daar was niet mee te werken. Hij kon het allemaal niet aan. Nu ik de iPhone 4 heb gaat het allemaal heerlijk vloeiend en zie ik geen verschil in performance en accuduur.
    Enkele apps waar ik niet meer zonder kan: lockinfo, sbsettings, snaptap, tetherme, winterboard (niet voor thema’s maar om de geluiden voor email en sms te veranderen).

  94. waneer krijgen ze mxtube werkend dan

  95. Goed artikel 🙂 Ik mis info over het activeren van zaken als multitasking op een oudere iphone of ipod touch. Zelf maak ik gebruik van Features, een cydia app die winterboard installeert met een aantak themes die het mogelijk maken om b.v. Multitasking, batterijpercentage en een achtergrond aan te zetten op oudere devices. Eigenlijk een musthave voor mensen met een touch 2g/iphone 3g.

  96. één tweak die ik zelf altijd als eerste installeerde als ik weer op het stomme idee kwam mijn ipod te jailbreaken was Volume Button Extender, waarmee je je muziekplayback kan besturen met je volumeknoppen (handig voor de mensen zonder remote oortjes)

  97. Goed artikel zeg, top!

  98. Mijn vraag blijft helaas onbeantwoord. Zou iemand mij kunnen uitleggen hoe het komt dat programma’s zoals SBSettings niet zonder jailbreak toegevoegd kunnen worden? Zijn deze dan niet geaccepteerd door Apple? En zijn er geen alternatieve programma’s die wel geaccepteerd zijn en dit ook kunnen?

  99. Wat een dikke lading bullcrap wordt hier verkondigd zeg.

    Er is maar 1 reden om te jailbreaken: gratis paid Apps.

    Ik ben bereid te betalen voor het werk wat er in gaat zitten om een app te ontwikkelen.

    Vandaar dat ik hoop dat Apple snel een oplossing vindt tegen deze piraterij.

  100. Ik vind dit een TOPartikel.
    Meer hoef ik er niet over te zeggen.

  101. Het kiften over het wel/niet jailbreaken heeft toch geen enkele zin. De jongentjes en meisjes die idolaat zijn van “Oppergod Steve” met zijn Apple sluiten hun ogen voor de voordelen van een jaibreak.

    Trouwens LockCalendar werkt feiloos op mijn 3GS op iOS 4.0.1!!!

  102. Je kan zeggen wat je wil over Apple maar de onderstaande quote klopt nogsteeds vandaag de dag. Ze zijn iets gegroeid maar nogsteeds het individu tegenover de massa.

    Here’s to the crazy ones. The misfits. The rebels. The troublemakers. The round pegs in the square holes. The ones who see things differently. They’re not fond of rules. And they have no respect for the status quo. You can quote them, disagree with them, glorify or vilify them. About the only thing you can’t do is ignore them. Because they change things. They push the human race forward. And while some may see them as the crazy ones, we see genius. Because the people who are crazy enough to think they can change the world, are the ones who do.

  103. Een van de belangrijkste redenen om te jailbraiken volgens de jeugd word hier nog altijd verzwegen.

    Je kan er gratis mee aan apps komen.
    Apps die Apple niet heeft goed gekeurd maar ook dat wat in de AppStore staat. Zelfs de via cydia aangeboden betaalde apps zijn als je goed zoekt via omwegen weer gratis te verkrijgen.

    Dat is de nummer 1 reden in mijn vrienden groep waarom ze hun apparaat jailbreaken. Dat een jailbreak je extra mogelijkheden geeft waar Apple nog niet aan gedacht heeft laat hun koud. Of het is mooi meegenomen.

    Als het gratis kan dan willen ze er niet meer voor betalen.
    En velen hypocrieten onder ons op iPhoneclub denken er net zo over.

  104. @ Lemke,

    Cydia legt de handtekening voor jou vast.

    Je gaat naar http://www.jailbreakme.com om cydia te installeren;)

    Dus je moet eerst naar de site, die installeert cydia, en daar sla je vervolgens je handtekening op;)

  105. ik heb een vraagje als je je iphone heb ge jailbreakt kan je dan nog itunes en de appstore gebruiken??

  106. Misschien is het handig om te weten dat er in een iTunes-backup die je maakt van een gejailbreakte iPhone, ‘jailbreakinformatie’ staat. Dat wil zeggen wanneer je je iPhone weer herstelt en de jailbreak eraf haalt en er dan weer een backup op terugzet die je in de ‘jailbreakperiode’ gemaakt hebt, er daadwerkelijk jailbreakinformatie op je toestel staat. Dit kan een Apple Genius ook herkennen, mocht je je iPhone terugbrengen in een Apple Store.

  107. Super artikel. Zit er nu ook aan te twijfelen om m’n iPhone te jailbreaken. Mijn vraag is alleen, wanneer komt er een duidelijke tutorial over bv. Jailbreakme met stap voor stap uitleg over wat je allemaal moet doen en moet weten. Zoals eerst een handtekening, ik snap dat allemaal niet zo goed. Alvast bedankt

  108. ik heb een vraagje als ik ooit nog mijn ios wil updaten hoe kan ik dat doen?

  109. Fijn artikel. Ik heb de jailbreak er maar weer opgezet. Miste Five icon Dock, Tether, SB settings, Lockinfo en Bite te veel.

  110. Het bestaan en het blijven bestaan van de jailbraik is gezond voor apple.
    Dan weet Apple namelijk dat er passie zit in de gebruikers van hun producten.
    Zij zien namlijke een grotere potentie dan Apple er zelf uit gehaald heeft.

    De rebellen die die potentie unlocken middels een jailbreak brengen een hoop nieuwe innovatie naar voren die Apple alleen nog maar hoeft te copieren of perfectioneren als het intressant genoeg is.

    Dat is die zelfde rebelse houding die Apple vroeger heeft gebracht tot waar ze nu zijn. Wie weet zitten er tussen de Makers van de jailbrakes ook wel weer de zelfde soort talenten met een soort gelijk toekomst beeld als Steve Jobs en Steve Wozniak. Sta op en revoltutioneer :p

    De houding die Apple toen had heeft het nu nogsteeds. Ze zijn met hun tijd mee gegaan. Een hoop haters niet. En die zien in Apple nu de boeman die Microsoft ooit was.

    Geld verdienen wil elk bedrijf wan anders ben je een filantroop

  111. Origineel geplaatst door JZN
    @Sjaak:Ik draai al een tijdje mee binnen het Apple circuit en deze jongen heeft wel een punt. Schandalig dat Apple bepaalde basisfuncties niet wilde inbouwen omdat wij dat niet nodig hebben. Mag ik zelf nadenken en beslissen daarover? Ik zit in de business en heb m’n agenda hard nodig. Apple vindt dat ik geen agenda nodig heb op mijn lockscreeen, ik vind het een must.
    Het punt is niet dat Apple niet goed is, maar dat het wel keuzevrijheid ontneemt. Apppe zou easy moeten zijn, maar soms wordt het hierdoor juis erg moeilijk.

    Dat is voor mij nou ook het grote punt van de iPhone. De agenda vind ik bijzonder summier. Onoverzichtelijk. Dat daar nou niet eens een fatsoenlijk ogende agenda voor wordt gemaakt, die ook gewoon synchroniseert met Outlook. Dat snap ik niet.
    Een mooie applicatie als Pocket Informant kan bijvoorbeeld niet de afspraken laten zien, die in de iPhone agenda staan. Dat is toch van de zotte?

  112. Iedereen die een jailbreak heeft is er lovend over. Maar het zit het met het betalen van de apps (de apps die in het artikel genoemd worden)? Betaal je met je creditcard? En hoe veilig is dat?

  113. Ik mis ook de unlock reden in het lijstje om te jailbreaken. T-mobile laat het op sommige plaatsen namelijk nog steeds afweten. Daarom heb ik zelf een simlock vrije iPhone gekocht en hoef dus ook niet te jailbraiken. Mis alleen de theter functie als ik met mijn iPad wifi op stap ga.

  114. Origineel geplaatst door Benjamin
    Wat een dikke lading bullcrap wordt hier verkondigd zeg.Er is maar 1 reden om te jailbreaken: gratis paid Apps.Ik ben bereid te betalen voor het werk wat er in gaat zitten om een app te ontwikkelen.Vandaar dat ik hoop dat Apple snel een oplossing vindt tegen deze piraterij.

    Wat een kortzichtige veralgemening verkondig jij eigenlijk. Je spuugt recht in het gezicht van iedere Jailbreakgebruiker. Ik heb ook een jailbreak, meerbepaald voor de MyWi app, SBSettings, 3G unrestrictor en Cyntact en nog een paar andere cydia apps. Ik koop zelfs regelmatig op de cydia store. Al de apps die ik heb staan op mijn gejailbreakte telefoon zijn legaal aangekocht, al mijn muziek die op de iPhone staat is ook gekocht via iTunes…

  115. @Dbr: Dat geld helaas niet voor elke jailbreakert.
    Face it…

  116. Nee, en dat geldt ook niet voor elke computergebruiker, elke muziek-luisteraar, elke filmkijker, elke…
    Er is echter geen enkele reden om ze dan maar alvast allemaal over één kam te scheren.

  117. @tom:

    Origineel geplaatst door tom
    ik heb een vraagje als ik ooit nog mijn ios wil updaten hoe kan ik dat doen?

    Gewoon; lekker updaten?
    Je bent dan alleen je jailbreak kwijt.
    Dus het beste doe je dat pas als er voor de nieuwe firmware ook al een jailbreak is.

    Origineel geplaatst door tom
    ik heb een vraagje als je je iphone heb ge jailbreakt kan je dan nog itunes en de appstore gebruiken??

    Nee. ; )
    Of je leest gewoon eens wat er staat op deze pagina.
    Dan hoeft niet iedereen het 13 keer te vragen.

  118. Origineel geplaatst door Joost1944
    …De jongetjes en meisjes die idolaat zijn van “Oppergod Steve” met zijn Apple sluiten hun ogen voor de voordelen van een jaibreak….

    Ik lig al jaren in adoratie aan de voeten van Steve.
    Èn ben enthousiast gebruiker van een Jailbreak.
    Mag dat ook?

  119. Origineel geplaatst door Kasuja
    @Dbr:Dat geld helaas niet voor elke jailbreakert.Face it…

    Face it terug, je komt af met net het argument dat mijn punt versterkt, dat je niet zomaar mag veralgemenen. Niet alle jailbreakers doen het om gratis apps te stelen. Richt je op de juiste doelgroep, niet op de hele jailbreak community met jullie beledigingen… Ik geloof nog steeds dat onze jailbreakmarkt voor heel wat innovatie zorgt in de iPhone wereld. Veel van die dingen die in de jailbreak gestart zijn, hebben hun weg gevonden in de officiële iPhone firmware, waaronder de manier van copy paste, het idee van een App Store (commerciële kopie van de Installer uit de tijd van firmware 1.0), tethering (wat trouwens momenteel nog steeds niet bij elke provider werkt, daarom is die jailbreak nog steeds nodig), exchange support, multitasking, opnemen van video,…

  120. @Dbr:

    Als je mijn eerdere Posts hierboven leest zie je juist dat we het op dat vlak eens zijn. (dat mede dankzij de jailbreaks het ios verder is gekomen)

    Verder… Laar je niet beledigen door een snot aap vanachter zijn ipadje. ;). Daar sta je boven.

  121. Origineel geplaatst door Joppe
    Misschien is het handig om te weten dat er in een iTunes-backup die je maakt van een gejailbreakte iPhone, ‘jailbreakinformatie’ staat. Dat wil zeggen wanneer je je iPhone weer herstelt en de jailbreak eraf haalt en er dan weer een backup op terugzet die je in de ‘jailbreakperiode’ gemaakt hebt, er daadwerkelijk jailbreakinformatie op je toestel staat. Dit kan een Apple Genius ook herkennen, mocht je je iPhone terugbrengen in een Apple Store.

    Iemand die dit kan bevestigen? Want ik geloof het niet zo…

  122. Origineel geplaatst door Sjaak
    Anti-innovatief.. Gast..

    1. De iPod en iTunes hebben de complete MP3 markt veranderd.
    2. De iPhone veranderde de totale telefonie markt
    3. De App Store creeerde een volledig nieuwe markt in de telefonie
    4. De iPad creeerd een volledig nieuwe markt

    Heel de wereld doet mee, consumenten kopen het en andere fabriekanten kopieeren het.

    Als je dit soort opmerkingen maakt ben je waarschijnlijk erg jong of heb je een beperkte visie. Je begrijpt Apple niet, zoals velen nog niet.

    Anders dan wellicht de doorsnee-knukkel die zich na 3 jaar nog steeds over de geweldige UI en iPods loopt te verbazen, kijk ik naar de gebieden waarop iOS al een hele tijd stilstaat. En waar het beweegt, komt dat door het JB gebeuren.
    Dat de iPad een volledig nieuwe markt creëerd (voltooid deelwoord?) weet ik ook wel. Succes met het aanzetten van je spellingscontrole.

    Origineel geplaatst door mapmap
    Uit je betoog kan ik opmaken dat je een Windowsgebruiker moet zijn anders zou je toch weten dat het gezeur over Flash wel klopt. Hoe lang hebben we bijvoorbeeld niet moeten wachten op hardware acceleratie bij Flash? We hebben het nu eindelijk (sinds nog geen week)

    Nou nee, ik ben Mac gebruiker en zelfs zonder HW acceleratie kan ik meedere films afspelen zonder dat mijn Mac explodeert / leegloopt.
    Zo kan ik ook websites van autofabrikanten, reisorganisaties en grote bedrijven bekijken.
    Op de iPhone kan dat niet en het dor Jobs beloofde “Full-internet-in-your-pocket” is dus een onzinverhaal gebaseerd op de leugen dat je iPhone daarop leegloopt. Dat is niet zo. Er mankeert van alles aan Flash, het is niet optimaal, vreet idd. vrij veel stroom, maar het is MIJN keuze om het desondanks toch te gebruiken als dat voor mijn werk moet.  NIET die van jou, van tante Trien of van de fabrikant.
    En omdat 95% van de commerciele websites Flash gebruikt moeten miljoenen mensen dat net zo.
    En al die mensen ergeren zich groen en geel aan S. Jobs – JUIST omdat het Apple-kenners zijn.

  123. Origineel geplaatst door mapmapMet een jailbreak heeft Apple geen controle meer over je iPhone en hoe goed dat ook mag klinken voor het gros van de mensen zou dat rampzalige gevolgen kunnen hebben wanneer het eens goed fout gaat.

    Sterker nog, we hebben inmiddels al 2 grote calamiteiten op security gebied waarbij jailbreaks door mensen met te weinig kennis van zaken heeft geleid tot het “hacken” van iPhones op grote schaal. De “hacks” waren gelukkig niet meer dan het bewijzen dat je in zo’n gejailbreakte iPhone kon komen en daarvoor mogen we ontzettend dankbaar zijn. Er had namelijk heel wat meer kunnen gebeuren met die dingen. Vanuit security oogpunt moet je dus helemaal niet blij zijn met het kunnen jailbreaken van een iPhone. Aan de andere kant levert dat ook wel een voordeel op, de pdf patch van de jailbreak scene was er eerder dan de officiële fix van Apple. Hierbij moet wel worden gezegd dat dit voordeel fors kleiner is dan het al eerder genoemde nadeel.

    Verder vind ik dit artikel ook niet bepaald overtuigend om te gaan jailbreaken. Als je ziet dat al die kleine tweaks al aardig wat geld kunnen kosten is er voor velen de lol er al snel af. Ik denk dat velen de gehanteerde prijzen als te hoog voor wat er geboden wordt zullen zien. Een sms applicatie die al meer dan 12 dollar kost is daar een goed voorbeeld van. Dan moet je echt heel erg graag die features willen hebben eer je daar 12 dollar voor over hebt. Het gebruik kunnen maken van iets als backgrounder wordt aangehaald als voordeel maar men vergeet hier kennelijk volledig dat sinds iOS 4 dit ook mogelijk is gemaakt door Apple zelf. Het probleem hiervan is alleen dat dit niet voor alle iPhone/iPod Touch apparaatjes op gaat. Het voordeel van iets als backgrounder geldt dan ook voor een beperkt aantal devices. Voor wie een iPhone 3G heeft is 3.1.3 met iets als backgrounder weer een hele goede reden om te jailbreaken. Voor wie een 3GS of 4 heeft met iOS 4 totaal niet. Best jammer dat dit soort vergelijkingen niet in het artikel voorkomen want daaruit kun je nou juist halen of zo’n jailbreak wel/niet interessant voor je is. Zoals ik het nu lees is het een opsomming van handige jailbreak apps, niet een artikel dat duidelijk laat zien welke voordelen het jailbreaken biedt t.o.v. de officiële iOS (3.1.x, 4.0.x).

    @JZN: Er staat gewoon een agenda op je iPhone, nota bene op de eerste homescreen die je meteen te zien krijgt na de lockscreen. Wees dan een echte vent en zeg dan gewoon dat je te lui bent om die swipe te doen en je agenda aan te tikken. Daar kan ik veel meer waardering opbrengen dan de onzin die je nu staat te verkondigen. Ik durf dat tenminste wel: de enige reden waarom ik zo’n lockscreen zou willen en waarom het ding zo rete handig is zit ‘m in het feit dat je met 1 klik op de knop je een compleet overzicht krijgt. Lekker lui en makkelijk want ik hoef niet alle apps langs.

    Heb ik dan een jailbreak met zo’n lockscreen? Nee en om diverse redenen niet. De hoofdredenen zijn toch wel de beperkte meerwaarde t.o.v. een default iOS (ik gebruik in hoofdzaak de telefoon, iPod, mail, agenda en webbrowser) en de vele security problemen waar je je ineens actief tegen moet gaan beschermen. Samenvattend: het is uiteindelijk teveel gedoe. En ach, zoals het nu werkt kan ik me ook prima redden, dan maar wat minder vluchtig naar dingen kijken. Ik ga er in ieder geval niet dood van 😉

    Overigens geldt voor iedereen dat die een eigen manier van werken heeft. Daardoor is er nooit een apparaat die exact datgene doet wat jij wilt. Of Apple nu alles gesloten houdt of alles open gooit zal hierin ook absoluut geen enkele verandering brengen. Het gezeik dat dingen anders moeten zullen we tot in den eeuwigheid behouden om de doodeenvoudige reden dat het apparaat een massa device is en daardoor op iedereen zoveel mogelijk moet aansluiten. Dat is de realistische kijk op de zaak.

  124. @Martijn
    Bedankt, eindelijk antwoord op mijn vraag.

  125. @Exotic: als het al zo zou zijn dat de backups “jailbreak”-informatie zouden bevatten, zou het nog niet uitmaken omdat ook de dames en heren van de Genius afdeling gebonden zijn door de sandbox-omgeving en deze data dus helemaal niet kunnen bekijken (zonder eerst een jailbreak uit te voeren – but that kind of defeats the purpose wouldn’t you agree?)

  126. lol, het kan meneer Jobs echt niet boeien of je jailbreakt of niet. om te jailbreaken heb je nog altijd een iPhone nodig, en die verkopen zij je maar al te graag. koop je apps, beter voor Apple, koop je er geen, ook goed.
    zolang ze de centen voor het toestel, en/of hun percentage op je abonnement maar opstrijken. 🙂

  127. @Paul Durden: I couldn’t agree more with you! Bedankt voor je reactie, voor mij is het allemaal erg helder geworden. Super artikel trouwens, mijn complimenten. Ook fijn dat veel reageerders iets nuttigs te melden hebben.

  128. @anna:
    Natuurlijk kan het Apple wat schelen de derde partij er wat aan verdient.

    Als die ontwikkelaars van software en hardware randapperatuur hun tijd en moeite steken in een goudmijn (want dat is de app store en de ecologie er omheen) en Apple kan niet garanderen dat de inkomsten gewaarborgd zijn dan lopen ontwikkelaars weg.

    Lopen ontwikkelaars weg dan hebben de klanten geen nieuwe innovatieve apps. Zonder innovatieve apps op het ios is er geen extra meerwaarde om een idevice te kopen. ( dan is qndroid of iets dergelijks beter. Heb je nogbbetere specs ook) Dus behalve het fijne os en de looks heeft Apple niet veel meerwaarde tenopzichte van android. Die meerwaarde probeert Apple koste wat het kost te bewaken.

    En uiteindelijk schaad dat Apples eigen inkomsten.

    Dus wie verder kijkt dan zijn neus lang is begrijpt dat Apple ervbaad bij heeft dat jailbreaken niet gebruikt word voor gratis apps installatie. De rest kan geen kwaad.
    Als mensen het risico willen nemen hun garantie te verspelen door te jailbreaken dat moeten ze zelf weten.

    Dit staat verder los van het feit dat dankzij de jailbreaks er waarschijnlijk een hoop in het ios is toegevoegd waar Apple eigelijk in eerste instantie niet aan gedacht had of simpelweg nog geen oplossing voor had.

  129. Origineel geplaatst door karel-willem
    @Richard IJzermans:Hele dikke onzin. We draaien al met jailbreaks sinds het mogelijk is. En onze systemen zijn zo stabiel als een blok beton (2 x iPhone 3Gs, 1x iPod touch g2, 1x iPad WiFi).Er zijn natuurlijk altijd ‘gekken’ die alles er op dumpen wat ze maar kunnen vinden. En ja, dan kan elk systeem plat.

    Niks onzin, had ook een jailbreak, en SBSettings is een must eigenlijk, en agenda in mijn lockscreen vind ik ook belangrijk, maar ik doe het ook niet meer..vond het allemaal wel net wat minder stabiel worden..hij heeft zeker een punt..maar ben zeker niet tegen jailbreaken..alleen voor mij hoeft het nu niet meer…

  130. Daarnaast geef je de jailbreakers wel een heel grote rol. Van de app store tot multitasking komen in jouw visie voort uit de jailbreakingscene. Schattig maar ik denk dat Apple die vernieuwingen ook zonder wel had gevonden. Houden de jailbreakers Apple scherp? Ja. Zijn ze een goed klankbord voor Apple? Zeker weten, maar niet meer dan dat.

  131. @Paul Durden:ik geloof dat ze bij Apple neus wel kunnen ontdekken welke telefoon ooit is Géjailbraiked. Applezit niet stil.
    Ze hebben ook vocht indicators. De sporen die een jailbreak achterlaat zijn zelfs na een herstelling in iTunes nog zichtbaar heb ik me laten vertellen.

    Doet er verder niet toe. Lekker belangrijk verder.

    Zonder Apple hadden de jailbraikers geen iPhone om te Jailbreaken. En Apple heeft idd zijn plannen voor de volgende iteraties van het iOS al klaar. Voor die plannen waren idd geen jailbreaks nodig. Ze kunnen er nu wel mooi aan zien wat het publiek wil en daar hun strategie op aanpassen.

    Zo profiteert het een weer van het ander.

  132. Er is echt nog niemand geweest die me ooit heeft kunnen overtuigen (en ook nu nog niet) om een jailbreak uit te voeren op mijn 3GS. Alles werkt tot nu toe prima en STABIEL. Ik ben een Windows-gebruiker en mijn hele leven al aan het tweaken om m’n PC’s goed en stabiel draaiend te krijgen/houden. Dat ‘fenomeen’ (tweaken) ben ik gewoon zat. Ik wil gewoon een device ‘out of the box’ wat werkt zonder noodzakelijk gesleutel en dan kom je automatisch bij Apple terecht.

    De iPhone was en is een verademing. Kopen, aanzetten en het werkt punt!

    Nee geen jailbreak voor mij die de boel vernaggelt, alsjeblieft zeg! En wat voegt het nu eigenlijk toe aan functionaliteit? Hoe mooi dit artikel ook geschreven is, echt goede argumenten om te jailbreaken bevat het niet. Een mogelijk handige optie om wireless te syncen met iTunes die wel in Cydia maar niet in de AppStore te vinden is wordt zelfs niet vermeld en dat had nou net een over-de-streep-trekker kunnen zijn… maar ook die app komt binnenkort gewoon via de AppStore beschikbaar, dus…

  133. @Nick: Tot voor kort had ik hetzelfde standpunt. Maar toen het me zo gemakkelijk werd gemaakt om te jailbreaken via de website / slide toch maar gedaan. Had ik veel eerder moeten doen. Wat een verademing!

    Via Cydia met MyWi meteen mijn iPad op het internet gekregen en vele andere leuke apps die in Cydia zijn te vinden. Illegale apps daar doe ik niet aan, en ook via Cydia (Rock) schaf ik nu apps aan. Je moet het zo zien dat je markt aan mogelijkheden gewoon sterk wordt uitgebreid. Vele leuke nieuwe apps staan tot je beschikking.

    Tweaker ben ik niet, maar het kan nooit fout gaan doordat je de iPhone altijd kunt restoren.

    Kortom: doen!

  134. Die 3 regeltjes dat links naar repositorys verwijderd worden is voldoende?!

    Face it, gratis paid Apps downloaden is voor veel mensen de grootste reden om te jailbreaken. In het hele artikel komt dit nergens naar voren afgezien van die paar regeltjes. Jammer dat jullie hier niet over schrijven. Durven jullie geen kant te kiezen als het hierover gaat? Het artikel is hierdoor wel misleidend. Het verbloemd de jailbreakscene en is overduidelijk incompleet.

    Jammer aangezien jullie de rest van de site wel zo compleet en duidelijk mogelijk maken. ( denk bv aan de reviews, nieuws etc)

  135. @Benjamin: Wat een onzin. Aan de reacties hier kun je zien dat het tegenovergestelde juist het geval is. Bovendien is jailbreaken hardstikke LEGAAL. Lijkt me logisch dat de ipc gratis paid apps downloaden hier niet benoemt, om aanmoediging te voorkomen.

    Geen kwestie van kant kiezen, jailbreaken is nuttig en legaal en aan iedereen aan te raden. Niks scene, gewoon een grotere markt dan die van de monopolist Apple.

  136. Die Snaptap gelijk maar even gekocht. Helemaal geweldig.

    Zit nog wel steeds op een werkende versie van Sbsettings te wachten. Huidige versie crasht m’n springboard constant.

  137. dTunes is niet meer nodig, je hebt tegenwoordig verschillende download varianten van safari in de AppStore die precies dezelfde functionaliteit bieden 😉

  138. @Rik: En jij hebt natuurlijk geen paidapps gedownload uit de Cydia store. En op 5 december komt Sinterklaas weer over de daken met zn paard……

  139. Five Column Springboard (FCSB) 1.1 werkt gewoon.

  140. Een iphone 4 zonder jailbreak is geen echte iphone toch?

  141. Toch even bedanken voor dit artikel.

    daarom dus iPhoneclub.nl (Y) TOP!

  142. @Benjamin: Je zegt het precies goed, ik koop altijd paid apps. Uit de app store en uit Cydia (bijvoorbeeld het geweldige MyWi voor 20 dollar).

    Het geld komt zo altijd ten goede aan de ontwikkelaar. In beide gevallen. Lijkt mij nu niet iets waarover je je beklag kunt doen nietwaar?

  143. Goed artikel, veel aan gehad.
    Waarschijnlijk een vraag die al minstens 100x gesteld is maar ik heb een bluetooth stick op mijn netbook en ik zou graag via bluetooth willen tetheren.
    Welke apps zijn hiervoor geschikt?
    Thnx!

  144. Hoe heet de app dat je meerder apps in een map kan doen dan toegestaan is?? Btw goed artikel!!

  145. Bedankt voor je uitmuntende hulp, Gonny! Daar hebben we allemaal iets aan…
    Dan nog maar een andere oerdomme vraag waar ik toch echt geen antwoord op kan vinden hier.
    Boven de verschillende apps staan cijfertjes die ik graag wil verbergen. Ik heb een iPhone 4 met 4.0.2. software en heb werkelijk alles al geprobeerd: Boss Paper, Winterboard, No docked icons 4, etc etc.
    Iemand hier al een oplossing voor?

  146. @Jay: Afrekenen gaat met het systeem van Amazon en/of Paypal. Betalen kan via verschillende manieren bij Paypal.

  147. @Rob: Volgens mij is dat Infinifolders ($ 1,99).

  148. Nog een tip: de apps Wifi-Sync ($ 9,99) en iLock ($ 1,99). Met Wifi-Sync synchroniseer je je iPhone of iPad over je eigen draadloze netwerk met de computer/server waar iTunes op draait. Met iLock kun je je iPhone of iPad vergrendelen, en unlocken met een eigen vooraf ingestelde vingerbeweging (gesture) op je scherm i.p.v. een pincode.

  149. Het is wel even opletten (en belangrijk om te vermelden) als je Jailbreak apps gebruikt op de iPad.

    Niet alle jailbreak software is compatible met de iPad, zo ondervond ik overlaatst zelf, de enige methode om mijn ipad weer aan de praat te krijgen was om hem in recovery mode te plaatsen en ios 3.2.1 opnieuw te installeren

    Ow en het is niet omdat ik mijn toestel gejailbreakd heb, dat ik geen apps koop, heb deze maand voor 75 euro aan apps aangekocht, vorige maand was het voor 25 euro, en heb net mijn account getopped met opnieuw 75 euro. (wel even vermelden dat ik mijn apple store account wel op 3 ipods en 3 ipads gebruik. (kwestie van heel het gezin gelukkig te houden)) Enkel mijn iPad en mijn iPod touch zijn gejailbreaked, de andere (voorlopig) niet.

  150. Ik heb een iPhone 3G. Ik heb hem via T0mobile simlock vrij laten maken. Ik heb er nog steeds 3.1.2 opstaan.
    Mijn vraag is: “Kan ik mijn iPhone nu het beste eerst updaten naar 4.0.2 of kan ik hem eerst jailbreaken?

  151. Het is idd een geweldige topic !
    Ik haal binnenkort iPhone 4 en verkoop mijn 3GS

  152. @Chariko – Tip: als je vermoedt dat de vraag al 100x gesteld is, zou je eens op ons forum kunnen kijken naar antwoorden die er al op gegeven zijn.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.