Reacties voor: Jailbreaken anno 3.x: hoe moet dat eigenlijk?

In dit artikel leggen wij uit welke jailbreaktools voor jouw specifieke iPhone of iPod touch geschikt zijn en wanneer je welke tool moet gebruiken. Daarnaast worden alle belangrijke termen in een verklarende woordenlijst op een rijtje gezet.
Lees het complete artikel → Jailbreaken anno 3.x: hoe moet dat eigenlijk?
Paul Pols - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 80 reacties

  1. Diepe buiging voor dit mooie overzicht en duidelijke uitleg.

  2. Bedankt voor deze heldere uitleg! Helaas is het voor mij nog steeds wachten op een unlock-mogelijkheid van mijn iPhone 3G…

  3. Mooi overzicht Paul. Goed werk!

  4. idd bedankt!!
    ik heb blackra1,gedownload.
    hoe moet ik nu verder om via mijn mac mijn iphone te jailbreaken?

  5. @patricia: als je de links naar de verschillende jailbreaktools in de tekst volgt, kom je terecht in de verklarende woordenlijst. In de verklarende woordenlijst wordt vervolgens gelinkt naar de handleidingen voor de verschillende tools, ook voor blackra1n.

  6. Ik pak altijd een custom firmware voor mijn 2G die ik direct via iTunes erop zet… Waarom al die programma’s dan?

    Wel knap werk deze lap tekst! Gaat een hoop duidelijkheid geven voor velen!

  7. thnx paul!!
    er staat verbind je iphone via de pc met itunes,dit geldt natuurlijk ook voor de mac?
    gewoon mijn iphone aan de mac hangen en dan blackra1 aanklikken?

  8. @Johan: custom firmwares bevatten auteursrechtelijk beschermd materiaal van Apple. De juridische status van het (tegen de wil van Apple in) delen van custom firmwares is daarom erg dubieus en proberen we dus op de frontpage te vermijden. De officiële firmwares stelt Apple zelf beschikbaar en het voor eigen gebruik aanpassen daarvan met behulp van PwnageTool valt binnen het kader van artikel 45m Auteurswet en mag daarom wel.

  9. Mooi overzicht, maar voor iemand die niet in het jargon zit, is het erg moeilijk te volgen.

    Voorbeeld:

    Upgraden: is je iPhone 3G eenmaal gejailbreakt en wil je graag updaten naar de laatste firmware, dan kun je met PwnageTool een custom firmware maken van 3.1.2, waarmee je de jailbreak, (eventuele) activatie en (mogelijkheid voor een) unlock behoudt.

    Je moet de woorden jailbreak, firmware, pwnagetool, custom firmware, 3.1.2, activatie en unlock eerst stuk voor stuk opzoeken voordat je begrijpt wat er bedoeld wordt.

    Ik heb dit van de zomer eens gedaan en m’n telefoon gejailbreakt, maar de firmwares, blackra1ns, redsnow, ultrasnow etc etc vliegen me om de oren en ik denk dat ik er maar een paar oversla voor ik er weer eens induik.

  10. heel mooi, maar ondanks het gebruik van pwnage met een custom firmware etc is mijn iPhone dus toch zijn unlock kwijtgeraakt en (voorgoed?) onbruikbaar.

  11. @whulsbergen: ik rekende er eigenlijk op dat de termen jailbreak, activatie, unlock en firmware bji bezoekers van iPhoneclub.nl als bekend konden worden beschouwd. De uitleg van termen als PwnageTool, blackra1n, redsn0w, ultrasn0w et cetera staat opgenomen in de verklarende woordenlijst. Als meer mensen behoefte hebben aan uitleg van de eerste vier termen, kunnen ze dat in de reacties aangeven en zal ik deze toevoegen aan de verklarende woordenlijst.

    @Marvel: met de laatste versie van PwnageTool is het zover ik weet niet eens mogelijk om de optie in te schakelen om de baseband te updaten. Heb je per ongeluk op enig moment met een officiële firmware hersteld?

  12. Paul, geweldig stuk weer. Misschien aardig om hier en daar aan te geven wat alleen met ‘n Mac kan? Als ik iPhone Dev Team blog goed lees komt er bijvoorbeeld geen Windows versie van PwnageTool en zal ik, als ik hun tools (ipv blackra1n) wil blijven gebruiken en zolang ik geen Mac tot mijn beschikking heb, moeten wachten op een opvolger voor Redsn0w en op 3.0.x moeten blijven zitten. Correct me if I’m wrong. Misschien handig om dit ook in dit artikel naar voren te laten komen? Dank voor je steeds terugkerende heldere uitleg!

  13. @Paul Durden: dat moet dan wel, al zou ik niet weten hoe. Het was wel de eerste keer dat ik dit probeerde.
    Oh well, het wachten is dan op de echte unlock mogelijkheid, of is dat vanaf nu onmogelijk met deze iPhone?

  14. Ik wil mn Iphone graag van 3.0 naar 3.1.2. hebben. Is al gejailbreakt (met windows) Klopt het dat pwnagetool 3.1.4 er nog niet voor Windows is? Nog maar even wachten dan?

  15. Ik ontwikkel (en debug) apps met m’n phone. Heeft een jailbreak enig effect op de developers profiles, en ad-hoc profiles op m’n phone? En dus de ontwikkelmogelijkheden?

  16. Mooi artikel

    maakt het voor de meeste veel duidelijk
    voor de rest zou ik zeggen bezoek het forum 😛

    nu nog wachten voor een unlock voor 3.1x
    zit nog steeds op 3.0 🙁

  17. Ik zit al heel lang na te denken of ik mijn iphone 3G zal jailbreaken, ik zit nu op 3.1.2 maar als ik jailbreak klopt het dan dat ik mijn smsjes/smsjes/notities kwijt ben?

  18. Geweldig artikel.
    DANK!

  19. Vraagje, hoe krijg je cydia op je iphone nadat je vanaf een schone 3.1.2 blackra1n hebt gebruikt?

  20. @Paul Durden: Ik heb m’n 3G met FW 3.1.2 gejailbreaked. Alles is goed verlopen alleen heb ik nu geen visual voicemail meer.

    Is daar wat tegen te doen?

  21. @Jopie: PwnageTool is altijd alleen voor de Mac geweest en het is op dit moment onduidelijk of het iPhone Dev Team ooit met een Windows versie zal komen. Binnenkort zal waarschijnlijk wel Sn0wbreeze verschijnen van iH8sn0w en de zijnen, die dezelfde functionaliteit belooft maar zich nog niet heeft bewezen.

    @Dela: er zijn genoeg devs die hun iPhone gejailbreakt hebben dus ik neem aan dat dit geen invloed heeft op de functionaliteit waar jij op doelde.

    @Nick Hoedemakers: als de jailbreak succesvol was zou het icoon van blackra1n op je SpringBoard moeten verschijnen en wijst het proces zich vanaf dat punt vanzelf. Zo niet moet je de guide die hierboven gelinkt staat eens doorlezen.

    @P@t: in principe zou jailbreaken geen effect moeten hebben op visual voicemail. Even los van de reden van het ontstaan van je klacht, kun je het probleem waarschijnlijk wel oplossen door een profiel van deze site op je iPhone te openen.

  22. Voor mij zijn de stappen na de jailbreak niet duidelijk. Cydia staat dan op je iPhone maar wat dan? Hoe kun je dan apps etc. van je mac/pc naar je iPhone zetten?

  23. Ik zit met iPhone 3G momenteel op versie 3.1 zonder jailbreak. Doe ik dan beter eerst een upgrade voor te jailbreaken of toch beter eerst jailbreaken en dan upgraden met PwnageTool? Heb geen unlock nodig…

  24. Beetje off Topic,
    Maar waarom gebruik Apple geen Swap partitie zoals Linux ?

  25. Even een vraag, als je je iPhone door T-Mobile laat unlocken (omdat dat na 1 jaar gratis is), dan blijft hij toch voorgoed unlocked, wat je er ook mee doet? 🙂

    Bedankt

  26. Origineel geplaatst door Paul Durden
    @P@t: in principe zou jailbreaken geen effect moeten hebben op visual voicemail. Even los van de reden van het ontstaan van je klacht, kun je het probleem waarschijnlijk wel oplossen door een profiel van deze site op je iPhone te openen.

    Dank voor je reactie. Kan je iets specifieker zijn? Er zijn als ik via mijn iPhone naar de site ga maar 2 mogelijkheden: Profiles en Tethering.
    Bij Profiles staat er vervolgens als ik doorklik alleen een Passcode Security Enhancer???

    Excuses als ik lastig ben, ben een beginnende iTweaker…

  27. @Koen: staat in principe gewoon in het artikel.. maar het maakt dus niet echt uit omdat unlocken voor jou toch al niet meer mogelijk is.

    @Martijn.: je kunt de applicaties die je wilt hebben gewoon op je iPhone met behulp van Cydia downloaden. Voorbeelden van handige applicaties staan in het artikel Jailbreaken anno 3.x: waarom eigenlijk?

    @Sten: ja!

    @P@t: je moet dus kiezen voor tethering, daar staat een profiel voor T-mobile waarbij MMS en Visual Voicemail ook zouden moeten werken.

  28. Als ik nu op 3.1 met jailbreak en cydia apps zit, wat gebeurt er dan als ik update naar 3.1.2? Ben ik mijn apps kwijt?

  29. @Nick Hoedemakers: je Appstore-applicaties staan als het goed is in iTunes, van je Cydia-applicaties kun je met behulp van AptBackup ook een backup via iTunes maken.

  30. Is een jailbreak ongedaan te maken?Kun je terug??

  31. Hallo, ik ben maar een leek op het gebied van jailbreaken en heb daarom een paar vragen.
    Ik heb nu ongeveer 2 weken een ipod touch 8GB en ging er vanuit dat ik een iPod van de 3de generatie heb gekocht.
    Ik lees alleen net dat de 3e generatie iPod touch alleen beschikbaar is in een 32gb en 64 gb versie.
    Heb ik nu een vernieuwde 2e generatie iPod touch gekocht? Mijn model nummer is: A1288 EMC 2341 etc.
    Het begint dus niet met MC maar MC komt er wel in voor. Ik ga er vanuit dat dit wel de vernieuwde versie is maar vraag het toch even voor de zekerheid!

    Mijn 2de vraag gaat over Tethered-jailbreak. Ik snapte niet precies wat er met een gejailbreakt bestandssysteem word bedoelt.
    Betekent dit dat als ik mijn iPod opstart de computer moet gebruiken?

    Mijn firmware is trouwens 3.1.2

  32. Origineel geplaatst door Paul Durden
    @P@t: je moet dus kiezen voor tethering, daar staat een profiel voor T-mobile waarbij MMS en Visual Voicemail ook zouden moeten werken.

    Hmm, helaas. Heb ook geprobeerd m’n netwerkinstellingen te herstellen maar helaas niet gelukt. Andere tips zijn welkom.

  33. Origineel geplaatst door patricia
    Is een jailbreak ongedaan te maken?Kun je terug??

    Ja! Je kan altijd je iPhone herstellen via iTunes.

  34. thnx p@t!

  35. Ik heb zelf geen mac, maar familie wel. Kan ik voor een 3gs op firmware 3.0.1 met pownage tool op een mac een custom firmware aanmaken en deze via iTunes op een windows pc upgraden naar 3.1.2 zonder mn unlock te verliezen? (wachten op sn0wbreeze duurt zo lang;) )

  36. @erikvanzon: ja, de custom firmware is daarna op iedere PC/Mac te gebruiken om een iPhone (3GS in dit geval) te herstellen.

  37. hallo,

    met jailbreaken etc. ben ik ondertussen wel redelijk bekent, maar mijn zus heeft nu een iphone die standaard al geunlockt is maar hoe zit dit dan als ik die jailbreak hij zit op 3.1 geloof ik maar verlies ik dan niet de unlock als ik die jailbreak omdat dat met een iphone die standaard niet geunlockt is wel zo is?

    alvast bedankt;)

  38. Kun je op een 3GS ook de custom firmwares gebruiken die op het forum staan? Of moet je er echt zelf een maken? En kun je zo’n kant en klare altijd zonder risico gebruiken?
    Ik heb nu nog 3.0 gejailbreakt en wil wel naar 3.1.2 maar wil mijn baseband niet upgraden.

  39. Mijn Iphone is nu total loss verklaard maar ik ga een nieuwe kopen. Deze zal dus zeer waarschijnlijk alleen tethered te jailbreaken zijn.

    Maar hoe zit het nou precies? Kan de Iphone dan alleen opnieuw opstarten als ik hem weer aan de computer hang of is enkel de jailbreak weg als ik de telefoon voor iets opnieuw op moet starten?

    Alvast bedankt

  40. @martijn: als je een officiële unlock hebt, hoef je je verder geen zorgen te maken om de baseband/unlock en kun je gewoon updaten naar 3.1.2 en jailbreaken met blackra1n of PwnageTool (alleen 3GS). Als het een 3GS is, kun je niet zomaar updaten naar firmwares na 3.1.2, omdat je dan wél je jailbreak kwijt zou kunnen raken.

    @Gerbert & Wieger: lees even in de verklarende woordenlijst de omschrijving van tethered en semi-tethered door. Momenteel is er sprake van tethered jailbreaks, dat wil zeggen dat je opnieuw moet jailbreaken tijdens het opstarten.

    @tomtom100: ik heb dezelfde vraag zojuist hierboven ook voor @erikvanzon beantwoord.

  41. Hoe backup ik mijn fotos en sms’jes van mijn iPhone 2G als ik de firmware wil updaten?

  42. Mijne is nu een jaar oud(3g). En ik wil nu wel is gaan jailbraiken, maar als ik hem wil
    unlocken van t-mobile moet ik dan naar de winkel of kan dat online? Weet iemand hoe dat werkt?

  43. Dank je paul, voor deze duidelijke en heldere uitleg.
    Zojuist mijn iphone met succes ge-jailbreaked!

  44. @Paul Durden

    Ik heb dat inderdaad doorgelezen maar het is voor mij niet 100% duidelijk.

    Is de telefoon bij elke keer aanzetten enkel weer jailbreak vrij (en kan deze dan voor de rest gewoon gebruikt worden), of kan de telefoon na de tethered jailbreak enkel nog opnieuw worden opgestart d.m.v. het koppelen aan de computer en een jailbreak uit te voeren (en werkt deze dan pas dus weer)?

    Alvast bedankt

  45. Goede info, daarvoor mijn dank.

    Ik heb een 3G op 3.1.2 en wil echter downgraden naar 3.0.1

    Is dat mogelijk? Zo ja hoe?

  46. Mooie uitleg Paul!

    Wel jammer dat een gejailbreakte 3GS alleen met PwnageTool te upgraden is naar 3.1.2. Heb namelijk geen Mac OS en wil wel graag naar 3.1.2.

  47. Hmm, mijn 3GS is precies in week 39 geproduceerd….

  48. pffff wat ingewikkeld, ik snap er niets van. Bestaat er ergens een wizard voor non-nerds? Ik laat dat jailbreaken maar zitten voorlopig.

  49. Mijn belangrijkste vragen worden helaas niet beantwoord:
    1: Behouw je met een jailbreak alle functionaliteit die je zonder jailbreak hebt?
    2: Kun je je telefoon zonder problemen “un-jailbreaken” naar de status die je daarvoor had. Alsof je dat nooit gedaan hebt?

  50. @basje,
    yep,volgens mij behouw je al je instellingen.
    om de jailbreak ongedaan te maken,moet je de iphone herstellen via itunes.

  51. Hey Paul,
    wat als ik een iPhone 3G met 3.0 heb (factory unlocked) maar ik heb geen Mac om via redsn0w naar 3.1.2 te upgraden, wat kan ik dan het beste doen? Ik las namelijk ergens dat blackra1n nogal buggy was.
    Bij voorbaat dank,

  52. Net even gekeken op de ipoon van ega… Deze heeft een serienummer beginnend met 85939blabla en was met blackra1n nog gewoon te ontveiligen. Deze ipoon is afgelopen week geleverd door t-mobile.
    Verder kleine tip @ Sjuul… Unlocken van telefoons met een abo groter dan een jaar kan gratis bij T-Mobile.

  53. Mooi, goed en solide overzicht. Bedankt.

  54. Misschien een domme vraag, maar hoe krijg ik een 3.1(.2) handtekening op de Cydia server? Ik heb een 3.0 ECID erop staan, maar het heeft me nooit gevraagd voor een 3.1

  55. @Gerbert: zover ik heb begrepen zul je op dit moment bij elke reboot de iPhone 3GS (met nieuwe bootrom) of 3e generatie iPod touch opnieuw moeten jailbreaken met blackra1n en krijg je anders een “Connect to iTunes to restore”-melding.

    @Wessel Meijer: een 3G moet je gewoon via iTunes kunnen herstellen met een eerdere firmware, maar het nut daarvan zie ik zo 1, 2, 3 nog niet in. De baseband is al geupdate (en kan dus niet meer geunlockt worden – ook niet als je de firmware downgrade) en inmiddels is ook tethering op 3.1.2 mogelijk.

    @Bart: misschien dat je op een andere manier een custom firmware kunt bemachtigen voor de iPhone 3GS.

    @Basje: zoals Patricia al aangaf, behoud je alle functionaliteit en kun je altijd herstellen met een originele firmware om terug te gaan naar de originele staat.

    @Guido: van blackra1n is sinds gisteravond Release Candidate 2 uit die stabieler zou moeten zijn.

    @Draggeta: het is belangrijk om een zo laag mogelijke ECID-SHSH bij Cydia op te slaan, met 3.0 ben je een van de (weinige) gelukkigen die kan herstellen naar een originele firmware waarbij de baseband niet geupgrade wordt en je dus nog steeds kunt unlocken. Je kunt na het herstellen van een originele 3.0 firmware vervolgens altijd met een custom firmware weer updaten naar een nieuwere versie (met behoud van unlock).

  56. @Paul Durden: iTunes begint wel met installeren van 3.0.1 (in mijn geval dus downgraden) maar het proces wordt uiteindelijk afgeblazen met een of andere mededeling dat het niet kan.

    Ik weet niet wat een baseband is, maar als daar een coma bug zou moeten bevinden en ik kan die baseband inderdaad niet downgraden heeft het geen zin. Klopt dat?

  57. De 1° generatie iPhone (2G) wordt hier niet vermeld, waarom ?

    Voor wie het interesseert ik heb een iPhone 2G van de US (mei-juni 2008) en had na de update naar 3.0 ook de problemen met een batterij die snel leeg ging enz.

    Op dit forum waren er custom firmware updates van 3.1.2 doch via de herstel modus in iTunes (alt + herstel op Mac) kreeg ik foutmeldingen. Verschillende pogingen gedaan met andere custom firmware doch negatief.
    Heb dan de normale herstel gedaan, de alt knop niet mee ingedrukt, kreeg dan de melding dat mijn proximus kaart niet werd ondersteund, wat normaal is gezien het normaal via AT&T moet gebeuren.
    Heb dan PwnageTool 3.1.4 gebruikt om een custom te maken.
    Vervolgens in iTunes de herstel (met alt + herstel voor Mac) gedaan om deze custom te kunnen installeren, en nadien gekozen om een nieuw iPhone, dus niet de backup gebruikt van de vorige synchronisatie.

    Hij werkt nu perfect en heb geen last meer van een batterij die abnormaal snel leeg gaat. Alle programma’s werken en het opstarten en afsluiten van programma’s gaat nu ook sneller.
    Heb ook enkel Cydia geïnstalleerdn Icy dus niet.

  58. Ik begrijp dat ik niet kan unlocken met mijn 3gs van voor 9-9-2009, maar wel jailbreaken.
    Ik ben helemaal nieuw hierin en vind het wel eng om dat te gaan proberen.
    – Is het 100% zeker dat ik kan jailbreaken zonder mijn officiele unlock (over 3/4 jaar) in gevaar te brengen? … Het unlocken is alleen maar spannend als ik naar het buitenland ga.
    – wat is het verschil tussen PwnageTool en blackra1n
    – waar begin ik met jailbreak? als het 100% veilig is, wil ik het graag proberen.
    – kan ik na jailbreaken nog gewoon syncen met MobileMe, itunes en overige 3rd party software?

    Je ziet, allemaal vragen, geboren uit onwetendheid, die waarschijnlijk helemaal duidelijk zijn voor diegene die ‘past the point’ zijn.

  59. hello
    ik bezit een originele 3gs iphone modemfirmware 04.26.08
    serienr 88922….
    zit nu in os 3.01.2
    wil niet overgaan naar 3.1 omdat ik tehering nodig
    heb vr mijn laptop.
    ik ben leek enn graag zou ik de mogelijkheden kennen
    vr jailbrake .
    voor en nadelen.
    kan ik dan werken met itunes?
    bertje

  60. Origineel geplaatst door Bart
    Mooie uitleg Paul!Wel jammer dat een gejailbreakte 3GS alleen met PwnageTool te upgraden is naar 3.1.2. Heb namelijk geen Mac OS en wil wel graag naar 3.1.2.

    tja… wordt het toch tijd voor zo’n mooie nieuwe Mac? :-))

  61. @ bertje @jo!
    Probeer het forum eens. Daarop vind je alle antwoorden op je vragen. Als je geen zin hebt om te lezen, kun je beter ook niet jailbreaken. Er gaat namelijk wel eens iets anders dan verwacht en dan zul je ook op het forum moeten zoeken.
    En het is sowieso beter om je eerst even te verdiepen in de materie, voordat je echt gaat jailbreaken.

    De uitleg hierboven is trouwens al een hele goede stap voorwaarts. Bedankt voor de maker!!!

  62. Origineel geplaatst door Bart
    tja… wordt het toch tijd voor zo’n mooie nieuwe Mac? )Graag, maar kost me wat teveel centen .

    ja misschien, maar het is maar hoe je dat bekijkt. Ik ben al ong.20 jaar een macceraar en ervaar dat de levensduur en het gebruiksgemak heel veel goed maakt.
    Ook, omdat delevensduur hoog is, is de prijs gemiddeld ook weer laag.
    Overigens een macmini (heb ik pas ook aangeschaft) is een bijzonder fijn macje. waarschijnlijk heb je al de randapparatuur…
    sxs

  63. Hoi iedereen,

    Ik heb van de zomer een iPhone 3GS weten te scoren in de apple store uit New York. Heb hier 300$ voor betaald. Een kennis van mij sloot een abbo af waarbij ik de telefoon mocht meenemen. Nu ben ik al 2 maandjes terug en heb mijn iphone nog steeds niet gebruikt door gezeik met tmobile (nog geen internet).
    Ik heb in New York bij een telefoonwinkeltje mijn iPhone laten jailbreaken en bij terugkomst in NL deed hij het ook gewoon. Dus terug in de doos en wachten tot ik internet bij mijn abbo eindelijk omgezet was.
    Nu stop ik de SIM erin en geeft hij aan SIM locked, ik heb ff opgezocht welke firmware ik heb en hij staat weer op 3.0 terwijl hij voorheen op 3.1 stond. WTF?
    Anyways ik wil graag verder en omdat ik nog totaal onbekend ben met mijn iPhone hoopte ik op wat advies wat nu te doen…

    Voor beginnersvragen kun je beter terecht op het forum.

  64. serienummer geeft trouwens aan dat hij in week 28 is geproduceerd
    iphone 3GS

  65. @Tarek:
    En ik heb ook Cydia erop staan maar is niet toegankelijk omdat ik geen internet heb.
    Sorry maar ik ben echt verdwaald!!

  66. Kleine update:

    Jailbreaken is gelukt, nu vraag ik me sterk af of ik firmware moet updaten (heb nu 3.0) en waarom (dus wat de voordelen zijn?)

  67. Hallo paul mooi verhaal vrij duidelijk allemaal maar ik heb toch nog een vraag ivm de redsnow methode voor de 3Gs , in dit geval een met de 3.0.1 firmware erop die net uit de winkel komt.
    In de handleiding van redsnow staat namelijk dat je via itunes moet herstellen, maar is het net niet zo dat je sinds itunes 9 als je in herstel modus gaat alleen nog maar naar de laatste versie kunt herstellen, dat zou dus 3.1.2 zijn?
    Want dat is wel het laatste wat je wilt als je nu nog op 3.0.1 zit en de telefoon nog niet eerder gepwned of op een andere manier gejailbroken is.
    Ik hoop dat mijn vraag ook duiddelijk genoeg is en je hier op antwoord kunt geven ;-).

    Voor de volledigheid ik wil m jailbraken en unlocken omdat het abbonement voor die persoon pas in maart volgend jaar ingaat.

    Alvast bedankt , Data.

  68. @Data: goede vraag, in de iets oudere handleidingen kun je inderdaad tegenkomen dat je voor het gebruik van redsn0w moet restoren en dat is inderdaad niet mogelijk met een 3.0 of 3.0.1 firmware op een iPhone 3GS.

    Het restoren is niet noodzakelijk en wordt alleen aangeraden om problemen te voorkomen met specifieke software/instellingen die jij hebt, maar kun je dus ook gewoon achterwege laten voordat je redsn0w toepast. Sterker nog, in alle keren dat ik redsn0w heb gebruikt (20+) heb ik nog nooit eerst hersteld met een originele firmware. No worries dus!

    @alle-anderen: als je op zoek bent naar antwoorden op specifieke vragen of problemen m.b.t. tot jouw iPhone, dan kun je beter op het jailbreak-forum terecht dan in de reacties.

  69. Vorige keer dat ik mijn iPhone 3G (3.1.2) jailbreakte ging er iets fout en was ik alles kwijt! (muziek, apps, smsjes, telefoonnummers) Hoe voorkom ik dit? Ik wil dus, als het fout gaat, dat ik alles zo terug kan zetten naar nu. Zodat ik niks kwijt raak.

  70. @Michhael:Eerst sycroniseren zodat er een backup is, en deze kan je dan terug plaatsen. Ik heb de backup niet gebruikt daar er problemen waren met de batterij die snel leeg ging. Hij werkt nu terug als een nieuwe. In stand-by gaat hij nu veel langer mee.

  71. echt super dat hi het weer gefixt heeft !

    Het zu alleen wel heel vervelend zijn dat je de iphone als die uit valt opnieuw moet jailbraiken. Ik loop niet elke dag met een laptop in mijn achterzak…

  72. Hi, ik heb een iPhone 3G 16GB
    model MB497DN
    modem firmware 05.11.07
    version 3.1.2(7D11)

    welk programma is het beste om te jailbreaken en eventueel unlocken voor mij?

    Ik heb een mac en pc.

  73. @Amish Khusial: Dat is mij van de eerste keer gelukt met blackra1n

  74. @koen was dat met een mac? en was het ook geunlocked?

  75. @Amish Khusial: Nee sorry, ik had geen unlock nodig, enkel jailbreak maar dat werkte dus. Was wel een 8GB…

  76. moet iets voor bereiden op de iphone zelf voordat ik jailbreak? En de sim-kaart eruit halen?

  77. @Amish Khusial: Heb ik niet gedaan (wel backup in iTunes genomen).
    Volgens de beschrijving hierboven doet blackra1n inderdaad geen unlock. Als je die echt nodig hebt zal je een manier moeten zoeken om terug te gaan naar 3.0 (geen ervaring mee) en dan redsn0w + ultrasn0w doen…

  78. Blackra1n heeft een nieuwe RC3 met unlock en alles! dat was allang al eigenlijk check blackra1n.com

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.