Reacties voor: Jailbreak niet erg populair: nog geen 7% van de gebruikers doet het

Uit een onderzoek van Pinch Media blijkt dat maar 7 procent van de iPhone-bezitters een jailbreak heeft uitgevoerd. De werkelijke cijfers zouden wel eens lager kunnen liggen: Cydia-ontwikkelaar Saurik spreekt van 2%.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 85 reacties

  1. Voorlopig blijven we dan ook gewoon aandacht besteden aan jailbreak-applicaties.

    Gelukkig maar :-D, toch een belangrijke reden om hier te komen 🙂

  2. Meah, ik ben er ook maar mee gekapt. Heb geen zin om er iedere update opnieuw weer mee te kloten.

  3. als iedereen weet hoe het moet en wat je ermee kan, gaan veel meer mensen het ook doen :p

  4. Veel mensen zoals ik zijn ook gewoon zeer tevreden met de iphone zoals hij is en zien niet zo heel veel meerwaarde in een jailbreak en hebben geen in dat gekloot.
    Maar ik zie zelf de echte meerwaarde niet, weegt niet op tegen het gekloot steeds om het wel te doen.
    Kan niet verzinnen waarom ik een jailbreak zou moeten doen omdat ik nu iets mis..

  5. laat die cijfers maar lekker zo, geeft apple misschien de aanleiding het zo te laten…
    ook zijn veel mensen als de dood dat ze hun iphone mollen 🙂

  6. Heb het gehad.. en snel weer eraf gegooid. Updaten van Apps werkte niet meer naar behoren en hij was zo traag als stront door een trechter.
    Er zitten zeker wat nuttige functies bij, maar ik had er meer problemen dan voordelen van.

  7. wow, ik dacht dat het tenminste 10% zou zijn.

  8. ik ben al blij als tie niet uit zichzelf vastketst, heb nu mijn 2e van de garantie gekregen, zal er nooit een jailbrick op doen

  9. En als je ziet wat een lelijke troep mensen wel niet installeren via die rotzooi. De meest onwaarschijnlijk lelijke themes en lettertypen – zulk soort mensen zouden niet eens een iPhone moeten kunnen kopen. Koop toch lekker zo’n nep Elvis van een LG-prul. Net zo lelijk.

  10. wo ik dacht echt dat dit percentage VEELLL hoger zou liggen, sterker nog, ik dacht dat zeker 35% wel een jailbreak zou hebben.

  11. Ik denk ook dat op sites als iPhoneclub er meer mensen zijn met jailbreaken, omdat iPhoneclub-leden graag op de hoogte zijn van wat er allemaal mogelijk is met je iPhone, en als je je iPhone jailbreakt, is er nog meer mogelijk. Gebruikers die gewoon een iPhone hebben via hun werk, of gewoon omdat het simpel is, of natuurlijk omdat je te veel geld hebt, zijn niet zo bezig met wat er allemaal nog meer kan met je iPhone.

  12. Dit verbaas mij juist niets. Het hele jailbreak gedoe is toch een beetje nerdish; Jan met de pet doet het iig van niet.
    Daarnaast zijn er natuurlijk genoeg mensen die wel bereid zijn om een paar euro’s neer te tellen voor een app.

  13. Kunnen we hier geen poll beginnen op het forum? 😀 Ben wel benieuwd hoe het hier op het forum gesteld is met de jailbreaks 😀

  14. nah, mijn iphone is 100% origineel en dat blijft zo! apps kosten bijna niets, een reden om te jailbreaken zou pas zijn als bvb tomtom op iphone uitkomt en +100 euro kost…

  15. Dan wonen die 93% van de mensen niet bij mij in de buurt :p

  16. @joske666: Waarom? Omdat je dan liever je software steelt?

  17. Ik snap echt niet wat er zo boeiend is aan een jailbreak, apps die oud zijn slechte games, een console? In mijn optiek biedt het 0 voordelen, thema’s en dergelijken intereseren mij ook niet, plus dat jailbreaken weer andere problemen met zich meebrengt! Ik houd hem lekker origineel straks met OS 3 is er volgens mij echt nog 0 reden voor jb!

  18. ik denk dat er heel veel mensen zijn die niet eens van het bestaan weten. veel zakenlui en andere luie mensen verdiepen zich niet in alle mogelijkheden die een telefoon bevat. Dat verklaart de grote gros.

  19. het zijn inderdaad wel verrassende cijfers. waar ik me meer zorgen om maak: waarom bouwt PinchMedia phone-home praktijken in software?! wie weet wat ze nog meer van je jatten!

    is er toevallig ook bekend in welke stukjes het script zit/zat ?

  20. Als je wil filmen met je Iphone ontkom je niet aan een jailbreak. Veel functies die men verlangt in de nieuwe Iphone zijn al beschikbaar dmv een jailbreak.

  21. Origineel geplaatst door joske666
    nah, mijn iphone is 100% origineel en dat blijft zo! apps kosten bijna niets, een reden om te jailbreaken zou pas zijn als bvb tomtom op iphone uitkomt en 100 euro kost…

    Dan koop je toch een klein tomtommetje ipv dat geklooi op je phone…….

  22. met een 2G heeft denk ik iedereen wel een jailbreak. 3G is veel minder, veel mensen durven het niet, zeker niet na wat ‘paniekverhalen’. Wanneer ‘t simpeler en zonder problemen zou verlopen met standaard opties, zou het veel populairder worden.
    – iphone aan pc koppelen
    – programma downloaden dat er netjes uitziet, zonder al te veel opties (schrikt af)
    – programma zet meteen de meest gebruikte apps erop (bijv. cycorder, calender lockscreen, five icon dock) naar keuze.

  23. Verbaasd me niet zoveel met de AppStore, maar het verbaast me dat het geheime scriptje dat de gegevens van je iPhone doorstuurd naar een server door de goedkeuring is gekomen…

  24. Jailbreak heeft toch wel voordelen hoor. Al moet ik toegeven dat er ook wel veel rotzooi opstaat. Maar bv de app Lock Calender (afspraken op je homescreen), is toch geweldig. Dit zou eigenlijk standaard functionaliteit moeten zijn.

  25. Origineel geplaatst door jeroen
    ik denk dat er heel veel mensen zijn die niet eens van het bestaan weten. veel zakenlui en andere luie mensen verdiepen zich niet in alle mogelijkheden die een telefoon bevat. Dat verklaart de grote gros.

    Het is en blijft altijd lachwekkend dat bij welk topic waar het woord jailbreak/cydia in voorkomt er altijd typetjes zijn die iedereen als dom of lui willen bestempelen die GEEN jailbreak hebben. Nee jij bvb steelt liever waardoor jij in mijn ogen meer dom bent dan wie dan ook. Een boefje. Normaal reageer ik geeneens op dit soort berichten maar nu toch maar wel.

  26. Origineel geplaatst door Peter
    @ iedereen die niet jailbreakt: http://www.techradar.com/news/phone-and-communications/mobile-phones/10-reasons-to-jailbreak-your-iphone-or-ipod-touch-now-491125

    +1

    Als ik de kale iPhones zie, ben ik blij dat ik hem wel ge-jail-breaked heb 😉

    En nee ik heb geen last van veel vastlopen oid.

    ik vind het juist lachwekkend dat mensen het lef hebben durven te stellen dat jailbreakers altijd dieven zijn.

  27. @Peter:

    Ja en?? Nogmaals..niks de moeite waard waarom ik zou jailbreaken..
    En sommige van dat lijstje komt straks ook al met 3.0

  28. Hier een poll houden is pas dikke onzin, omdat hardstikke veel mensen hier niet op de site komen maar wel een iphone hebben.
    Echt, meerwaarde is er voor velen niet, en sommigen vinden de iphone standaard al super. En anderen maar dom of lui noemen omdat ze het niet hebben slaat nergens op, niet iedereen vind het zo boeiend om een jailbreak uit te voeren. En weer een grote groep interesseert zich er niet voor of weet van het bestaan niet af.

  29. Origineel geplaatst door Dejive
    Veel mensen zoals ik zijn ook gewoon zeer tevreden met de iphone zoals hij is en zien niet zo heel veel meerwaarde in een jailbreak en hebben geen in dat gekloot.
    Maar ik zie zelf de echte meerwaarde niet,
    weegt niet op tegen het gekloot steeds om het wel te doen.
    Kan niet verzinnen waarom ik een jailbreak zou moeten doen omdat ik nu iets mis..

    Hier ben ik het volledig mee eens. Ik ben ook zeer tevreden met de iPhone zoals hij is ( alleen kopieren en plakken mis ik, maar om daar nou een jailbreak voor te doen ……, nou nee. )

  30. De enige reden voor mij was om de 3G simlockvrij te maken. Weet iemand of het Dev Team na OS 3.0 van plan is een unlock te geven ipv verplicht Cydia enzo erop moet?

  31. Zelfs Wozniak is gekapt met het jailbreak verhaal.
    Ikzelf heb nooit de behoefte gehad. Leuk voor de diehards misschien, maar echt niks waar de meeste gebruikers op zitten te wachten.

  32. voor elke behoefte een oplossing. Ze hadden het ook geen jailbreak moeten noemen, daar krijgen veel mensen de kriebels van. Beter was geweest: Iphone-potential-enhancer. Als je weet wat je doet, dan zijn er meer voor dan nadelen. Ik ben in ieder geval nog geen nadelen tegengekomen, kwestie van goed tunen.
    Tis niet veel anders dan met een PC: Als je niet weet wat je doet: afblijven! en geniet van de Vanille smaak 😉

  33. Dat je iPhone traag word van jailbreaken is dikke vette onzin. Ze geven gewoon root acces tot de iPhone.
    Pas als je applicaties gaat downloaden die op de achtergrond draaien kan je iPhone trager worden.

    Ik jailbreak alleen voor SBSettings, om gewoon zonder telkens alles af te sluiten, Settings op te starten (duurt al gauw 3-5 sec.) WiFi etc aan te zetten.

    En natuurlijk om geheugen op te shonen als hij weer traag word van openstaande Apps als Safari/iPod

  34. 1 Reden; SBS Settings! Ik switch vaak tussen 3G en Wi-fi, dan is SBS een must. Ook biteSMS en Modem; can’t live with out it

  35. Origineel geplaatst door JWVD
    Ze geven gewoon root acces tot de iPhone.

    Precies de reden waarom ik er geen neem. Ik wil niet dat een ander (via een jailbreak-app of ssh) bij mijn persoonlijke gegevens kan komen.

  36. Jailbraiken was vroeger nog interessant, toen de App Store er niet was.
    Nu vind ik het persoonlijk alleen maar lastig, omdat je na een update alles weer kwijt bent en opnieuw moet downloaden/instellen.

  37. waarom denkt iedereen dat jailbreaken zo moeilijk en nerdy is allemaal. het is zo gedaan, en dat hij kapot gaat en trager wordt en dat soort dingen zijn allemaal worden van mensen die geen jailbreak hebben of niet weten wat ze doen. er zijn zoooooooveel voordelen, al die domme praat van mensen die denken dat hun iPhone naar de klote gaat als je hem jailbreakt *zucht* 😐

  38. en ik kan niet zonder!

  39. Sbsettings
    Swirley MMS
    Cycorder
    QTweeter
    MxTube
    Mobile Finder
    MemTool
    Reminder
    Weather
    Winterboard (voor aparte themes, locksreens ed)
    Supreme Prefs (al gebruik ik deze laatste niet meer)
    Mogleijkheid tot filesharing via mn MBP
    Etc.

    Daarbij. Met APT backup en APP Backup sla je al je JB instellingen en bijbehorende progjes op en kan je ze weer terugzetten na een update.

  40. Ik heb die van mij meerdere malen gejailbreaked en weer (al dan niet verplicht) gereset.
    Mijn ervaring met jailbreak is dat mijn telefoon echt wil trager werd, laatstaan vastlopen e.d. De laatste keer gebeurde het mij dat ik gebeld werd en geen lampjes oid gingen branden (uiteraard weet ik niet zeker of dit met de jailbreak te maken heeft).

    Het enige voordeel dat ik in jailbreaken zie, is het gebruik van de ipa-bestanden die je op bepaalde plekken kan vinden. Maar na wat onschuldig gebruik hiervan ben ik tot de conclusie gekomen dat het over het algemeen ook zijn risico’s met zich meebrengt. Verder ben ik niet gecharmeerd van de standaard applicaties die cydia of installer met zich meebrengen, op een paar nuttige na dan.
    Die van mij is nu weer origineel en ik laat hem zo. Enige reden, zoals hierboven al is genoemd, om het na OS3 te breaken is een goede nav. softw. mocht die behoorlijk prijzig zijn.

  41. @Peter: Precies! Zelfde als XDA forum bezoekers met een HTC! (al gaat die vergelijking niet helemaal op..)

    Ik persoonlijk wil er zoveel mogelijk uithalen en alles aanpassen naar mijn wens.. en zonder jb lukt dat niet…

    Mensen die verder alles wél goed vinden en genoegen nemen met de functies en gebreken hebben geen reden tot jb.. laat lekker alles origineel! waarom niet?

  42. Alleen al voor BiteSMS heb ik reden genoeg om een jailbreak uit te voeren.
    Heerlijk met je iPhone voor 6ct naar het buitenland sms’en en vanuit het buitenland idem. Er komt dan natuurlijk een bedragje bij voor internet verkeer maar dat is zoooooo marginaal(vanuit Belgie bijv kost het 2 cent per sms) Tel uit je winst….

  43. Origineel geplaatst door barabaz
    waarom denkt iedereen dat jailbreaken zo moeilijk en nerdy is allemaal. het is zo gedaan, en dat hij kapot gaat en trager wordt en dat soort dingen zijn allemaal worden van mensen die geen jailbreak hebben of niet weten wat ze doen. er zijn zoooooooveel voordelen, al die domme praat van mensen die denken dat hun iPhone naar de klote gaat als je hem jailbreakt *zucht*

    Er is ook niets moeilijk aan, ben ik met je eens. Verstand gebruiken, lezen en klaar maar daar gaat het niet om. Iedereen heeft wel een voordeel die een jailbreak heeft en ik had die idd ook met Sbsettings. Maar woog het tegen de nadelen op? Nee, voor mij niet vandaar weer origineel. Nu wilt elke jailbreaker respect en begrip dat hij of zij dat dat en jawel, waarom niet. Alleen hebben sommige jailbreakers geen respect en begrip voor diegene die dat niet hebben, kunnen of willen. En dat stoort me mateloos. Laat ieder in zijn/haar waarden en je komt een heel eind samen.

  44. Ik heb vooral een jailbreak voor ssh en winterboard. Dat standaard vin ik niet leuk, pas graag de sms ballonnetjes aan naar me eigen stijl en eigen iconen op me springboard, eigen sms tonen en ringtones.. 😀 Ow en natuurlijk Yellowsn0w ghehe

  45. Bij OS3 zijn de enige redenen nog:
    – Sms teller
    – Bluetooth verzend mogelijkheden (iets wat waarschijnlijk niet meer zal werken vanwege de aanpassingen)
    – Lockdown
    – Poof
    Niet veel meer! Maar Poof en Lockdown vind ik erg handig. Maar als er een nieuwe iPhone uitkomt (die ik koop), en blijkt dat er geen jailbreak op mogelijk is: jammer dan.

  46. Denk dat de het gewoon ligt aan een gebrek van kennis van de gemiddelde iPhone gebruiker plus het feit dat er wat angst bij komt m.b.t. garantie.

    Iedereen die ik ken die een iPhone heeft, heeft na mijn iPhone met jailbreak te hebben gezien en gerust te zijn gesteld zijn/haar iPhone gejailbreakt (6+ mensen).

    Hoe meer coverage, hoe meer jailbreaks dus.

  47. net als een heel klein percentage jailbreakt, is het ook een klein percentage jailbreakers die het doen om apps te “stelen”.

    aan x-jailbreakers en/of alle mesnen die zeggen ik heb het gewoon niet nodig, dat is helemaal ok, maar

    aan alle mensen dat zeggen dat het geen nut heeft en dat het niets toevoegt en dat het een heel gedoe en geklooi en bla bla bla is; ik begrijp het want tja, ook een heel klein percentage heeft naar een universiteit gegaan, of ook bv. een heel klein percentage van alle personen heeft een iq meer dan 160, dus ja…

  48. @PP
    Wat is dan het voordeel volgens jou als we een Jailbreak ophemelen tot het beste wat je ooit in je leven zou kunnen doen? Is dat het bijkomende ic waar iBoss het over heeft?

  49. word je niet moe dan van die eindeloze ***discussies over wel of geen jailbreak, kan er geen iphoneclub komen alleen voor jailbreakers dan hebben we geen last meer van die huilebalken die beweren dat jailbreaken zo slecht is maar ze vergeten dat deze site groot geworden is dankzij jailbreak en dat de appstore bestaat dankzij jailbreak maargoed toen zag zeker ook niemand wat daarin en was het zeker ook nutteloos. gaapie.

  50. Origineel geplaatst door emonty
    Tis niet veel anders dan met een PC: Als je niet weet wat je doet: afblijven! en geniet van de Vanille smaak

    daarom heb ik een mac: it just works.
    Met een jailbreak: it will probably work.

  51. Mijn iPhone 2G heb ik via Internet gekocht, een standaard Amerikaans model met At&T kaart en FW 1.1.4 . Zonder jailbreak had ik er niet veel aan, dus heb ik steeds een jailbreak gedaan tot en met FW 2.2.0 (de meerwaarde van FW 2.2.1 zag ik niet zo voor dat toestel) . Ik heb ook een iPhone 3G met FW 2.2.1 en T-mobile abonnement, die is in originele staat.

  52. acht mensen beslissen zelf wel over zijn inhoud van iphones..

    Maar vergeet niet zonder jailbreak kan je mooi niet je eigen themas der op droppen. of simlock verwijderen.

    vind deze 2 funcies al aantrekkelijk genoeg.

  53. Juist Jij weet utt

    Origineel
    geplaatst door softijs

    word je niet moe dan van die eindeloze ***discussies over wel of geen jailbreak, kan er geen iphoneclub komen alleen voor jailbreakers dan hebben we geen last meer van die huilebalken die beweren dat jailbreaken zo slecht is maar ze vergeten dat deze site groot geworden is dankzij jailbreak en dat de appstore bestaat dankzij jailbreak maargoed toen zag zeker ook niemand wat daarin en was het zeker ook nutteloos. gaapie.

  54. aan alle mensen die jailbreak hebben gehad en het niets vonden… oke kan.
    maar alle stakkers die het jailbreaken aan het afkraken zijn, maar eigenlijk nog nooit een jailbreak hebben gehad hebben geen recht van spreken. met een jailbreak haal je gewoon het maximale uit je iPhone, en dan heb ik het niet over domme ringtone’s en een iPhone ga je toch niet jailbreaken voor een paar domme themaatjes? en ja DAAR wordt hij wel sloom van… als je een jailbreak hebt uitgevoerd en je weet nog niet wat het is ga je gewoon even door het lijstje met populaire downloads in cydia kijken en wedden dat je daar prachtige dingen tegenkomt. kost je echt niet meer dan 5 minuten om te jailbreaken. jullie weten gewoon nog niet wat jullie allemaal missen…

  55. @Dejive: @ISIG: lol, jullie hebben duidelijk nog nooit met sbsettings gespeeld 😉 En Jailbreak is ook niet per definitie illegaal, ik vindt het gewoon vrij veel toevoegen, en het kost niets. (Ik heb er trouwens geen illegale software op staan, daar ben ik dan wel weer tegen)

    Ik heb het dan ook niet over ringtones of thema’s, net zoals barabaz, maar sbsettings, nemusSync, Cycorder, iPhonetool, Supreme preferences om er maar een paar te noemen

  56. Ik heb ooit een jailbreak geproberd, en vond het niks toevoegen, en alleen maar lastig bij updates.
    De meeste programma’s die je kan toevoegen vallen in de categorie onzin,en die paar die wel nuttig zijn, zoals video opnemen, zijn zwaar gehandicapt door de hardware beperkingen van de iPhone,imho.

    Simlock vrij maken heb ik lekker voor betaald bij T-Mobile,gelijk goed,en geen gezeik na updates.

  57. wie het niet doet weet natuurlijk niet wat hij mist. Maar het is toch echt de moeite. althans naar mijn mening

  58. nou, iedereen uit me klas heeft hem gejailbreaked!(9 mense) en ik zelf natuurlijk oowk, dus kan me niet voorstellen dat die 7% klopt.

    wat is een ipod, iphone zonder jailbreak?

  59. Origineel geplaatst door Pete
    Ik heb ooit een jailbreak geproberd, en vond het niks toevoegen, en alleen maar lastig bij updates.
    De meeste programma’s die je kan toevoegen vallen in de categorie onzin,en die paar die wel nuttig zijn, zoals video opnemen, zijn zwaar gehandicapt door de hardware beperkingen van de iPhone,imho.Simlock vrij maken heb ik lekker voor betaald bij T-Mobile,gelijk goed,en geen gezeik na updates.

    Kennelijk heb je geen degelijk gebruik gemaakt van JB, dat blijkt maar uit je reactie.

  60. @Pete: hahaha hoe stom! Eerlijk, hoeveel heb je betaald?

  61. Jailbreakers dieven?
    onzin hoor, ik heb mn iPhone gejailbreaked en kan er zo gedownloade ipa’s opzetten, maar koop alles gewoon.
    Heb voor meer dan €100 aan Apps, maar het gaat me gewoon om andere voordelen zoals modem, handigere toggles, simlockvrij (heb vodafone) etc 🙂

  62. Origineel geplaatst door softijs
    Dejive

    Ik wordt moe van mensen als jou die denken te weten waarom anderen geen jailbreak hebben of willen.
    Ik jank toch niet of wel? Ik snap heus wel hoe zoiets werkt, niks met luiheid of domheid te maken, ik ZIE DE MEERWAARDE NIET!!! Heb het er niet voor over, jij wel, nou mooi, blijkbaar het merendeel niet..

  63. Origineel geplaatst door Remi
    nou, iedereen uit me klas heeft hem gejailbreaked!(9 mense) en ik zelf natuurlijk oowk, dus kan me niet voorstellen dat die 7% klopt.wat is een ipod, iphone zonder jailbreak?

    Wat is dat voor onzin man, omdat jij een paar mensen kent die hem wel jailbreaken kloppen die hele statistieken niet?? hahhaha..
    Ik ken 9 mensen die Groen Links stemmen, dus volgens mij gaat Groen Links ruim winnen op de volgende verkiezingen?????
    Tjongejonge, logica ver te zoeken hoor..
    In jou omgeving gebeurt het misschien meer, ik ken genoeg mensen met een iphone die allemaal geen jailbreak hebben, zitten een paar echte tweakers bij en die echt overal verstand van hebben, maar hoeven de jailbreak ook niet.
    Get a life mensen, niet iedereen wil het of hoeft het..sommigen wel, nou mooi toch dat het er voor die mensen is..klaar.

  64. Lang leve de jailbreak , ik zou niet meer zonder kunnen.
    Ik vind de standaard iPhone eigenlijk saai , maar dat is mijn mening.
    Ik zeg als je eenmaal het gejailbreak wil je niet anders meer.

  65. haha zat ik toch maar flink in de buurt met mijn 10% schatting… wie verklaarde me ookalweer voor gek?
    sliep uit, sliep uit!

  66. Ik kan me bijna niet voorstellen dat Apple een app in de store heeft toegelaten welke zonder medeweten van de gebruiker gegevens verzameld en verstuurd.

    Ze beginnen al te zeiken als iemand in een app een knopje op een verkeerde manier weergeeft of het bekende F-woord ergens in de app voor komt.

    Met het stiekem verzamelijk en versturen van gegevens breek je volgens mij wel een aantal wetten, al was het alleen al die van goed fatsoen.

    Ik krijg een beetje “grootspraak” gevoel bij deze bewering van Pinch. En daarnaast; hackers en geeks vinden de meest achteraf verborgen geintjes en plaatjes in apps, firmwares en andere bits en bytes en niemand heeft dit stiekeme geintje van Pinch ontdekt?

    Neh, ik geloof er niet zo in. 😉

  67. Terecht, Jailbraken is ook niet echt zinvol voor de gemiddelde gebruiker…

  68. @bzb: Vastlopen bedoel je? In de meeste *99%* van de gevallen is dit gemakkelijk op te lossen, als je weet hoe.

  69. oorspronkelijk geplaatst door â„œuben
    Ik kan me bijna niet voorstellen dat Apple een app in de store heeft toegelaten welke zonder medeweten van de gebruiker gegevens verzamelt en verstuurt.

    Een app kan bv een afbeelding van het web laden, elke keer dat hij start. Niks mis mee, maar daarmee krijgt een ontwikkelaar wel gegevens over jou.

  70. Origineel geplaatst door Jens
    Verbaasd me niet zoveel met de AppStore, maar het verbaast me dat het geheime scriptje dat de gegevens van je iPhone doorstuurd naar een server door de goedkeuring is gekomen…

    die is door de goedkeuring gekomen, omdat apple dat niet wist en niet kon weten… Je kan het alleen in de broncode zien, en die stuur je niet op naar apple, je stuurt gewoon een .ipa (IPhone Application) bestandje naar apple en die testen ze…

  71. Origineel geplaatst door softijs
    word je niet moe dan van die eindeloze ***discussies over wel of geen jailbreak, kan er geen iphoneclub komen alleen voor jailbreakers dan hebben we geen last meer van die huilebalken die beweren dat jailbreaken zo slecht is maar ze vergeten dat deze site groot geworden is dankzij jailbreak en dat de appstore bestaat dankzij jailbreak maargoed toen zag zeker ook niemand wat daarin en was het zeker ook nutteloos. gaapie.

    Precies! Ik wil er maar 2 woorden aan vuil maken: jailbreaken RULES!

  72. @Patrick: Dat zijn twee woorden te veel, beste Patrick. Zeg dus liever niks dan deze twee woorden.
    1. Jailbreaken is totaal nutteloos met 10-duizenden applicaties beschikbaar en regelmatig goeie updates.
    2. Jailbreaken is voor nerds: ze kicken op het kunnen aanpassen van een systeem dat niet aangepast mag worden en niet hoeft te worden.
    3. Ze vervuilen vele discussies met hun gejank als ze het systeem weer eens naar de kloten hebben geholpen.
    4. De cijfers spreken voor zich: 7% of misschien iets tussen 2% – 7%? Dus zo’n 95% heeft het niet nodig, logisch: alles wat je wil (en nog veel meer) kan al.

    iPhoneclub: schoon de zaak eens lekker op, gooi alles van de site waar het woord j.b. in voor komt. Kom je ook nog hoger op dat lijstje dat je blijkbaar zo belangrijk vindt. Mijn stem krijg je als je mijn waardevolle suggestie opvolgt. Anders niet natuurlijk.

  73. Kom kom mensen, niet zo dramatisch. De realiteit is dat computers (en dus ook de iPhone) zich alleen gezond kunnen ontwikkelen dankzij technische freaks die proberen het onderste uit de kan van het systeem te halen. Dit zijn vaak eenlingen, die al of niet in samenwerking met anderen juist proberen het terrein in kaart te brengen waar het officiële systeem zijn grens bereikt. Zonder dit soort mensen bestonden Microsoft en Apple niet. De iPhone en zijn systeem staan nog in de kinderschoenen – logisch, want ze zijn pas twee jaar op de markt. Er valt dus voor de freaks nog heel wat te experimenteren en uiteindelijk zal Apple daarvan profiteren, en mensen als Rob dus ook, of hij nou wil of niet.

  74. @Chris: Bij Apple hebben ze dat amateuristische broddelwerk echt niet nodig om een product goed en nog beter te maken. Als we dat experimenteren nou gewoon aan de professionals overlaten … Als ik zelf m’n auto ga opvoeren en amateuristisch ga liggen sleutelen, worden de auto’s daar dan beter van? Rij ik dáárom en paar jaar later in een betere auto? Als ik geluk heb rij ik later in een betere / veiliger / zuiniger auto, maar dat heb ik dan toch echt niet aan wat stuntelende nep-monteurs te danken!

  75. Origineel geplaatst door Rob
    @Chris: Bij Apple hebben ze dat amateuristische broddelwerk echt niet nodig om een product goed en nog beter te maken. Als we dat experimenteren nou gewoon aan de professionals overlaten … Als ik zelf m’n auto ga opvoeren en amateuristisch ga liggen sleutelen, worden de auto’s daar dan beter van? Rij ik dáárom en paar jaar later in een betere auto? Als ik geluk heb rij ik later in een betere / veiliger / zuiniger auto, maar dat heb ik dan toch echt niet aan wat stuntelende nep-monteurs te danken!

    Beroeps azijn p*ss*r? Bah

    Zoals Rinus al zei:

    Origineel geplaatst door Rinus
    stoort me mateloos. Laat ieder in zijn/haar waarden en je komt een heel eind samen.

  76. Oorspronkelijk geplaatst door Rob
    Als we dat experimenteren nou gewoon aan de professionals overlaten …

    Rob, je begrijpt het niet. Die programmeurs *zijn* professionals! De amateurs in dit verhaal zijn de mensen die klagen dat hun iPhone raar doet, omdat ze dingen installeren waar ze geen begrip van hebben. Dat heeft niks met jailbreak te maken, want die mensen komen net zo hard in de problemen met door Apple goedgekeurde software. Laten we wel wezen – dat Apple het goedkeurt betekent nog niet dat het goed werkt!!!

  77. Rob is te dom zelf een jb uit te voeren, dus gaat hij mensen die het wel kunnen maar ‘freaks’ of ‘nerds’ noemen. Zielig. Uit die woorden van jou blijkt maar weer dat je d’r helemaal niets van begrijpt, van het jailbreaken niet en van de iPhone niet.

  78. jailbreaken is heel populair hoor 7% kan nooit ik ken 10 mensen met eeen ipod touch die allemaal zijn gejailbreaked (behalve 1 omdat ie er de balle niet van snapt hoe te jailbreaken… (het is een ipod touch 2g)), ik vind het juist heel fijn. ik hoef tenminste geen geld uit te geven voor de betere apps. ik download ze via een programma dat uitstekend werkt……..

  79. Ik hád em gejailbreaked. Liep vast op downen van Mobile Substrate. Deed niks meer. Terug naar de winkel en een nieuwe gekregen. Nu gewoon op T-Mobile abo met 2.2.1. Ik hou het gewoon maar ff zo. Beetje progjes erbij gekocht. Ach zoveel kost dat dan ook weer niet. Mis wel m’n Cycorder en copy-paste werk. Als er een jailbreak uitkomt ga ik em misschien best wel proberen. Eerst maar es volgens de juiste methode 😉

  80. @iemand: 7% kan heel goed. 3% zou ook kunnen. Dat jij de verkeerde mensen kent heeft niet zo’n heel grote invloed op het percentage van een groot getal.

  81. zo moet je jailbreaken:
    http://www.youtube.com/watch?v=GOHnJRrit1k

    dit kan je er mee: gratis apps:
    http://www.youtube.com/watch?v=-pZWXNR5Yzc

    Gameboy advance sp op ipod touch:
    http://www.youtube.com/watch?v=o5JH_GYYM6w

    en nog veeeeeel meer… ik zeg: doen! echt gaaf, het geeft je veel mogelijkheden en ik heb er veel meer plezier van. Je moet echter niet zomaar alles downloaden wat je tegenkomt, want dan gaat je ipod touch/iphone kapot! (dat deed ik dus wel), maar er is (bijna) altijd wel iets op te vinden!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.