Reacties voor: Jailbreak maakt 4G op iPhone mogelijk bij alle Belgische providers

Jailbreaktweak Commcenter voor iOS 7 maakt het mogelijk om op Belgische iPhones 4G te gebruiken, zelfs als de provider het niet ondersteunt.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 57 reacties

  1. Ik stap terug naar enkel 3G. Heb meer GEEN LTE als wel.
    Niks in Vilvoorde zoals op de proximus kaart staat, in Mechelen niks, in Leuven amper in openlucht.

    Nee voormij hoeft het niet. Heb er mijn buik van vol!

  2. Hoera, de Apple-boys in België kunnen weer even gebruik maken van een degelijk 4G-netwerk op hun iPhone (bij Mobistar is het immers huilen met de pet op). Natuurlijk tot wanneer ze updaten naar een nieuwe iOS-versie die niet meer kan worden gejailbreakt, want jailbreaks laten helaas steeds langer op zich wachten.

    Toen de eerste Evasi0n jailbreak destijds werd uitgebracht voor iOS 6 heb ik nog zelf de eerste aangepaste carrier bundle voor Proximus gemaakt. Omdat ik echter die arrogante houding van Apple meer dan beu was, ben ik zo’n tien maanden geleden (na drie jaar met iPhone te hebben gewerkt) overgeschakeld op Sony Xperia Z. Beste beslissing ooit. Pas als Apple zou merken dat ze veel klanten verliezen in België zullen ze misschien eens overwegen om hun beleid m.b.t. 4G te herzien. De enige taal die Apple verstaat is de taal van het geld. Mij zijn ze in ieder geval voorgoed kwijt.

  3. Ik heb een iPhone 5 en een Hi abonnement. Bij mij is de 4G schakelaar ook zichtbaar gemaakt door KPN. Geen idee waarom omdat KPN naar mijn weten de iPhone 5 niet ondersteund.

  4. Origineel geplaatst door Geert
    Ik stap terug naar enkel 3G. Heb meer GEEN LTE als wel. Niks in Vilvoorde zoals op de proximus kaart staat, in Mechelen niks, in Leuven amper in openlucht.Nee voormij hoeft het niet. Heb er mijn buik van vol!

    Jij hebt een iPhone 5 zeker? Die kan slechts één van de drie 4G/LTE-frequentiebanden ontvangen (enkel 1800 MHz, geen 800 MHz of 2600 MHz).

    Origineel geplaatst door Frodo
    Ik heb een iPhone 5 en een Hi abonnement. Bij mij is de 4G schakelaar ook zichtbaar gemaakt door KPN. Geen idee waarom omdat KPN naar mijn weten de iPhone 5 niet ondersteund.

    Waarom? KPN is toch een Apple-partner en zij staan ook in de lijst van ondersteunde LTE-netwerken op iPhone 5.

  5. Origineel geplaatst door Frodo
    Ik heb een iPhone 5 en een Hi abonnement. Bij mij is de 4G schakelaar ook zichtbaar gemaakt door KPN. Geen idee waarom omdat KPN naar mijn weten de iPhone 5 niet ondersteund.

    Jij kan je ipcc officieel downgraden. Ik heb dat een aantal maanden terug met ongeveer dezelfde stappen als hierboven hier al op het forum gepost.

  6. Origineel geplaatst door Nick
    Jij hebt een iPhone 5 zeker? Die kan slechts één van de drie 4G/LTE-frequentiebanden ontvangen (enkel 1800 MHz, geen 800 MHz of 2600 MHz).

    Neen heb een 5s sinds november 2013.

  7. Zou t ook werken met m’n Vodafone zonder 4G abonnement?
    Vind t namelijk best prijzig als je ziet dat t in Zeeland nog vrijwel nergens is.

  8. Nick, wat een onzin. Er is alleen nog maar 1800Mhz 4G in België en 4G van Mobistar is sneller dan de rest, resultaten zie userbase.be

  9. Origineel geplaatst door Michel van D
    Het kan zijn dat je 4G eerst bij je provider moet laten activeren voordat je de snellere dataverbinding mag gebruiken.

    Neen, want dan zou het ook werken op 4G-telefoons van elke andere fabrikant, want die blokkeren dat niet. 4G moet ook geactiveerd staan bij jouw operator, anders wordt de verbinding met hun 4G-netwerk geweigerd. Dit staat trouwens ook in het artikel:

    Het kan zijn dat je 4G eerst bij je provider moet laten activeren voordat je de snellere dataverbinding mag gebruiken.

  10. Yep,

    Misschien doe ik iets verkeerd maar als ik dit commando ingeef krijg ik telkens dat het programma of bestand niet bestaat ?
    Info een beetje beknopt. Waar moeten die gedownloade carriersettings naartoe gedownload worden ?
    Help iemand ?
    thx

  11. @Geert: Ik weet niet op welke plaats je in Mechelen geprobeert hebt maar ik heb op relatief veel plaatsen, inclusief in huis, LTE ontvangst.
    Ik maak dan wel “maar” gebruik van het “minder goede” Base netwerk.

    http://i.imgur.com/D7B1q71.png

  12. C Program wordt niet herkend als een interne of externe opdracht, programma of batchbestand?

  13. Voor windows moet dit zijn:

    C:Program FilesiTunesiTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1

    of

    C:Program Files (x86)iTunesiTunes.exe /setPrefInt carrier-testing 1

    MET de “

  14. @Dbrown: Dat is inderdaad wat ik ook constant krijg. Daarom m’n vraag wat ik verkeerd doe

  15. Origineel geplaatst door John Blackwell
    @Geert: Ik weet niet op welke plaats je in Mechelen geprobeert hebt maar ik heb op relatief veel plaatsen, inclusief in huis, LTE ontvangst.
    Ik maak dan wel “maar” gebruik van het “minder goede” Base netwerk.

    Ik heb proximus en dat resultaat,dat jij toont haal ik nog niet.

  16. @Jonathan: Thx.
    That did the trick indeed !!
    Dit weekend eens testen of ik nu inderdaad op 4G kan.

  17. Moet dus dit zijn:

    “C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunes.exe” /setPrefInt carrier-testing 1

    Thanks, heb nu 4g 🙂

  18. krijg steeds de foutmelding dat het bestand niet kan worden gevonden, kan iemand helpen ajb?

  19. @Nick: KPN biedt enkel ondersteuning voor 1800MHz in enkele Randstad-steden. Ze hebben van deze frequentie weinig ingewonnen, dat is vooral T-Mobile. KPN heeft bewust vooral 800 ingewonnen, Vodafone overigens ook.

    Tele2 heeft verder alleen een 4G-netwerk waaraan gebouwd wordt, dat op de 2600 band zit. Nutteloos voor iPhones dus. Hun 3G zit overigens op het T-Mobile netwerk.

  20. Hier het IPPC bestand van Vodafone voor de jonge onderzoekers

    http://tinyurl.com/ax9bsc5

  21. Ik had dat artikel van onze Zuider buren gelezen, maar wat mij opviel (tenzij ik het over het hoofd heb gelezen) had niemand een 4G LTE abbonnement.

    Gaat dit dan ook in Nederland werken, want daar heb ik wel oren naar 😉 , ik gebruik de iPhone 5 op het vodafone netwerk.

  22. Als ik deze instellingen verander kan ik dan ook nog gewoon op 3G of is het dan enkel 4g of data?

  23. Origineel geplaatst door Bubbly
    @Nick: KPN biedt enkel ondersteuning voor 1800MHz in enkele Randstad-steden. Ze hebben van deze frequentie weinig ingewonnen, dat is vooral T-Mobile. KPN heeft bewust vooral 800 ingewonnen, Vodafone overigens ook.Tele2 heeft verder alleen een 4G-netwerk waaraan gebouwd wordt, dat op de 2600 band zit. Nutteloos voor iPhones dus. Hun 3G zit overigens op het T-Mobile netwerk.

    De recentere toestellen van Apple ondersteunen wel 4G/LTE via 800 MHz en 2600 MHz.

    Origineel geplaatst door joop
    Ik had dat artikel van onze Zuider buren gelezen, maar wat mij opviel (tenzij ik het over het hoofd heb gelezen) had niemand een 4G LTE abbonnement.Gaat dit dan ook in Nederland werken, want daar heb ik wel oren naar , ik gebruik de iPhone 5 op het vodafone netwerk.

    Nee hoor, je kan dit enkel gebruiken als 4G is inbegrepen in je tariefplan of als je dit er bij neemt als optie. In België hebben we wel herlaadkaarten (Proximus Generation Connect en Mobile Vikings) waar 4G ook is inbegrepen.

    Origineel geplaatst door Tom
    Als ik deze instellingen verander kan ik dan ook nog gewoon op 3G of is het dan enkel 4g of data?

    Je kan dan nog perfect op internet via 2G en 3G, maar het is alleen niet meer mogelijk om 3G uit te schakelen en je toestel op 2G (GPRS/EDGE) vast te zetten (omdat de LTE-schakelaar in de plaats komt van de 3G-schakelaar).

  24. Werkt al een even perfect op mijn iPhone 5. Net zoals op iOS 6.

    https://www.dropbox.com/s/igk3hpgug1qu1sa/Photo%204-01-14%2013%2008%2001.png

  25. @Jorn: Misschien heb je 32-bits Windows, gebruik dan:

    “C:\Program Files\iTunes\iTunes.exe” /setPrefInt carrier-testing 1

    Voor 64-bits Windows:

    “C:\Program Files (x86)\iTunes\iTunes.exe” /setPrefInt carrier-testing 1

    Gr, aan allemaal 🙂

    Voor checken of je 32 of 64 hebt, gebruik google: Wat voor Windows versie 64-bits 32-bits

  26. Zitten jullie ook terug met het probleem dat mensen geen imessage naar je telefoonnummer kunnen sturen, enkel via email.

    Of heb ik iets verkeerds gedaan. voor de rest werkt LTE wel. Maar mensen kunnen geen iMessages meer sturen naar mijn GSM nummer.

  27. Ik heb een canadese iphone 1428 die standaard dus niet werkt op de tmobile nederland 1800 band.
    Kan ik deze ook aanpassen dat hij een band gebruikt die wel in nederland wordt gebruikt?

  28. Het is eigenlijk een grote schande dat Apple al zijn iPhone klanten laat wachten in België… Zelf heb ik altijd iPhone gehad! Toen de 5 in verkoop ging en werd aangekondigd dat er 4g (lte) beschikbaar ging zijn, kon k niet wachten tot hij in de winkels kwam. Tot grote teleurstelling want je betaal tenslotte meer dan genoeg voor de toestellen
    🙁 toen de 5s aangekondigd werd, was het met dubbele gevoelens! Kopen of niet… Toch maar gedaan en hopen dat het snel in orde komt! Woon regio Hasselt en kan het gebruiken wegens werk… En jailbreak, daar doe k niet aan mee… Denk dat Apple veel trouwe klanten aan het kwijt spelen is in België! Hopen dat het snel in orde komt….

  29. Waarom zou het wel via Belgische providers kunnen en niet via Nederlandse providers? Wat is de clue daarvan?

  30. Origineel geplaatst door Bruno
    Zitten jullie ook terug met het probleem dat mensen geen imessage naar je telefoonnummer kunnen sturen, enkel via email.Of heb ik iets verkeerds gedaan. voor de rest werkt LTE wel. Maar mensen kunnen geen iMessages meer sturen naar mijn GSM nummer.

    Na het installeren van de carrier bundle moet iMessage opnieuw worden geactiveerd. Om je gsm-nummer te controleren wordt een sms gestuurd naar Groot-Brittannië. Dit is niet gratis, dus zorg dat je genoeg belkrediet hebt als je een herlaadkaart gebruikt. Als je iPhone vraagt of er een sms mag worden gestuurd, mag je dit ook niet weigeren, anders kan je geen iMessage en FaceTime gebruiken via je gsm-nummer.

    Origineel geplaatst door Danny
    Ik heb een canadese iphone 1428 die standaard dus niet werkt op de tmobile nederland 1800 band. Kan ik deze ook aanpassen dat hij een band gebruikt die wel in nederland wordt gebruikt?

    Nope, dat zijn niet zomaar twee verschillende modelnummers, ze bevatten andere hardware. Model A1428 is voor de Noord-Amerikaanse LTE-frequentiebanden. Als je LTE wil moet je het juiste model kopen.

    Origineel geplaatst door Robby
    Het is eigenlijk een grote schande dat Apple al zijn iPhone klanten laat wachten in België… Zelf heb ik altijd iPhone gehad! Toen de 5 in verkoop ging en werd aangekondigd dat er 4g (lte) beschikbaar ging zijn, kon k niet wachten tot hij in de winkels kwam. Tot grote teleurstelling want je betaal tenslotte meer dan genoeg voor de toestellen toen de 5s aangekondigd werd, was het met dubbele gevoelens! Kopen of niet… Toch maar gedaan en hopen dat het snel in orde komt! Woon regio Hasselt en kan het gebruiken wegens werk… En jailbreak, daar doe k niet aan mee… Denk dat Apple veel trouwe klanten aan het kwijt spelen is in België! Hopen dat het snel in orde komt…

    Niet slim om dan toch een iPhone 5S te kopen, ondanks dat je weet dat LTE niet werkt. Zolang het geld bij Apple blijft binnenkomen zal er niets veranderen. En waarom geen jailbreak? Schrik van? Je kan op elk moment je iPhone herstellen via iTunes en dan is jailbreak terug weg.

  31. Je moet eerst “c:\progam files\itunes dan enter drukken daarna
    \itunes.exe/prefint carrièr-testing 1 en enter

  32. Ik had een half jaar geleden Proximus 4G op mijn iPhone 5 cdma uit de VS. Beestig snel, zelfs toen al op vrij veel plaatsen beschikbaar, maar geen iMessage, en enorm veel gemiste oproepen omdat het netwerk geen telefoongesprekken en 4G tegelijk aankan. Nu met een Belgische 5s, werkt het perfect, heb op de meeste plaatsen, binnen en buiten, LTE. iMessage werkt en ik kan inkomende oproepen ontvangen. Nu nog wachten totdat er geen jailbreak meer nodig is. Maar ik ben niet echt overtuigd dat Apple van België wakker zou liggen…

  33. @Nick: moooi en gefeliciteerd

  34. Wat betreft Proximus Generation Connect: 4G zit inbegrepen in deze tariefplan MAAR is vaak niet geactiveerd (was bij mij zo het geval). Even naar de klantendienst bellen en melden dat je een Samsung Galaxy S4 hebt en da je niet op het 4G netwerk geraakt (iPhone kan officieel nog niet op het 4G netwerk dus dan kunnen ze uw aanvraag weigeren als je vertelt dat je een iPhone hebt). Ze kijken dit na en activeren het direct. Max 1 uur later werkt je 4G probleemloos! Ik gebruik deze patch sinds IOS6 op een iPhone 5 en ik haal in Antwerpen snelheden tussen 15 en 25Mbps dus kan niet klagen!

  35. Iemand een idee hoe je het kan oplossen met King/Kong van Telenet? Werkt via het Mobistar netwerk maar heb geen 4G switch.

  36. @Tom: Als je naar het volgende gaat op je iPhone: Settings -> General -> About wat staat er dan bij Network?

  37. Origineel geplaatst door Toshiirooo
    @Tom: Als je naar het volgende gaat op je iPhone: Settings -> General -> About wat staat er dan bij Network?

    Er staat ‘Telenet’

  38. @Tom: Ik heb mij eventjes verdiept in Telenet en er is goed en slecht nieuws: Telenet heeft nog geen 4G dus dit kan je nog niet activeren, maar ze zijn hier aan bezig en maken gebruik van het Mobistarnetwerk dus wss werkt het 4G binnenkort vanzelf op je iPhone! Met andere woorden je hebt deze tweak/patch niet nodig; Omdat het Mobistar netwerk goedgekeurd is door Apple is dat van Telenet dus onrechtstreeks ook mee goedgekeurd. Voor meer info over 4G en Telenet zou ik volgende link regelmatig bezoeken.

  39. Had dit inderdaad ook zien staan. Maar bedankt om het uit te zoeken! Hopelijk is het snel beschikbaar :).

  40. @Toshiirooo: bedankt voor de TIP!! 😉

  41. Heb lte geinstalleerd op mijn iphone 5 maar nu werkt de mail en de safari app niet meer nog mensen problemen hierbij?

  42. @Toshiirooo: mooi, dan moet ik geen 4G hebben op mijn 5S, ik haal ook tussen de 15 en 20Mbps met 3G.
    Proximus wel te verstaan. ook Generation Connect.

  43. “k gebruik deze patch sinds IOS6 op een iPhone 5 en ik haal in Antwerpen snelheden tussen 15 en 25Mbps dus kan niet klagen!”

    Dat is niet wezenlijk sneller dan 3G. Hier zit het probleem: als ik m’n iPad mini op LTE vergelijk met m’n iPhone 5S op 3G (beiden op het BASE netwerk) is de LTE niet sneller en vaak zelfs trager dan het 3G apparaat. Het enige voordeel is dat de upstream veel sneller is (ongeveer hetzelfde niveau als de downstream.) Is het dan verwonderlijk dat Apple deze netwerken niet certifieert als zijnde 4G/LTE ?

  44. Die jailbreak is maar niets en die chinasnow werkt niet.
    Mensen blijf eraf! Ik heb heel mijn iphone hersteld en wacht op de officiële van proximus/apple

  45. Dit lijkt bijzonder goed te werken met de iPhone 5S met Proximus, maar op de iPad Air, ook Proximus, en 4G in abonnement krijg ik het niet aan de praat. Enige suggesties?

  46. Hey iedereen,
    Ik heb alle stappen doorgaan,
    maar nu zit ik vast bij :

    1.Sluit je iPhone aan op de computer en start iTunes
    2.Druk op Herstel met shift (Windows) of alt (OS X) ingedrukt.
    3.Kies de gedownloade aanbiederinstellingen van jouw provider.
    4.Herstart de iPhone.

    Ik start iTunes terug op..
    maar ik zie nergens herstel staan…
    of moet dit betekenen dat ik de iphone moet herstellen?
    Maar gaat hij dan niet gewoon terug formatteren?

    Alvast bedankt!

  47. @Wouter: Als je de iPhone aansluit, zou je in iTunes een herstel knop moeten zien.

    Wanneer je dit restored, zal de iPhone zelf niet restoren enkel je ipcc.

    Bij mij werkt het perfect, zit nu op een blindspot voor 4G, straks even naar huis rijden en is testen.

  48. Ik heb een iphone 4 (gsm) met een simkaart van Mobistar,
    maar ik heb geen 4G wel 3G en mobiel netwerk.
    Is het mogelijk om op deze iphone ook 4G te kunnen krijgen alvast bedankt.

  49. Ik heb drie opmerkingen:
    De commcenter app heeft een ander benaming: nl. commcenter patch.
    Als ik de command voor 32 of 64 bits invoer krijg ik “cannot find the correct path”
    Als ik “Windows venster”-herstel klik, krijg ik geen keuze om een bepaalde aanbieder instelling te kiezen, en restaureert de iphone gewoonweg.

    Wat doe ik verkeerd?

  50. Via jailbreak had ik tem gisteren idd LTE/4G op mijn iPhone
    Vandaag niet meer… Vind ik eigenaardig!
    Nog mensen last van?
    Heb een Generation Connect van Proximus

  51. Ik heb de stappen doorlopen maar krijg de 4G schakelaar niet te zien… is dit omdat 4G misschien nog niet bij mijn provider is geactiveerd of kan het aan iets anders liggen?

  52. Wanneer ik mijn Iphone 5 heropstart veranderd er niets.
    Proximus abo…
    3G blijft gewoon staan, Geen 4g te vinden.

    Iemand nog problemen?

  53. Ik heb alle stappen doorlopen maar wanneer ik op herstel druk (alt knop ingedrukt) kan ik mijn aanbiedersinstelling niet selecteren (deze blijft licht grijs). iemand een idee?? ik werk moet OSX

  54. Wat is die “herstel knop” ??? Is that “Restore iPhone” of Restore backup” ?

  55. Proberen installeren (ja ik weet het, ‘t is laat. Late shifts!), maar ik was hierdoor niet meer beschikbaar via m’n gsmnummer op iMessage. Alleen de emailadressen deden het.
    Heb het er dan maar terug afgehaald.. problem solved.

  56. Ik heb vorige week de jailbreack gedaan, werkt perfect. In Sint-Niklaas, Antwerpen en oostende perfecte 4G ontvangst.

    Maar wat nu met iOs 7.1. Mag je die gewoon installeren of moet je na de upgrade terug opnieuw jailbreacken?

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.