Reacties voor: Jailbreak iPhone 5 en iOS 6 nog ver weg volgens pod2g (jailbreak)

Een universele untethered jailbreak voor iOS 6 is nog niet in zicht. Volgens pod2g is vorige week een ‘failbreak‘ van de iPhone 5 getoond, waarvoor toegang tot het iOS Developer Program vereist is.
Paul Pols -

Reacties: 80 reacties

  1. Als het zo lang duurt om te kunnen jailbreaken vind ik de iPhone minder interessant worden. Dan in een Galaxy s3 zo gek nog niet. Ik vind iOS erg fijn, maar wel met de nodige aanpassingen.

  2. Ik snap ook niet dat Apple nog steeds zo lastig doet over dat jailbreaken…

    De enige reden dat ik mijn iPhone jailbreak is voor SBsettings en Applocker.

    Als ze zulke functies nou gewoon in de AppStore zouden toe laten, zou het leven een stuk makkelijker zijn, ook voor de mensen van Apple!

  3. Ik snap dat een jailbreak voor de iPhone 5 nog wel even kan duren, maar masak dan alvast een untethered jailbreak voor de A4-devices… Volgens mij moet dat kunnen want van wat ik heb vernomen zullen die altijd (untethered) te jailbreaken zijn met de limera1n exploit… Of heb ik het fout?

  4. Achteraf heb ik spijt dat ik geupgrade heb…
    Tot nu toe op mijn iphone 4 meer nadelen dan voordelen… De nieuwe appstore layout vind ik ook waardeloos… Eerder was het prettig om eens door de appstore te wandelen. Nu heb ik steeds het idee dat mijn iphone scherm te smal is en dat ik naar een desktop appstore op mij. Iphone zit kijken… Je merkt toch dat er minder kritisch gekeken wordt bij Apple sinds het wegvallen van SJ

  5. Origineel geplaatst door Mickel
    Je merkt toch dat er minder kritisch gekeken wordt bij Apple sinds het wegvallen van SJ

    En daar ben ik het helemaal mee eens, als ik het me goed herinner heeft SJ ook altijd gezegd dat en geen iPhones zouden komen met andere verhoudingen, want hij wou niet zo fragmentatie zoals in de toestellen met Android… En zie hier, de iPhone 5

  6. Ik heb overwogen mijn 4S te updaten naar iOS6, maar ik kan echt niet zonder NCSettings i.c.m. Bulletin.

    Andere cydia apps die ik erg zal missen zijn: Infinifolders, BrowserChooser, FakeClockUp.

    Overige apps die ik heb zijn: FastBlurredNotificationCenter, Barrel, AppCent. Maar deze zijn meer voor de mooi.

  7. Origineel geplaatst door Alexander
    Ik snap dat een jailbreak voor de iPhone 5 nog wel even kan duren, maar masak dan alvast een untethered jailbreak voor de A4-devices… Volgens mij moet dat kunnen want van wat ik heb vernomen zullen die altijd (untethered) te jailbreaken zijn met de limera1n exploit… Of heb ik het fout?

    De limera1n exploit zal inderdaad altijd blijven werken op de A4 iDevices, maar in z’n eentje levert dat alleen een tethered jailbreak op, dus altijd opnieuw opstarten mbv een computer. Voor een untethered jailbreak zijn meer exploits nodig.

    De tethered jailbreak voor iOS6 op A4 iDevices is er al in de vorm van Redsnow.

  8. Hoop echt snel een untethered jailbreak voor iOS 6 / iPhone 5

  9. Origineel geplaatst door Zappertje
    Ik snap ook niet dat Apple nog steeds zo lastig doet over dat jailbreaken…De enige reden dat ik mijn iPhone jailbreak is voor SBsettings en Applocker.Als ze zulke functies nou gewoon in de AppStore zouden toe laten, zou het leven een stuk makkelijker zijn, ook voor de mensen van Apple!

    Echt helemaal mee eens, en velen met ons denk ik. Waarom houden ze dat toch tegen ?

  10. Bad news dit, de mogelijkheden die we nu hebben met iOS 6 is zeer beperkt als je zonder jailbreak zit 🙁

  11. Bij een nieuwe versie iOS denk ok altijd weer ” Nu doe ik het niet want enz…..” Maar als er een unt. JB uitkomt kan ik het weer niet laten. Ook nu denk ik “Laat maar zitten”. Toch ga ik de voor en nadelen weer eens bijlange. Het resultaat zal wel weer zijn :Ik wacht op de unt. JB. Hebben jullie dat nou ook??

  12. Ik zit meer om een jailbreak voor de atv3 verlegen… Maar dat gaat hem nooit worden zeker? 🙁

  13. Ik blijf braafjes met mijn 4s op 5.1.1 draaien zolang er geen jailbreak is.

    Wil deze niet missen.

    SBsettings
    Cydelete
    MultiIconMover
    Barrel
    Update hider
    DeleteMail
    Five Icon Dock
    Lock seconds
    Mail more photos
    Giffy
    AccountChanger
    App activation audio
    iGotYa
    Nitrous
    Zeppelin
    Backupit
    En zo veel meer!

  14. @Steve: Hier hetzelfde, zolang er geen jailbreak is vind het het veel te leuk met al die extra’s. Vergeet NoUpdate en noOttaBadge ook niet te instaleren want het zou zo maar kunnen dat je op update drukt via wifi.

  15. @Ray: bedankt voor de tip. noOttaBadge

    Was deze aan het zoeken. Maar wist de naam niet meer. Noupdate staat er ook op.
    Bedankt!

  16. ze houden jailbreaks tegen wegens piraterij en gebruikersproblemen.
    Met gebruikersproblemen bedoelen ze dat er knuppels zijn die de iphone stuk maken met verkeerde software en dan naar apple stappen. Het haalt ook een beetje de simpelheid van de iphone weg. Dat is simpelweg niet apple hun stijl.
    En tja…als ze alles zouden toestaan behalve piraterij….Dan zullen de jailbreakers ook stoppen want die zijn allemaal tegen piraterij 🙂

  17. Als blijkt dat iOS niet meer te jailbreaken is, heb ik het gehad met de iPhone! Ik val nochtans onder de ietwat miskende groep van ‘fanboys’!

  18. Ik snap dat jailbreaken niet goed. Waarom koop je dan een iPhone ? Je koop toch ook geen Toyota om er dan een motor van Nissan in te stoppen ?

  19. Dat is toch ook de rede dat de Apple tv 3 slecht verkoopt tov de 2e ?
    En Apple houd jailbreaks tegen omdat je ‘ook’ gratis apps kan downloaden dan en developers dan geen geld meer krijgen en dus Apple ook niet….Ook word er dan minder gerotzooit met iOs
    Logische beredenering toch? nie?

    Maar waarom ze sbsettings er niet in doen, geen idee?
    Wel stoppen ze er bij grotere updates veel in die eerder alleen met JB te verkrijgen waren.
    Ook zullen er altijd mensen zijn die net die ene JB-tweak missen. Ik doe dus echt nog niet updaten 🙂

  20. Ik ben ook een jailbreakfanaat, maar besef wel mensen dat niks kan tippen aan een retina display; houd jouw scherm maar naast een amoled scherm en zie de verschillen!
    Hierin is Apple uniek.

  21. Origineel geplaatst door Mark
    En daar ben ik het helemaal mee eens, als ik het me goed herinner heeft SJ ook altijd gezegd dat en geen iPhones zouden komen met andere verhoudingen, want hij wou niet zo fragmentatie zoals in de toestellen met Android… En zie hier, de iPhone 5

    En zo zei ook Bill Gates dat we nooit meer dan 640k voor onze computer nodig zouden hebben. Zoiets heet technologische vooruitgang.

  22. Eindelijk! Nu hopen dat het ze nooit gaat lukken! Jailbreaken maakt van je mooie iPhone een troep. Een soort Android telefoon zeg maar 😛 Als je houdt van een zootje op je iPhone neem je maar gewoon lekker een Android toestel.

    Origineel geplaatst door FreBo
    Ik snap dat jailbreaken niet goed. Waarom koop je dan een iPhone ? Je koop toch ook geen Toyota om er dan een motor van Nissan in te stoppen ?

    Helemaal mee eens! Hopelijk filtert dit alle iPhone gebruikers eruit die denken JB nodig te hebben. Ga maar lekker allemaal naar Android! Hebben we dat gezeur ook niet meer.

  23. @Tom van Zummeren: Jij hoeft toch niet per sé te JB’en? Laat staan reageren op een jailbreak onderwerp? Dus dan hoop je maar dat het voor anderen ook niet meer kan? Beetje raar hoor. Die hard fanboy zeker?

  24. @Tom van Zummeren: Wat een onzin… waarom zou je het andere mensen niet gunnen om te kunnen jailbreaken? Moeten we toch lekker zelf weten of we jailbreaken, je bent tot niets verplicht hoor als er een jailbreak uit is. En om dan te zeggen “koop dan gewoon een android” is ook onzin. iPhone werkt gewoon veel beter en door een jailbreak kan je gewoon een aantal handige extraatje toevoegen die zonder jailbreak niet nodig zijn.

  25. Origineel geplaatst door FreBo
    Ik snap dat jailbreaken niet goed. Waarom koop je dan een iPhone ? Je koop toch ook geen Toyota om er dan een motor van Nissan in te stoppen ?

    Nee, maar sommige mensen laten hun auto wel chiptunen.

  26. @*bear* @Nigel: Tja waarom ben ik ertegen? Het is tweezijdig:

    1) Ik geloof gewoon sterk in die “integrated” (a.k.a. closed) aanpak van Apple. Als iedereen gaat zitten jailbreaken wordt de iPhone weer onwijs “fragmented” (a.k.a open).

    2) Ik ben app ontwikkelaar en heb bij mijn bestaande app soms mensen waarbij de app crasht omdat ze één of andere dubieuze tweak hebben geinstalleerd wat de werking van MIJN app aanpast. Tja, dus dan moet ik ineens mijn app gaan testen tegen alle bestaande tweaks? Dacht het niet. Zonder JB werkt alles tenminste gewoon. Geen compatibiliteits-issues tussen apps omdat Apple het heeft gecontroleerd en bepaalde dingen niet toestaat die potentieel voor chaos kunnen zorgen.

  27. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    Eindelijk! Nu hopen dat het ze nooit gaat lukken! Jailbreaken maakt van je mooie iPhone een troep. Een soort Android telefoon zeg maar Als je houdt van een zootje op je iPhone neem je maar gewoon lekker een Android toestel.

    Wat een onzin zeg. Niemand verplicht je toch om een jailbreak uit te voeren?

    OT: ik denk dat mijn iPhone 4 de komende paar jaar rustig op iOS 5.1.1 blijft draaien. iOS 6 heeft mijn inziens weinig goeds gebracht. En een iPhone zonder jailbreak? Nee dank je 🙂

  28. Ik blijf gewoon bij 5.1.1 totdat apps verplicht 6.x nodig hebben. Dan zal deze inmiddels ook wel te jailbreaken zijn, en zullen de kleine foutjes uit het ios zijn:-)

  29. @Mickel: Lees alle instructies eerst 2 maal na voordat je er aan begint. Begrijp je het niet of heb je SHSH blobs niet opgeslagen….begin er dan ook NIET aan!

  30. Ik blijf ook 5.1.1. met mijn iphone4 en dat zal ook zo blijven. Misschien dat ik iphone5 koop, dan heb ik alsnog ios6.

    En waarom jailbreaken…. Waarom niet? Ik kan mijn phone tweaken zoals ik dat wil, dit is en blijft mijn eigendom. En als een app niet goed werkt hierdoor, dan neem ik dat voor lief.

  31. Origineel geplaatst door Jay
    Ik blijf ook 5.1.1. met mijn iphone4 en dat zal ook zo blijven. Misschien dat ik iphone5 koop, dan heb ik alsnog ios6.En waarom jailbreaken…. Waarom niet? Ik kan mijn phone tweaken zoals ik dat wil, dit is en blijft mijn eigendom. En als een app niet goed werkt hierdoor, dan neem ik dat voor lief.

    Ten eerste bekijk je het heel persoonlijk. Ik kijk naar het grote plaatje. Ten tweede is wat je beschrijft niet hoe het in werkelijkheid gebeurt. Als een app stuk gaat door een tweak dan heb jij helemaal niet door dat het door die tweak komt. Die tweak heb je namelijk bijv een half jaar geleden al geinstalleerd en nu download je mijn app die daardoor crasht. Je geeft dus onmiddelijk mijn app de schuld en laat een negatieve review achter in de AppStore.

  32. @ de ‘anti-jailbreakmensen’.

    vergeet niet dat JB-tweaks ook een bijdrage (in de vorm van inspiratie of zelfs een bijna 1 op 1 kopie) hebben geleverd aan features in nieuwere firmwares.
    ik noem maar een paar voorbeelden:
    – foto’s maken met volumeknop
    – facetime over 3g
    – notificatiebar

  33. Allemaal leuk die vergelijking met auto’s en motoren maar jullie zien het verkeerd! De motor van een auto is het hart van de auto! Als je dat veranderd heb je het dus over het veranderen van de hele software! Dat is dus een fout. Jailbreakers voegen alleen nieuwe dingen/aanpassingen aan bestaande software toe. Zie het als nieuwe velgen voor je standaart auto! Wie vindt dat nou niet leuk/mooi?

    Jailbreak geeft de mensen een kans hun iphone uniek voor zichzelf aan te passen!

    Let us be apple!

  34. @Ton van Zummeren: Erg kortzichtig van je. Als iets niet werkt kan het ook aan Apple zelf liggen lijkt mij. Er zijn in het verleden en nu wel meer dingen die niet optimaal werken. Om je ” ik gun een ander niks want ik ben de beste, ik ben app ontwikkelaar” gaat Easy Calender er nu af. Een beginnende bakker mag ook niet de eerste dag brood bakken.

  35. Ik wil niet een telefoon kopen die ik niet zelf kan aanpassen aan mijn wensen! Mijn volgende mobiel zou dan wel een harde strijd worden tussen Samsung en Apple. Gelukkig pas volgend jaar vernieuwen, en wellicht is er dan wel een jailbreak voor iOS 6.
    Maar voorlopig blijf ik lekker op mijn iOS 5.1.1 draaien!

  36. @Ray: 🙁 ik moet ook soms leren m’n mening voor me te houden … En ik vermoed dat je me licht verkeerd begrijpt. Ik maak de app voor mijn hobby en probeer het zo perfect mogelijk te krijgen. En dan frustreert het me dat ik negatieve reacties krijg van mensen die per se hun iPhone willen aanpassen op een manier waarvoor ie in mijn ogen eigenlijk niet bedoeld is…

    Hetgene wat iPhone en z’n apps zo goed maakt is dat alles gewoon altijd werkt. Met Jailbreak verlies je die garantie. Dat vind ik gewoon zo jammer.

  37. @Tom van Zummeren: ik denk dat je (zeker als appontwikkelaar) het jailbreaken eens een deftige kans moet geven! Het is de enige manier om het grote potentieel van de iPhone te ontdekken. Apps en tweaks schrijven voor een jailbroken iPhone is gewoon geweldig leuk en het tilt de userexperience verschillende niveaus hoger!

  38. @Tom van Zummeren: Streven naar perfectie,dat is juist wat de jailbreakers ook doen. Die krijgen een enorme kick als iets werkt waar hun naam bijstaat. Als dan iets daarna niet meer werkt is dat lullig maar bij Apple zelf werkt ook niet alles perfect zoals jij wel verteld. Verder vind het enorm kundig wat ze voor elkaar krijgen. En ja sommige krijgen hierdoor zelfs een baan bij Apple of waar dan ook. Het is ook legaal dus van die garantie begrijp ik het niet helemaal.

  39. Origineel geplaatst door Dakrikke
    @Tom: ik denk dat je (zeker als appontwikkelaar) het jailbreaken eens een deftige kans moet geven! Het is de enige manier om het grote potentieel van de iPhone te ontdekken. Apps en tweaks schrijven voor een jailbroken iPhone is gewoon geweldig leuk en het tilt de userexperience verschillende niveaus hoger!

    Ik kan me daar best in vinden. Maar persoonlijk haal ik weinig plezier uit het prutsen met code tegen ongedocumenteerde API’s. Het zal vast veel voldoening geven om het uiteindelijk helemaal uitgepuzzeld te hebben, maar ik houd meer van het keep it simple principe. Waarom moeilijk doen als het makkelijker kan? Ik houd meer van mooie code schrijven dan lelijke hacks/workarounds schrijven.

  40. @Tom van Zummeren: Is ook je goed recht! Ik snap je idee erachter ook wel hoor, maar hoop dat jij dan ook de andere kant snapt. Jij JB’ed gewoon niet, klaar…punt uit. Maar wees dan ook sportief en gun het mensen die wel graag een JB op hun telefoon willen…. Seems fair toch? 🙂

  41. @*bear*: Sorry, ik houd er vaak niet zo van om dingen te ‘sugar coaten’. Ik zeg gewoon wat ik denk. 🙂

  42. Er is natuurlijk ook een andere reden waarom je jailbreaks niet zou willen hebben als ontwikkelaar. Bij jailbreaks maak je het namelijk mogelijk om root toegang tot je toestel te krijgen. Daarbij heb je dan ook toegang om apps te installeren buiten itunes om en een ontwikkelaar van een betaal app zit daar natuurlijk ook niet op te wachten.

  43. @JaySea: Heb je helemaal gelijk in natuurlijk. Maar mijn punt draaide helemaal niet om het feit dat ontwikkelaars worden benadeeld.

    Mijn punt was simpelweg dat Apple de iPhone en de software op een bepaalde manier ontworpen heeft en het geen goed idee vind dat iedereen dat maar gaat zitten tweaken. Alsof je een schilderij koopt en er zelf nog wat dingen bij gaat zitten kalken. Het feit dat ik ontwikkelaars erbij haalde was gewoon een poging om dit argument wat te versterken.

  44. Ik wil mijn jailbrake echt niet missen.
    Alleen al voor multicleaner en software update killer.

  45. @Enes: ncsettings werkt 🙂

  46. @Tom van Zummeren: No problem, doe ik ook dus even goede vrienden 🙂

  47. Gekke is dat ik het in beide gevallen eens ben met de voor en tegens.
    Ja ik mis een aantal jailbreak opties ook. Vooral bitesms welke goed werkt voor whatsapp en iMessage. Niet eerst je iPhone aan, code invoeren, switchen tussen je Apps en nadat je eindelijk in je bericht zit om te versturen een paar seconden verder bent. Ik henna JB nooit echt een hele stabiele iPhone gehad voor zoveelste 3GS de 4, iPad1 en de nieuwe iPad en nu de 4s.

    Nu heb ik geen device meer met JB en tja ik mis het, maar als ik dan hoor van (een) Android gebruiker(s) even opnieuw opstarten hoor. Dan moet ik toch altijd HEUL hard nadenken wanneer ik hem voor het laatst helemaal heb uitgezet. En in mijn JB’s moest toch wat vaak rebooten of respringen.

    Ik ben heel duidelijk een zeer tevreden gebruiker van de Mac iPad en iPhone, maar absoluut geen freak hoewel ik er ook mijn werk van heb. Discussie ga ik tegenwoordig niet meer aan, want van de 1000 mensen die een iPhone of Mac hebben vraag ik altijd ‘nooit meer anders’? Dan duurt het nooit langer dan een seconde of twee voor de nee.
    En twijfelt er een handje vol alleen maar door vaag ge*** op het internet.

  48. @Jan: Het vergelijken van een jailbreak op de iPhone met het verwisselen van de motor is echt totaal misplaatst. Je kunt het eerder vergelijken met het hebben van de behoefte van een turbo, of een ander onderdeel dat de prestaties van je motor naar jouw behoefte verbetert. Of misschien juist het eruithalen van voor jou onnodige onderdelen. Hierdoor kunnen de mensen die daar behoefte aan hebben en de vaardigheden hebben om dit fatsoenlijk bij te houden, de iphone gebruiken zoals zij dat willen, en niet zoals Apple dat wil, want soms heeft Apple het voor sommige gebruikers bij het verkeerde eind.

  49. Je moet het jailbreaken vergelijken met kleine assecoires die sommige mensen heel logisch vinden en anderen niet eens weten dat ze die misten. Bijv. een automatische dimmer of regensensor/interval ruitenwisser.
    Autofabrikanten die dat tegenhouden (met schijnargumenten als de verkeersveiligheid) worden ook niet getolereerd.
    JB developers weten doorgaans goed of beter waar ze mee bezig zijn dan gewone app-ontwikkelaars en ik zou als developer dan ook juist tweaken om de ontwikkelingen bij te houden ipv. puriteins Apple beleid volgen.

  50. @Koert: Koert dat is nou precies de spijker op zijn kop slaan. Beter uitleg in het kort is niet mogelijk denk ik.

  51. Origineel geplaatst door Koert
    Je moet het jailbreaken vergelijken met kleine assecoires die sommige mensen heel logisch vinden en anderen niet eens weten dat ze die misten. Bijv. een automatische dimmer of regensensor/interval ruitenwisser.
    Autofabrikanten die dat tegenhouden (met schijnargumenten als de verkeersveiligheid) worden ook niet getolereerd.
    JB developers weten doorgaans goed of beter waar ze mee bezig zijn dan gewone app-ontwikkelaars en ik zou als developer dan ook juist tweaken om de ontwikkelingen bij te houden ipv. puriteins Apple beleid volgen.

    Dat is nou precies de spijker op zijn kop slaan. Beter uitleg in het kort is niet mogelijk denk ik.

  52. Origineel geplaatst door Peter H.
    Ik zit meer om een jailbreak voor de atv3 verlegen… Maar dat gaat hem nooit worden zeker?

    Precies, laten ze daar maar eens hard aan gaan werken 😉

  53. Wat een ge*** allemaal, ik heb al mijn iphone toestellen gejailbreaked omdat het kan, ik geniet van de vrijheid om optimaal van mijn iphone gebruik te kunnen maken.

    Je moet het zien als een persoonlijke update van je toestel, anders als een standaard iphone.

    Zonder jailbreak is de iphone maar saai.

    Uiteindelijk is de iphone jouw eigendom en kan je ermee doen wat je zelf wil.

    LIKE untethered jailbreak on A4, A5 en soon on my A6 devices.

    Love you hackers how make de jailbreak possible.

  54. @Randy: Idd totaal mee eens. iPhone zonder jailbreak is saai. Maak dit je toestel trager?! Is ons probleem. Wel ik er niets van merk dat hij traag/trager is.
    Ieder doe met zijn tel wat hem aanstaat.

    PUNT!

  55. Grappig dat niemand hier beseft dat meneer de autofabrikant je auto ook begrenst op de maximale mogelijkheden, om F1 taferelen te voorkomen op bijv onze A wegen.
    Als men aan chiptuning begint kun je dat vergelijken met “jailbreaken”. Mensen willen meer uit hun product dan de makers hiervan toestaan.
    Winterboard bijv kun je dan zien als “nieuwe velgen”. En diegene die bang zijn voor verandering; don’t change, maar hou je commentaar waarom het niet te doen voor je.

  56. @Steve: @Steve: zonder jailbreak heb je cydelete ook niet nodig

  57. Origineel geplaatst door Steve
    Ik blijf braafjes met mijn 4s op 5.1.1 draaien zolang er geen jailbreak is.Wil deze niet missen.SBsettings Cydelete MultiIconMover Barrel Update hider DeleteMail Five Icon Dock Lock seconds Mail more photos Giffy AccountChanger App activation audio iGotYa Nitrous Zeppelin Backupit En zo veel meer!

    Ok daar gaan we (ik heb ze even stuk voor stuk opgezocht):

    SBsettings – dit is de enige tweak die de meeste mensen beschouwen als de enige reden waarom ze JB nodig hebben. Ik kan me hierin vinden maar het is totaal niet intuïtief en voor veel gebruikers veel te technisch.

    Cydelete – voor uninstallen Cydia packages. Niet nodig idd als je uberhaupt geen Cydia hebt!

    MultiIconMover – Meerdere icoontjes verplaatsen? Waarom heb je dit in godsnaam nodig? Waarschijnlijk werkt het totaal niet intuïtief ook. In het uitzonderlijke geval dat je dit nodig hebt (ik zelf nog nooit in 4 jaar), kan het heel eenvoudig via iTunes.

    Barrel – Ok toegegeven dit ziet er cool uit, maar wat heb je eraan verder? Waarschijnlijk vertraagt dit het scrollen alleen maar.

    Update hider – Wat is er zo vervelend aan updates? Druk gewoon “update all” en je bent er vanaf. Ik heb ook nog nooit een reden gezien om niet te updaten. Developers maken hun app altijd beter.

    DeleteMail – Je moet gewoon je e-mail beter regelen door bijv te unsubscriben van newsletters en dingen te markeren als spam. Als je zoveel mails per dag hebt om te verwijderen dan ligt het probleem ergens anders. De oplossing is niet een functie als dit.

    Five Icon Dock – Er is een reden waarom er geen vijf staan he? Ze staan anders veel te krap op elkaar geduwd. Ziet er niet uit.

    Lock seconds – Really?

    Mail more photos – Lijkt me niet iets wat je nodig hebt. Die enkele keer dat je 10 foto’s wilt mailen zou ik lekker m’n laptop gebruiken.

    Giffy – voor animated gifs? ROFL. Jij hebt zeker in een grot geleefd sinds 1998?

    AccountChanger – Telefoon is toch van jou? Waarom zou je je telefoon delen? (en dus snel van account wil kunnen wisselen)

    App activation audio – irritant

    iGotYa – Find my iPhone?

    Nitrous – Enabled faster JavaScript. Kan me voorstellen dat dit handig WAS. Is dit nog steeds zo? Dat third party apps tragere JS engine moeten gebruiken?

    Zeppelin – Carrier logo aanpassen? Serieus? Als je het hebt over nutteloos…

    Backupit – Sorry, maar iCloud biedt al een perfect backup systeem. Heb t al vaak gebruikt om van de ene naar de andere iPhone over te stappen (bij mezelf en anderen). Werkt foutloos.

  58. @Tom van Zummeren: Ik ga niet op alle reageren of zo.
    Maar ik geef je wel 2 voordelen terug
    Update hider: heb je de app Oplayer toevallig? De laatste update hebben ze 2 videoformaten verwijderd. Dus update ik liever niet.

    iGotYa. Klopt trekt veel op zoek mijn iPhone. Maar geef deze ook de optie van een foto te tonen van de persoon die probeert toegang te hebben aan je iPhone? Dacht ik niet. Plus dat de optie zet uit weg is in de locksceen. 🙂 je kan hem wel nog op 1 manier uitzetten maar dan pakt hij nog is een foto en verstuurd via mail en ga dan uit.

    En zo veel meer
    Er zijn idd wat dinges tussen die niet echt nodig zijn ma bon this wel fijn. 😛

  59. @Steve: Najah laat ik het zo zeggen: ik snap volledig waarom al die Jailbreak tweaks niet worden toegestaan door Apple. En ben het er ook mee eens.

    Maar ik kan me aan de andere kant ook voorstellen dat het wel leuk is dat soort dingetjes te tweaken om je iPhone iets unieker te maken…. lastig issue hoor 🙂 Maar voor mezelf vind ik t gewoon niet waard. Ik wil alleen maar mooie software draaien en ik wil makkelijk kunnen updaten en niet bij elke update het nieuws gaan bijhouden wanneer er nu eens een keer een untethered jailbreak beschikbaar komt. Teveel gedoe. iPhone koop ik om het gebruikersgemak. Niet dat soort ongein.

  60. Ik zie nergens een probleem van teveel gedoe enz…
    Gewoon rustig afwachten. Ik kom dagelijks de nieuwtjes kijken hier op ipc en hier zal het ook staan als er een jailbreak vrij is. Dus echt achter zoeken doe ik ook niet.
    En het gaat ook niet enkel over wat er in mijn lijstje staat want dit was maar een klein deel er van 😀 (deze kan ik ook niet missen ifile en sbsettings)

    Er is idd ook brol op cydia te vinden bv die thema’s via winterboard. Das nu is echt zever en maak je iPhone naar de knoppe. Maar er is zo veels positief te vinden dat ik zonder de jailbreaken niet meer wil zitten
    En in de AppStore valt ook veel rommel te vinden.
    Trouwens bij apple loopt er hier en daar vastrijd ook wel iets mis mee. Niets steeds de schul van een jailbreak

    Maar ja zo kan het verhaaltje verder gaan bij de voor en nadelen 🙂
    En haja zo te zien is ios6 ook niet echt de moeite om dit op je tel te zetten. Ivm de maps enz… (wel te vinden op cydia Google maps voor ios6)

  61. @Tom van Zummeren: Haja op AccountChanger wil ik ook nog even iets kwijt.
    Ik deel mijn iPhone niet met anderen. Maar ik heb wel verschillende accounts namelijk een Belgisch, Nederlands, en Amerikaanse!

    Hooi fout ik ga verder.
    Hier zijn we verbouwingen aan het doen in mijn huis en hiernaast bij mijn zus. En bv als zie iets komen doen heeft mijn zus graag dat ik foto’s doorstuur. En als dat maar per 5 gaat is dit heeeeeeel verveld.
    En zo kan maar verder gaan maar verder gaan maar verder gaan maar verder gaan maar verder gaan maar verder gaan 🙂

  62. @Steve: Het is echt wel teveel gedoe. Nu is updaten 1 druk op de knop op m’n iPhone. Anders is het kutten via tools zoals redsn0w ofzo.

    Sowieso is (misschien behalve maps) iOS6 zeker wel de moeite waard om te hebben. Zou het niet kunnen uitstaan als ik dat nu nog niet zou kunnen installeren.

    Die verschillende accounts zijn ook nergens voor nodig 🙂

    En dat met die foto’s: iMessage of What’s app al eens geprobeerd?

  63. Verschillende accounts niet nodig???!!! In mijn geval dan wel hoor. 😛 er zijn tal van apps die niet te vinden zijn in de eene appstore en wel in de andere AppStore.
    iMessage en whatsapp zijn ook idd heel gemakkelijk onder smartPhones dan. (gebruik ik ook) Maar iedereen heeft geen smartphone. En als ik foto’s stuur naar mijn zus is dat naar haar werk op de pc (mail) gaat dit ook met uwe iMessage en whatsapp? Dacht het niet. 😀

  64. Tja. Oplossing: geef haar een iPhone. 🙂

    En weet je waarom soms apps in de ene store wel te vinden zijn en in de andere niet? Omdat de developer gekozen heeft z’n app niet in bepaalde landen beschikbaar te maken. Waarschijnlijk om legale redenen.

    Het is dus eigenlijk illegaal als je em dan tóch gaat zitten downloaden. Ben ik ook niet zo voor.

    Najah let’s agree to disagree 😉

  65. @tom oplossing al gedaan. Zij de 4 ik de 4S
    Amaai zo pietje precies da je bent.
    Ge zou beter flik of controleur worden.
    Nooit een boete gekregen vo te rap rijden? Als je zo tussen de lIjntjes blijf kleuren zal je ook nooit verder komen. :p

  66. @Steve: Point taken.

    Tja met veel dingen ga ik wel eens buiten de lijntjes. Maar iOS vind ik zo’n mooi platform… En ik geloof heilig dat de kracht van het platform het “gesloten” (integrated) aspect ervan is. Je maakt er weer gewoon een zootje van zoals op de PC of op de Mac, waar je gewoon maar van alles kunt installeren en alles kunt aanpassen. Sinds iOS geloof ik echt in de kracht van dingen simpel houden. Ik vind iOS zo’n mooi platform dat ik het eigenlijk liever respecteer dan probeer de regels te overtreden.

    Geïntegreerde systemen FTW!

  67. Das laatste dat ik er over schrijf.
    Mijn iPhone mijn Probleem!
    Ik zit niet graag vast ik doe en laat wat ik wil. 😛

    DUS LANG LEVEN DE JAILBREAK!

  68. Ik heb five icon dock nodig!

  69. Ik snap mensen niet die een jailbreak haten. Er zitten VEEEL meer voordelen aan dan nadelen.
    Mijn iPod is gejailbreakt, iPad 3 en iPhone 4S. En geen van allen is trager geworden of flipt of wat dan ook en alles werkt gewoon bij mij.
    Het is gewoon heerlijk dat ik MIJN eigendom kan aanpassen naar hoe ik het graag wil hebben, en dat ik niet in het standaard tune van Apple hoef te blijven hangen.

    En niemand die verplicht je apple apparaten te jailbreaken en er is niets of niemand die mij verplicht om dat niet te doen. En geloof me, de jailbreak voor ios 6 komt toch wel of je het wilt of niet.

    Ik snap sommige meningen van de “anti-jailbreak” mensen ook wel. Maar wij staan in ons punt en jullie ook. Dus erover blijven discussiëren is heel leuk maar die punten staan vast. Jullie hebben een mening en wij hebben dat ook. Jullie aanbidden de aanbiedingen die Apple te bieden heeft en wij als De Jailbreak fanaten voegen daar zelf graag nog iets aan toe.

    2 verschillende meningen die beide sterke punten hebben. Doe wat je wilt doen met je Apple-apparaten, het is van jou.

  70. @Tom van Zummeren: Een perfect voorbeeld als wat ik net beschreven heb.
    Jij hebt jouw punten, jij aanbidt wat Apple te bieden heeft. Wij ook, maar wij voegen er graag wat extra’s aan toe.

    En het hoeft helemaal geen zooitje te worden. Mijn Apple-apparaten zijn zoals ze altijd zijn geweest, netjes, geordend en met een ondeugende tint dat ik met trots JAILBREAK mag noemen.

    Edit:
    En iOS is een mooi platform met wel erg veel foutjes nog moet ik eerlijk toegeven in de nieuwe iOS 6. Criticize what you want, its what I think about it !!

  71. @kevin: Het hoeft geen zootje te worden nee maar de meeste mensen doen dat wel. Als iets KAN dan DOEN veel mensen het ook.

    Heb nog geen foutjes gezien in iOS6.

  72. (Red.) Verwijderd en eenmalige waarschuwing.

  73. (Red.) Verwijderd.

  74. (Red.) Voegt niets toe.

  75. Ik vind dat apple jailbreaken gewoon moet toestaan en anders de top 50 cydia tweaks moet implanteren in ios. De nieuwe appstore is trouwens echt langzaam. Apple zou op zn minst wat meer widgets voor het notification screen kunne maken!

  76. @Henri: Wat denk je zelf, Apple: Amerikanen met miljarden $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$’s in het vooruitzicht. Die Yankees willen enkel winst maken, niks anders……

  77. wat een gezeur over jailbreaken.
    als iemand dat wil laat hem, prima toch, en hij die het niet wil ook prima.

    laat iedereen gewoon doe wat hij zij wil doen……

    iedereen blijf

  78. Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @*bear* @Nigel: Tja waarom ben ik ertegen? Het is tweezijdig:1) Ik geloof gewoon sterk in die “integrated” (a.k.a. closed) aanpak van Apple. Als iedereen gaat zitten jailbreaken wordt de iPhone weer onwijs “fragmented” (a.k.a open).2) Ik ben app ontwikkelaar en heb bij mijn bestaande app soms mensen waarbij de app crasht omdat ze één of andere dubieuze tweak hebben geinstalleerd wat de werking van MIJN app aanpast. Tja, dus dan moet ik ineens mijn app gaan testen tegen alle bestaande tweaks? Dacht het niet. Zonder JB werkt alles tenminste gewoon. Geen compatibiliteits-issues tussen apps omdat Apple het heeft gecontroleerd en bepaalde dingen niet toestaat die potentieel voor chaos kunnen zorgen.

    1e je bent niet verantwoordelijk voor “je eigen” gemaakte app als mensen een tweak installeren, dat is de zorg van de mensen zelf als deze dan niet goed werkt.
    2e Zonder JB werkt alles gewoon zeg je. maar enkele ios versies terug was dankzij de JB de telefoon veiliger voor aanvallen dan met de ios origineel zelf. De JB community heeft er toen voor gezorgd dat deze werd geupdate, zodat de iphone up to date beveiligd zijn.
    3e Als app ontwikkelaar zou het zo moeten zijn dat je met de tijd meegaat en niet op 1 punt blijft. Want zonder die JB kan ik jouw garanderen dat er veel minder mensen de iphone zouden kopen ivm de beperktheid.
    4e 3g Facetime sinds kort beschikbaar daarvoor alleen via JB, Persoonlijk hotspot voor de JB niet voor iedereen beschikbaar en na de JB wel.

    Conclusie JB heeft ervoor gezord dat de iphones beter werden beveiligd, langzame upgrade van wat de consumenten zouden willen. Betere verkoop van de iphone. Gaat met z’n tijd mee.

    Slot: ga over naar de DynaTAC 8000X en heb geen gezeur met het testen en aanpassen van je apps

  79. @perry: Dan moet dat wel kunnen , Perry !
    The new ipad (ipad3) met daar ios 6.0 of 6.0.1 op, is nog niet te jailbreaken , op dit moment. Dus, tja …. kun je zeggen, “laat hem ” maar als het simpelweg niet kan…..

  80. @*bear*: Juist!

    Origineel geplaatst door Tom van Zummeren
    @kevin: Het hoeft geen zootje te worden nee maar de meeste mensen doen dat wel. Als iets KAN dan DOEN veel mensen het ook.Heb nog geen foutjes gezien in iOS6.

    1. Hoe weet jij wat de meeste mensen doen? Heb je daar onderzoek naar gedaan?
    2. Waar bemoei jij je mee? Al is het een zooitje , dat is jouw zaak niet!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.