Reacties voor: Steeds meer hints: ‘iTunes verdwijnt dit jaar definitief’ [update]

Na 18 jaar is het afgelopen
Volgens nieuwe geruchten gaat Apple dit jaar stoppen met iTunes. Eerder werd nog de indruk gewekt dat iTunes zou worden uitgekleed, maar nog wel zou blijven bestaan. Inmiddels heeft Apple de iTunes-pagina's op Facebook en Instagram leeggehaald en worden muzieknummers langzamerhand verplaatst van een iTunes-URL naar een Music-URL.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 53 reacties

  1. Wel jammer wand al mijn muziek voor mijn iPod Classic en nano, iPod mini zit er in is dat nog wel straks te bedienen met de nieuwe muziek functie wand ik heb al op een pc een oud moet zetten voor de nano die werk nu al niet met de nieuw

  2. Vroeger toen ie iPhone/iPod/iPad nog eerst aan iTunes moest voordat je hem kon gebruiken. Verschrikkelijk programma met die reservekopieën.

  3. Ik ben na de iPhone 3G overgestapt naar Android vanwege iTunes. Wat een hell was dat zeg! Synchroniseren duurde een eeuwigheid en ging wel eens mis.

  4. Origineel geplaatst door Swen
    Vroeger toen ie iPhone/iPod/iPad nog eerst aan iTunes moest voordat je hem kon gebruiken.

    Nou inderdaad! Dat was ik alweer helemaal vergeten 😂

    Zal er voor het overzetten van muziek naar de iPhone wel een oplossing komen? Niet de hele wereld gebruikt natuurlijk Spotify of Apple Music.

  5. Origineel geplaatst door Swen
    Vroeger toen ie iPhone/iPod/iPad nog eerst aan iTunes moest voordat je hem kon gebruiken. Verschrikkelijk programma met die reservekopieën.

    Dan zet je je reservekopieën in iCloud haha. Heb je nergens last van:).

  6. En hoe maak ik dan mijn iphone copies op mijn pc dan?

  7. En herstellen van iOS door een ipsw bestand? Ik moest laatst nog mijn iPhone compleet herstellen via iTunes en backup terugzetten via iCloud.

  8. Origineel geplaatst door Michal
    En hoe maak ik dan mijn iphone copies op mijn pc dan?

    Waarom zou je dat uberhaupt willen. 1 kopie in iCloud is toch meer dan genoeg?

  9. @Gabor: Via iTunes kun je een gecodeerde reservekopie maken. Daarmee worden meer gegevens overgezet dan via een iCloud reservekopie (denk aan wachtwoorden e.d.). Ik zou het heel jammer vinden als iTunes verdwijnt!

  10. @Gabor: Omdat ik geen ruimte meer heb op icloud en ik ga ook niet extra voor betalen voor meer ruimte.

  11. Ik maak backups via iTunes op mijn windows PC.
    Mogelijkheid is inderdaad iCloud, maar met 3 apparaten onder dezelfde AppleID, zou ik ruimte moeten bijkopen bij iCloud.

    Ook maak ik gebruik van een foto folder synchroniseren die op mijn PC staat via iTunes.
    In deze synchronisatie folder staan diverse subfolders die uiteindelijk op mijn iPhone/iPad komen in Photos/From My Mac.
    Ik vind het erg handig op deze manier en overzichtelijk met deze subfolders.
    Ook met de foto’s synchroniseer ik alleen de photostream via iCloud, zodat ik geen ruimte bij iCloud erbij hoef te kopen.
    Het uitzoeken van de foto’s in mijn Camera Roll, doe ik eens in de twee maanden en bepaal ik wat ik wel en niet wil bewaren in de subfolders/iPhone.
    De rest die ik wel wil bewaren, maar niet op mijn Apple apparaat gaat naar de PC.

    Alleen daarom zal ik iTunes missen.

  12. Origineel geplaatst door Swen
    Vroeger toen ie iPhone/iPod/iPad nog eerst aan iTunes moest voordat je hem kon gebruiken. Verschrikkelijk programma met die reservekopieën.

    Origineel geplaatst door Erwin Puijnen
    Dan zet je je reservekopieën in iCloud haha. Heb je nergens last van:).

    Dat was er toen nog niet 😉
    Zit ook te wachten op mac time machine in cloud 🙁

  13. Origineel geplaatst door Michal
    En hoe maak ik dan mijn iphone copies op mijn pc dan?

    Wie zegt dat die mogelijkheid niet gewoon blijft bestaan? Alleen krijg je dan misschien afzonderlijke reservekopieën voor verschillende onderdelen.

    Zullen we nou eerst gewoon afwachten wat er gaat komen, voordat we hier allerlei problemen denken te zien die er misschien helemaal niet zijn?

  14. Ik heb in het verleden voor honderden euro’s muziek gekocht in iTunes. Blijft deze wel behouden op mijn devices? Heb al weer jaren Apple Music maar ik zou me toch bestolen voelen als mijn iTunes muziek nu verdwijnt.

  15. Vind dat helemaal niet zo erg.
    Ik heb het altijd een draak van een programma gevonden.
    Het werd op een gegeven moment onoverzichtelijk.

    Ik hoop wel dat ze een backup functie blijven behouden.

    Ik werk in de communicatie sector en doe daar ook de service en onderhoud en reparaties aan iphones en ipad’s en kom gewoon nog elke dag in situaties terecht waarbij een hard backup mijn enige uitweg nog is.

    Er zijn te veel mensen die niet willen betalen voor extra cloud opslag en dat kun je ze niet kwalijk nemen.

  16. Origineel geplaatst door Michal
    En hoe maak ik dan mijn iphone copies op mijn pc dan?

    Download het gratis programma 3uTools, veel beter als ITunes en je kan er veel meer mee.

  17. Als Apple er maar voor zorgt dat de functies die in iTunes zitten op een andere manier kunnen plaatsvinden, de afspeellijsten behouden blijven. Ik heb duizenden songs erin staan – vaak afwijkende versies van dezelfde nummers in Apple Music. Daarom kan ik iCloud ook niet daarvoor gebruiken. Dan worden die nummers automatisch vervangen door de algemene versies. Dat heb ik één keer gehad. Hoe moeten reservekopieën zonder iTunes worden gemaakt. Ik maak nog altijd ‘gewoon’ complete reservekopieën met USB kabel, want via iCloud wordt natuurlijk maar een deel opgeslagen.

  18. Syncios is ook een alternatief.

  19. Zou iTunes-Match dan ook verdwijnen? Dat zou wel jammer zijn want ik heb nog heel veel muziek die ik ooit ergens had gedownload nu in Match staan. Deze muziek is nergens meer te vinden.

  20. Hoe moet je dan je muziek / beltonen op je iPhone zetten vanaf Windows pc? Vind iTunes toch al een omslachtig iets.

  21. @Bollie: daar maak ik ook gebruik van. Veel muziek hiervan staat niet op spotify

  22. Origineel geplaatst door Michal
    En hoe maak ik dan mijn iphone copies op mijn pc dan?

    Origineel geplaatst door Peter
    Download het gratis programma 3uTools, veel beter als ITunes en je kan er veel meer mee.

    Voor 3uTools moet ik dan eerst nog een Windowsding downloaden 😉

  23. Idee is begrijpelijk en goedbedoeld, één uit zijn krachten gegroeide logge alles-in-één app vervangen door diverse kleinere apps voor wel logisch samenhangende subfunctionaliteit. Maar gezien Apple’s in het verleden getoonde maling aan backwards compatibility houd ik mijn hart vast voor bestaande inhoud in iTunes … 🤔

    (i)Cloud is natuurlijk geen alternatief voor professioneel gebruikte iDevices, waarvoor opslag in welke clouddienst dan ook vaak expliciet verboden wordt in de gebruiksvoorwaarden. Of je privé dat dan wel moet willen kun je je ook afvragen, denk bv alleen maar aan de nog niet zo heel lang geleden gelekte foto’s uit de iCloud fotobibliotheek… Ligt het niet aan techniek of politiek, dan is er altijd nog de menselijke zwakste schakel: geen enkele wolk is waterdicht 😉

  24. Heb ooit voor iets meer dan honderd Euro allemaal muziek gekocht in iTunes. Deze muziek zou ik dan niet meer kunnen afspelen?

  25. @Michal: soms is een kleine investering het waard om het leven makkelijker te maken. 😉

  26. Ik ben benieuwd wat ze met de iTunes store gaan doen. Afgelopen week nog iTunes muziek aangeschaft.

  27. @Gabor: Hoe dan? Mijn reservekopie is meer dan 5 gig groot. Ja, ik KAN natuurlijk weer de portemonnee trekken en meer opslag kopen, maar dat wil ik dus NIET.

    iTunes afschaffen zal de dood van Apple zijn :((

  28. Geen probleem als itunes er niet meer is….gebruikte het vroeger met het jailbreaken.

  29. Voor backup kun je ook imazing gebruiken.
    Erg veelzijdig en werkt erg goed.

  30. Dan mag ik hopen dat ze eens meer iCloud opslag geven aan hun gebruikers om daarop reservekopieën te maken. Wat allang had moeten gebeuren, maarja.

  31. @gabor: waarom? Ik denk dat de grootste groep iTunes nooit gebruikt.

    Ik ben blij dat ik weer wat schijfruimte terug krijg.

  32. Origineel geplaatst door Jelle
    @Gabor: Hoe dan? Mijn reservekopie is meer dan 5 gig groot. Ja, ik KAN natuurlijk weer de portemonnee trekken en meer opslag kopen, maar dat wil ik dus NIET.
    iTunes afschaffen zal de dood van Apple zijn :((

    Ik denk dat de nieuwe Muziek-app die functionaliteit gaat overnemen. De Muziek-app zou namelijk niet worden gebaseerd op de iPad-versie (Project Marzipan).

  33. Wat een drama hierboven in de reacties allemaal, tot aan “de dood van Apple” aan toe, en dat terwijl het antwoord op al dat drama gewoon in het artikel staat:

    In plaats daarvan gaat Apple drie nieuwe apps voor de Mac introduceren: Muziek, TV en Podcasts. Dat trio gaat iTunes helemaal vervangen, waarbij je apparaten zoals de iPod voortaan kunt beheren via de Muziek-app.

  34. Iemand een idee hoe het verder gaat voor oudere Macs of MacBooks?

    Heb er twee die het nog steeds ontzettend goed doen waarvoor ik ze gebruik maar niet meer ge-update worden.

    Kan ik daar dan bv nog wel aangeschafte films bekijken?

  35. Is al vele vele jaren geleden dat ik iTunes heb gebruikt. Zal het dan blijkbaar ook niet gaan missen denk ik.

  36. Eh wat gebeurd er dan met die duizenden nummers die ik in itunes heb staan? Want ik bewaar die nummers niet op mijn computer aangezien ze in itunes blijven staan :/

  37. @Pd: ITunes verdwijnt? Ik synchroniseer nu mij iPhone 7 met Outlook 2016 (contacts en calendar) op mijn Windows 10 pc. Hoe moet dat als iTunes er niet meer is?

  38. Ik zou het erg jammer vinden als iTunes zou verdwijnen…ik koop regelmatig muziek en series via iTunes Nederland/ Amerika.

  39. Ik gebruik een windows pc met itunes om eigen muziek op mijn ipods en iphone te zetten. Dus dat zou dan betekenen dat ik dat dan niet meer kan?
    Dus dan zou ik verplicht worden om een mac te kopen als ik nog muziek op mijn apple toestellen wil zetten.
    Dat zou een dure grap worden vrees ik.
    Tenzij ze ook een windows versie van de nieuwe apps zouden uitbrengen, maar daar is nog niks over te lezen.

  40. @Gabor: Moet je wel een iCloud abonnement hebben van 256 Gb. Dat is een hele dure. EN… iCloud maakt niet een helemaal volledige backup en duurt veeeeeel langer dan even via een kabeltje naar de mac

  41. Ik zou er niet gek van opkijken dat de muziek bibliotheek overgaat in muziek. Met behoud van de huidige data en de store. De reservekopieën zullen dan door instellingen gebeuren net zoals dat op iOS nu ook is voor wifi sync. Persoonlijk zal ik het wel jammer vinden als iTunes verdwijnt vond het helemaal niet zn slecht programma als je eenmaal je draai had gevonden. Maar Apple zal slim genoeg zijn dat het schrappen van functionaliteit voor zowel mac als windows niet wenselijk is. De omzet van losse muziek is dan wel gedaald maar niet verwaarloosbaar.

  42. Daar zal ik geen traan om laten. Ik vind dat hele iTunes een gedrocht. Ik zit al 35 jaar in de computers, heb nog nooit software meegemaakt wat zo omzichtig werkt. Ik werkte er weliswaar sporadisch mee maar heb het nooit in de vingers gekregen. Steeds weer uitzoeken hoe iets moet. Op het laatst heb je daar echt geen zin meer in.

  43. Origineel geplaatst door Michal
    @Gabor: Omdat ik geen ruimte meer heb op icloud en ik ga ook niet extra voor betalen voor meer ruimte.

    €0,99 per maand voor 50 GIG…

  44. 50-60 euro abonnement per maand …. en dan vallen over 1 euro … ik snap het niet meer..

  45. Ik hoop wel dat de Muziek en TV apps ook naar Windows komen.

  46. (Red.) Apple heeft de Instagram- en Facebook-pagina’s over iTunes leeggehaald.

  47. @MLVC: staat in het artikel ja, maar ik heb geen Mac

  48. @Michal: Cloud opslag huren/kopen ! Je wordt nu helemaal gedwongen te gaan betalen voor extra opslag….Je kan wel zeggen het is maar 99ct per maand, maar geld is geld.

  49. Ik heb vorige week pas een nieuwe ipod touch 7th generation gekocht.
    Nu had ik dat misschien beter niet gedaan, want als itunes voor windows verdwijnt, dan kan ik geen eigen muziek meer zetten op mijn nieuwe ipod en daarvoor heb ik hem juist gekocht.
    Want er is geen sprake van een nieuwe app voor windows die itunes moet vervangen, alleen voor mac.
    Maar een mac heb ik dus niet.

  50. Origineel geplaatst door Rick
    @Michal: Cloud opslag huren/kopen ! Je wordt nu helemaal gedwongen te gaan betalen voor extra opslag….Je kan wel zeggen het is maar 99ct per maand, maar geld is geld.

    Als je één of meerdere Apple-producten bezit, moet je niet zeuren over een abonnement van € 0,99 per maand…

  51. heeft nou nog helemaal niemand hier ooit gehoord van een NAS ik maak backups van mijn mac iPhone en iPad op mijn nas ook van mijn vrouw muziek,foto’s,films,home,video,camara’s alles op de nas kan ik overal overal ter wereld op in loggen en kijken oke een investering maar nooit geen problem meer

  52. @N.: Het is niet die 1ne euro denk ik, maar meer dat al die bedrijven over gaan na de cloud.
    Het is gewoon verschrikkelijk dat alles abonnement wordt, en ja je zo gaat denken.

    iCloud een euro
    Spotify ach maar 10 euro
    Netflix ach is maar 10 euro
    Office ach is maar zoveel euro per maand

    Kijk eens letterlijk hoeveel per maand je uit geeft met alle abbo’s tegenwoordig.
    De meeste zullen er van opkijken hoeveel ze maandelijks betalen.

  53. Ik gebruik Itunes voor een hele oude Ipod (met video, een groot dik apparaat), en voor mijn nieuwe Ipod (dit jaar gekocht), en natuurlijk voor het maken van een backup van mijn iphone.

    Hoe moet ik straks die oude Ipod nog vullen met muziek of een backup maken van ijn iphone?

    Ik ben weinig zin om Icloud ruimte te kopen eigenlijk….

    Heb een Windows pc en een office account, ik zet daar mijn foto’s en bestanden in de cloud, ik wil liever niet nog een cloud erbijp>

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.