Reacties voor: iTunes ‘mist focus’: concept toont losse Muziek-app op de Mac

iTunes op de Mac is in de loop der jaren een vergaarbak geworden van allerlei functies. Ontwerper Doney den Ouden hekelt Apple's 'gebrek aan focus' en pleit voor een splitsing. Hij maakte een eigen concept voor een losse Muziek-app.
Michel Lusthof -

Reacties: 7 reacties

  1. Navigatie is een drama. Allemaal losse apps overigens ook. Maak het allemaal in een verschillend tabje wat mij betreft.

  2. iTunes is geweldig zo! Dit doet me denken aan de Agenda-app. Sinds “Herinneringen” een aparte app is geworden, niet meer gebruikt… Was in Agenda zelf een meerwaarde.

  3. Is inderdaad ongelofelijk hoe de muziek functionaliteit (waarmee Apple zichzelf weer echt op de kaart zette), na al die jaren, nog steeds zó bagger in elkaar zit. En helaas wordt het alleen maar slechter. Zo dwingt Apple je nu bijna om Apple music te gebruiken en laat daarbij de trouwe schare die, zoals ook ik, voor duizenden euro’s aan muziek (en films) hebben aangeschaft keihard vallen door het bijvoorbeeld onmogelijk te maken een album compleet te maken als je pas een enkel nummer gekocht hebt. Of wat te denken van het om zeep helpen van genius functionaliteit (in plaats van deze beter te proberen verbeteren).

    Ik begrijp dat Apple iedereen aan de Apple Music wil, maar het zou toch wel netjes zijn als alles in elk geval gewoon zou kunnen blijven zoals het was jaren geleden. Zolang Cook aan het roer is zal echter alleen maar alles draaien om cijfers en slechts nog maar een fractie om beleving.

  4. Wauw. Ik ben stom verbaast. Het concept is geweldig. Ik ben namelijk met deze designer eens dat itunes een beetje alles doet. Het is gewoon teveel. Het los kollenen van Apple music is een geweldige stap. Device utility app ook geniaal! Tv shows inderdaad niet in apple music… maar dat gaat apple toch wel wijzigen als er meer shows gaan komen denk ik. Al met al helemaal goud joh. Wel moet ik zeggen dat de interactie wat meneer verzonnen heeft bagger is. Het “ziet” er goed uit maar het “werkt” minder lekker dan het ju doet.

  5. Origineel geplaatst door EOTB
    Is inderdaad ongelofelijk hoe de muziek functionaliteit (waarmee Apple zichzelf weer echt op de kaart zette), na al die jaren, nog steeds zó bagger in elkaar zit. En helaas wordt het alleen maar slechter. Zo dwingt Apple je nu bijna om Apple music te gebruiken en laat daarbij de trouwe schare die, zoals ook ik, voor duizenden euro’s aan muziek (en films) hebben aangeschaft keihard vallen door het bijvoorbeeld onmogelijk te maken een album compleet te maken als je pas een enkel nummer gekocht hebt. Of wat te denken van het om zeep helpen van genius functionaliteit (in plaats van deze beter te proberen verbeteren).

    Ik begrijp dat Apple iedereen aan de Apple Music wil, maar het zou toch wel netjes zijn als alles in elk geval gewoon zou kunnen blijven zoals het was jaren geleden. Zolang Cook aan het roer is zal echter alleen maar alles draaien om cijfers en slechts nog maar een fractie om beleving.

    Als al jouw gekochte muziek in apple music zit, dan hoef je toch geen “album compleet maken” meer te kiezen? Voor zover ik heb gemerkt zit elk album dat ik ooit heb gekocht ook in apple music ( soms een minder of meer ‘exclusieve’ versie, maar vooruit).

    Omdat itunes niet de mediahub is die het zou kunnen (moeten?) zijn, losse apps ervan maken lijkt me als hobbyproject een zwaktebod.

    Liever heb ik “one device to rule them all”. Met een enkel startpunt. Ik denk dat dat siri moet zijn.

    Siri: wat wil je doen Gabor?

    Ik wil muziek luisteren

    Siri: prima! Zal ik een bestaande playlist starten op shuffle of heb je iets in je hoofd.

    Ja, speel me wat jazz. Toon me daarbij de fotos van de reis naar NY. En om 2000 wil ik een documentaire kijken over miles davis.

    Siri: komt voor elkaar!

    Nog een jaar of 2 denk ik. Apps klik je dan niet meer aan en ga je niet doorzoeken, maar siri doet dat voor je

  6. iTunes is voor Apple een manier om op Windows een reeks aan apps binnen te loodsen. Als het losse apps worden werkt dat niet meer.

  7. iTunes is allang passé. Helaas voor Apple gebruikt de jeugd dat allang niet meer, zij associëren iTunes met de inmiddels ouderwetse iPod. De jeugd van tegenwoordig gebruikt Spotify en een platenspeler!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.