Reacties voor: iTunes Match: veel problemen bij matchen muziekbibliotheek, trage en vastlopende synchronisatie

iTunes Match lijkt sinds de lancering in Nederland last te hebben van problemen. Nieuwe gebruikers blijven urenlang vastzitten bij het synchronisatieproces bij stap 2, tijdens het instellen van de dienst.
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 171 reacties

  1. bij mij ook. Bijna 24 uur bezig en nog niet op 50% Vanaf vanochtend 7 uur nog geen % erbij.

  2. Hoe zou dat nou komen allemaal ?
    Zou het er misschien iets mee te maken hebben dat compleet nl het op hetzlfde moment aan het installeren is

  3. ik kpm ook niet verder dan stap 2

  4. Hier blijft hij ook hangen bij nr 547 . Heb Apple opgebeld en die weten me ook geen zinnig antwoord te geven. Moest iTunes opnieuw installeren en dan zou het opgelost zijn. Niet dus. Kwestie van geduld denk ik

  5. Het matchen vind ik echt persoonlijk bedroevend, ik heb de muziek al uit erg goede bronnen geen lelijke radio rips of whatever maar nog steeds kan die het niet matchen.

  6. Ik zou gewoon even wachten…..Waarschijnlijk staan de servers bij apple te roken omdat iedereen tegelijk bezig is

  7. Ik wacht nog wel even 🙂

  8. het lijkt wel alsof het uploaden wel 10 minuten per liedje in beslag neemt. Ligt dit aan de iCloud server of gewoon aan mijn verbinding?

  9. Hoe lang duurde het in België tot dat alles volledig zonder haperingen werkte?

  10. Het is te verwachten bij mij blijft hij ook hangen op 50% stap2 maar al wel 12000 tracks gecontroleerd sinds gister avond.

    Wat ik me afvraag heb je een keus om aan te geven welke tracks hij straks zal uploaden omdat ze niet worden herkent?
    Want ik beng bang dat er heel veel 10jaar+ oude mp3’s tussen staan zonder tags etc.

  11. Gewoon nog niet aan beginnen. Iedereen stort zich als hongerige dieren op een dienst die nog niet soepel draait.
    Is gewoon niet slim en betaald daar ook nog voor .. 😉

  12. Ach, bij mij staat ie nu al bijna 2 dagen te matchen, blijft hangen op stap 2 en komt maar niet verder dan nummer 6 van de 3994… :S

  13. Weet iemand of je bijv. 25.000 nummers in 1 keer moet matchen of kan je bijv. ook 5.000 per maand matchen?

  14. De verkoop van itunes match is op dit moment stop gezet door apple.

  15. Stap 1 en 2 geen probleem. Ging ook heel vlot. Al vind ik dat er maar weinig gematcht wordt. Van de 8000 nummers heeft ie maar /- 3000 kunnen matchen. Terwijl sommige nummers gewoon in iTunes staan. Stap 3 (uploaden) gaat langzaam. Ik ben al vanaf dinsdag bezig om zo’n 5000 nummers up te loaden. Hij is nu op de helft.

  16. stap 2 staat al ruim 24 uur op 914/16464 nummers.

    Met “activity monitor – iTunes – Open files and Ports” kan ik zien dat het iTunes proces lekker druk bezig is (30% cpu) met dingen… wat weet ik niet… ik denk Genius indexing.

    We wachten maar af, net als de rest van NL…

  17. Bij mij komt hij niet van de 0% af in stap 2. Was er na paar uur klaar mee en stop gezet.
    Mijn macbook thuis weer verder geprobeerd en alles, maar komt niet verder dan de 0.

    Maar gewoon afwachten, van de week gaat het vast soepeler. Hoop dat Apple het ons alleen ook gunt om een weekje langer lid te zijn. Deze week heb ik er niks aan. Zelfs mijn muziek is van mijn iPhone af, vanwege de sync.

    @ N1mber

    Waarom bij stap 3 maar liefst 5000 nummers uploaden.
    Dan heb je dus een grotere iCloud opslag nodig waar je extra voor betaalt.

    Is het aanpassen van je metadata niet makkelijker om te zorgen dat ze wel gewoon matchen. Lijkt mij dat iTunes daar de benodigde info vandaan haalt. (lukt het kan je ook meteen de hogere kwaliteit downloaden van iTunes, mocht dat zo zijn)

  18. Match nog niet geprobeerd ivm cc gezeur.
    Klopt het dat itunes in the cloud ook niet werkt? Ik probeer al 2 dagen oude aankopen te downloaden maar zonder resultaat.

  19. Ik blijf hangen bij 109 van m’n 2456 nummers.. laat ik nou toevallig 108 nummers bij apple gekocht te hebben…:)

    Gewoon een dag of 2 wachten en dan gaat het wel weer

  20. Bij mij bleef hij gisteren ook hangen, heb toen op stop gedrukt, en daarna weer op start en toen ging het in een keer goed.

  21. Origineel geplaatst door Henry
    Gewoon nog niet aan beginnen. Iedereen stort zich als hongerige dieren op een dienst die nog niet soepel draait. Is gewoon niet slim en betaald daar ook nog voor ..

    😀 ja dat is mooi praten haha en ja je hebt gelijk het is zoals a-l-t-i-j-d eeeeerst de kat uit de boom kijken, maar nee hoor ik moest weer zo nodig snel snel snel.
    Hopelijk krijgen we de dagen terug dat het gewoon niet loopt, dat jaar abonnement is nu nog maar 363 dagen geldig #Hollander

    Wat ik tot nu toe gedaan heb:
    – duplicates verwijderd (2 stuks uit 2 gekochte mix albums)
    – muziekboekjes verwijderd (iTunes gekocht edoch ineligeble???)
    – start/stop/start/stop/start/reboot/start
    – iTunes uitloggen/inloggen: interessant er komt dan een bericht dat er een matching loopt van een andere computer (??)
    – muziek DB weggehaald, 1 nummer teruggezet. Nu wachten tot dat ene nummer gematcht wordt.
    Het is een nummer van Beatport, dus via andere weg gekocht, maar in iTunes beschikbaar. Benieuwd wat daar uitkomt. Match loopt nu inmiddels bijna 24u.

    Specs: Macbook 2010, 8Gb, 35Mbit down/5Mbit up. Genoeg bandbreedte dus.

  22. Dinsdagochtend het matchen aangezet en in de middag was ie klaar, ongeveer 8000 nummers gematched en geupload wel fijn zo’n gigabit verbinding op het werk 😀

  23. Het duurde hier meer dan vijf dagen om m’n itunes match in orde te krijgen… Geduld is de boodschap !

  24. Ik snap niet dat mensen klagen dat het omzetten van 5000+ songs zo lang duurt. Hoe kom je uberhaupt aan zoveel muziek en wat moet je ermee. En daarnaast, is dit alles legaal ?! Of zijn we opeens allemaal DJ, opscheppers !

  25. Origineel geplaatst door sventheman
    het lijkt wel alsof het uploaden wel 10 minuten per liedje in beslag neemt.

    Even heel kort door de bocht, maar MAG dit juridisch gezien wel?, feitelijk is iedereen z’n muziek aan het uploaden naar derde (Apple), en dus verspreiden ze muziek wat zonder toestemming van de rechthebbende niet is toegestaan.
    Apple heeft een overeenkomst met buma/stemra, maar degene die de nummers uploaden niet.

  26. een paar dagen wachten….. en alles verloopt dan heel goed…. bij de opstart in Belgie was het idem-dito….. zoals velen hierboven vernoemen…iedereen wilt het direct hebben en dan verwonderd zijn dat de boel crasht
    Apple fans zouden dit al moeten weten, hé…. zodra er een nieuw product uitkomt is het beter te wachten tot na de gekte….

  27. Gisterenavond twee uurtjes bezig geweest en 12000 nummers gematched en geupload. Geen problemen ondervonden.

  28. Ik heb heel sterk het idee dat er lokaal een soort ‘fingerprint’ gemaakt wordt per nummer, je kan dit op de MAC mooi zien in Activity Monitor > iTunes > Inspect > Open files/ports. De eerste paar minuten is iTunes dan 30-50% bezig, bestanden worden gescand(?) daarna staat er geen muziek bestand meer open en staat iTunes idle.

    Wat interessant is als je uitlogt uit iTunes en daarna weer opnieuw begint. Je krijgt dan een bericht dat de server al bezig is met een matching van een andere computer, wilt u opnieuw beginnen? zoiets.

    Lijkt meer op Shazam/Soundhound achtige techniek, daar er zeer weinig data bij mij UP gaat richting Apple.

    De nummers die niet gematcht worden: tja waarschijnlijk afgekaart met de Buma dat die wel in een privé mapje (lees: iCloud) ge-upload mogen worden.

    Overigens werd beloofd dat het matchen in minuten klaar zou zijn (sorry kon het niet laten):
    Link naar plaatje.

  29. Ik wacht wel even nog….. 🙂

  30. Is het dan raar dat het langzaam is als miljoenen mensen in 19 landen op hetzelfde moment 10.000 nummers per persoon gaan matchen/syncen?
    Mac-gebruikers zijn natuurlijk gewend/verwend dat alles gewoon top werkt 😀

  31. Het is niet bij iedereen kommer en kwel. Heb geen megagrootte muziekbibliotheek (4000 nummers) en het matchen ging vrij snel. Daarna werden de niet-gematchte nummers (zo’n 2000) geüpload naar iCloud. Duurde ca. 8 uur, weliswaar via Wi-Fi, bedraad was misschien wel stuk sneller gegaan. Daarna heb ik de pakweg 2000 gematchte nummers weggegooid uit mijn bieb en vervolgens de iTunes-versies daarvan gedownload, wat binnen een uur gepiept was. Zie alle muziek ook netjes staan op iPad en iPhone en downloaden/streamen op die devices gaat vlekkeloos! Ben zeer tevreden.

  32. Cnet’s applefan brian tong zegt ook itunes match is waardloos , hij zegt te langzaam , en alles dat je heb met itunes match zijn alleen te downloaden als je betaald voor itunes match , stop en alles is weg , dus een duur graap

  33. @Larzzz: ik heb in totaal +/- 8.000 nummers. Daarvan heeft ie maar rond de 3.000 kunnen matchen en de rest ( 5.000 nummers) wat niet gematcht kon worden, wordt dan geupload. Wat ik heb begrepen mag je 22.000 nummers uploaden dus heb nog geen extra opslag nodig.

    Ik ga wel je tip proberen

  34. Klopt het dat, als je nummers download uit de cloud, je ook gelijk de goede ID3-tags krijgt?

    Bij mij is dat namelijk nu niet het geval.

  35. Bij mij geen problemen…stap 3 duurde wat langer dan gemiddeld, maar dat zal vast en zeker te maken hebben met de drukte momenteel…

  36. M’n werk mac mini ook toegevoegd aan mijn iTunes Match computers. Hier staan slechst 167 nummers op die gematcht moeten worden. Hij heeft een hele nacht gedraait en is nu bij 57….

    Lijkt er op dat er iets niet goed gaat!

  37. Ik heb een 64 GB Iphone 4S simlock vrij in NY gekocht en heb al m’n muziek voor weinig in de pocket!!!!! Lekker wachten totdat deze dienst goed werkt, een jaartje en dan ga ik wel weer eens kijken. Wat denk je nou dat het meteen werkt, zijn we nog niet genoeg op de hoogte na al deze jaren hoe het werkt!!!

  38. wat zeuren ze allemaal.

    Itunes Match is net uit en iedereen klaagt gelijk.
    wacht gewoon tot het spits uur voor bij is en rustig is op de server van apple, een maandje of zo dan loopt alles net zo soepel als een verbrede snelweg.

    Apple doet zijn uiterste best om iedereen en alle klanten te laten profiteren van deze service

  39. Origineel geplaatst door pear
    Ik heb een 64 GB Iphone 4S simlock vrij in NY gekocht en heb al m’n muziek voor weinig in de pocket!!!!! Lekker wachten totdat deze dienst goed werkt, een jaartje en dan ga ik wel weer eens kijken. Wat denk je nou dat het meteen werkt, zijn we nog niet genoeg op de hoogte na al deze jaren hoe het werkt!!!

    iCloud ging anders als een speer.

  40. Ben dus sinds maandagavond bezig. Sinds gisterenochtend wat activiteit te bespeuren. Een keer gestopt en opnieuw gestart. Zag toen dat Match geheel opnieuw begon (en ik dus opnieuw in de queu mocht aansluiten) heb hem sindsdien maar laten lopen. Heeft nu 3600 van de 19000 nummers verwerkt, wat dus iets anders is dan gematcht neem ik aan. Gebeurt soms tijden niets en dan schiet ie weer een aantal nummers door. Weet iemand of je na afronding van stap 2 kunt stoppen zonder dat alle gematchte nummers weer verloren gaan? Zit eraan te denken om voordat alles geupload moet gaan worden mn database nog op te schonen om te zien of er dan meer gematcht kan worden. Denk dat ik op deze manier wel een week of twee bezig ben voordat alles in de cloud zit.

  41. @pear: We hoopten dat het meteen zou werken. Dat is ook meestal het geval met Apple, behoudens online-dingetjes. Al gaat dat ook steeds beter.
    Wat dat betreft is iTunes Match geen raketwetenschap; het is vooral een auteursrechtenkwestie. Anders hadden we dit al jaren gehad.

    Ik vind het kut dat het niet werkt en ik heb dus al helemaal geen behoefte aan al die zelfingenomen zogenaamde slimmeriken die de kat wijselijk uit de boom kijken. Smalen doe je maar ergens anders.

    Ondertussen blijf ik bij stap 2 hangen, het aantal nummers dat iTunes gedaan heeft fluctueert van tientallen tot honderden tot weer tientallen. Ik zie in Activiteitenweergave dat iTunes er zo’n beetje ieder half uur de brui aan geeft, maar na een stop-start weer even lang netjes door gaat. Daar zie ik alleen niet direct iets van.

    Weet iemand of iTunes het matchen weer van voren af aan begint als je stop-start doet, of gaat het een verder compleet willekeurige en dus moeilijk te checken lijst losse nummers af?

  42. Matchen ging redelijk vlot, alleen slechts ca. 4.000 nummers van de 12.000+ nummers in totaal. De overige nummers is hij nu aan het uploaden, stap 3, vanaf gisteravond.

    Wat wordt ge-matchded en wat geupload lijkt redelijk willekeurig. Ene album van de Beatles wel ge-matched, ander album weer niet, ene nummer van een album wel, ander niet.
    Moet nu nog 2.500 nummers uploaden.

    Hoe kun je straks zien wel nummer is ge-matched en welk geupload en hoeveel GB dat dan is?

  43. De match is klaar. En nu zit ik met de chaos… Van zeker 25% van de albums ben ik de cover kwijt! Help 🙁

  44. Bedankt voor deze toelichting. Dat helpt. Ik wacht ook al tergend lang en bij nr 2 blijft ie hangen, 🙂 we wachten rustig af!

  45. Van de 7300 nummers maar 25(!) gematched!??

  46. Ik heb nog ongeveer 10 euro over van iTuneskaarten die ik voor m’n verjaardag heb gehad, gaat het aanschaffen van iTunes Match van dit geld af eigelijk? Want dat gebruik ik liever voor andere dingen.

  47. nee itunes match gaat niet van je toegoed af (uit ervaring)

  48. Kan helemaal niets matchen 🙁 werkt alleen maar met databases tot 25.000 muzieknummers. Ben benieuwd wanneer er een ‘upgrade’ komt naar 100.000 nummers. Maar gezien de huidige capaciteitsproblemen, zal dat nog wel even duren, denk ik…

  49. Wat ben ik toch blij dat ik spotify gebruik…

  50. Ik heb nog geen match gekocht wacht wel even tot iedereen klaar is met matchen maar:

    Bij de nummers die ik gekocht heb vroeger in iTunes kan ik nu niet bij iTunes in de cloud downloaden dan zegt die dat die niet meer beschikbaar is… Iemand hetzelfde probleem cq oplossing ?

  51. Ben een geduldig mens: 3000 nummers gematcht in ongeveer 20 uur. In dit tempo nog 4 dagen te gaan…..(14.000 nummers totaal)

  52. Ik ben momenteel redelijk teleurgesteld…niet alleen blijft ie bij stap 2 hangen op 1867, ook van wat er wel geupload is wordt een groot gedeelte niet herkend terwijl dit wel nummers zijn die in de iTunes store staan. Over het algemeen ben ik van apple gewend dat het gewoon moet doen wat het moet doen….maar dit is echt ongehoord…eigenlijk wil ik mijn geld terug. overbelaste servers vind ik een waardeloos argument. Apple had dit kunnen zien aankomen.

  53. Dit was bij mij ook zo een eindje terug (België) Om dit op te lossen annuleer je de sync, delete je alle liedjes die hij niet kan matchen uit je bibliotheek, daarna laat je hem nogmaals draaien, match alles. Dan voeg je alle liedjes toe die niet gematched kunnen worden, converteer ze en probeer opnieuw. Nu zou alles moeten werken. Gewoon wachten heeft geen zin. Wanneer iTunes Match vast loopt wordt er namelijk niets meer gedaan. – Deze problemen worden deels veroorzaakt door de vele mensen die de service plots tegelijkertijd gebruiken (Heb wat geduld. :p) maar ook omdat het match / upload proces niet perfect is. Als je incomplete / aangepaste ID3 tags gebruikt, worden je liedjes soms ook niet herkent.

  54. Origineel geplaatst door Purk
    Wat ben ik toch blij dat ik spotify gebruik…

    Same here

  55. Origineel geplaatst door jthk
    Hoe kun je straks zien wel nummer is ge-matched en welk geupload en hoeveel GB dat dan is?

    Dat kun je zien door ‘kind’ aan te vinken in de optie’s waar de artiestnaam, album, nr etc. staat.

  56. Origineel geplaatst door Tobi
    Match nog niet geprobeerd ivm cc gezeur. Klopt het dat itunes in the cloud ook niet werkt? Ik probeer al 2 dagen oude aankopen te downloaden maar zonder resultaat.

    Ik ben dus gelukkig niet alleen hierin. Ik blijf dat CC ook onzin vinden.

  57. Zojuist antwoord gekregen van Apple Support na een telefoontje en een mail:

    Dear Mo,
    Welcome to iTunes Store Customer Support. My name is Vijeena.
    I understand that you are not able to access iTunes Match as it is getting freeze on step 2. I know you must be eager to get this resolved and I will do all I can to help you with this matter.

    Mo, Apple is currently working toward a resolution for the issue you have reported. You will receive an email after the matter has been investigated and further information is available.

    Thank you for your patience. Apple wants your iTunes experience to be as enjoyable as possible.
    Have a nice day!
    Sincerely,

    Vijeena
    iTunes Store/Mac App Store Customer Support
    http://www.apple.com/support/itunes/ww/

    Please Note: I work from Monday to Friday, 07 AM to 04 PM CST

    Thank you for allowing me the opportunity to assist you.

    Geduld dus 🙁

  58. @Jeutie: Helaas werkt dit ook niet. Heb meerdere cd’s omgezet naar aac-bestanden en per cd geprobeerd te syncen maar het lukte met geen van de cd’s.
    iTunes gebruikt maar 3% van m’n CPU en hij is ook niet bezig met de nummers volgens de activiteitenweergave. Dit wachten heft inderdaad dus geen zin. Overigens is het met ongeveer de helft van m’n bibliotheek wel gelukt. Het viel me op dat als je op een nummer klikt de muziek gestreamd wordt en pas gedownload als je op het wolkje klikt. Echt ideaal, scheelt weer 35gig aan muziek op m’n MacBook.

  59. bij mij ging het match gebeuren best snel binnen 1 uur was alles geregeld aleen ik kan alleen nog geen oude aankopen downloaden maar wel afspelen uit de cloud das wel raar

  60. Net aangezet. Werkte eerder niet. Slechts 280 nummers. Allemaal gekocht via itunes. In 5 minuten klaar! Overal wolkjes en albums die ik al lang kwijt was zijn weer terug! Top!!!

  61. Is nu 24 uur bezig en is bijna op de helft van 19.000 nummers. Hoop dus wel dat het proces door blijft gaan. Ik heb geduld.

  62. Tja, misschien toch te enthousiast geweest. Hij is net weer vanzelf opnieuw opgestart (ik kreeg ff een MS déjà vu).
    Hij kwam ondertussen de gehele middag niet verder dan 126 van 19000

  63. Ik heb bij de configuratie van mijn Amerikaanse iTunes match account ook 4 dagen gewacht voordat alle nummers gemarcheerd waren. Van de 18.000 nummers had hij er trouwens wel 15.000 gevonden…

  64. Jammer. Had hier heel veel van verwacht zoals zovelen. Is voor het eerst dat ik bij een apple product spijt heb achteraf. Hoop dat het nog goed komt.

    Vraag hoe kan het dat ik nu mijn id tags niet meer zelf kan aanpassen (zijn licht grijs)??

  65. Origineel geplaatst door bacardi
    Ik snap niet dat mensen klagen dat het omzetten van 5000+ songs zo lang duurt. Hoe kom je uberhaupt aan zoveel muziek en wat moet je ermee. En daarnaast, is dit alles legaal ?! Of zijn we opeens allemaal DJ, opscheppers !

    Weet niet maar bij mij heb ik cd van u2, Rhcp, oasis, nirvana,metallica etc dus legaal en zit ik ik al op de 5000+ (beetje muziek liefhebber heeft ook 200+cd’s)
    On: van de 11000 7500 gematch en de rest is nu nog bezig: 1200 te gaan en draait nu 38 uur.@Wout:

  66. Gisteravond aangezet op een oude Windows pc. Eind van de avond was stap 1 volbracht (8.000 nr’s) en toen ik wakker werd…. Probleemloos en werkt perfect op al mijn Apple apparaten. Vraag me alleen af hoe ik nummers weer van mijn harde schijf (iPhone,iPad) gooi. Neemt wel ruimte in beslag zodra je ze van icloud afhaalt…
    Iemand een idee?

  67. Ik kom bij stap 2 niet verder dan m’n gekochte nummers. 242 in totaal.

  68. bij mij is alles prima gelukt, ben gelijk begonnen toen het hier erop stond. stap 1 en 2 gingen super snel alleen stap 3 duurde bij mij een beetje lang

  69. Ik heb na mislukte pogingen alles verwijderd. En heb maar 22 nummers erop gezet en na een uur was hij nog steeds bij de 10de nummer. Wat doe ik verkeerd.

  70. Wat ik raar vind is dat ie bij gewoon na twee dagen nog altijd op 0 staat! Nog meer mensen last van?

  71. Hangt al 24u vast op 1081/11000

  72. Problemen gehad met het inschakelen van match in itunes…dag erna geprobeerd…werkte ineens…upload was in een uurtje of 4,5 klaar…ruim 8500 songs waarvan bijna de helft gematcht is…geen problemen dus…werkt verder feilloos op ipad, iphone en appletv2 (ios 5.1b3)

  73. Synchronisatie heeft het wel gedaan maar de helft van de nummers wordt ge-upload en dat duurt superlang. Ik vind dit echt heel irritant en ook heel on-Apple.

    Rare is dat de covers van de albums die ge-upload worden wel METEEN gevonden worden in de database van Apple. Dus het album is blijkbaar wel bekend bij Apple maar vervolgens worden de nummers ALSNOG ge-upload naar iTunes Match. Logica ontgaat mij volledig.

    Tot nu toe geef ik iTunes Match een 3 (op een schaal van 10)

  74. Ik heb mijn nummers van mijn iPhone gehaald waar geen wolkje achterstond, even na rechts vegen en verwijderen, en daarna verschijnt er gelijk een wolkje, en van de 9 g audio op mijn iPhone ging ik na 2 g.

  75. Van de ruim 900 nummer ongeveer 50% match. Stap 1 en 2 gingen snel, nu ongeveer 10 per nummer upload, dus dat duur wel ff

  76. Geduld, geduld, geduld …
    Bij mij doet ie in stap 2, 2 van de 8600, en houdt dat uren vol. Daarna gaat iTunes weer spontaan naar stap 1 (gaat redelijk snel), en begint het feest weer van voren af aan.
    Ach, op een bepaald moment gaat het wel weer, hoop ik…

  77. Itunes match heeft gewerkt, de eerste dag, toen ik ermee aan ‘t experimenteren was, ik heb echter alles uit m’n library + cloud gegooid, en van vooraf aan begonnen met het taggen van al mijn muziek (Ik had gehoopt dat ik de itunes versie incl. tag + covers zou kunnen downloaden, dat is de eerste tegenvaller)

    Op dit moment werkt het echter helemaal niet, blijft al meer dan 24u hangen op het eerste nummer, al meerdere keren opnieuw begonnen, herstart etc.
    (de 2e tegenvaller, maar.. ik heb er vertrouwen in dat dit de komende dagen beter gaat worden, heb toch nog zeer veel tijd 🙁 nodig om al m’n muziek te taggen)
    Het aparte is dat ik op m’n iPhone wel de titels al kan zien (zonder cover etc, maar ze staan er wel)

    Heeft trouwens iemand al geprobeerd om itunes match in te schakelen op een oudere device (Ik heb een iPhone 3G met iOS 4.2.1, hoop dat ‘t daarop ook werkt, anders zou dit tegenvaller nummer 3 worden)

    Naast alle tegenvallers zie ik wel nog steeds de voordelen, mijn muziek altijd beschikbaar en gebackupped!

    Wat gebeurt er overigens als je 25.000 nummers gematched/geupload hebt, en je verwijderd tracks/albums uit je bibliotheek en de itunes match cloud, kun je ze dan weer aanvullen met ander materiaal?

  78. Werkt perfect hoor. 9000 nummers beschikbaar onderweg. Love it!

  79. Bij Appel klaagt de hele wereld. Apple Forum posts.

    Raar toch? Er zitten hier vast meer ICTjers, dit is toch te voorzien als je 19 landen vrij schakeld of ben ik nu heel dom?

  80. Bij mij werkte het vannacht prima. Hij had in 1 nacht opeens 1900 nummers erdoorheen gejast. Helaas moest ie vanochtend mee en moest ik nu dus net het proces opnieuw starten. Staat al 2,5 uur op 1336 🙁

    Minder dus nog dan waar ie gebleven was…

  81. Raar dat het zo extreem wisselend werkt per gebruiker. Hier kom ik niet voorbij Stap 1 nu. Vanmiddag lukte het nog tot stap 2.

  82. Gewoon rapporteren bij Apple, hier klagen helpt niet.

    https://expresslane.apple.com/GetproductgroupList.do?PRKEYS=PF4 > iTunes Store > Other iTunes Store Topics > My topic is not listed > etc.etc.

  83. @Robert: De ID3 houdt ie lokaal en verder ongewijzigd.

  84. @Mark Jan De Graaf: Dat is tijdelijk omdat het systeem de tracks momenteel “in gebruik houdt”

  85. Het gaat verschrikkelijk traag wil 6000 nummers in de match hebben en hij heeft er nu 2500 gedaan en bij stap 3 gaat het nu rete langzaam pffffffffffff ben al vanaf gistermiddag bezig

  86. Mark my words: bespaar je de irritatie en wacht gewoon nog een maandje of twee.
    Grote kans dat de servers wat ontlast zijn en dat het allemaal in 1 keer lukt.
    Leer mij de lancering van een nieuwe dienst kennen.

  87. Ik heb dit al 5 weken (België) en heb het gewoon weer afgezet. Werkt voor geen meter, weggegooid geld. Mag bij Ping in het rijtje.

  88. Zo ik ben er vanaf 😀

    Dear Jamie,

    Thank you for contacting iTunes Store Support. My name is Jenny and I’ll be happy to assist you.

    I understand that the iTunes Match does not function as expected on the site. I know this can be disappointing, don’t worry I’d be glad to help you with this.

    After reviewing the circumstances of your case, we’ve determined that a full refund for your iTunes Match subscription is an appropriate exception to the iTunes Store Terms and Conditions, which state that all sales are final. In five to seven business days, a credit of 24.99 EUR should be posted to the credit card that appears on the latest receipt for the subscription.

    Thank you for choosing the iTunes Store. Apple appreciates your business. Have a nice day!

    Sincerely,

    Jenny
    iTunes Store / Mac App Store Customer Support

  89. Anderhalve dag duurde het voordat het werkte. Nu werkt het als tierelier, alle nummers, op een paar oude 32kbps na, zijn ze allemaal op 256 kbps in the Cloud. Joepie!

  90. Origineel geplaatst door Jaap
    Raar dat het zo extreem wisselend werkt per gebruiker. Hier kom ik niet voorbij Stap 1 nu. Vanmiddag lukte het nog tot stap 2.

    Idem hier, hij was in stap op ongeveer 2/3
    Geen idee waarom ie weer naar stap 1 is gegaan maar dat is dus wel gebeurd en daar lijkt ie in te hangen.

  91. Zie mijn post hier.
    Ik kreeg net een popup in itunes dat ik geen Match subscription meer heb. Zonder dat ik erom vroeg mijn 25 euro teruggekregen: “After reviewing the circumstances of your case, we’ve determined that a full refund for your iTunes Match subscription is an appropriate”.
    Raar?!

  92. Ineens kreeg ik daarnet een popup ‘You are no longer subscribed to iTunes Match’. Daarna een mailtje van Apple dat ik mijn geld terugkrijg. Supervaag?!
    Zie mijn post hier.

  93. Origineel geplaatst door Johan
    Origineel geplaatst door PurkWat ben ik toch blij dat ik spotify gebruik…Same here

    Ik gebruik ook spotify maar mis daar wel een aantal belangrijke artiesten voor mij. Daarnaast erg veel unieke live opnames die ik nu ook overal op kan spelen…

  94. Geruststelling om te weten dat ik niet de enige ben. Loopt nu al uur of 36, en 1200 van 6000 nummers zijn al klaar.

  95. Ook hier gaat het verre van vlekkeloos. Als diversie malen opnieuw gestart. Meeste tijd bleef hij hangen bij 618 van 7790.
    Nu blijft hij hangen op stap 1.

    Het is overduidelijk dat veel mensen direct met iTunes Match aan de slag zijn gegaan en dat Apple mogelijk geen rekening heeft gehouden met deze enorme capaciteitspiek.

  96. -HELP-
    Ik heb een kleine 2 jaar geleden rond de 90 nummers gekocht op m’n iPod touch, en heb sinds toen van computer en iDevice geswitcht. M’n computer waar de muziek toen op stond is gecrasht. Nu ZOU ik die eerder gekochte nummers weer moeten kunnen downloaden maar staat er bij ELK nummer dat ie niet meer beschikbaar is. (ze zijn niet uit de store verwijdert.
    Wat nu?

  97. Ik heb een tegoed staan van 25,- euro rechtsboven staat dit in Itunes ik wil hiermee mij op iTunes Match abonneren hoe lukt me nog steeds niet.

    Weet iemand een oplossing?

  98. @Bart Oving: Geduld. Ik had hetzelfde. Eindelijk al mijn verloren muziek terug. Ze komen vanzelf weer beschikbaar. Duurde bij mij 2 dagen maar dat is het natuurlijk meer dan waard.

  99. Ik heb gesorteerd en gekeken naar de wolkjes achter de nummers. Ik had er 3 met een uitroepteken (er heeft zich een onbekende fout voorgedaan). Die nummers heb ik uit iTunes verwijderd en uit de Cloud. Het waren 3 oude .mov bestandjes. Nu tokkelt de Match (stap 2) rustig door.

  100. Hier na 2 dagen ook alles gematch. Ideaal met Apple tv!
    Vraag: als je een nummer upload en deze download die komen dan niet terug in 256 AAC?
    En bij ontbreken er nu een 50tal hoesjes?

  101. @Rene Nieuwenhuis moet hiervoor dan ook die 25 euro aan iTunes match betaald worden?

  102. Ik ben nu ook ongeveer 1,5 dag bezig. Tot gisteravond bleef ie ook continue op 2368 van 24446 staan. In de loop van de dag heb ik alles diverse malen opnieuw gestart, dat hielp niets. Gisteravond heb ik gewoon alles laten staan en nu vanochtend zag ik dat er toch weer progressie in zat, zij het heel langzaam. Hij staat nu op 4762. Ik denk dat het gewoon een kwestie van geduld is.

  103. Origineel geplaatst door bacardi
    iTunes Match

    Idd, vroegah heb ik DJ gespeeld idd en tja, dat heb je he, als je wat jaartjes meegaat. Dan heb je in de loop van de tijd wat muziek gekocht. Ik heb ooit ook een uitgebreide LP, singletjes en maxi-single collectie gehad. En die heb ik in de loop van de jaren gedigitaliseerd. Takkeklus maar je houdt er wel een grote MP3-lib aan over.

  104. Origineel geplaatst door Esteban
    Apple Forum posts

    Mister negativo. Hoezo, werkt niet? Van de tracks die ik nu gematched heb, werkt het perfect. Kan gewoon op m’n iPhone en iPad de beschikbare tracks streamen. Werkt prima! Nu nog wat meer tracks matchen. De matching valt me op zich wat tegen. Ik heb er geripte CD’s waarvan de titelinfo via iTunes (of daarvoor nog in Windows Mediaplayer) is gehaald. En deze worden in het geheel (of soms zelfs gedeeltelijk) niet gematched. Maar ik ben bezig de ID3’s zodanig aan te passen dat ie het wel pikt. Tijdrovend klusje maar over een paar weken moet het wel af zijn. In de tussentijd kan ik de gematchede liedjes al beluisteren op m’n apparaten.

  105. Kan iemand mij in een eenvoudig stappenplannetje uitleggen, wat Itunes Match nou precies doet?

  106. Hehe, eindelijk bijna klaar. Nog 70 nrs uploaden, maar er zit schot in de zaak.

    3200 nummers, 1600 gematcht, 1588 geupload, 12 fout.

  107. Heel mijn mac book pro is naar de klote nadat ik iTunes Match heb geactiveerd :S.
    Na 1 uur lang opstarten is hij zo enorm traag dat je er niets meer mee kan doen. Echt heel fijn allemaal!

  108. Zie deze link…laatste reactie op de pagian voor een oplossing van het match probleem. bij mij werkt het

    https://discussions.apple.com/thread/3391848?start=15&tstart=0

  109. Ik heb nu , na twee dagen, bijna alles geupload. Kan ik nu de muziekbestanden die op mijn Ipad staan verwijderen?neemt veel ruimte in beslag. Hoe doe ik dit n een keer. Kan natuurlijk niet een paar duizend nummers “wegswipen”!

  110. @Erik Ran: iTunes Match op je iPad uitzetten –> synchroniseren met iTunes, maar muziek synchroniseren uitvinken

    als het goed is wordt dan alle muziek van je iPad verwijdert

  111. BELANGRIJK

    Tijd voor een update door iPhoneclub?
    – De Apple servers hebben het duidelijk zwaar
    – De meeste uploads blijven hangen nadat je iTunes AANKOPEN zijn verwerkt
    – iTunes Match gebruikt geen ID3 tags, maar een digitale fingerprint, zoals Shazam doet
    – Ondanks het fingerprinten worden veel tracks toch nog volledig geupload
    – Je eigen albumplaatjes en ID3-tags gaan mee en worden niet aangepast
    – Je kunt later verder: kies “Werk iTunes Match bij” uit het “Store” menu van iTunes
    – Het enige wat je nu kunt doen is afwachten
    – Via Apple TV kun je jouw iTunes aankopen al beluisteren

  112. Origineel geplaatst door iFreek
    Tijd voor een update door iPhoneclub?

    Daarmee heb je het mooi samengevat! Ik denk dat mensen die willen weten ‘of het goed werkt’ wel even deze reacties gaan lezen.

    Origineel geplaatst door HansZ
    Kan iemand mij in een eenvoudig stappenplannetje uitleggen, wat Itunes Match nou precies doet?

    Check even ons Dossier iTunes Match. Daarin wordt alles duidelijk uitgelegd. Apple heeft zelf ook een duidelijke pagina over iTunes Match.

  113. Volgens het programma iStat Menus (OS-X) zie ik trouwens een enorme, stabiele DOWNLOAD activiteit. Er gaan gigabytes doorheen, met minimaal 5MB/sec. Ik heb geen idee wat er gebeurt, maar het hangt samen met iTunes Match, want het stopt als ik het matchen stop. Weet iemand een programma (OS-X), waarmee je kunt zien wat er precies UP en DOWN gaat, op basis van URL’s?

    @Gonny van der Zwaag: Het probleem is dat iedereen bovenaan begint te lezen…

  114. Sinds 12:00 uur begint match bij mij weer te lopen.
    Circa 8 tracks per minuut, dus morgen klaar 🙂

    12:00 – 482 tracks (schatting beginstand)
    12:32 – 858 tracks (12/min)
    12:40 – 1101 tracks (30/min)

  115. Heb iTunes match 2 dagen lang vast zien staan op nr 434 bij stap 2, en is sinds vanmorgen pas door gaan lopen. Nu bijna klaar 😀 #cantwait

  116. Ik had zelf wat te vroeg gejuicht. Vrij snel nadat ik hier voor het laatst een bijna blij bericht plaatste begon iTunes match weer opnieuw. Hij is nu dus weer bij stap 2 en staat vast op 3032 van 3191…

    @iFreek: Ja, met Little Snitch zie je je netwerkactiviteit wat beter.

  117. Net weer opgestart werkt nu als een speer in stap 2. Joepie

  118. Net opnieuw gestart en is nu druk aan het matchen. Dat werd eens tijd 🙂

  119. Lijkt erop dat iemand bij apple een paar extra servers heeft opgestart en sessies heeft overgezet. Draait stap 2 geheel uit zichzelf overnieuw, maar wel in een aanzienlijk hoger tempo. Afwachten wat er gebeurt als ie klaar is. Voor hetzelfde geld begint ie dan weer van voren af aan….

  120. Kan ik als al mijn nummers in de cloud staan de nummers op me computer verwijderen en dan weer in goede kwaliteit aac terug op me PC downloaden?
    En weet iemand hoe ik een nummer verwijderd uit me iPhone 4s nadat ik deze uit de cloud heb gedownload? Zag ergens staan naar rechts schuiven, maar dat werkt niet….

  121. Al mijn muziek is nu gestuurd naar iCloud.

    Op mijn Iphone werkt het prima maar …..op m’n IPAD krijg ik, als ik muziek open terwijl
    ITunes Match aanstaat maar ongeveer 5 nummers en niet 1300 nummers die ik op mijn IPhone krijg . Wat kan hier verkeerd zijn??

  122. Computer machtiging intrekken, opnieuw opstarten en opnieuw machtigen. Nu gaat het als een trein!

  123. Er lijkt iets gebeurd te zijn aan de andere kant. Rond 13:00 uur begon iTunes bij mij automatisch overnieuw met iTunes Match en sindsdien gaat het (t.o.v. afgelopen 24 uur) als een speer. Hij gaat nu met een snelheid van zo’n 2000 per uur!! Dat heb ik nog niet eerder gezien.

  124. Ik wacht nog even tot ik overtuigd ben van de meerwaarde.

  125. ik kan itunes match niet aanschaffen zonder creditcard is dit op een andere manier zonder creditcard mogelijk?

  126. En hij is klaar 😀

  127. Ik moet het weer bijstellen, gaat bij mij nu met een snelheid van zo’n 3700 per uur!! Sinds 13:00 uur van 4300 naar 8000

  128. @pat: Het nieuwe datacentre is in gebruik genomen..

  129. even een vraag

    ITUNES Account A: gebruikt itunes match
    ITUNES Account B: gebruikt itunes match

    Allebei een eigen pc met itunes. Wat gebeurd er als ik op pc van B mijn account invoer (A) worden de liederen van B dan in mijn cloud toegevoegd? Daarna kan B uiteraard inloggen onder zijn eigen account en kan ik de machtiging voor A voor die pc weer onttrekken.

    Heeft iemand dit al geprobeerd met twee itunes match accounts?

  130. Snelheid is de afgelopen uren helaas teruggelopen. tussen 14 en 16 uur heeft ie “slechts” 1800 nummers verwerkt!

  131. Ze hebben er duidelijk “een tandje bij gezet” bij Apple.
    Ik zit nu op zo’n 230 nummers ‘matchen’ per minuut.

    … Maar goed, het mocht ook wel eens een keertje.

  132. Jaaaa 12217, we zijn op de helft!

  133. Origineel geplaatst door 4Your
    Ze hebben er duidelijk “een tandje bij gezet” bij Apple. Ik zit nu op zo’n 230 nummers ‘matchen’ per minuut.… Maar goed, het mocht ook wel eens een keertje.

    Hmm, duidelijk te snel ‘gegild’.
    De boel staat weer vast… (bij stap 2)

  134. Origineel geplaatst door 4Your
    Origineel geplaatst door 4YourZe hebben er duidelijk “een tandje bij gezet” bij Apple. Ik zit nu op zo’n 230 nummers ‘matchen’ per minuut.… Maar goed, het mocht ook wel eens een keertje.Hmm, duidelijk te snel ‘gegild’. De boel staat weer vast… (bij stap 2)

    Gaat bij mij het laatste uur weer als een t**t!

  135. Origineel geplaatst door 4Your
    Origineel geplaatst door 4YourZe hebben er duidelijk “een tandje bij gezet” bij Apple. Ik zit nu op zo’n 230 nummers ‘matchen’ per minuut.… Maar goed, het mocht ook wel eens een keertje.Hmm, duidelijk te snel ‘gegild’. De boel staat weer vast… (bij stap 2)

    Wil iedereen die “aan het matchen” is alsjeblieft even van het Internet afgaan? :-))))

  136. Als je bij Apple aangeeft dat je in stap 2 vast zit krijg je gewoon je geld terug!

  137. * Handig samenwerken: als je jouw bibliotheek op een USB stick zet kun je deze bij iemand anders toevoegen en matchen op zijn/haar account.
    * Schijfruimte besparen: als je lokaal alles verwijdert na het matchen bespaar je ruimte op je harddisk (handig voor MacBook Air gebruikers) en download je alleen de songs die je momenteel luistert.

  138. Worden de nummers via iTunes Match gestreamd of gedownload?

    Op een computer worden nummers die in iCloud bewaard zijn, via de ether gestreamd als je ze afspeelt. Je kunt ze desgewenst echter ook downloaden door in iCloud op de downloadknop te klikken. Tijdens het downloaden van een nummer van iCloud op je iOS-apparaat wordt dit afgespeeld. Zijn nummers eenmaal op je iOS-apparaat bewaard, dan kun je ze later altijd beluisteren, ook als je geen netwerkverbinding hebt. Op Apple TV worden nummers alleen gestreamd.

    Geweldig, hier pieker ik al maanden over (of je het kan downloaden of dat het alleen in iCloud staat) en het staat (toen niet, nu wel) gewoon op Apples pagina!

    Blijft de vraag of je alles in 1x kunt downloaden of dat je honderden keren op het wolkje moet gaan tikken.

    Ook blijf ik me afvragen wat er met muziekvideo’s gebeurt na er op iPc negatieve ervaringen over gelezen te hebben..

  139. @Jamie: Nou ja gewoon, het werden wel 7 mailtjes om uiteindelijk de 25 euro terug te laten storten, aangezien dit niet de policy van Apple is.

    Er werd tussendoor o.a. geadviseerd om mijn hele mp3 collectie (+5500) eventjes om te zetten naar AAC.
    Muziek die ik heb aangeschaft via de iTunes store, werd tijdens het matchen ook niet herkend. Toen was voor mij de maat vol.

  140. Wat een drama…. ik bel al twee dagen bezig. Al meerdere keren in stap 2 blijven hangen…. binnen eenzelfde CD worden sommige nummers gematched en andere geupload. Wat een puinhoop ….

  141. Half uurtje geleden Match “aangeschaft”. Al voorbij stap 2 :). Nu bij stap 3 (39 van 457 nummers geupload)

  142. Ik zat bij de Belgische lichting, tijdje terug. Ging snel, slechts twee nummers geven problemen…

  143. Misschien interessant om te weten: iTunes Match maakt contact met diverse servers van Apple, Microsoft en Amazon:

    – genius-download.itunes.apple.com (=Cupertino,VS)
    – applesgussat000002.blob.core.windows.net (=Seattle,VS)
    – s3-eu-west-1.amazonaws.com (=Ierland)

    Dat de cloud services van Amazon en Microsoft gebruikt worden door Apple was al bekend, maar nu ook zichtbaar. De domeinnaam van Amazon laat zien dat iCloud steeds het dichtsbijzijnde datacenter inzet.

  144. Jazeker, je kan een ClickandBuy-account nemen, en dan kun je hierop betalen met je eigen internetbankieren (dus met iDeal). Dit heb ik zelf ook gedaan.

    On-topic: Hij blijft urenlang vasthangen op 844 van 970 :(@marijn:

  145. Alles is ok nu maar, hoe kun je zien welke gematcht zijn en welke geupload want als ik sommige terug haal blijft de bitrate hetzelfde?

  146. @Niels nou ik heb het een paar x proberen te betalen bij ClickandBuy via iDeal but no way Goze dat werkt niet je moet en zal een creditcard nodig hebben.

    Mijn iTunes tegoed heb ik dus voor niks opgewaardeerd er staat nu in de store rechts boven 25 euro tegoed

  147. Vanaf dat de dienst gebruikt kon worden (Nederland) had ik ook niets dan ellende… Tot zojuist.

    Ik had eerst 80% van mijn bibliotheek gematched of ge-upload. Daarna liep het vast gedurende 2 dagen. Sinds vanmorgen wordt alles dat ik toevoeg ineens supersnel gematched of ge-upload.

    Voor diegenen waarbij het het nog steeds drama is: waarschijnlijk nog even geduld hebben.

  148. Bij mij was Stap 2 gisteravond eindelijk klaar (zo’n 24500 nummers) Uiteindelijk zijn er 12000 nummers gematched (incl. aangeschaft). De overige 12500 is in de upload gegaan en nu nog bezig!!! Uploaden gaat zeer traag overigens.
    Dus advies voor iedereen, heb geduld. Ik heb geen rare dingen hoeven doen zoals alles converteren naar aac, of wat dan ook. Ik heb gewoon gewacht.

  149. Wow, eindelijk door stap 2 heen gekomen een paar minuten geleden. Hij is nu zowaar bezig met uploaden! Het heeft even mogen duren…

  150. Aan het einde van stap één krijg ik steeds de melding ‘iTunes kan geen’. Diverse forums afgestruind maar geen oplossing… Iemand een idee?

  151. Kan nummers die ,niet matchen,met itunes,niet uploaden,zelfs gekochte nummers niet,volkomen waardeloos,dat itunes match

  152. Was ie vanochtend ah uploaden (stap 3), nokt ie daar om onduidelijke redenen mee en is iTunes Match weer terug in stap 2 beland.

    En pas op 40%.

    En hij is pas sinds maandagavond bezig. Bedankt, Apple.

  153. @n1mber: Ik heb hetzelfde, maar 5000 van de 18000 gematcht. Terwijl ik zeker weet dat het overgrote deel van de titels in de iTunes store staat. Het uploaden gaat zo minstens een week duren.

  154. Ik weet niet eens waarom ik dit zou moeten gebruiken. Ik gebruik ook nooit die ping functie gebruikt.

  155. Ik heb uiteindelijk al mijn 2000 songs opgewolkt (30% geupload, 30% gematched, 40% purchased). Wat mij opviel is dat s’ochtends vroeg e.e.a. redelijk vlot doorloopt. (40 songs per uur upload over xs4all adsl) maar aan het eind van de middag / avond alles stil valt. Gewoon de volgende dag iTunes weer opnieuw starten en stukje bij beetje kreeg ik alles wel compleet. Wel heb ik de indruk dat veel songs die niet gematched (en dus geupload) zijn wel degelijk in de iTunes Store staan, maar misschien zitten er wel kleine verschillen in de uitvoering/ metadata.

  156. Origineel geplaatst door Ilja
    Ik weet niet eens waarom ik dit zou moeten gebruiken. Ik gebruik ook nooit die ping functie gebruikt.

    Je bent natuurlijk nooit verplicht om iTunes Match te gebruiken. Als je het echter gaat vergelijken met Ping, wordt het tijd om je eerst in te lezen!

  157. Alles in de cloud, zelfs niet legaal verkregen nummers. Het enige wat bij mij ontbreekt op mn iPad en iPhone zijn de album covers per track. Dit ontbreekt bij zowel mijn gekochte albums als mijn gedownloade albums.

    Kan iemand me vertellen hoe dit komt ?

  158. Ik ben begonnen met Itunes Match vanmorgen om 8:45. Om 8:57 heeft ie stap 2 reeds doorlopen met 9095 nummers. Nu is ie aan het uploaden. Ik ben wel benieuwd met het uploaden van nog 5362 nummers hoelang dat gaat duren.

    Effe uitgerekend met 5 uploads per minuut zit ik op bijna 18 uur. Wie betaald de stroomrekening?

  159. Ik ben ondertussen de draad helemaal kwijt. Na een stuk of 30 pogingen itunesmatch te draaien, blijft het spul crashen. Eerst had ik zoals iedereen de hangups in stap 2, maar sinds de servers wat rustiger zijn komt dat niet meer voor. Normaliter haal ik stap 3 en gaat hij liedjes uploaden. Binnen 5 minuten tot een uur loopt ie dan echt vast en krijg ik de melding ‘itunes has stopped working’ en kan ik alleen nog maar close programm doen. Dit gebeurt nu elke keer in stap 2 of in stap 3. Ik sta nu wel op het punt op te geven totdat er een nieuwe versie van itunes komt. Tenzij hier nog iemand een brilliant idee heeft?

    @Tim: gewoon even wachten, na een tijdje laad ie ze bij mij (de nummers die er wel in staan) gewoon. Helaas niet allemaal.

  160. 15.000 nummers, waarvan meer dan de helft niet is gematcht. Magere bibliotheek dus! Ben al 4 dagen aan het uploaden na eerst 2 dagen matchen.

  161. Moet ik ook 25 euro gaan betalen aan m’n nummers die ik al gekocht heb (en kwijt ben)?

  162. Ik heb op vrijdag een abonnement genomen. Ik heb effe meer dan 7000 nummers, dit heeft het hele weekend geduurd. Op maandag was het dan zover. Ik de iPhone en de Ipad gepakt ennnn, wat schertst mijn verbazing, kan ik me niet aanmelden, werkt dat K.. ding nog niet!!! Dit ook al 5 a 6 keer geprobeerd maar er gebeurt niets, krijg alleen de melding, “U bent momenteel niet aangemeld voor iTunes Match. U kunt u aanmelden via iTunes op uw computer”. Weet iemand hoe dit gedaan moet worden!!!!

  163. “Uw verzoek aan de iTunes Store kan niet worden voltooid. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (4001). Probeer het later opnieuw.”
    Deze zie ik nergens staan op fora of hier. Dit is tussen stap 1 en stap 2. Wie herkent dit en wat te doen?

  164. Origineel geplaatst door Patrick IJtsma
    Ik ben begonnen met Itunes Match vanmorgen om 8:45. Om 8:57 heeft ie stap 2 reeds doorlopen met 9095 nummers. Nu is ie aan het uploaden. Ik ben wel benieuwd met het uploaden van nog 5362 nummers hoelang dat gaat duren.Effe uitgerekend met 5 uploads per minuut zit ik op bijna 18 uur. Wie betaald de stroomrekening?

    Inmiddels zijn we een paar dagen verder. Van de 5362 nummers zijn inmiddels 919 nummers geupload. Nu heb ik een download van 60 mos maar dit gaat heel erg langzaam.. iemand een tip

  165. Upload gaat gewoon langzaam, get used to it. Sneller internet upload snelheid kan misschien helpen 🙂

    btw, ik weet waarom hij bij mij altijd crashed: fout in CoreAudioToolbox.dll, helaas nul info op internet over te vinden en het apple forum blijft ook stil 🙁

  166. Geen enkel probleem gehad…
    Wat ik me wel afvraag, ik las “Deze eigen nummers nemen wel opslagruimte bij iCloud in beslag.” Nou heb ik een aantal tracks waarvan ik zeker ben dat Apple ze niet had. En toch zie ik mijn opslagruimte voor iCloud hetzelfde blijven…
    Iemand?

  167. @blueberry: Er gaat niets van je Icloud af. Gematchte nummers nemen geen ruimte in en je mag maximaal 25000 nummers uploaden naar Apple.
    Ik heb ook geen problemen gehad en inmiddels alle muziek die ik in 40 jaar verzameld heb is verwerkt. Thuis heb ik alles Lossless staan en ik kan nu overal alles luisteren.

    Het enige wat ik nog vreemd vind is dat veel niet gematched wordt terwijl het wel in Itunes aanwezig is. Soms hele CD’s niet.

  168. Als de muziek in itunes gematched is beginnen de problemen pas. De bibliotheek op mn iphone 4s veranderd niet nadat ik match had aangezet. Op bepaalde momenten word de match wel zichtbaar. Later weer niet. Nog veel werk aan de winkel dus…

  169. The answer on Itunes match stucking in step 2 is just simple. Ad a column ‘iCloud’ status in iTunes. Now push on this button. In the row you can see which files are matched en uploaded. Just remove alle the files that are not uploaded, matched or bought. Those are the problem files on which ITunes stocked at step 2. It worked in a second for me.

  170. Per ongeluk itunes uitgezet (macht der gewoonte)
    Matchen stopte dus ook. Ging als een speer: in 24 uur zo’n 15000 nummers gematched (uploadsnelheid van mijn provider is niet helemaal jofel).
    2e keer starten ging super langzaam: 500 nummers in 10 uur.
    3e sessie kwam niet verder dan stap 2. Ik heb veel geduld. ik kan wachten. Ach het is een nieuwe dienst. Waar ik heel blij van word, als het gaat werken: geen ipod meer nodig, gewoon een kleine (lees goedkope)iphone 4, 8 GB. Ik ben al de hele ochtend aan het genieten van mijn muziek in ‘The cloud’.

  171. Heb eergisteren me aangemeld voor imatch. Alles liep vlot, ongeveer 4 uur voor bijna 9000 nummers. Ik was dus superblij tot ik er achter kwam dat ik een cd gewoon kwijt was. Nu ben ik dus bang dat ik meer kwijt ben maar dat is een hele zoekerij. Heb apple support gebeld maar kreeg een meisje die volgens mij nog nooit van imatch had gehoord. Heeft iemand anders dit probleem? Er staan trouwens bijna nergens wolkjes voor, heel vreemd. En ja voor die persoon die zich afvraagt wat je met zoveel muziek moet? Ach , in bijna 30 jaar verzamel je wel wat. Enne, bijna niks illegaal!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.