Reacties voor: iTunes Match vandaag 1 jaar beschikbaar in Nederland

iTunes Match is vanaf vandaag 1 jaar in Nederland te gebruiken.
Lees het complete artikel → iTunes Match vandaag 1 jaar beschikbaar in Nederland
Bastiaan Vroegop -

Reacties: 58 reacties

  1. Ik heb nog geen iTunes Match, simpelweg omdat er veel kritiek rondom was. En ik vraag me af hoe dat nu is? 😛

    Wat zijn precies de voordelen ervan, behalve dat het in de cloud staat (zonder ook, maar dan moet je iedere keer gebruik maken van iTunes om opnieuw te downloaden, indien nodig)?

  2. Sinds iOS 6 is iTunes Match waardeloos geworden. Met iOS 5 had je nog controle over welke muziek er op je iDevice werd opgeslagen, met iOS 6 is dat niet zo. De muziek wordt automatisch gedownload als dat nodig is, en er wordt automatisch muziek vanaf gegooid als er ruimte benodigd is.

    Dat wil ik niet. Ik wil gewoon net zoals met iOS 5 handmatig muziek kunnen downloaden en weer verwijderen.

  3. Ik heb mijn abonnement op iTunes Match stop gezet. Simpel weg omdat ik het enkel gebruikte om mijn mac niet aan te hoeven hebben staan wanneer ik muziek wilde luisteren via mijn apple tv. Die taak heeft mijn Osx Server overgenomen. Dus heb ik het niet meer nodig. Plus heb ik ook nog Deezer music bij mijn t-mobile abbo voor 3,95 pm. Al met al is het simpelweg gewoon een koste besparing in deze dure tijden van crisis 🙂

  4. Ik krijg net ook zo’n mailtje. Ik heb 16000 nummer in the cloud. Dat scheelt veel werk en ik kan muziek delen met familie. Geen USB’s meer uitwisselen. Mijn eigen 5 iOS apparaten gaan nooit meer aan iTunes.
    Voor 20 euro (ik koop alleen giftcards met korting) kan ik geen schijf kopen voor zoveel muziek, laat staan een backup hiervoor aanhouden. Daarnaast in mijn 500GB harddisk ook weer beschikbaar voor andere bestanden.
    Eens in de twee maanden gooi ik de buffer leeg en download ik de (nieuwe) nummers opnieuw.
    Sinds iTunes 11 gaat het matchen ook sneller.
    Heerlijk.
    Nu wachten op een vergelijkbare dienst voor video’s.

  5. Niet nodig, heb spotify. En als Apple verstandig is, gaan ze ook die kant op 😉

  6. Origineel geplaatst door Bones
    Niet nodig, heb spotify. En als Apple verstandig is, gaan ze ook die kant op

    Exact.

  7. Ik ga denk ik wel verlengen. In plaats van een paar honderd tot duizend+ euro kost het me €25 per jaar en daar krijg ik dan ook iCloud opslag en mogelijk in de toekomst streaming bij… Prima 🙂

    En Spotify en Deezer kosten continu data, tenzij je offline gaat opslaan. iMatch = eenmalig downloaden.

    Origineel geplaatst door Tom
    Ik heb nog geen iTunes Match, simpelweg omdat er veel kritiek rondom was. En ik vraag me af hoe dat nu is?

    Welke argumenten tegen had je?

    @Marco: Dat is een optie in iTunes (vul vrije ruimte automatisch met nummers), niet in iTunes Match.

  8. Ik vind het gewoon handig dat mijn hele muziek collectie ten alle tijden te benaderen is. Vanaf mijn telefoon, computer, Apple tv en iPod. Ik heb het dit keer nog verlengd, Maar nu Google een soortgelijke dienst aanbied zonder kosten….weet ik niet of ik het volgend jaar ook verleng.

  9. Origineel geplaatst door Richard
    Ik heb mijn abonnement op iTunes Match stop gezet. Simpel weg omdat ik het enkel gebruikte om mijn mac niet aan te hoeven hebben staan wanneer ik muziek wilde luisteren via mijn apple tv. Die taak heeft mijn Osx Server overgenomen. Dus heb ik het niet meer nodig. Plus heb ik ook nog Deezer music bij mijn t-mobile abbo voor 3,95 pm. Al met al is het simpelweg gewoon een koste besparing in deze dure tijden van crisis

    Ik weet niet of ik het kan vergelijken, maar 3,95 x 12 > 24,99. Dus is toch goedkoper?

  10. Ik gebruik iTunes Match nog maar twee maanden, na daarvoor enkel Spotify gebruikt te hebben. Spotify beviel me uitermate goed; het delen met vrienden, het vrijwel onbeperkte aanbod, en ook navigeren binnen Spotify van cd, naar artiest, naar diens collectie, naar daarop lijkende acts, ideaal.

    Toch ben ik dus overgestapt omdat ik om wat voor de lol te dj’en veel mp3’s nodig heb. Kon ik het ook direct uitproberen. Bovendien 25€ < 120€.
    En nu is mijn collectie redelijk uitgebreid, je loopt toch ook regelmatig aan tegen de onmogelijkheid om snel iets te luisteren wat niet in je cloud staat.
    Ook is iTunes Match met iOS 6.0 niet echt ideaal, omdat je niet mp3's van je iPhone kunt verwijderen. Gelukkig is er een omweg (Match op je iPhone uitschakelen en dan mp3's verwijderen), maar ideaal is dat niet. Ik begreep wel dat dit in 6.1 is opgelost.
    Verder werkt het wel prima, zoals je ook wel mag verwachten. Liedjes downloaden of streamen op mijn iPhone gaat vrij vlot (al blijft er ook wel eens een liedje hangen dat niet gedownload wordt).

    Spotify blijft voor mij toch nummer 1, met grote voorsprong. Ik vind de app prettiger en onbeperkt aanbod is natuurlijk prettiger dan maximaal 25.000 liedjes.
    Het is voor mij dan ook een raadsel waarom Apple met Match kwam en niet met een concurrent van Spotify, zeker naar de toekomst toe. Niemand kan volhouden dat streaming niet de toekomst wordt tov mp3's kopen/downloaden.

    @Bubbly: En Spotify en Deezer kosten continu data, tenzij je offline gaat opslaan. iMatch = eenmalig downloaden.

    Wat is nu precies het verschil? iTunes Match is ook streamen of opslaan. Of mis ik iets?

  11. Ik heb mijn abo niet verlengd. Ik had teveel last van iTunes crashes door Match.

  12. Ik heb ‘t ook stopgezet. Gebruikte het gewoonweg niet genoeg voor die 25 euro per jaar. Als ze de prijs minimaal halveren doe ik weer mee.

  13. Heb het puur genomen om mijn bieb eens te updaten qua kwaliteit. Heb nu zeker 6000 a 8000 nummers legaal en van goede kwaliteit. Deze nummers waren slechte kwaliteit. Dus driekwart van de bieb is nu legaal en iTunes Match is niet meer nodig. Over een paar jaar doe ik doe nog wel een keer.
    Verder werkt het perfect.

  14. Sinds twee maanden in gebruik. Bevalt me prima in combinatie met een Apple TV 3. Voor mijn iPod Touch is het niet nodig omdat ik voldoende ruimte hebt (64GB).

  15. Bedankt voor de tip, heb het gelijk uitgezet.

  16. Ik heb geen iTunes Match omdat Apple geen iDEAL accepteert.

  17. Ideaal! Gebruik het nu ook een jaar en moet zeggen perfect! Vandaag op mijn werk laten zien hoe makkelijk het werkt.
    Gebruik: Eigen tel / Vriendin tel / Ipad / Apple tv

    Gewoon handig heb je nieuwe cd erin staan zeg ik dat tegen mijn vriendin en die download het meteen op haar tel.
    25€ per jaar is het voor mij meer dan waard.

  18. Origineel geplaatst door Michel
    Ik heb geen iTunes Match omdat Apple geen iDEAL accepteert.

    Is dat de enige reden?? Daar zijn oplossingen voor: een iTunes giftcard of een prepaid creditcard ( die je wel met ideal kan opladen)

  19. Ik vind het perfect werken en gebruik het dan ook dagelijks op mijn appleTV en iPhone. overal je muziek bij je om te downloaden of te streamen. en wanneer je HDD vol raakt gooi je je hele muziek collectie er van af en je streamt al je muziek.
    Spotify werkt ook prima maar ik maak regelmatig mee dat er iets niet te vinden is, jammer.

  20. Ik heb nog geen iTunes Match want ik ben bang dat al mijn eigen “tags’ om de muziek te sorteren dan zullen verdwijnen.

    Heeft iemand hier ervaring mee of weet iemand hoe iTunes de muziek matcht? Gaat dit door middel van de audio of op basis van de benaming?

  21. Origineel geplaatst door Mark
    Wat is nu precies het verschil? iTunes Match is ook streamen of opslaan. Of mis ik iets?

    Spotify en Deezer zijn voornamelijk streaming services. iTunes Match is voornamelijk een cloud met jouw nummers daarin. Je kán wel je eigen muziek streamen in iMatch; tijdens het afspelen slaat hij het bestand ook direct op.

  22. @Michel: Waarom zouden ze ook, iDeal is wereldwijd een enorm klein betaal medium. Ik zie totaal geen reden waarom ze dat zouden moeten gaan ondersteunen.

  23. Abo stopgezet. Te weinig meerwaarde en m.i. slechte integratie in iOS6 en iTunes

  24. Buiten matcht het niet meer door de databundels van tmobile. Binnen streamt het van mijn mac naar alle IOS apparaten in huis. Kortom: Itunes match eruit!

  25. Ik heb het ook stopgezet. € 25 voor iets dat slecht werkt (vaak worden nummers niet gematcht, maar geüpload, terwijl ze nochtans wel in de iTunes Store staan). Gedownloade nummers verwijderen gaat ook al niet meer in iOS 6. Bovendien verbruikt het gewoon te veel mobiele data om muziek steeds te streamen en duurt het te lang voor een nummer begint te spelen. Ik gebruikte het dus nauwelijks nog.

  26. Origineel geplaatst door N1mber
    Is dat de enige reden?? Daar zijn oplossingen voor: een iTunes giftcard of een prepaid creditcard ( die je wel met ideal kan opladen)

    Zonder betalingsgegevens (creditcard en/of C&B) kun je geen iTunes Match afsluiten. Ook niet met een giftcard.
    Ik heb Apple hierover benaderd. En ja, het is de enige reden waarom ik geen iTunes Match heb.
    Ik ben namelijk ook een klant, de meeste mensen in Nederland hebben geen creditcard.
    Waarom zou ik ook moeten als iDEAL breed geaccepteerd wordt op internet?

    Dus als Apple graag geld van mij wil, dan wil ik niet vasthangen aan een derde aanbieder. Least of all Click and Buy.
    Da’s niet op persoonlijke ervaring gestoeld trouwens, maar ik lees teveel verhalen waarin C&B gewoon loopjes neemt met haar klanten.

    Ik ben wel zo vriendelijk geweest om dat aan Apple te melden.
    Ik geef Apple namelijk graag de kans om te laten zien dat de consument hen wel wat kan schelen.
    Als ze brede toegang willen tot de nederlandse markt, dan past Apple zich maar aan aan onze betalingsvoorkeuren.
    Want crisis… Betekent kans. Ook voor Apple.

  27. Ik heb het stopgezet om de simpele reden dat de meeste muziek die ik nu nog koop al op iTunes is (waar je match niet voor nodig hebt).

    Daarnaast vind ik het erg slecht werken. Vrijwel geen enkel album werd (geheel) gematcht en daarnaast gebeurde het zeer regelmatig dat de coverarts op mijn iOS device verdwenen. Dan moest ik match uitzetten maar dat betekende ook dat alle muziek verdween, aangezien mijn iPhone alles lokaal bevatte betekende dat ik het elke keer weer allemaal moest downloaden… Geef mij dan maar een iTunes synchronisatie. Bovendien kan ik nu (aangezien ik nu toch weer synchroniseer voor muziek) ook meteen mijn podcasts weer via iTunes synchroniseren want ook dat is drama via ‘de cloud’ in de nieuwe iPhone podcast app van Apple

  28. @Michel: Duidelijk verhaal. Ik wist niet dat het niet betaald kon worden met een giftcard.
    En click and buy is inderdaad niks ( ik spreek uit ervaring). Vandaar dat ik ben overgestapt op een prepaid creditcard.

  29. Werkt voor mij top!

  30. Origineel geplaatst door N1mber
    @Michel:Duidelijk verhaal. Ik wist niet dat het niet betaald kon worden met een giftcard.En click and buy is inderdaad niks ( ik spreek uit ervaring). Vandaar dat ik ben overgestapt op een prepaid creditcard.

    Een prepaid creditcard zou ik zelfs nog overwegen als het echt niet anders zou kunnen.

    Het probleem is niet de giftcard trouwens maar de verplichting om betaalgegevens aan te leveren, zoals het nummer van je cc of anders je C&B account.
    Je mag namelijk zonder meer van het saldo van je giftcard betalen. Als ik Apple goed begrepen heb krijg je de keuze hoe je betaalt.

    ps… ik begrijp ook werkelijk niet waarom een bedrijf als Apple zich zelfs maar inlaat met C&B eerlijk gezegd. Ik hoop dat de schade beperkt gebleven is.

  31. Na veel aarzelingen 2 weken geleden overgestapt op iTunes Match…Helaas moet ik zeggen dat mijn aarzelingen tercht waren: hoesjes verdwijnen, bij het afspelen worden er om onduidelijke redenen nummers geskipt, en zo nog meer van dut moois. Overigens zag ik op het (Engelstalige) forum op de Apple-site dat daar daar over dit eerste jaar liefst 40 pagina’s aan ellende staat van klanten die vaak al vanaf het begin bezig zijn om Match goed draaiend te krijgen. Helaas las ik die wetenswaardigheden pas toen ik al aan het uploaden was, maar goed, ben weer een ervaring rijker en zal tzt mijn abonnement zeker niet gaan verlengen. Ik houd me verder maar bij Spotify, dat werkt voortreffelijk. IMatch zou mooi kunnen zijn maar is gewoon niet goed uitgetest.

  32. Ik heb er nooit problemen mee gehad, maar ik mis gewoon het per nr downloaden sinds iOS 6 >.>

  33. Vind het geweldig helemaal in combi met Apple tv 🙂
    Zou niet meer zonder willen
    Heb al mijn muziek altijd bij me 🙂

  34. Nummers die je in itunes match aanklikt op je iphone worden gestreamt!!!!!!! naar je iphone en dus NIET automatisch gedownload. Als je onderaan de afspeellijst op de wolk klikt, pas dan worden nummers naar je iphone gedownload.
    Nummers luisteren in de cloud is dus streaming, tenzij je aangeeft dat je wil downloaden, dus hoe iedereen erbij komt dat dat niet zo is??? Waarschijnlijk nooit met itunes match gewerkt!!!

  35. Ik ga weer verlengen. Het is helemaal geweldig om overal altijd en overal mijn eigen muziek beschikbaar te hebben!
    Heb nooit problemen en het scheelt me bakken aan schijfruimte en backup’s….

  36. @John: Ik weet niet hoe je daar bij komt. Ik heb het net om zeker te zijn even getest met een willekeurig nummer dat niet op m’n iPhone stond en dat werd tijdens het spelen weldegelijk gedownload!

  37. @John: ik heb het idee dat jij er nooit mee hebt gewerkt.

    Elk nummer dat je op je iPhone luistert wordt tijdens het luisteren automatisch gedownload.

    Als je je tel op vliegtuigstand zet, kan je namelijk wel de nummers beluisteren die je al hebt geluisterd ( die zijn immers al gedownload) nieuwe nummers zullen niet afspelen. Ook als iTunes match uitzet wist hij al je gedownloade nummers. En je ziet dat dit gebeurt is aangezien er na het uitzetten meer geheugen vrijkomt.

  38. Ik kan nog verwijderen wel met een omweg itunes match uitzetten via instellingen daarna via muziek gewoon per cd/nummer verwijderen.

  39. Het blijft debiel dat je een betaalmethode aan je account gekoppeld moet hebben. Ik had genoeg geld in m’n account staan via iTunes kaarten maar verlengen wilde niet. Moest eerst m’n creditcard toevoegen pas toen kon ik verlengen en ging het bedrag wel van het iTunes account af. Hierna gelijk creditcard gegevens weer uit account verwijderd. Apple, wat is dit voor een rare procedure??

  40. @N1mber: Ik weet niet hoe je hierbij komt, maar als je gewoon op een nummer tikt, niet op het wolkje, word het nummer gewoon gestreamed en niet gedownload!
    Kijk eens naar je instellingen?
    Wat me wel tegenvalt is dat ze in een jaar nog weinig vorderingen hebben gemaakt in het beter matchen, ben benieuwd of de recente wisselingen ons verbeteringen gaan brengen richting IOS7. Ik heb ruim 23000 nummers, dus daar kan je ook met een 64GB versie van de iPhone niet tegen op.

  41. Ik kan me niet voorstellen dat het in Nederland zo moeilijk kan zijn om aan een credit card te geraken? In België krijgen zelfs studenten (zonder job) zonder probleem een Visa-kaart met een uitgavenlimiet van € 750, zonder hier ook maar 1 eurocent voor te moeten betalen. Als je af en toe via internet koopt is een credit card dan ook bijna een must (bv. Amazon, PayPal, etc.). Bovendien ook erg handig om mee te betalen op vakantie.
    Als Belg ga ik in ieder geval niet verwachten dat Apple Bancontact aanvaardt. Bancontact, iDeal, e.d. is voor nationale betalingen. Internationaal = credit card.

  42. Jammer dat dit zo waardeloos werkt. Streamen zou een goede optie zijn dan zit je ipod niet de hele vol

  43. Ik ga zeker het abonement verlengen! Na dat ik vorige week per ongeluk de harde schijf met mijn iTunes-bibliotheek heb gewist kan ik nu alle 19.000+ songs weer via Match terug downloaden. Dat vind ik zeker €25,- waard!

  44. Niet de hele tijd vol

  45. Origineel geplaatst door PLi
    Het blijft debiel dat je een betaalmethode aan je account gekoppeld moet hebben. Ik had genoeg geld in m’n account staan via iTunes kaarten maar verlengen wilde niet. Moest eerst m’n creditcard toevoegen pas toen kon ik verlengen en ging het bedrag wel van het iTunes account af. Hierna gelijk creditcard gegevens weer uit account verwijderd. Apple, wat is dit voor een rare procedure??

    Heel bizar. Hier GEEN credit card in account alleen nog maar iTunes tegoed en werkt perfect .. heb hier vorig jaar iTiunes match mee aangekocht en nu met verlengen ook mee betaald. Lijkt erop dat er ergens iets mis gaat bij je. Ben niet de enige die zo betaald

  46. @Nick: Weinig mensen buiten de VS & Canada willen creditcards. En dat gaat heus niet veranderen omdat Apple lui & Amerika-gericht is.

  47. @Free: Goeie! Overschrijft hij de originele bestanden dan of krijg je duplicates?

  48. @iNick: Staat gewoon op de site van Apple :

    “maar alleen de nummers die je AFSPEELT OF DOWNLOADT, worden op je apparaat bewaard.”

    http://www.apple.com/nl/itunes/itunes-match/

  49. Wat overigens jammer is, is dat afspeellijsten en afspeellijst-mappen nog steeds niet goed werken via iMatch. Nee, nee, laat ik het anders zeggen. Wat jammer is: is dat er nog nauwelijks een werkelijke update is uitgevoerd aan iTunes Match (1.0.1? 1.0.2? That’s it!).

    @Donnie:
    1. Gebruik iTunes Match
    2. Verwijder alle (niet-gematchte) bestanden [NIET het hokje ‘ook uit iCloud verwijderen’ selecteren]
    3. Download alle liedjes, in iTunes Plus kwaliteit (256 AAC)

  50. Ik vind iTunes Match echt ideaal en heb het dus zeker verlengd.

    Altijd alle muziek bij de hand (heb nu ruim 15.000 nummers in Match staan), ook ideaal op de Apple TV, hoeft iTunes niet meer continu aan te staan op de PC.

    Ik herken de problemen van anderen ook niet. Vrijwel al mijn muziek wordt gewoon goed gematched.

    @Bubbly: het is natuurlijk onzin dat vrijwel niemand in NL een creditcard heeft, de meeste mensen hebben er nml echt wel één.
    Wat wel anders is dat in Nederland vrijwel iedereen hem heel gezond alleen als debitcard gebruikt (wordt meteen of hooguit een maand later volledig afgeschreven) en niet als creditcard (dus met krediet).
    Een creditcard is overigens bijna onmisbaar als je in buitenland hotels wilt boeken/reserveren of een auto wilt huren. Ook in Europa.

  51. @Xander: Ik zei ook niet dat “vrijwel niemand in NL een creditcard heeft”, ik zei dat weinig mensen er een wíllen. Cijfers (’08 of ’09): 55% bezit creditcard(s). 32% heeft cc omdat ze deze gekregen hebben. 48% gebruikt cc nooit aan de kassa. 47% gebruikt cc nooit online/telefonisch. (Helaas niets over de overlap hiervan.) 1% van totale transacties aan de kassa (’07).

    Ik vind het maar jammer dat Apple dezelfde strategie aanhouden als in Noord-Amerika op bijna alle vlakken van het bedrijf, maar zelfs Paypal hier niet toestaan. Buitenlands klantje pesten is ‘t, meer niet.

  52. Origineel geplaatst door Bubbly
    1% van totale transacties aan de kassa (’07).Ik vind het maar jammer dat Apple dezelfde strategie aanhouden als in Noord-Amerika op bijna alle vlakken van het bedrijf, maar zelfs Paypal hier niet toestaan. Buitenlands klantje pesten is ‘t, meer niet.

    Aan de kassa gebruik ik creditcards alleen bij duurdere aankopen (vanwege de gratis aankoopverzekering). Maar online regelmatig.
    Overigens is het breedverbreide misverstand dat creditcards onveilig zijn vanuit de klant gezien onzin. Juist nml omdat misbruik veel voorkomt leggen banken de bewijslast bij misbruik bij de winkelier en niet de klant. Je krijgt daarom vrijwel altijd zonder morren en snel je geld terug, meestal nog voor het überhaupt van je rekening afgeschreven is.
    Dat is bij Paypal wel anders en ook iDeal legt de bewijslast volledig bij de klant.

    Vanuit Apple begrijp ik het verder wel. Nu heb je wereldwijd maar een contract met een payment verwerker nodig, als je iDeal en consorten wilt ondersteunen moet je dat per land apart doen. En Paypal is voor de winkelier in vergelijk erg duur.
    Denk ook niet dat ze nu veel business mislopen door alleen creditcard en giftcard te accepteren.

  53. Wanneer ze net als spotify muziek lease contracten gaan afsluiten praten we weer verder. Tot die tijd, geen match meer voor mij.

  54. @Xander: Nu misschien relatief weinig. Als er geen ClickandBuy was zouden ze waarschijnlijk wel miljoenen mislopen.

  55. Ik gebruik iTunes match nog wel een jaartje. Werkt prima en bevalt me dan ook goed.

    Één wens: playcount sync. Ik hecht veel waarde aan de playcount van mijn nummers maar er klopt nu geen pepernoot meer van. Mijn 30 meest beluisterde nummers hebben per stuk meer dan 1000 plays: 30.000 minuten voor maar 30 nummers. Dat is 20 dagen non stop naar deze 30 nummers luisteren: bijna een dag per nummer.

    Het komt waarschijnlijk door handmatige iPhone sync. Van mij mag iTunes match of iCloud dit volledig gaan overnemen.

  56. Ik heb het nooit gebruikt
    Heb mijn muziek al op ipod staan

  57. Spotify is veel beter
    Geen iTunes meer voor mij

  58. Ik heb nog geen iTunes Match en denk er overna om aan te schaffen. Mijn reden Djay. Heeft iemand hier ervaring mee?! Spotify werkt denk ik niet omdat een streaming dienst is.
    Ik hoor graag of iemand ervaring hier mee heeft.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.