Reacties voor: iTunes Match maakt (valse) start in Europa

iTunes Match heeft een curieuze start gemaakt in Europa en andere werelddelen buiten de VS. Diverse iTunes-gebruikers konden een iTunes Match-abonnement afsluiten, maar dit werd snel weer teruggedraaid. Kopers kregen hun geld terug.
Lees het complete artikel → iTunes Match maakt (valse) start in Europa
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 20 reacties

  1. Het zou mooi zijn als Apple de mogelijkheid biedt om te kiezen welke nummers je in iTunes Match wil hebben. Nu kan ik er (met meer dan 25k nummers in iTunes library) helemaal geen gebruik van maken. Dat doet Google beter in Google Music: daar kun je ervoor kiezen om bepaalde playlists in de cloud te plaatsen.

  2. Betekend dit dat ik straks al mijn (illegaal) verkregen, lage kwaliteit, muziek kan omzetten naar muziek uit de itunes store?

  3. Is het mogelijk om na de lancering van iTunes Match in Nederland gekochte muziek op al je apparaten te gebruiken, en maar 1 keer te betalen?

  4. Laten we hopen dat eerst eens iTunes in de Cloud dan toch snel naar Nederland komt

  5. Hetgeen ik wil is dat ik mijn muziek kan gebruiken met de djay app. Dat gaat nu uiteraard via de muziek app.
    Maar bv spotify aanschaffen is voor mij not done want da gaat niet met de djay app, zeer jammer.

  6. “De iTunes en Store en App Store maken (…) weinig winst”

    Say what now?
    {Is het niet Gene MuNster?}
    (Red.) Naamfout aangepast.

  7. HELP!

    ik download m’n muziek (cd’s) gratis via soundarea of 4usonly, pak ze uit in m’n download map en sleep ze naar iTunes (meest linkse kolom) waarna iTunes er automatisch een afspeellijst van maakt. Is het nu dus ook mogelijk om deze cd’s (afspeellijsten) om te zetten naar iTunes Match zodat het de ‘gekochtte’ versie word of…?

    Snap het ff niet meer

  8. Is het mogelijk om eerder gekochte nummers te downloaden op je ipod/iphone/ipad?
    En dan bedoel ik een lijstoverzicht van wat je vanaf het begin bij itunes gekocht hebt? Bij apps/boeken heb je namelijk wel zo’n overzichtje…

  9. @Jean-Paul-Horn: Welk dossier waar?

  10. Had het al gevonden (net nadat ik de vraag stelde)

  11. Zou dit betekenen dat je in de toekomst niet meer je eigen fysieke cd’s op iTunes kan zetten?

  12. Origineel geplaatst door Alex
    Zou dit betekenen dat je in de toekomst niet meer je eigen fysieke cd’s op iTunes kan zetten?

    Die mogelijkheid zal denk ik ondersteund worden totdat Apple besluit dat de CD geen toekomst meer heeft. En dat komt sneller dan je denkt. Apple heeft bv al geen DVD/CD speler in de nieuwste Mac Mini gedaan. En ook de MB Air heeft geen DVD/CD speler. En vorig jaar is de CD ook al uit het iTunes logo verdwenen.

  13. @Alex: Nee. Je zult altijd muziek kunnen importeren in iTunes. Het wordt wel moeilijker doordat de dvd speler niet meer een vast onderdeel is van je computer bijvoorbeeld, maar dat heeft niks met itunes te maken.

  14. iTunes match net probleemloos kunnen activeren, nederlandstalige bevestigingsmail ontvangen. Inmiddels menu op iphone ook aangepast.

  15. naast de nummers in itunes is inmiddels het gekende wolkje verschenen, status is wel wachten

  16. Ik ben toch wel benieuwd hoe de rechtenkwesties in deze worden opgelost. Ik vind het helemaal geen probleem om geld af te dragen aan artiesten waarbij een klein gedeelte gereserveerd wordt voor een innende organisatie. Maar dubbel betalen heb ik geen trek in (zoals bv. met de copieer heffing op lege CDs). Omdat het geen doen is om te controleren of de rechten op geuploadde muziek daadwerkelijk is afgedragen, lijkt een tussenoplossing mij de enige juiste: voor ieder nummer een heel klein bedrag afdragen, zeg in grootte max. 0,1 cent per nummer per jaar. Voor muziek gekocht via iTunes geldt dit dan niet. Het gaat hier om grote hoeveelheden muziek, dus dit loopt wel in de pegels. Daarnaast kan er exact worden vastgesteld welke artiesten recht hebben op gelden – dat is met bv. de kopieerheffing op CDs wel anders.

  17. Het kan aan mij liggen, maar eerst koop je een cd à +/- 20€, deze zet je in cloud, à 24,95€ p.j., zodat je er overal toegang toe hebt.
    Dus dan betaal je twee x voor je muziek.

    Ik zal het wel verkeerd zien.

  18. @Jd: Onderaan het artikel staat een vrij duidelijk groen blok naar het Dossier iTunes Match.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.