Reacties voor: iTunes Match-limiet nu toch naar 100.000 nummers

Apple lijkt (opnieuw) begonnen met het opvoeren van de iTunes Match-limiet van 25.000 naar 100.000 muzieknummers. Apple-topman Eddy Cue had dat al in juni beloofd.
Lees het complete artikel → iTunes Match-limiet nu toch naar 100.000 nummers
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 22 reacties

  1. Deezer ftw!

  2. Ik merk dat ik echt geen zin meer heb om mijn muziek te downloaden dan wel rippen of kopen om dan via itunes match beschikbaar te hebben.

    Een vaste bibliotheek die legaal is verveelt heel snel. Als je toch nieuwe albums koopt heb je je geld al na 1 keer terug als je een dienst als spotify, apple music of deezer hebt.

    Waarbij je bijna onbeperkte muziek hebt en veel sneller in aanraking komt met nieuwe verassende muziek.

    Wat mij zijn die diensten hun geld echt dubbel en dwars waard.

    Ja je kunt via youtube muziek in slechte kwaliteit rippen om dan via itunes match de goede kwaliteit voor terug te krijgen, maar wat mij betreft echt loze tijdsbesteding, waarbij je ook nog eens de artiesten niet steunt.

  3. Zou Apple het helemaal niets uitmaken waar al mijn tienduizenden mp3 bestanden vandaan komen?
    Het truukje om mijn versie (met bronnen waar ik geen uitspraak over doe) verwijderen en daarna een DRM vrije versie binnenhalen.

  4. Match is ideaal voor mij. Complete cd collectie op mac, ipad en iphone. Altijd en overal ieder liedje bij de hand. Geweldig. Ik hoop dat Match nog lang mag nestaan.

  5. Als je een Beatles collectie hebt, of de nieuwste Adele op je iDevices zou willen luisteren, dan ontkom je niet aan iTunes Match. De platenmaatschappijen of wie dan ook, laten het niet toe om hun muziek te streamen op Apple Music (of op Spotify).
    Ook als je, net als ik, over heel veel CD’s beschikt die je never en nooit op een streamingsdienst zult terugvinden, blijft iTunes Match een toegevoegde waarde.

    Als je de nieuwste Justin Bieber, Taylor Swift of naar oudgedienden zoals Madonna en Michael Jackson wilt luisteren, dan heb je aan Apple Music genoeg. Prince staat er weer niet op.

    Ik heb beiden en hoop dat de dienst (Match) blijft bestaan. Een merge van Match en Music zou wel mooi zijn geweest, al was het maar dat ik niet extra voor hoefde te betalen. Ik vind het niet duur voor het plezier dat ik er van hebt.

    Ik heb alle CD’s geript en geupload naar mijn iCloud bibliotheek en heb nu al mijn muziek, in de auto, in de trein of waar dan ook ter wereld, altijd bij me.

  6. Ik betaal voor Match. Maar mijn album art wordt niet goed gesyncroniseerd. Daar baal ik als een stekker van. Elke update hoop ik dat het verholpen is maar helaas. Ook vind ik de iPhone/iPad app behoorlijk verwarrend (wat staat nu offline en wat niet is heel slecht te zien). Google Play Music doet alles wel goed, helder en is ook nog eens gratis. Ik heb dit jaar dus voor het laatst betaald voor Match. Raar want ik verwacht dat Apple beter is dan wie dan ook.

  7. Origineel geplaatst door Chytin
    Als je een Beatles collectie hebt, of de nieuwste Adele op je iDevices zou willen luisteren, dan ontkom je niet aan iTunes Match.

    Het nadeel van apple match vind ik dat je moet betalen voor je eigen muziek. Daarom staat al onze muziek (geript van onze CD’s) online in Dropbox, One drive en een paar andere clouddiensten. Door de app Cloudbeats eraan te koppelen kun je al je muziek streamen op al je apparaten, gewoon gratis. Zonder dat apple je collectie om zeep helpt door bijzondere versies te overschrijven met de standaard versies. Het is maar een tip…

  8. Ik betaal voor zowel Apple Music als voor iTunes Match. DRM-free muziek is me meer waard dan Apple Music, dus als ik er eentje zou opzeggen dan weet ik wel welke dat is. Los daarvan betaal ik dankzij de Family mogelijkheid € 3, – per maand voor Apple Music, dus die dubbele ‘last’ kan er wel bij.

    Apple heeft vooralsnog hun supportpagina’s niet aangepast en niets aangekondigd – ook niet bij monde van Eddy Cue. Dus als iemand meer dan 25.000 in z’n bibliotheek kan stoppen, dan is dat op z’n best een glitch of een extra beta-poule waarnaar het is uitgerold.

  9. Ik zit al heel lang te twijfelen over match. In principe heb ik genoeg aan de streamingdiensten, maar ik heb zelf ook een aardige collectie. Alleen van dat streamen word je wel lui, want je hoeft niets meer te regelen. Ook mis ik geen enkele muziekgenre op de streamingdiensten, dus ook zeker een pluspunt. Het kost een tientje in de maand, maar dan heb je ook wat. Alleen ben ik teruggegaan naar Spotify, want de app van Apple Music vind ik ruk. Ook duurt het opstarten van een nummer een paar seconden en de desktopclient van Apple Music (itunes dus) vind ik veel te loch. Ze moeten daar een aparte app voor maken.

  10. Nadat ik gisteren wat berichten las op het Apple support forum heb ik de sprong maar gewaagd en een abonnement op Match afgesloten. Mijn bibliotheek telt zo’n 45.000 nummers die allemaal van CD zijn geript. Groot was ook mijn verbazing toen ik geen waarschuwing kreeg dat mijn bibliotheek te groot zou zijn.
    Inmiddels staat iTunes al zo’n 20 uur te snorren om alles te updaten en te uploaden. Voor mij een super aanvulling naast Apple Music.

  11. Ik heb liever een hogere itunes match kwaliteit.

  12. Als je Apple music hebt heb je ook automatisch Match. Dus waarom je het allebei zou hebben begrijp ik niet.

  13. Origineel geplaatst door Pieter
    Als je Apple music hebt heb je ook automatisch Match. Dus waarom je het allebei zou hebben begrijp ik niet.

    iTunes Match heeft twee belangrijke verschillen tot iCloud Music Library:
    (1) Alles wat met iCloud Music Library ‘gematcht’ wordt, krijg je alleen met DRM aangeboden en is niet meer toegankelijk zodra je het abonnement opzegt. Je moet dus je oude muziek op je harde schijf houden, anders raak je alles voorgoed kwijt. Bij iTunes Match hebben de gematchte liedjes geen DRM en mag je na afloop de geüpgradede liedjes houden.
    (2) iTunes Match heeft een veel nauwkeuriger algoritme om je iTunes-bibliotheek te scannen en liedjes te matchen. iTunes Match maakt gebruik van zogenaamd ‘acoustic fingerprinting’ om liedjes op inhoud te analyseren. Daarom duurt het ook zo lang. Apple Music daarentegen kijkt alleen naar de informatie die in jouw bibliotheek staat. Dit kan betekenen dat je soms verkeerde versies krijgt (live vs. studio-versie, remixes e.d.) of dat sommige liedjes helemaal niet herkend worden als de informatie onjuist is (bv. verkeerde titel of spelfouten).

    iCloud Music Library is puur bedoeld om je iTunes-bibliotheek op andere toestellen beschikbaar te stellen zolang je Apple Music gebruikt. Dat je dan ook betere kwaliteit krijgt als je dan vanuit Apple Music gaat streamen, is bijzaak. iTunes Match is bedoeld om je iTunes-bibliotheek fatsoenlijk te digitaliseren en dezelfde voordelen als gekochte iTunes-muziek te geven. Het uitgangspunt verschilt dus.

  14. Wat een slecht geformuleerde poll zeg.

  15. Ik gebruik iTunes nauwelijks meer sinds ik Spotify heb.

    En wat mij betreft was apple dus veel te laat met de introductie van Apple music. Ik ga nu niet meer overstappen, hooguit als Sonos straks goede ondersteuning biedt aan Apple music.

  16. “Ik heb nog nooit een abonnement op iTunes Music gehad”

    Deze vraag is denk ik verkeerd geformuleerd?

    Moet dat niet zijn:
    “Ik heb nog nooit een abonnement op iTunes Match gehad”

  17. Het werkt eindelijk, ik zit nu over de 25.000 nummers (26.211 om precies te zijn). Ik gebruik beide diensten en ik moet zeggen thuis met “Family Sharing” zijn ze ook blij met Apple Music. En ik kan lekker los overal met mijn Apple Match bibliotheek.

  18. @Tevilnelg: Dat wist ik niet. In de praktijk dus voor de meeste mensen hetzelfde, maar in specifieke gevallen verschillend.

  19. Apple music en iTunes match opgezegd. Gebruik nu tidal. 🙂

  20. Ik ben afgestapt van iTunes Match vanwege de limiet. Mijn collectie is vele malen groter en om die reden heb ik iTunes Match én mijn abo op Spotify ingewisseld voor Google Play. Dat gaf én onbeperkt reclamevrij streamen (ook op Sonos) én nummers uit eigen collectie toevoegen tot een maximum van 100.000 tracks.

  21. @Tevilnelg: Dank voor deze uitstekende uitleg! Gebruik met plezier al 2 jaar Match. Met Apple Music wil ik niets meer te maken hebben: gaf tijdens de proefperiode een hoop ellende. Tijdelijk had ik daarnaast Google Play Music maar dat werkt niet echt lekker in combinatie met iMac/Safari en bovendien is hun helpdesk een drama. Het wachten is nog wel op de officiële bevestiging van de kant van Apple over hun uitbreiding naar 100k want op hun Ned site staat nog steeds 25k

  22. Itunes match opgezegd toen apple music kwam.
    Dat drm free ja of nee is een non issue als je je fysieke collectie nog hebt.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.