Reacties voor: iTunes Match in Nederland vertraagd door Buma/Stemra

Hoewel afgelopen weekend de Europese uitrol van iTunes Match van start ging, kunnen gebruikers in Nederland nog geen gebruikmaken van de nieuwe dienst omdat Apple nog met Buma/Stemra onderhandelt over auteurslicenties voor de dienst.
Michel Lusthof - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 60 reacties

  1. Het zal eens niet zo zijn… BUMA/STEMRA die iets vertraagt.. Ga toch weg!

  2. Het zal ook eens niet, waarschijnlijk moet er nog iemand geld hebben uit het bestuur.

  3. Altijd dat buma stemra ! Ongelooflijk nog nooit zo’n bedrijf meegemaakt

  4. Laat eens raden… Voor 1/3 van de opbrengst was het te regelen?

  5. Buma stemra is geen bedrijf want bedrijven doen iets en vragen daar een vergoeding voor, buma pakt alleen de vergoeding.

  6. Als Apple de BUMA/$temra bestuurders 30% als smeergeld betaalt is het zo geregeld.

  7. Wanneer rollen we die rot organisatie eens op? er is toch niemand die baat heeft bij Buma Stemra?

  8. Leuk om zien dat Belgie Nederland in alles aan het voorbijsteken is :).

  9. Is het dan ook mogelijk om gekochte muziek via iTunes opnieuw te downloaden?

  10. @i: Ja en dat werd tijd, al je aangekochte muziek staat er ook tussen nu en je kan deze terug herdownloaden net zoals je je apps herdownload.

  11. @broem: Oh, ja in alles. Ik kan me alleen iTunes match bedenken. En natuurlijk voetbal, kabinet vorming, krediet rating, bbp…

  12. Ongelooflijk, wat een organisatie! Het zal ook eens niet. Snel oprollen die organisatie idd.

    Ik mag toch hopen dat ze dit snel voor elkaar krijgen. Het imago van Buma/Stemra wordt zo steeds meer geschaadt…

    En wanneer is Apple’s “volgende release” dan?!

  13. “We verwachten dat we eruit komen”

    Ja dat mag ik toch hopen ja. En snel.

  14. Begrijp het gedoe idd ook niet, maar of ik nu op die match zit te wachten. denk het niet zolang Apple flac niet ondersteund. Even omzetten zeker, 1 1/2 Tb, tuurlijk..
    hou het wel bij copy / paste ‘s avond even aanzetten volgende ochend weer nieuw.

  15. De grote platen bonzen zijn akkoord, wat doen die lui nog moeilijk dan?

  16. Buma/Stemra wil natuurlijk zelf nog flink wat geld er uit halen… corrupte bende.

  17. BUMA STEMRA is toch zo corrupt als de pest dus die gaan alleen voor de volle winst.

  18. “Goedkeuring van de rechthebbenden” ?

    De rechthebbenden zijn wij, de consument, die betaalt heeft voor zijn muziek en dus zelf bepaalt wat hij daar mee doet.

  19. Theoretisch gezien kan ik wordt lid worden en mijn complete illegaal gedownloade muziek collectie legaal maken door ze in iTunes formaat opnieuw te downloaden. Rare constructie. Dan koop je toch nooit meer legaal. Download je alles illegaal en legaliseer ze met itunes match. Dat kan toch niet de bedoeling zijn? Heel raar.

  20. Zucht, is het nu eens niet BREIN die de zaken verziekt, is het die andere “belangen”behartiger…

  21. Zou mij niets verbazen als die Gestapo van BUMA/STEMRA volgend jaar wordt opgedoekt. Stelletje plukkers zijn het zonder dat er iemand toezicht houdt op die club. Ik zeg afschaffen

  22. Als BUMA/STEMRA nou gewoon eens even sterft zou wereldvrede in Nederland een flink stuk dichterbij komen 😉

  23. @Chris: tot 25000 songs

  24. @Chris: Inderdaad, want muziek downloaden in Nederland is (nog) niet illegaal. Maar wie weet veranderd dat in de toekomst. Met “match” converteer je jouw (gedownloaden) muziek naar iTunes muziek die je kan blijven downloaden via iTunes zolang je lid bent via “match”. De vergoeding hiervoor (€24,99?) wordt (neem ik aan) oa gebruikt voor betaling aan de rechthebbende.

  25. Wat een gezeik weer dit… dacht wel dat het aan de Buma Stemra zou liggen… maar hopelijk wordt het snel opgelost… ben toch wel erg geïnteresseerd in iTunes Match

  26. Toch maar Google music dan?

  27. “Wij zijn nog volop in onderhandeling met Apple om het beste eruit te halen voor onze componisten en tekstschrijvers”

    het gaat dus om geld….

  28. “Buma/Stemra, dat in Nederland rechthebbenden vertegenwoordigt”

    Nee, alleen de uitgevers. Compnisten en uitvoerenden worden uitgeknepen.

  29. Ik snap heus wel dat er een organisatie is welke opkomt voor de artiesten.

    Maar BUMA/STEMRA is om te huilen, weg ermee!

  30. Ik heb nu een tijdje iTunes Match via US account, maar door die sync issues tussen iOS devices en iTunes wbt meta-data zoals playcount en playdate vind ik het toch wat tegen vallen. Ik heb veel smart playlists die afhangen van de last playdate en als ik dus iets af speel op m’n iPad wordt die niet geupdate in iTunes…. Hoop dat Apple dit snel fixed….

  31. Zou toch ook een oplossing moeten zijn voor BUMA Stemra… Hoeven ze niet meer torrent te gebruiken voor hun downloads (Artikel op webwereld gisteren of vandaag)

    Ik zou het wel grappig vinden om dit te proberen. Vooral met wat oudere muziek… Lijkt me interessant om te zien hoe de match gemaakt gaat worden.

  32. én bedankt… not!

  33. Het is al eerder vermeld, maar ik doe ook een duit in het zakje. Men is nog aan het onderhandelen over de steekpenningen. Niet onbelangrijk!

  34. als Steve zich niet (zakelijk) had bemoeid met de muziekindustrie, zaten we nog steeds in de spagaat van Napster-bashing.
    De enige reden dat deze organisatie nog bestaat is juist dat er weer structuur is.

  35. Oh oh oh, wat een land. Vol met regelneven die regels verzinnen waar je bij staat. Gewoon .. omdat het kán. Doodziek wordt je ervan.

    Weg met BREIN, BUMA, STEMRA en elke combinatie van die drie. Zou een goede daad zijn van de overheid tegenover de burger die zich toch al blauw betaald aan belastingen waarmee dit soort instanties draaiende worden gehouden.

  36. Straks schiet SABAM hier in Belgie ook nog wakker en dan gaat de bal aan’t rollen(SABAM is hier ook al zo’n corrupte organisatie).

  37. Pownews is zo geweldig. Moet je zeker kijken. Buma Stemra pirate de muziek van een componist in 99.000.000. Uitzendingen Dvd’s Bioscoopen

  38. ik word dat hele Buma/Stemra zo zat. Met dat eeuwige gezeik van hun en zelf maar geld binnen harken. Laat ze dat aan de componisten en artiesten geven.

  39. wat een onzin zeg… al mijn muziek op mijn iPhone heb ik ooit op een legale manier gekocht (sommige op vinyl lp of single…) dus hoe vaak willen ze dat ik die muziek betaal????????

  40. Get a life en laat ons met rust! Waarom moet iedereen overal wat vinden in dit land. Bureaucratie tot de maximum weer. Bumra Stemra…. Ga toch weg. Sippe Lui!

  41. Origineel geplaatst door jvdp
    ik word dat hele Buma/Stemra zo zat. Met dat eeuwige gezeik van hun en zelf maar geld binnen harken. Laat ze dat aan de componisten en artiesten geven.

    Wij krijgen gewoon netjes geld van Buma/Stemra als componist / artiest. Het is zeker geen vetpot maar het is wel vermakelijk om te lezen waar je muziek zoal te horen was of door wie het is gebruikt. Na aftrek van de Buma/Stemra kosten (ja, je krijgt gewoon een factuur van ze), blijft er zowaar nog wel wat over, genoeg om met het hele gezin een keer per jaar uit eten te gaan bij een pizzeria of zo. Dit is voor een muziekstuk, behoorlijk populair. Anyway, ik kan me niet voorstellen dat je van Buma/Stemra opbrengsten kunt leven, ook niet als je veel componeert / musiceert.

    Maar, ze geven dus wel geld aan de componisten / muzikanten al weet ik niet hoeveel geld er binnen de organisatie blijft hangen en begrijp ik niets van verdeelsleutels etc. Denk aan bv. de heffing op lege CDs en DVDs.

  42. Denk aan verdeelsleutel van 90 – 10.

  43. Ik heb de cd leftfield al 3 keer gekocht (2x uitgeleend) en nu heb ik hem dan illegaal gedownload?

  44. Laatste stuiptrekkingen van een dinosaurus… Kijk eens naar “prometeus” the internet revolution op youtube. Jaren oud filmpje met grote voorspellende waarde…

  45. Origineel geplaatst door Peter
    Denk aan verdeelsleutel van 90 – 10.

    95 – 5, ze maken ook nog kosten..

    Origineel geplaatst door Frank
    Ik heb de cd leftfield al 3 keer gekocht (2x uitgeleend) en nu heb ik hem dan illegaal gedownload?

    Lenen betekent toch dat je de cd ook terugkrijgt? 😛

  46. Maar vergeet niet dat 33% van de winst voor Buma is…

  47. Goed zo. Overeenkomsten voor heel Europa. Het zal tijd worden. De langste tijd van landsgrenzen is al lang geweest. Weg met de bizarre verschillen tussen landen. Met de kromme heffing op lege DVDs. Met het idee dat één land ooit een heffing op iPods had kunnen instellen. En het idee dat ieder Europees land het beter weet dan de anderen. Ik zeg: Weg met de grenzen. Eén centrale wetgeving en handhaving voor het continent. Of beter nog: de wereld.

  48. Ik wilde reageren toen ik het artikel las, kan nu alleen maar zeggen dat ik met het merendeel van de reacties eens ben.

  49. Wat een flapdrollen weer die gasten van BUMA… Denken dat ze heel wat zijn en falen met hun achterhaalde beleid!

  50. Vergeet ook die fossiele platenmaatschappijen niet, die zich lekker afzijdig houden.

  51. Wat heeft BUMA/STEMRA er überhaupt mee te maken? Als ik een cd koop in de winkel dan gaan de inkomsten toch ook gewoon direct naar de platenlabel? Nu zou Apple toch ook gewoon een deal met die gasten moeten maken ipv BUMA/STEMRA.

  52. Sja, je hele gedownloade collectie ineens legaliseren voor 25 euro. Als ik BUMA was, zou ik daar wellicht ook niet zo makkelijk mee akkoord gaan.

  53. @Dpaki: Nee dat werkt dus niet zo! Om een cd te laten persen, moet je ten eerste al toestemming vragen en een vergoeding afdragen aan die boevenbende!

  54. @Jan: zucht… Mensen die niets weten van de downloadwet… Je muziekcollectie is al legaal, je mag volgens de nl wet gewoon muziek downloaden. Software is illegaal, maar muziek is 100% legaal. Dus match maakt het niet legaal, want was al legaal.

  55. Origineel geplaatst door Mike
    Zucht, is het nu eens niet BREIN die de zaken verziekt, is het die andere “belangen”behartiger…

    Ach, ze behartigen hun eigen belangen anders prima hoor !

  56. @gerard:
    Heb jij de muziek ook geschreven dan? Zolang jij geen auteursrechten bezit op de muziek die je koopt ben je geen rechthebbende. @gerard:

  57. Origineel geplaatst door Peter
    Denk aan verdeelsleutel van 90 – 10.

    Inderdaad. Ik als de uitgever betaal aan Stemra meer dan € 1 per geperste CD, de componist krijgt € 0,10!
    De rest… Gaat naar de Stemra

  58. ik ben de opgestapte directeur, ik wil ook nog mijn 30% 😉

  59. Ongelooflijk dat we door zo’n club weer worden dwars gezeten. Men is in dit kleine landje teveel bezig om het beste jongetje van de klas te zijn.

  60. op de vraag of je nu je collectie kan witwassen.
    de filosofie is: de illegaal(in nederland legaal) gedownloade tracks ga je waarschijnlijk toch niet meer kopen, nu komt daar nog een vergoeding voor. bovendien kan je wennen aan het gemak van itunes, waardoor je in de toekomst wel gaat kopen. ik denk dat de buma dat wel in ziet.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.