Reacties voor: iTunes Match al in België beschikbaar, nog niet in Nederland

iTunes Match is vanaf vanavond beschikbaar in België. Belgische gebruikers kunnen voor €24,99 een abonnement af te sluiten.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 71 reacties

  1. Is het zo dat je dan de bibliotheek door iTunes moet laten beheren? Dus dat iTunes zelf mappen aanmaakt?

    Op dit moment heb ik alles zelf op mijn eigen manier logisch ingedeeld en zou dit graag zo willen houden. Iemand een idee?

  2. Juist iTunes Match in Belgie gekocht (en heb betaald) en krijg steeds deze melding:

    http://snapplr.com/0513

  3. @Wouter Goossens: Misschien is het druk omdat iedereen tegelijk zijn iTunes-collectie zit te matchen?

  4. Origineel geplaatst door Gonny van der Zwaag
    @Wouter Goossens: Misschien is het druk omdat iedereen tegelijk zijn iTunes-collectie zit te matchen?

    Het lukt me inderdaad wel op mijn iPhone om muziek via the cloud op te halen en krijg ook mail net dat ik ben geabonneerd op iTunes Match.. Zal nog even wachten via iTunes zelf 😉

  5. Dit zou een leuk kerstcadeau van Apple zijn. Ik wacht nog even af of het echt waar is. Misschien wordt er morgen verteld dat het een fout was. België als één van de eerste landen en vóór Nederland. Het zou wel leuk zijn

  6. Nou, hier doet ie anders nog niks. Nederland zal wel weer achterblijve

  7. Ben bang dat we in Nederland kunnen fluiten naar iTunes Match, met dank aan Buma Stemra!

  8. Ik heb me net geabonneerd (ik woon in België) , dat lukte prima, maar vanaf dan werkt het absoluut niet goed.

    Ik krijg steeds de melding dat ik opnieuw moet uit en inloggen. Benieuwd of het snel wel gaat werken

  9. Ik krijg steeds het scherm van Genius als ik op iTunes Match klik.. Er zit toch nog iets niet goed. Iemand dat het wel gelukt is?

    Origineel geplaatst door Niels
    Ik heb me net geabonneerd (ik woon in België) , dat lukte prima, maar vanaf dan werkt het absoluut niet goed.Ik krijg steeds de melding dat ik opnieuw moet uit en inloggen. Benieuwd of het snel wel gaat werken

    Ah goed nog iemand met hetzelfde probleem. Op de iPhone is het alvast geactiveerd..

  10. Hier net hetzelfde (België), wel iTunes in the Cloud, maar nog geen iTunes Match. Kon het abonnement activeren via de link hierboven, maar dan steeds dezelfde error. Het verschijnt ook nog niet op de iTunes Store homepagina. Nog even afwachten dus.

  11. Mooi, eindelijk!
    Maar een vraag: werkt iTunes in de Cloud ook meteen nu iTunes Match gelanceerd wordt?

  12. @Wouter Goossens: ik heb hetzelfde probleem

  13. Origineel geplaatst door Wouter Goossens
    Juist iTunes Match in Belgie gekocht (en heb betaald) en krijg steeds deze melding

    Hetzelfde bij mij, als ik op OK druk verschijnt links iTunes Match en als ik daarop druk krijg ik een scherm van Genius te zien…. Bizar…

  14. @Bram: Bij mij wel, ik kan al m’n eerder aangekochte muziek opnieuw downloaden

  15. Goedkoper/beter dan Spotify?

  16. Origineel geplaatst door Niels
    @Bram: Bij mij wel, ik kan al m’n eerder aangekochte muziek opnieuw downloaden

    Dan kan ik ook al. Maar kan nog niet m’n muziek “matchen” en p de cloud zetten

  17. Origineel geplaatst door Wouter Goossens
    Juist iTunes Match in Belgie gekocht (en heb betaald) en krijg steeds deze melding:http://snapplr.com/0513

    Ik heb ook kunnen kopen, heb bevestigingsmailtje ontvangen, maar geraak ook niet verder dan deze melding!
    Waar kan je trouwens match aanzetten op de iPhone? Ook dat lijkt niet te werken…

  18. Is het nu niet meer nodig iTunes actief te hebben wanneer je iTunes Match/iTunes in the Cloud hebt icm een Apple TV en AirPlay?
    Dan is het die 25 euro dubbel en dwars waard.

  19. @Rke: Je kan muziek al aanzetten bij Automatic Download bij “Store” maar bij Muziek – iTunes match kan ik het inderdaad nog niet vinden..

  20. Ik probeer nu de Genius te updaten… Zien of dat iets helpt.

  21. Hier werkt het ook nog niet zoals het moet. Bij “Store” in iTunes vind ik niets terug van iTunes Match. Op m’n iPhone onder muziek zie ik ook geen knopje… Benieuwd of hier snel verandering in komt. iTunes herstarten, iPhone herstarten heeft allemaal geen zin.

    Jonas

  22. iTunes in the cloud is beschikbaar op men iPhone, maar (nog) niet om men iPad.

    Iemand een idee?

    iTunes Match nog niet zichtbaar bij mij, tenzij via de rechtstreekse link…

  23. Genius update doet niets… herstarten werkt ook niet… Op de iTunes Store zie je niets over Match, maar als je naar de account gaat zie je wel een auto renew voor iTunes Match (dus het is er wel degelijk)…

    Nog steeds sign out and sign in error messages… 🙁

  24. Zal wel een foutje zijn bij Apple, hopelijk is het morge vroeg verholpen en kan ik m’n muziek beginnen matchen.

  25. Super! Morgen direct proberen, kan niet wachten..

  26. Werkt dat op dezelfde manier dan als spotify je alle songs kan beluisteren als alsook offline kan beluisteren?
    Kan je deze ook met de app djay gebruiken?

  27. Hier (België) ook log in/uit probleem op mac, en geen knop op iphone 🙁

  28. Nummers die al in iTunes staan, zullen automatisch beschikbaar komen in iCloud, zodat je ze op allerlei apparaten (maximaal 10) kunt afspelen. Je hebt iOS 5 nodig om de muzieknummers op je iPhone te kunnen afspelen.

    Betekent dit dat de muziek NIET gedownload wordt naar je iPod, maar dat het gestreamd wordt?

  29. @Bubbly: Naar wat ik lees zou je ze ook kunnen downloaden je muziek en dan offline beluisteren, maar goed ook, de data zou er anders goed doorvliegen.

  30. Is de betaling geldig per loopjaar of per kalender jaar?

  31. @Vroem: Ja precies.. Krijg je voor je het weet een brief van T-Mobile dat ze vinden dat je te veel gebruikt hebt en je mag opstappen 😛 (heb nog een ‘onbeperkt’ abo)

    Wat ik vrees is dat in mijn persoonlijke situatie honderden van de liedjes er niet instaan of dat alleen gecensureerde/andere/slechtere versies beschikbaar zijn.. En ze hebben vast en zeker geen muziekvideo’s van hoge kwaliteit (beeld&geluid)? Vraag me af waar ik dan voor betaal, veel liedjes heb ik niet aangezien ik dingen die ik toch zou skippen wegkieper.

  32. Tip van Flip (als je een gmail account hebt): Even hotspotshield aanzetten, je aanmelden op music.google.com en al jouw muziek komt GRATIS in the cloud te staan…. Scheelt toch weer 25 eurie per jaar….

  33. In Zwitserland kan ik het nu ook aanzetten. Knop beschikbaar. Nog niet echt kunnen doen daar mijn verzameling te groot is.

  34. Leuk, heb ik netjes een heel mooie collectie opgebouwd van 26500 songs en mag ik van Apple niet deelnemen omdat ik boven de 25000 liedjes zit 🙁

    Wat als je iTunes Match aankoop met 24900 liedjes, je netjes betaald en na een maand net iets teveel muziek heb gekocht en boven de 25000 terecht komt?

  35. @william: Het leuke is dat er de eerste maanden geen limiet van 25.000 liedjes was. Ze hadden een grafiek op de pagina gezet waarin ze aangaven meer dan 40.000 tracks te ondersteunen, schijnbaar zijn ze teruggekrabbeld na hun nieuwe iCloud servers zwaarder belast dan verwacht zijn.

    Misschien heb je hier iets aan, heb je toevallig 1500 van je liedjes uit de Store zelf?

    iTunes Match requires iOS 5.0.1 on iPhone 3GS or later, iPod touch (3rd and 4th generation), iPad, or iPad 2, or a Mac or PC with iTunes 10.5.1. Limit 25,000 songs. iTunes purchases do not count against limit. Access to some services is limited to 10 devices.

  36. Weet iemand of je iTunes Match ook zonder credit card kan krijgen?

  37. Om maar even antwoord te geven op m’n eigen vraag: ja, dat kan. 13 nov is dat reeds besproken op iPhoneclub. Ik kan niet wachten op iTunes Match! 🙂

  38. Nou is voor mij nog steeds de vraag: Wat als je je abonnement stop zet? Gaat dan ook alle muziek weg? Of komt er gewoon geen nieuwe muziek bij?

  39. Opent dit niet de deuren naar nog makkelijker “illegaal” downloaden ? Vanaf nu niet meer nodig voor een 320kbps album van 180mb te downloaden, eentje van 32kbps van 20mb is voldoende en iTunes maakt er wel een kwalitatief goede en volledig legale versie van !

  40. alles werkt inmiddels perfect!

  41. iTunes Match werkt nu perfect in België !

  42. Hier staat te lezen dat er in verschillende Europese landen iets mis is gegaan met de lancering, en die mensen krijgen hun geld terug. Dat geldt dus niet voor Belgie begrijp ik?
    Dus iTunes Match werkt alleen in de VS, Brazilie en Belgie?

    Origineel geplaatst door hoi
    Nou is voor mij nog steeds de vraag: Wat als je je abonnement stop zet? Gaat dan ook alle muziek weg? Of komt er gewoon geen nieuwe muziek bij?

    Dan is alles weg lijkt mij. Je doet dan immers afstand van je iCloud-diskruimte.

  43. Ik vraag me toch af wat er gebeurt met de indeling van nummers die ik handmatig heb toegevoegd aan mn iTunes bibliotheek, dus nummers die ik buiten iTunes om heb aangekocht/gedownload.
    Ik heb manueel deze tags en covers toegevoegd/aangepast. Worden deze albums/nummers nu vervangen of staan ze dan dubbel in de bibliotheek?

    Heb ik het nu goed begrepen dat gematchte muziek automatisch in iCloud komt te staan en dat je deze nummers dus niet meer met je mobiele apparaten moet syncen? Op deze manier bespaar je natuurlijk wel veel opslagruimte op je mobiele apparaten 😀 Echter staat er ook wel dat muziek niet wordt gestreamed, maar wordt gedownload en tegelijkertijd wordt afgespeelt, dus blijft dat nummer dan staan op je iphone of verdwijnt het weer na het afspelen?

  44. @Baeyb: Je muziek wordt gewoon opgeslagen op je mobiele device, anders zou het betekenen dat je alles moet gaan streamen over de 3g wat met een gemiddelde van 1Gb databundel niet te doen is. Dan ben je er namelijk zo doorheen. Het syncen van je device met je overige apple spullen gebeurt dan ook alleen over de wifi. (behalve een agenda of adres update)

  45. Heeft iemand iTunes Match werkend op een Nederlands account?
    De link zoals die beschreven staat in dit artikel werkt niet bij mij op mijn Nederlandse account.

  46. Ondanks het mooie ‘iTunes match dossier’, heb ik toch nog een vraag.

    Wat ik heb begrepen is dat je lokale geinstalleerde iTunes applicatie, aan de appel server bekend maakt hoe je libary er uit ziet om te gaan matchen. Perfect voor je huidige status natuurlijk en als je daar tevreden mee bent, zou je iTunes lokaal kunnen verwijderen.

    Klopt het dus dat we de applicatie iTunes nodig blijven houden om bijvoorbeeld nieuwe aangekochte CD’s toe te voegen aan ‘iTunes in the cloud’? (Mits dit waar is vind ik ‘iTunes in the cloud’ een slecht gekozen service naam.)

    Ik wil namelijk van de lokale installatie iTunes af, omdat deze naar mijn mening, veruit het meest slechte apple product is (‘Determining Gapless Playback bug’ / ‘houtje-touwtje oplossing automatiche import to libary’ / en nog veel meer).

    Ik hoop dat ik iets niet weet wat jullie wel weten?

  47. volgens mij ligt apple ID plat
    kan geen imatch kopen ( ja ik woon in vlaanderen)
    op twitter komer er nog dergelijke problemen voor

    nog iemand?

  48. Ja, hier ook.
    Wil mij inloggen met mijn Apple ID en zegt dat het een onjuist paswoord is maar is wel het goede…

  49. Kun je de nummers die gematcht zijn en dus in je iCloud zitten ook via je browser beluisteren? Via http://www.me.com dus?

    Dit werk namelijk wel zo bij Google Music, en dat zou dan voor mij de belangrijkste functie zijn.

  50. Ik kan ook niet inloggen met m’n Apple ID…
    Wat zou er gaande zijn?

  51. Origineel geplaatst door Bram
    Ik kan ook niet inloggen met m’n Apple ID… Wat zou er gaande zijn?

    http://www.macrumors.com/2011/12/16/widespread-itunes-and-icloud-apple-id-outage/

    die icloud & imatch begint op een ifail te trekken…

    steve draait zich om in zijn graf 🙂

  52. Werkt hier zoals het moet. Geen enkel probleem gehad!

  53. @jp8080: Hoe wil je een CD inlezen op een Cloud-computer? Je zal de titels/album dan moeten kopen in de iTunes Store.

  54. wat gebeurt er met nummer van een hogere kwaliteit in itunes?

  55. Origineel geplaatst door Roelof
    Tip van Flip (als je een gmail account hebt): Even hotspotshield aanzetten, je aanmelden op music.google.com en al jouw muziek komt GRATIS in the cloud te staan…. Scheelt toch weer 25 eurie per jaar….

    Hmm .. nee dank je. Ik heb al moeite genoeg met Google haar verzamelwoede t.a.v. persoonsgebonden informatie. En dit zou ze weer meer info geven. Dan veel liever de iTunes Match oplossing a 25 euro.

  56. @Richard: Dus je denkt dat Apple dat niet doet? Mensen moeten af van dat privacy-geneuzel, dat zal nog een generatie duren, maar daarna heeft niemand er meer last van. Ik denk altijd: hoe meer data ze hebben, des te minder bijzonder wordt ieder stukje informatie en vergroot het weer je privacy.

  57. Origineel geplaatst door aidovive
    @jp8080 Hoe wil je een CD inlezen op een Cloud-computer? Je zal de titels/album dan moeten kopen in de iTunes Store.

    Een goede vraag natuurlijk maar weet wel dat het niet wenselijk is om dit in de huidige vorm van iTunes te doen. Al andere functies van iTunes heb je zo goed als niet meer nodig.
    Een lokale applicatie ‘iTunes connector’ (of iets dergelijks) is natuurlijk veel meer de wens (zou bijvoorbeeld in de al bestaande ‘icloud control panel’ kunnen bestaan).

    Mijn conclusie is dus dat ik niets gemist heb en naar mijn inziens het iTunes match / iTunes in the cloud, betreft dit punt, niet goed doordacht is

  58. En wat als het abbonement afloopt, wat gebeurt er dan, wordt alles dan weer zoals voorheen of blijven al je liedjes in 256 kbs in je bibliotheek staan?

    Maar als alle liedjes blijven staan in 256 kbs is dit toch zéér goedkoop witwassen en upgraden van je liedjes?

    Dit staat inderdaad al in het dossier van iTunes Match maar misschien weet iemand hier al iets meer over?

  59. Origineel geplaatst door jan
    wat gebeurt er met nummer van een hogere kwaliteit in itunes?

    Die hou je gewoon. Als je bijvoorbeeld een mp3 versie van een nummer hebt in iTunes, dan matcht iTunes die aan z’n eigen bibliotheek en kun je vervolgens dat nummer op bijvoorbeeld je iPhone downloaden.
    Wil je de mp3 versie in iTunes vervangen door de 256kbps AAC van Apple, dan delete je je eigen mp3 en download je de versie van Apple.
    Zolang je je eigen oorspronkelijke versie niet delete, zul je die gewoon houden.

  60. vraagje :
    Stel u nu voor dat de titel ouzo niet exact juist geschreven is wat gebeurt er dan?

    neem nu bvb
    Michael jakson- heel the world….

    is maar voorbeeld e
    zoekt hij dan weldegelijk het goeie of uploadt hij dit?

    kortom : moet de artiest en titel exact juist zijn zoals in itunes store?

  61. als u muziek luistert via de match op u gsm? neemt dat dan niet veel mb’s in beslag?

  62. Nieuwe abonnementen zijn op dit moment niet beschikbaar. deze melding krijgt ik :-s

  63. Jep klopt want nu kunnen we over THE air onze muziek automatisch downloaden aanzetten bij instellingen > store > muziek

  64. iTunes match is inderdaad zichtbaar in iTunes ( België ), maar als je je wilt abonneren komt de volgende melding: ” iTunes match kan tijdelijk geen nieuwe abonnees accepteren. Probeer later opnieuw… Damn:-(

  65. Joepie,roffl, ze laten geen abonnees meer toe, keek der nu zo naar uit en ik kan ernaar fluiten,lol.

  66. Heel de dag uitgekeken naar de installatie van de iTunes Match. Nu krijg ik het bericht “iTunes Match kan tijdelijk geen nieuwe abonnementen accepteren. Probeer het later opnieuw” 🙁

  67. Al die hysterie de eerste dag dat het uitkomt! En dan ook nog klagen, zeker vergeten de eerste dag dat Lion uitkwam? Iedereen tot 23:00 en later die dag wachten tot ie binnen was etc.
    Wacht gewoon ff paar dagen, in die extra dagen crashed je hdd vast niet. 😉

    Ti’s maar een ideetje hoor.

  68. Itunesmatch, geabonneerd and loving it!

    Gewoonweg super hoe je muziek naar je andere apparaten kan streamen. Vooral op de macbook pro met kleinere harde schijf!

    Ik twijfelde lang of ik me dit wel zou aanschaffen en wat het juist was, maar nu het in gebruik is, ben ik meer dan tevreden!

    Ik heb trouwens geen problemen gehad bij het instellen van men itunesmatch, de enige kleine fout die ik kon vinden was dat er bij sommige nummers de coverart weg was, maar dit is snel opgelost geraakt!

  69. Ik hoop dat Apple ook mijn sterrenwaardering gaat back-uppen in de cloud. Bij iedere nieuwe computer raak ik die gegevens kwijt. Toch lekker om een playlist te maken met alle nummers die je met 4 of 5 sterren hebt gewaardeerd.

  70. @Meer: Deze vraag wordt telkens gesteld als we schrijven over iTunes Match. Jouw redenering klopt wel en niet.
    Wel, omdat je het inderdaad zo kunnen aanpakken.
    En niet, omdat muziek downloaden in Nederland niet illegaal is.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.