Reacties voor: iTunes Match krijgt uitbreiding naar 100.000 muzieknummers in iOS 9

iTunes Match krijgt een hogere limiet voor muzieknummers. Vanaf iOS 9 mag je 100.000 nummers in plaats van 25.000 uploaden naar iTunes Match.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

Reacties: 12 reacties

  1. “Het zit zo: Apple Music beschikt over hetzelfde matching-proces als iTunes Match, dus je hoeft niet op allebei geabonneerd te zijn.”

    Betekent dit dat mensen met iTunes Match gratis Apple Music krijgen?

  2. Met andere woorden en in tegenstelling tot eerdere berichten kan je dus wel je eigen muziek in Apple Music matchen en dat zou dus Match overbodig maken als je Apple Music wilt gebruiken. Maar, met Match kan je ook muziek uploaden die niet in iTunes staat, vraag is dan hoe dat gaat met Apple Music.

  3. Volgens mij kun je beter eens de bezem door je muziekcollectie halen als je meer dan 25.000 nummers hebt….

  4. @Barend: Natuurlijk betekent dat het niet

  5. Origineel geplaatst door Rob van grondelle
    Met andere woorden en in tegenstelling tot eerdere berichten kan je dus wel je eigen muziek in Apple Music matchen en dat zou dus Match overbodig maken als je Apple Music wilt gebruiken. Maar, met Match kan je ook muziek uploaden die niet in iTunes staat, vraag is dan hoe dat gaat met Apple Music.

    Apple Music is eigenlijk iTunes Match + streaming. Heb je Apple Music krijg je dus toegang tot beide, heb je alleen iTunes Match kun je alleen die muziek in de cloud beluisteren die je zelf al in je mediatheek hebt staan. iTunes Match geeft je alleen toegang tot die muziek die wordt gematcht, de rest wordt gewoon geüpload en is beschikbaar op al je andere toestellen. Gebruik je Apple Music en heb je een lied in je mediatheek staan dat niet beschikbaar is om te streamen, kun je dat lied alsnog gewoon uploaden. iTunes Match zonder dat component lijkt mij anders nutteloos.

  6. Niet alleen in Duitsland heeft iTunes Match de albums door elkaar gehaald. Mijn bibliotheek is totaal onbruikbaar geworden.

  7. @Tevilnelg: Precies nutteloos als je ook nog eens de statement leest in het Engels In a series of tweets, Apple SVP Eddy Cue explained to a customer how Apple Music and iTunes Match work together. Essentially, Apple Music includes the same matching and uploading unrecognised songs process as iTunes Match so Apple users don’t have to subscribe to both Apple Music and iTunes Match to get all the features.
    Dus als iemand nu Match heeft en gaat over naar Apple Music heeft Match geen zin meer.

  8. Mijn albums zijn ook door elkaar gegooid.Bibliotheek ziet er niet uit.

  9. er is nog wel reden om iTunes match aan te houden naast Apple music.

    iTunes match maakt al je muzieknummers toegankelijk op al je apparaten ook als ze niet in de iTunes cloud gematched kunnen worden.

    Apple music matcht je nummers maar alleen de nummers die ook aanwezig zijn in Apple music. De andere worden wel gebackuped maar zijn enkel toegankelijk als download en niet als streaming.

  10. Origineel geplaatst door Bram
    er is nog wel reden om iTunes match aan te houden naast Apple music.
    iTunes match maakt al je muzieknummers toegankelijk op al je apparaten ook als ze niet in de iTunes cloud gematched kunnen worden.
    Apple music matcht je nummers maar alleen de nummers die ook aanwezig zijn in Apple music. De andere worden wel gebackuped maar zijn enkel toegankelijk als download en niet als streaming.

    Nee, dat lijkt mij onzinnig. Je gebruikt iTunes Match juist om je mediatheek op andere toestellen te kunnen gebruiken, zonder alles te moeten syncen. Of je liedjes afzonderlijk wilt downloaden of online wilt beluisteren, mag je zelf weten. Ik kan ook nu al mijn aankopen ‘streamen’ als ik dat wil.

    Apple koos ervoor om liedjes die ook in iTunes beschikbaar zijn niet opnieuw te uploaden maar gewoon gratis ter beschikking te stellen. Dat maakt het voor de gebruiker prettiger.

    Bij Apple Music blijft datzelfde principe gelden, met de toevoeging dat je vervolgens uit de hele catalogus van iTunes liedjes kunt streamen, ook als je deze niet hebt gekocht. Je mediatheek wordt daardoor niet aangetast, je behoudt je oude liedjes. Zodra je Apple Music dus gaat gebruiken, gaat Apple alles matchen om te kijken wat ze moeten uploaden en wat niet. Vervolgens heb je een hele mediatheek in iCloud staan die je ook op je andere toestellen kunt gebruiken. Alle liedjes kunnen direct worden gestreamd of offline worden opgeslaan, maar alleen die liedjes die je zelf hebt gekocht (of gematcht) blijven bestaan ook wanneer je het abo stopt.

    iTunes Match heeft dan geen voordeel meer, maar blijft wel handig voor mensen die geen streaming-abo willen en hun muziek elders kopen. Met iTunes Match kunnen ze dat blijven doen. Het enige verschil is dus puur het streaming-aanbod.

  11. @Barend: Nee, andersom. Music heeft dezelfde functionaliteit als Match + streaming + radio + sociaal netwerk. ‘Match’ is echter géén goedkopere ‘plan’ ofwel pakket, maar een losstaande dienst. M.i. zou het wel als goedkoper plan moeten worden aangeboden, dan is het voor de gemiddelde gebruiker logisch en makkelijker te begrijpen dat het blijft bestaan.

  12. Gaat Apple Music WEL goed om met meta-data zoals play-count en played date/time?

    Ik vond iTunes Match een goed principe, maar omdat Match niet goed omgaat met deze meta data en ik heel veel Smart Playlists heb op basis van last play date en play count was het voor mij niet werkbaar.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.