Reacties voor: Apple lijkt iTunes op de Mac te willen opsplitsen in losse apps

Er zijn aanwijzingen dat Apple van plan is om iTunes op de Mac op te splitsen in aparte apps voor Muziek, Podcasts en meer. Dat ontdekte ontwikkelaar Steve Troughton-Smith.

Reacties: 15 reacties

  1. Goede ontwikkeling waar velen al jaren op wachten.

    Maar zullen het niet net als bij iOS 5 apps zijn? Bij iOS heb je naast de muziek app ook nog de iTunes Store waar je muziek en video’s kan kopen.

  2. Is het opsplitsen goed? Heb het programma amper gebruikt….jaren geleden met jailbreak. Gebruikt het nu nooit. Heb ook nooit itunes muziek op iphone. Al jaren Deezer.

  3. Mooi. Het huidige iTunes werkt gewoon niet. Traag, onoverzichtelijk en soms speelt hij mijn Apple Musiclijsten niet eens fatsoenlijk af. Als ik met mijn macbook werk, luister ik muziek via mijn telefoon. Hopelijk gaat dit veranderen!

  4. Benieuwd!

  5. Ik hoop dan wel dat het geen iOS apps worden, maar echte volwaardige Mac apps met de functionaliteit dat het nu ook heeft.

    Ik beheer mijn muziek met iTunes en ik kan na alle tevredenheid streamen en er zelf muziek aan toevoegen. Vooral voor dit laatste is het handig dat ik meta data kan wijzigen. Vaker op de iPad geprobeerd, maar de enige manier blijft toch iTunes.

    En dan even over iTunes zelf en wat voor draak dat volgens velen is. Sure, echt super veel dingen kunnen beter. Daar ben ik het mee eens. Maar het is toch wel het beste programma om een uitgebreide muziek collectie mee te beheren. Helemaal als je gebruik wil maken van een streamingdienst icm downloads (FREE releases ed). Heb veel geprobeerd maar niks is zo fijn als iTunes.

  6. Goede zaak en dan graag synchronisatie/backup van de iPhone in Finder integreren / direct in Mac os integreren of in een aparte “iPhone/iPod” app.

  7. Op papier niet onaardig, maar als het hiermee net zo onmogelijk wordt om je eigen muziek te syncen als dat het met ringtones is geworden, zie ik het somber in..

  8. Hoop niet dat het dan een 1 op 1 kopie wordt van Music op iOS. Want daar missen redelijk veel functies in die wel in iTunes zitten, zoals smart playlists maken, metadata bewerken, verschillende manier om song lijsten te sorteren etc.

    (Tenzij die zaken dan ook op iOS beschikbaar komen natuurlijk).

  9. @MJ: Gek, ik vind iTunes op de Mac juist snel en lekker werken. Gebruik het graag als ik muziek luister. Wellicht komt het ook door hrt feit dat mijn bibliotheek niet heel groot is. (30GB)

  10. Goed om te zien dat mensen hier in de comments het ook een goed idee vinden.

  11. Goede ontwikkeling. Hadden ze al jaren geleden moeten doen.

    Mac: itunes
    Ios: muziek, app store, video,ibooks,podcast

    Ios werkt veel beter

  12. Tja, we zullen het afwachten. Ik zou heel graag een iPhone/iPad backup willen kunnen maken over WiFi op een eigen gekozen lokatie. Mijn eigen cloud dus. Foto’s synchroniseren op mijn eigen manier.
    Ben bang dat dat allemaal niet gaat gebeuren en we iTunes voorlopig nog nodig hebben.

  13. Wat betekend dit voor de oudere Macs?

  14. Ik hoop wel dat er dan eindelijk weer een mogelijkheid komt om je apps te beheren, vond het ideaal dat ik in iTunes de volgorde van de apps en zelfs de volgorde van de homepages op de iMac kon wijzigen. Als je nu een nieuwe homepage op je iPad wil tussenvoegen zit je een hele tijd te prutsen om alle apps te verschuiven, vroeger deed je dat in 5 minuten…

  15. Zou het echt jammer vinden als iTunes zou verdwijnen. Het was ‘destijds’ (100 jaar geleden🙂) voor mij de reden om naar de Apple pc over te stappen. Ik wilde nl één platform waarop ik alle media kon beheren incl synchronisatie/backups enz van IOS devices. Helaas heeft Apple nooit genoeg innovatie gedaan maar k gebruik het nog steeds naat tevredenheid.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.