Reacties voor: iTunes 12.4 voor Mac met verbeterde interface nu te downloaden

Apple heeft een nieuwe versie van iTunes uitgebracht. In deze versie worden er enkele designaanpassingen gedaan, zodat de app makkelijker te gebruiken is.

Reacties: 18 reacties

  1. Verbeterde interface? Heeft men het over dat dropdown menu waarin alles nog meer verstopt zit en je dus meer kliks nodig hebt om bij de juiste weergave te komen? Sorry maar die ‘mediakiezer’ is helemaal niet eenvoudiger, laat dat nu net een van de pluspunten van iTunes 12 geweest zijn die er nu dus uitgesloopt is? In 1 klik wisselen tussen podcasts, muziek,… eenvoudiger kon toch niet?

  2. Meen je dat nu echt dat dit makkelijker moet zijn?
    Voor mensen met een visuele handicap is het een heel stuk moeileker.
    Gelukkig ben ik snel met vinden van nieuwigheden of veranderingen, maar voor veel mensen zou dit wel eens een reden kunnen zijn om terug naar windows over te schakelen.

  3. Terug naar Windows niet, maar ik ga toch serieus op zoek naar een alternatief. Erger me al sinds de eerste versie 12 aan deze interface.

  4. @Hans Hendriks: De verandering is juist erg positief. Voor degene die vanwege dit over willen stappen zou ik zeggen, doen. Zou niet weten wat er mis is met de vernieuwde interface.

  5. Origineel geplaatst door Joren
    Verbeterde interface? Heeft men het over dat dropdown menu waarin alles nog meer verstopt zit en je dus meer kliks nodig hebt om bij de juiste weergave te komen? Sorry maar die ‘mediakiezer’ is helemaal niet eenvoudiger, laat dat nu net een van de pluspunten van iTunes 12 geweest zijn die er nu dus uitgesloopt is? In 1 klik wisselen tussen podcasts, muziek,… eenvoudiger kon toch niet?

    Alsof het nou ineens moeilijker is. Je kunt het dropdownmenu ook met één klik bedienen en ook nog steeds aanpassen. Apple past het uiterlijk aan de conventie binnen OS X aan en ik vind het nu zelfs veel netter uitzien. Hiervoor had je een rommelige lijst met soms niets zeggende symbolen.

    Origineel geplaatst door Hans Hendriks
    Meen je dat nu echt dat dit makkelijker moet zijn?
    Voor mensen met een visuele handicap is het een heel stuk moeileker.
    Gelukkig ben ik snel met vinden van nieuwigheden of veranderingen, maar voor veel mensen zou dit wel eens een reden kunnen zijn om terug naar windows over te schakelen.

    Ze hebben ‘Mijn muziek’ en ‘Afspeelijsten’ weer samengevoegd. Die scheiding was nooit nodig geweest. Ze hebben nu ook weer een duidelijke scheiding tussen liedjes, albums, artiesten en genres gebracht, die je nu met één klik op de zijbalk kunt bereiken. Hiervoor moest je met een apart menu frunniken. Dat ze de zijbalk weer als een consistent component introduceren, vind ik een hele goede stap. Ook de navigatieknoppen blijken nu veel consequenter te werken dan daarvoor.

    Ik vind dit allemaal goede verbeteringen.

  6. Hé, dit lijkt o iTunes 10!

  7. Origineel geplaatst door Tevilnelg
    Alsof het nou ineens moeilijker is. Je kunt het dropdownmenu ook met één klik bedienen en ook nog steeds aanpassen. Apple past het uiterlijk aan de conventie binnen OS X aan en ik vind het nu zelfs veel netter uitzien. Hiervoor had je een rommelige lijst met soms niets zeggende symbolen.

    Moeilijker niet, maar om dat nu eenvoudiger te noemen in de changelogs? Je kan er niet onderuit dat de interface met de zijbalk e.d. drukker is geworden. En om van muziek naar apps of movies te switchen heb je dubbel zoveel muisklikken als voordien nodig.

  8. Nou hopelijk laat het zich nu ook installeren onder Windows (7, maar ook andere versies). Na veel gezeur er acher gekomen dat de vorige versie gewoon niet werkte als je hem in het Nederlands installeerde. Apple heeft dit weken lang zo gelaten en mensen aangeraden iTunes als “VS-versie” te installeren.

    Overweeg nu overigens om maar gewoon de VS Engelse versie te blijven gebruiken. Als de VS versie hetzelfde euvel had gekend was het vast veel eerder opgelost.

  9. * regressie bug: selecteer nummers in een smart list, ga naar een andere list en keer weer… Selectie is weg!
    * waar kan ik nieuwe smart playlists aanmaken?

  10. Grote plus: Scheiding Afspeellijsten/Mijn muziek is weg
    Grote grote grote min: Converteerfunctie is uit RMB-menu verdwenen… (Althans ik zie ‘m niet meer…)

  11. @Thomas: Simpelweg met rechts klikken in de kolom en klaar.

  12. + Zijbalk is optioneel en te verbergen via menu Weergave
    + Navigatieknoppen (volgende/terug) werken beter
    – “Onlangs toegevoegd” is alleen nog via zijbalk te benaderen

    Al met al een hele kleine verbetering. Heel graag zou ik meer synergie zien tussen OS X en iOS, bijvoorbeeld dezelfde apps (Apple Music voor OS X ipv iTunes), dezelfde app-afbeeldingen in OS X en iOS (mail, berichten etc.) en meer verbeteringen van bestaande apps. Afwachten wat de nieuwe iOS ons gaat brengen.

  13. Ik vind het niet echt een vooruitgang. Ik was er net aan gewend. Waar is de optie om album illustratie vanuit de iTunes Store toevoegen gebleven??

  14. Ik vind de nieuwe mediakiezer 100.000 keer niets!!!
    Ik mis alle media naast elkaar.
    Extra klikken —> not done!!!

  15. “Album rating” verdwenen. Hoe krijg je grijze sterren weg?

  16. Origineel geplaatst door W
    @Thomas: Simpelweg met rechts klikken in de kolom en klaar.

    Bedankt!
    Maar dat werkt niet overal. Lukt best op “music playlists”

  17. Ach, zolang de spotlight/search optie in alles zoekt zijn knoppen om je collectie te doorzoeken toch steeds minder van belang.
    En als siri op mac er straks is zeg je gewoon wat je wil zien/horen/lezen en het is er.
    Layout is ook zoooo persoonlijk.

  18. Bug? Als ik probeer illustraties van compilaties binnen te halen blokkeert iTunes.
    Maak smart lijst van albums zonder hoes, zet View op albums, ga helemaal naar beneden naar de compilaties, selecteer enkel de compilaties… iTunes blokkeert.
    Twee keer geprobeerd, twee keer prijs!

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.