Reacties voor: iTunes krijgt nieuwe voorwaarden, Amerikaanse Apple Store offline

Apple heeft nieuwe iTunes-voorwaarden uitgebracht, waarin de abonnementen voor kranten en tijdschriften worden genoemd. Ook is de Apple Store offline.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. Ik wordt gek van iedere keer nieuwe voorwaarden, alsof er 1 klant is 61 Engelse pagina’s met voorwaarden gaat lezen. Zoek de verschillen. Fijn dat jullie dat even vermelden. Ik vind dat voorwaarden op deze manier niet rechtsgeldig mogen zijn. Je mag toch niet van een consument verwachten dat ze dit gaan lezen en bovendien heb je eigenlijk geen keus. Ook het vele wijzigingen en het tussentijds wijzigen van de spelregels stoort me mateloos.

  2. @Erwin: Het staat tot nog toe samengevat vooraan in elk bericht, en ook dankzij iPhoneclub vaak online samengevat te vinden.
    Lees toch wel ooit eens alle voorwaarden, dat leidt tot beter begrip.
    Maar en inderdaad, klakkeloos ja klikken komt evenwel op hetzelfde neer. Dat is de les.

  3. De US Appstore was om 0845 (of eerder) weer online. Muziekfragmenten duren daar trouwens anderhalve minuut! Kun je ook doen zonder Amerikaanse account, alleen moet je na elke paar nummers het venster wegklikken waarin je wordt gevraagd je accountgegevens in te tikken.

  4. Allemaal prachtig en mooi maar wanneer kunnen wij eens los met de nieuwe AppleTV.

  5. Ik probeer al een uur de voorwaarden te openen maar er gebeurd niets… hij blijft laden maar niets wordt geopend.. Dus kan ik op dit moment geen apps downen.. Lekker geregeld weer :-S

    Vanavond nog maar eens proberen..

  6. +1 Erwin
    Ik denk erover Apple formeel op de hoogte stellen niet akkoord te gaan met (onderdelen uit) de gewijzigde voorwaarden en ze 1 week de tijd te geven om:
    1. Met een andere verrekeningmethode jegens derden (developers en artiesten) te komen.
    2. Met mij in onderhandeling te treden over de voorgenomen wijzigingen.
    3. Zich te gaan conformeren aan hun eigen voorwaarden:
    https://www.iculture.nl/103647/kwart-van-geinstalleerde-iphone-downloads-wordt-nooit-opgestart/
    (“De trackingsoftware van Localytics is aanwezig in duizenden App Store-applicaties”)
    Totdien blijven de voorlaatste voorw. van kracht.
    De klantrelatie blijft bestaan maar zal anders ingevuld worden en wel zo dat die ook aan mijn voorwaarden en normen voldoet.
    Aktie: Apple

  7. @Rufus den Zeeperd: Als je echt tijd teveel hebt moet je dat vooral doen.

  8. Er gaan bij mij 2 dingen uit na afloop van het huidige Iphone contract ; als eerste de iphone daar komt een Android voor, en als tweede T-mobile met zijn slecht werkend netwerk.
    Apple is het TOPPUNT van een regelneef die denkt dat ze alles zomaar kunnen doen onder het mom van wij zijn toch de beste en ze willen ons toch.

  9. @hans: Wat dacht je van een jailbreak?

  10. @Rufus den Zeeperd: Phoe, nou ik denk dat je een reactie krijgt in de trant van: “Beste Rufus, bedankt voor je reactie. Helaas kunnen wij niet aan je verzoek tegemoet komen. We nodigen je graag uit in een van onze Apple stores om een van onze geweldige produkten te kopen.”

    Denk je niet dat er een leger aan juristen bij Apple zit die er voor zorgen dat de algemene voorwaarde zo ‘solid as a rock’ zijn? En een van de junior juristen heeft een stagair de opdracht gegeven of ze ook in lijn liggen met de NL wetgeving en warempel!

    Het blijft dus een kwestie van accepteren of geen Apple meer te gebruiken. Overigens hebben andere fabrikanten ook algemene voorwaarden. Die kun je echter allen maar vinden op hun webside (als je goed zoekt). Als die wijzigen krijg je er helemaal geen melding van.

  11. @Jean-Paul: Goed punt.Vooropgesteld dat ik klaar ben met dit ASPECT van Apple.
    Zal idd. een lastige route worden, met alle ongerief van afsluiten e.d.
    Naar jouw theorie zou Apple dus elke (on)zinnige wijziging kunnen doorvoeren..?
    En pt. 3. Overtreding eigen regeling vraagt om ingebrekestelling of moet dit ook maar gewoon kunnen ?

  12. Je hebt inderdaad geen keuze als je apps wilt blijven downloaden

  13. @Jean-Paul: Dank voor de refs.
    Met het gegeven “onredelijk bezwarend” en “wezenlijk veranderen” de grijze lijst (pt C.) zie ik wel mogelijkheden.
    Inschakelen advocaat zal nodig zijn.
    Ben dus benieuwd wat Engelfriet hiervan denkt (incl. het ongevraagd inbouwen van spyware, waar iPc kennelijk geen standpunt over kan/wil innemen)

  14. @Rufus den Zeeperd: Um, met betrekking tot je punt 3. in je eerste post: dat is een zaak tussen Apple en de developer, waar jij geen partij in bent toch?

    Je verdoet je tijd.

  15. Origineel geplaatst door hans
    Er gaan bij mij 2 dingen uit na afloop van het huidige Iphone contract ; als eerste de iphone daar komt een Android voor, en als tweede T-mobile met zijn slecht werkend netwerk. Apple is het TOPPUNT van een regelneef die denkt dat ze alles zomaar kunnen doen onder het mom van wij zijn toch de beste en ze willen ons toch.

    Ik denk er precies hetzelfde over.
    Apple maakt mooie produkten maar ben helemaal klaar met hun ram het maar door de strot cultuur.

  16. @Jean Paul: Hierbij zou je eigenlijk moeten opmerken dat ook bij het accepteren van een onredelijk bezwarend beding je hier nog steeds rechtsmiddelen tot je beschikking hebt. Mocht een beding uit algemene voorwaarde op grijze lijst (vermoedelijk onredelijk bezwarend) en de zwarte lijst (per definitie onredelijk bezwarend) staan, kunnen deze stukken uit de algemene voorwaarde vernietigd worden.

    Overigens hulde voor je simpele uitleg, daar kan menig studieboek nog een puntje aan zuigen. 😉

  17. Origineel geplaatst door Larss
    @Rufus den Zeeperd: Um, met betrekking tot je punt 3. in je eerste post: dat is een zaak tussen Apple en de developer, waar jij geen partij in bent toch?Je verdoet je tijd.

    Nee, het ongevraagd naar binnen (doen) smokkelen van spyware via apps is een overtreding van de alg. voorwaarden.
    Dit gaat idd. veel tijd kosten, dus ik kijk uit naar een efficientere manier. Maar niets doen kan niet, ik zit op allerlei manieren vast aan Apple (lock-in!)

  18. “They make the rules, we obey them”

  19. ‘Voor ontwikkelaars verandert er ook iets: zij moeten voor 31 maart akkoord gaan met de voorwaarde dat alle kranten en tijdschriften die via een abonnement lopen, in de applicatie aangeschaft kunnen worden via een in app-aankoop.’

    Het is nu voor mij nu niet duidelijk. Moet ontwikkelaars nu zorgen dat gebruikers een abonnement kunnen aanschaffen via een In-App aankoop, of wordt dat verplicht? Want dat maakt natuurlijk nogal een verschil.. Kan iemand het hier uitleggen?

  20. Wat een gezeur weer, denk eens aan het resultaat. Zo erg is het toch allemaal niet? Alles werkt prima 😉

  21. Nu houd Steve jobs van korte antwoorden en simpele bediening van computers.
    Kunnen ze de voorwaarden dan ook niet wat inkorten.
    Mocht ik de algemene voorwaarden helemaal lezen dan ben ik alweer toe aan een nieuwe Mac.
    Had een tijdje terug gelezen dat bijna niemand ze las en dat je er best rare dingen in kan zetten en zo de mensen kan beduvelen.

  22. Heeft iemand Problemen bij het akkoord gaan ik krijg namelijk voortdurend de melding dat i tunes het niet kan verwerken probeer het later nog een keer voorlopig kan ik mijn updates niet ophalen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.