Reacties voor: ‘iTunes is ouderwets en heeft een nieuw ontwerp nodig’

iTunes is hopeloos verouderd en heeft een nieuw ontwerp nodig. Dat vindt John Naughton, journalist bij de Britse krant The Guardian.
Michel Lusthof -

Reacties: 167 reacties

  1. Prima zoals het nu is wat mij betreft.

  2. Mee eensch…

  3. Eens. iTunes is een draak. Had zomaar van Bill Gates kunnen zijn.

  4. itunes heeft zeker een nieuw ontwerp nodig, onder windows, er staat bij elke update dat itunes sneller is geworden. Onder windows is hier vrij weinig van te merken en het gebruikt in verhouding veel geheugen. Ik hoop dat Apple een keer een update maakt zodat iTunes onder windows een keer lekker draait. Net als onder mac waar het wel goed werkt. Als ik geen iphone had, had ik allang itunes verwijdert.

  5. iTunes opdelen in verschillende programma’s? Laat alles maar gewoon in 1 zitten. iTunes is prachtig zoals het nu is, ik heb geen noot aan meer programma’s in mijn Dock..

  6. Let’s face it: iTunes is een muziekprogramma en een uit de hand gelopen browser voor een trage website waar je muziek, films, televisieseries, programma’s, podcasts en audiovisueel lesmateriaal kunt krijgen. Daarbij krijgt het nu ook nog een Facebook-functie, die eveneens traag en bovendien beperkt is.

    Ik denk dat het antwoord daarom vrij simpel is: iTunes moet naar het web. Maar de vraag is wat je dan met de muziek op je computer moet doen.

  7. Vind het ook prima zo. Waarom nog meer programma’s installeren als het allemaal prima met eentje lukt…

  8. Gewoon hard roepen dat iets beter moet geeft altijd wel wat bijval van andere azijnpissers. Er zijn maar een handvol mensen die verschil maken en doen voordat ze beloven, en jobs is er daar 1 van.

    Kan het oneens zijn met PING en andere extra features, maar feit blijft dat iTunes de #1 musicstore is, en blijft totdat iemand niet roept dat het beter moet, maar beter maakt.

  9. Origineel geplaatst door Lars Nimmegeers
    iTunes opdelen in verschillende programma’s? Laat alles maar gewoon in 1 zitten. iTunes is prachtig zoals het nu is, ik heb geen noot aan meer programma’s in mijn Dock..

    Mee eens.
    Het heeft toch sowieso geen zin om alle onderdelen apart te doen? Dan moet je je iDevice met meerdere programma’s gaan syncen, nu kan alles in 1 keer.

    Maar Ping mogen ze wel wegdoen.

  10. Het zou al schelen als je bepaalde onderdelen gewoon uit of aan kan zetten in de interface of functioneel.

    Dus wat heb ik nodig en gebruik ik dus.
    En hoe ziet mijn interface er dan uit.

    Een dynamische opbouw dus.

    Is ook heel gebruikelijk in softwarepakketten die, net als iTunes, in de loop der jaren zijn gegroeit in functionaliteit.

  11. iTunes opsplitsen: ik denk inderdaad dat veel mensen niet zitten te wachten op meer programma’s. Ik vind iTunes voor het afspelen van muziek en het beheren van mijn bibliotheek met nummers prima. Voor het syncen van mijn iPhone vind ik het minder handig. Ik zou liever zien dat ze dat syncen via iTunes gewoon overbodig maken: over-the-air syncrhonisatie!

  12. Ik zeg, niets meer aan doen!
    Ben juist heel tevreden met een compacte, centrale applicatie waarin je al je media kunt beheren.

  13. Inderdaad, laten zo.

  14. Prima zo!!

  15. Hij moet sneller.

  16. Hij moet veel sneller. Dat ding is zo langzaam, het had net zo goed van Microsoft kunnen zijn.

  17. koop een MAC en je probleem is in 1 keer opgelost 😉

  18. @Flugel:
    Wat een goed antwoord…. (sarcasme)

    Hou er rekening mee dat iTunes al je muziek moet inladen en al je album illustraties, dat duurt gewoon even.

  19. @Raoul: Mac niet MAC, MAC zijn waarden voor scheikunde of een adres van je pc.

  20. Helemaal mee eens! Ooit was ik er verzot op, nu is het inderdaad net een product van microsoft, onoverzichtelijk, veel te veel functies en elke week een update… en oh ja ik heb een Mac…

  21. compleet nieuw uiterlijk.. even wat andere icootjes
    ander thema.. wat frisser.. meer kleurtjes ipv grijs.. tjsha..

    en makkelijker albums inplaatsen.. moet alle albums 1 voor 1 er inslepen.. wel balen als je over de 300 albums hebt :S

  22. Apple gaat er prat op ‘gebruiksvriendelijkheid’ hoog in het vaandel te hebben. Zo heeft Apple jarenlang om Microsoft gelachen dat ze gebruikers naar de ‘Start’ knop laten gaan om de computer ‘UIT’ te zetten. Maar met ITunes maken ze dezelfde fouten. Want gebruikers dwingen om een mp3-programma dat iTunes heet te gebruiken om de agenda en adressenboek mee te synchroniseren is net zo gebruiksonvriendelijk.

  23. Als je de hele structuur op de Mac bekijkt (losse applicaties voor beheren van contacten/agenda/foto’s/video/muziek/etc…) snap ik ook niet waarom de sync functie van de iPhone nog steeds in iTunes zit.

    Het zou gezien die structuur logischer zijn om een standalone sync programma te hebben die alle losse libraries op je Mac gewoon synced met je iPhone/iPod/iPad.

  24. Ik begrijp het probleem niet. iTunes werkt prima en is wel degelijk overzichtelijk.

    In je voorkeuren kan je rustig aanvinken welke delen je al dan niet actief wil zien.

    Ik zie het nut niet om een goedwerkend programma op te splitsen in aparte delen.

  25. @Erik:
    Wat een nog beter antwoord….. (sarcasme?)

    Waarom kan google in 1 sec het hele web doorzoeken en daarvan resultaten netjes weergeven?
    Kan het dit ook met plaatjes en video’s etc? Waarom kunnen youtube, flickr, facebook etc. dit allemaal wel?

    Het programma is op Windows retetraag, ik moet gewoon 30 sec wachten tot ik van iTunes Store naar Programma’s ben gegaan. En nee, ik heb een snelle computer, dus daar ligt het niet aan.

    Waarom werkt het op een Mac wel? Omdat Mac beter is? Of omdat ze gewoon voorgetrokken worden en Apple hoopt dat je een Mac koopt? Apple legt simpelweg de schuld bij iemand anders en niet bij zichzelf, want dat kunnen ze daarentegen wel goed.

    Ojah, van mijn 200mb muziek op mijn laptop, zonder illustraties hoeft iTunes niet bang te worden. Ik durf om de reden dat hij nu al traag is, mijn overige 100gb al niet in te laden.

  26. Ik begrijp wat hij zegt. En ik ben het eigenlijk deels ook met hem eens, maar het voordeel is dat nu alles lekker centraal zit en niet hoeft moeilijk te doen over andere programma’s opstarten, die met elkaar synchroniseren, enzovoort.
    Het nadeel alleen van dit is dat je weinig kan doen met beheer zoals op windows telefoons en androids. Dat moet inderdaad zeer sterk verbeterd worden en daar heeft hij dus wel een punt.

    Maar laat ik duidelijk zijn: Ik vind het gemakkelijker om alles in 1 te hebben dan alles los van elkaar. Itunes moet alleen in functies uitgebreid worden, zodat het zelfde kan doen als op windows telefoons en androids.

  27. Origineel geplaatst door Pipo
    Helemaal mee eens! Ooit was ik er verzot op, nu is het inderdaad net een product van microsoft, onoverzichtelijk, veel te veel functies en elke week een update… en oh ja ik heb een Mac…

    Volgens mij kun je de functies die je niet nodig hebt gewoon uitzetten… Ik gebruik het alleen voor mijn iPhone, dus alle muziek, video en document functies staan gewoon uit. Niks mis mee.

    Naughton is voor het gemak vergeten dat iTunes juist funest is geweest voor de doorbraak van de iPhone en dan met name voor de apps. Daar waar concurrenten als Nokia, Windows en Google een hele infrastructuur moesten ontwikkelen om hun applicaties aan de man te brengen kon Apple dit gewoon onder iTunes brengen. En echt: wat je niet nodig hebt kun je uitzetten.

  28. Het is ook gewoon teveel nu. Ooit gedowload als beste mp3 afspeler. Die titel is allang jaren kwijt bij mij. Met 230 gig aan muziek is het geen lolletje itunes op te starten.

  29. Ik vind het niet erg om met een programma als iTunes te syncen, ik ben wel voor een redesign dat er een soort van portal is naar de aanliggende services.
    – iDevice Center
    – iStore(tunes store, app store, book store)
    – Music Center
    – Movie Center
    – Social Center (Ping, iChat, FaceTime)
    – Pod Center (Podcasts)

    Alles het een beetje net al FrontRow eigenlijk

    Alles

  30. Sinds de nieuwe itunes ben ik terug naar windows media player… Tenminste wat mooier uiterlijk… De “nieuwe” weergave in iTunes zit al jaaaren in wmp, het logo is mooier, makkelijker met invoegtoepassingen… Helaas geen iphone sync 🙁 dus ik wil een aparte tool van apple

  31. imho weer een journalist die denkt dat hij apple kan dicteren 🙂

  32. @Flugel:
    Je hebt een snelle computer met een archaïsch besturingssysteem. Dat is als een Ferrari die gereden wordt door Steven Hawking…

    En ja, op een Mac is iTunes een stuk beter dan op een PC. Zoals zo veel dingen beter zijn op een Mac dan op een PC. Ik hoop dat je eindelijk in probeert te zien waar de grenzen liggen van een systeem. Apple heeft er namelijk 0,0 baat bij om iTunes kreupel te maken op een PC. Misschien moet je eens een keer kijken naar wat MS doet op een Mac met Office for Mac: dat programma is vele malen gestroomlijnder dan op de PC. Trekt MS de Mac ook voor?

  33. @matijs:
    Met alle respect, maar 230GB aan muziek is ook niet weinig en ik snap als je PC hier een beetje problemen mee krijgt. Ik ga niet zeggen dat dit een collectie is waar je nooit voor hebt betaald, want dat kan ik niet weten. Ik ken een jongen op een iMac die een soortgelijke hoeveelheid aan muziek heeft (hij heeft twee keer zoveel) en daar doet iTunes zonder zweet alles wat hem wordt opgedragen.

  34. Het idee van iTunes is perfect. Helaas is de performance van de applicatie gewoon niet goed genoeg, hieraan kan flink gesleuteld worden. De interface van iTunes doet gewoon zijn werk.

    Overigens hebben ze al een behoorlijke inhaalslag gemaakt met iTunes 10 kwa performance.

    Ik ben het wel met Rodeyseijkens eens. Er mag wel een soort portal (of een andere ingenieuze oplossing) komen die in deze ene applicatie subapplicaties opstart, zodat de boel een beetje overzichtelijker wordt.

    Aan de andere kant, iedereen is nu zo gewend aan iTunes en weet precies waar alles zit dat het een beetje raar zou zijn om alles totaal om te gooien.

    Kortom:
    iTunes is misschien verouderd, maar doet goed zijn werk. Er mag nog wel wat aan de performance gesleuteld worden.

  35. Origineel geplaatst door Rodeyseijkens
    Ik vind het niet erg om met een programma als iTunes te syncen, ik ben wel voor een redesign dat er een soort van portal is naar de aanliggende services.
    – iDevice Center
    – iStore(tunes store, app store, book store)
    – Music Center
    – Movie Center
    – Social Center (Ping, iChat, FaceTime)
    – Pod Center (Podcasts)Alles het een beetje net al FrontRow eigenlijkAlles

    @Rodeyseijkens:

    Als je het mij vraagt: dat is iets te veel van het goeie.

  36. Ben er wel mee eens dat iTunes enigzins “monopolistisch” is; heb je een iDevice, dan MOET je iTunes gebruiken, al is het maar om het apparaat überhaupt te kunnen activeren.

    Ik vind iTunes overigens wel fijn. Overzichtelijk en netjes. Wel vind ik idd dat je bepaalde functies moet kunnen uitzetten/verbergen. Ik gebruik Ping namelijk niet maar de icoontjes zijn wel altijd aanwezig.

  37. Ze mogen ical wel eens in een nieuw jasje steken.. Itunes is prima, hij mag misschien iets sneller…

  38. @patrickje: het logo is mooier Tja, en zo hebben we allemaal onze reden om wel of niet voor een programma te kiezen… 🙂

  39. Origineel geplaatst door DarkMessiah
    Er mag wel een soort portal (of een andere ingenieuze oplossing) komen die in deze ene applicatie subapplicaties opstart, zodat de boel een beetje overzichtelijker wordt.

    Zo werkt de software al: binnen iTunes werken allemaal sub-programma’s. Zo’n portal gaat het vooral heel onoverzichtelijk maken: zo zou Microsoft het doen.

  40. Waarom veranderen? Het is overzichtelijk en simpel te gebruiken, dit siert apple!

  41. mag worden geupdate maar ben zeer blij met 1 programma dat alle functies ivm muziek kan vervullen!

  42. @Floris:
    Wat moet er anders aan iCal dan? iCal is juist een prettige agenda omdat hij zo simpel is. Wil je uitgebreidere functies dan kan dit ook. Maar een agenda is het best zo simpel mogelijk. En dingen in een nieuw jasje steken is iets wat MS de hele tijd doet. Als het niet nodig is hoeft het ook niet in een nieuwe jas, alleen modepoppen doen dit.

  43. Origineel geplaatst door Harp
    @Floris:
    Wat moet er anders aan iCal dan? iCal is juist een prettige agenda omdat hij zo simpel is. Wil je uitgebreidere functies dan kan dit ook. Maar een agenda is het best zo simpel mogelijk. En dingen in een nieuw jasje steken is iets wat MS de hele tijd doet. Als het niet nodig is hoeft het ook niet in een nieuwe jas, alleen modepoppen doen dit.

    Daar heb je zeker gelijk in!! het is ook een hele fijne agenda maar als ik de agenda op me ipad bekijk en via safiri op me.com vindt ik dat er een stuk mooier uit zien en de weken mogen er van mij bij meer niet…

  44. De reden dat ik een iPhone heb is vanwege de intuïtieve bediening. Dat gevoel heb ik bij iTunes niet. Een visuele mogelijkheid om reservekopieën te beheren, een mogelijkheid om je contacten in iTunes (zichtbaar) op te slaan, dat zou ik fijne extra’s vinden. Ik sync 8 iPhones van de hele familie (van 2g tot i4) op 1 laptop. Dat geeft een aantal problemen die ik graag opgelost zou zien. En Ping? Ach… Ik heb het al druk genoeg met 500 cd’s en 100 radiostations, Facebook en Whatsapp. Dus Ping kan met Bing op de reservebank gaan zitten.

  45. Dat ding is veel te langzaam. Dat vind ik het enige nadeel

  46. iTunes moet weer worden zoals het was…
    Niet al die onzin erbij.
    Kan allemaal wel los.
    Ik gebruik nu iTunes gewoon voor enkele dingen zoals updaten en iBooks voor mijn iPhone.
    Maar verder gebruik ik echt alleen maar Mediamonkey om te synchroniseren.
    Ik zeg: Meer vrijheid voor andere bedrijven, laat apple lekker zn eigen ding doen.

  47. Origineel geplaatst door Phicky
    De reden dat ik een iPhone heb is vanwege de intuïtieve bediening. Dat gevoel heb ik bij iTunes niet. Een visuele mogelijkheid om reservekopieën te beheren,[/quote]iTunes>Voorkeuren>Apparaten: Reservekopieën van apparaten

    een mogelijkheid om je contacten in iTunes (zichtbaar) op te slaan,

    Nee, daar hebben we gelukkig het Adresboek voor of je contacten applicatie in windows. Laten we vooral contacten niet op 4 verschillende plekken op je systeem zetten.

    Ik sync 8 iPhones van de hele familie (van 2g tot i4) op 1 laptop. Dat geeft een aantal problemen die ik graag opgelost zou zien.

    Op een Mac kun je inloggen onder verschillende gebruikers: dat is een veel efficiëntere manier om tussen verschillende gebruikers te differentiëren.

    En Ping? Ach… Ik heb het al druk genoeg met 500 cd’s en 100 radiostations, Facebook en Whatsapp. Dus Ping kan met Bing op de reservebank gaan zitten.

    Dan gebruik je Ping toch niet? Je wordt niet gedwongen of zo…

  48. @joey:
    Wat? Je opmerking klopt van geen kanten. iTunes moet weer worden zoals het was, maar Apple moet wel zijn eigen ding doen (zodat andere bedrijven meer vrijheid krijgen). Eh… volgens mij zit je teveel op Tweakers.net

  49. @Harp: ik draai dus itunes op een mac. Ik kan niet eens mijn collectie toevoegen op een PC, dan geeft hij alleen maar errors.

  50. iTunes is geweldig en combineert alles waar ik dagelijks mee bezig ben.

    Fijn houden zo.

  51. Aan het begin van mijn Apple tijd vond ik het ook een draak van een applicatie.

    Nu ik mijn iPhone er mee configureer etc. vind ik het wel prettig werken. Ook ideaal op mijn muziek ermee af te spelen (via Remote). Ik vind alleen dat Ping nu erg overbodig is, omdat het me totaal niet interesseert.

  52. Hoef ik nu maar in 1supermark (programma) te winkelen ga ik toch niet na meerderen winkels lopen. Lekker houden zo. Alles bedienen van een platform is toch super.

  53. Ik zou het niet opdelen, maar ik ben het er wel mee eens dat itunes is verouderd. Het is echt sloom geworden.

  54. Ik heb geen problemen met iTunes.

  55. Ik heb (na een kleine schoonmaakbeurt) 34658 nummers in 142 gig. Op een iMac… voor de 1e keer opstarten duurt bij mij 4 a 5 seconden. Als ik iTunes afsluit en weer aanzet staat het min of meer direct ( 2 seconden) op het scherm. De iTunes library .xml is ongeveer 50 MB groot… ik weet niet of die snelheden daarmee goed of slecht zijn, ik vind het in ieder geval snel genoeg

    Eerlijk gezegd… ik ben tevreden over iTunes als geheel, wat mij betreft kunnen ze toevoegen wat ze willen. Als ik het niet wil gebruiken doe ik dat niet. Met wat ik wel gebruik (Muziek bieb, podcasts, store, thuisdeling en devices) kan ik doen wat ik moet doen. Luisteren doe ik overigens nooit in iTunes maar via m’n sonos en geloof me, hun interface is een stuk minder als die van iTunes…

  56. Het is waardeloos zoals het nu is. Waarom moet ik synchroniseren met een programma dat bedoelt is om muziek te rippen en af te spelen? Misschien wil ik wel een ander programma en iTunes verwijderen.

    Ook technisch is het vervelend. Een voorbeeld. eBooks (boeken!) staan nu in een ‘muziekmap’. Je kan die map niet verplaatsten. Als je muziek of eBooks handmatig wilt syncen (commando rsync; naar netwerk of opslagmedium) dan moet je daar dus rekening mee houden… eBooks en andere niet-muziekbestanden zouden niet in een submap van muziek moeten staan.

    Daar komt bij dat ik helemaal niks aan muziek heb. Mijn gehoor is niet zo goed…

    Ach… en veel is al gezegd.

    Misschien is het een idee om te beginnen met de naam te veranderen. iTunes dekt de lading niet meer!

  57. Origineel geplaatst door Flugel
    @Erik:Wat een nog beter antwoord….. (sarcasme?)Waarom kan google in 1 sec het hele web doorzoeken en daarvan resultaten netjes weergeven?Kan het dit ook met plaatjes en video’s etc? Waarom kunnen youtube, flickr, facebook etc. dit allemaal wel?Het programma is op Windows retetraag, ik moet gewoon 30 sec wachten tot ik van iTunes Store naar Programma’s ben gegaan. En nee, ik heb een snelle computer, dus daar ligt het niet aan.Waarom werkt het op een Mac wel? Omdat Mac beter is? Of omdat ze gewoon voorgetrokken worden en Apple hoopt dat je een Mac koopt? Apple legt simpelweg de schuld bij iemand anders en niet bij zichzelf, want dat kunnen ze daarentegen wel goed.Ojah, van mijn 200mb muziek op mijn laptop, zonder illustraties hoeft iTunes niet bang te worden. Ik durf om de reden dat hij nu al traag is, mijn overige 100gb al niet in te laden.

    Ik heb beide Mac en PC en de werking is op beide even ongeveer snel. Behalve het verbinden met de store, dat duurt langer, waarom weet ik niet .
    Als je veel wijzigingen hebt, bijvoorbeeld nieuwe foto’s, films of muziek, dan moet dat via USB naar je computer. Dat werkt traag, zowel op Mac als op PC.

  58. owja,, enne iChat in itunes!! SOWIESO!! GIEF

  59. Het enige van al die functies van itunes die ik gebruik is syncen. Wrom os het ouderwets als een programma almerhande functies te bieden heeft? Beter dan 17 aparte programmas toch. Nee ik ben tevreden.

  60. itunes?

    oh ja dat heb ik gebruikt toen ik mijn iPhone 4 moest activeren. Dat was ook de laatste keer. Als 4.1 te jailbraiken is zal ik em weer een keer opstarten.

  61. Ik zou het fijn vinden als ik muziek vanaf me iphone kon verwijderen

  62. @sjors:
    iPhone aan iTunes hangen, en dan kun je ze weg halen. Je zult er vast voor betaald hebben…

  63. Origineel geplaatst door Flugel
    zijn: Ik vind het gemakkelijker

    Helemaal gelijk. iTunes is zo traag op een Windows PC, en totaal niet gebruikersvriendelijk.

    Verder gebruik ik iTunes alleen maar om mijn iPod te syncen; ik heb dus geen Store, muziekspeler of sociaal netwerk nodig. Zou hetzelfde zijn dat ik in InDesign ook foto’s kan bewerken; daar heb ik Photoshop voor.

    Verder voor alle Fanboys die hier lopen te zeiken op Microsoft; afgelopen jaren heeft dit bedrijf hard aan de weggetimmerd, en producten zoals Windows (Phone) 7 en MSE zijn om naar huis te schrijven.

  64. iTunes is rete traag (20.000 nummers op nas). En heeft te weinig features (zie mediamonky). Daarnaast heb ik aan de helft niks (film, tv show) omdat Apple’s formaat alleen maar gebruikt kan worden.

  65. Ik vind het nog steeds erg onhandig dat de dubbelen nummers in iTunes blijven staan en datde helft van me muziek niet wekt omdat die het originele bestand niet kan boden zegt ie.

    Terwijl als ik het in verkenner zoek en dan opnieuw toevoeg doet ie het wel maar heb ik dus dubbel en dan werkt de helft niet.

    Ook kan ik nog steeds niet me bookmarks van Google chrome sycnen en email accounts zoals hotmail en gmail. Alden internet explorer:s en outlook expres kan .(

    Ik vind iTunes erg ongebruikervriendelijk!

    Ook vind ik het stom dat ie maar een paar soorten muziek en video bestanden kan toevoegen de helft werkt dan wel in iTunes en niet op me iPod touch. Een functie om dvd te Rippen is ook erg welcome.

    Dus van mij part mag er een hoop veranderen!!!

  66. Onzin; werkt prima. Kritiek is altijd makkelijk; oplossingen bedenken hoort er ook bij, maar daar waagt de schrijver zich niet aan.

  67. iTunes vind ik zo juist prima, alles in 1 programma.
    Ik had eerst windows daar was die echt traaaag, maar nu met Mac is die echt super snel.

  68. Hoog tijd voor een gebruikersvriendelijk iTunes. Ik ben helemaal voor. Ik heb een tijdje een extra Samsung Galaxy gehad met het programma KIES om te syncen. DRAMA!!

    iTunes heeft ook een aantal missers. Als je een nieuwe pc krijgt. Het machtigen van computers, het alleen kunnen uploaden via iTunes en niet kunnen verwijderen in iOs.

    Verder wel een mooie appstore ingebouwd, automatisch syncen en reservekopie maken is handig.

    Het toont voor een beginnend gebruiker redelijk onoverzichtelijk. Ik ben er na een paar jaar wel redelijk aan gewend.

  69. Ik heb het al druk genoeg met 500 cd’s en 100 radiostations, Facebook en Whatsapp. Dus Ping kan met Bing op de reservebank gaan zitten.Dan gebruik je Ping toch niet? Je wordt niet gedwongen of zo…

    Je wordt zowat wel gedwongen als er een balk aan de zijkant zit en een knop naast het scyncen waarom kan je het niet gewwon uitschakelen zonder hacken.

  70. Ik vind het een prima prog om mijn iPhone te syncen, om muziek mee af te spelen, en podcasts en Apps zoeken. De rest van de crap mogen ze wat mij betreft weglaten. Genius, Ping, bla bla bla. Laat iTunes waar het voor was.

  71. Prima zo….alleen zo verschrikkelijk traaaaaaaaaaaaaaaaaaaaag.
    Het is zo traag dat er werkelijk niks mee kan, qua iTunes Store.
    Ik zou meer muziek kopen als ik er door heen kon komen, nu moet ik er een halve dag voor uit trekken als ik b.v. 2 onbekende albums wil kopen (zoeken). Dank je de koekoek. Dus koop ik (bijna) niks.
    Het is echt ACHTERLIJK TRAAG.

  72. Mag van mij wel wat mooier zoals we van apple gewend zijn maar gebruiksvriendelijk is het zeker wel oke.

  73. Mag wel allemaal in 1 programma blijven, maar een totale makeover zou mooi zijn. Wat ‘hipper’ uiterlijk met manieren om hem zelf in te delen en van uiterlijk te veranderen. Het programma ziet er al zo lang hetzelfde uit, dat het gewoon tijd voor -drastische- verandering is!

  74. Origineel geplaatst door Raoul
    koop een MAC en je probleem is in 1 keer opgelost

    Euh, ik gebruik iTunes op Windows en op OSX, op beide platforms is het een hork van een applicatie: traag, beachballs tijdens het syncen etc etc.

    Had gehoopt dat Apple met Itunes 10 hetzelfde zou doen als met quicktime, van de grond af opnieuw bouwen en hernoemen naar iTunes X… maar helaas!

  75. iTunes is een gedrocht. Slechte interface, traag als dikke stront door een trechter en bovenal: lelijk. Niet des Apple, als je het mij vraagt, tenzij er sporadisch stukken vanaf zouden pleuren, dan zou het ergens op gaan lijken…

  76. @ De mensen hierboven, helemaal gelijk!

    @harp, Ik denk dat je je neus iets te ver in het appletje hebt gestoken.
    Ergere fanboy’s dan jij ken ik niet, je bent serieus iedereen zijn negatieve mening over Apple aan het proberen te weerleggen?

    Mijn windows bakje (laptop) is sneller dan de nieuwste macbook pro, ja alleen iTunes niet.
    Ik gebruik iTunes puur en alleen om mijn iPhone te synchroniseren. Als ik vervolgens na 3 klikken moet wachten, omdat iTunes mij niet kan bijhouden, dan is er wat mis met iTunes en niet met mijn laptop.

  77. Origineel geplaatst door FDJ
    Als je de hele structuur op de Mac bekijkt (losse applicaties voor beheren van contacten/agenda/foto’s/video/muziek/etc…) snap ik ook niet waarom de sync functie van de iPhone nog steeds in iTunes zit. Het zou gezien die structuur logischer zijn om een standalone sync programma te hebben die alle losse libraries op je Mac gewoon synced met je iPhone/iPod/iPad.

    Opzich heb je gelijk, maar dadelijk krijg je dan zo’n draak van een app als active sync :S …. en dat wil je echt niet! Het fijne van de sync in itunes is dat het ‘verdwijnt’ als er geen sync apparaat aan hangt 🙂

    — om te reageren op de mensen die het een lelijke app vinden —

    Tja smaken verschillen duidelijk. Het is heel moeilijk om het wel goed te maken. Opzich is het best een helder programma. Wel veel lijsten werk. Maja wat wil je met veel muziek. Als iemand echt veel beter kan moet die gewoon zelf een app opzetten en deze als voorbeeld mailen naar Steve?

  78. @Rodeyseijkens:

    Helemaal mee eens!
    Ik zou het naar Steve mailen als ik jou was!
    Top idee

  79. @Flugel:

    Voor de 20.000ste keer: er bestaan geen fanboys! Alleen maar consumenten die iets ****** mooi vinden, dus hou er alsjeblieft erover op.

    Los daarvan: Ik gebruik iTunes alleen maar om muziek af te spelen, films te kijken en allerlei dingen te kopen via iTunes. Het is veel overzichtelijker dan WMP, maar dat is mijn mening natuurlijk. Is het mooi? Ik moet toegeven: Nee, niet echt, maar het is wel overzichtelijk.

    Ik weet ook dat iTunes op windows niet echt snel werkt. Daar moet aan gewerkt worden.

  80. iTunes is te zwaar en log geworden (en is onder Windows in elk geval tamelijk buggy), omdat het vanwege Apple’s defensieve beleid een programma voor alles moet zijn.
    Het is dat het nodig is voor mijn iPhone, want anders had het iTunes allang gedeleted.

  81. Ik ben het helemaal eens met het artikel. iTunes is achterhaald omdat het uitgaat van twee dingen:

    1- De computer is de ‘hub’ die alle iDevices voedt (iPod, iPhone, iPad)
    2 – Je synchroniseert bestanden van je computer naar die devices (en terug).

    Hierdoor krijg je de gekke situatie dat je meermalen moet synchroniseren om zowel je iPhone als je iPad te voorzien van de laatste muziek of bijvoorbeeld bijgewerkte adressen.

    iTunes moet nodig aangepakt worden en zoveel mogelijk gebruik maken van ‘the cloud’. Als je gegevens offline beschikbaar wilt hebben (op je iPhone, iPad of Mac) synchroniseer je over the air, geen gedoe met kabels. Een beetje zoals Spotify doet met muziek, maar dan ook voor adressen, apps, bookmarks etc.

  82. Het mag zeker niet worden opgedeeld in verschillende programma’s, het ontwerp mag best worden aangepast.

  83. Ik zag de term dynamische opbouw ergens voorbij komen. En dit lijkt mij ook erg logisch je kan dan voor je gaat installeren bepaalde functies uitschakelen zodat datgene waar je iTunes voor gebruikt sneller draait.

    Ik gebruik iTunes alleen maar voor af en toe een sync en een sporadische update voor onze iphones. Meer hoeft het dus niet te kunnen, (wat mij betrefd)

  84. Ik gebruik iTunes alleen omdat het helaas moet. Het programma wil maar niet goed en soepel lopen op mijn win7 pc. En voordat mensen zeggen dat ik een mac moet nemen, ik denk er niet aan!

    Maar goed. iTunes ziet er opzich niet slecht moet ik zeggen.

  85. Ik ben er heel tevreden over, en ze mekkeren dan misschien iverh et feit dat het niet goed is, maar ik denk het feit dat ze niet een smet een goed alternatief kunnen komen, genoeg zegt, namelijk dat iTunes toch nog altijd het beste is.
    Commentaar geven is makkelijk, maar zelf inventief zijn zou nog iets uitmaken!

  86. prachtig om te zien dat iedereen denkt er verstand van te hebben

  87. Wat dacht je van de functie om muziek te kunnen kopiëren van je iPhone naar iTunes, dan is je iPhone gelijk een back-up. Nu gebruik ik sharepod daarvoor.

  88. iTunes op een PC word met de dag slechter.
    Heb een Mac (@ Erik, jij je zin pff) en daar draait die heerlijk stabiel op.

    Misschien voor Windows dan een ActiveSync variant? Ook al is dat ook een kriem maar goed, het is niet anders.

  89. iTunes wat voor synchronisatie moe dienen, maar niet op 2 computers tegelijk dat kan doen…??
    Daarbij zonder opties je applicaties en MP3’s verwijdert van je device… ??
    Zo slim is om als je een vol agenda op je iPhone hebt en een lege op je (nieuwe) pc of Mac, hij het lege agenda pushed naar je IPhone, waardoor je agenda “Weg” is..??
    Een giga applicatie gestart moet worden om een simpel MP3tje af te spelen en het “vieze” WMA niet direct af speelt…

    Een ping applicatie toevoegen zonder normale verwijder optie en configuratie mogelijkheden… Omdat Apple niet wil dat jij dat mag.. Is dat geen monopolie iets waar Microsoft elke keer van wordt beschuldigd?

  90. Haha, kom maar met een concept! Ik vindt het zo prima… iTunes 10 zit er veel strakker enzovoorts uit. Mac style.

  91. iTunes is pure horror!!
    Van mij mag het flink op de schop.
    Ik hou van mijn iPhone en wil nooit meer een andere telefoon maar dit programma is het verschrikkelijkste programma in de geschiedenis van de computer.

  92. Ook ik vind het een logge draak op pc en nét te doen op een Mac.

    Ik heb onderhand zo veel bestanden en playlists en die weer in submappen in hoofdmappen in iTunes, dat een kolomview zoals dat van Finder onderhand erg op zijn plaats zou zijn voor mij. .

  93. Zijn de mensen hier die klagen over een traag programma nog aa het werk met een pc uit de prehistorie? Op mijn PC werkt het prima, op mijn MacBook pro al helemaal. Technologie gaat vooruit. Als je een iPod of iPhone kan aanschaffen, waarom dan niet een vlottere pc/Mac. Werkt fijner, betere gebruikservaringen, en minder irrelevante klachten. Ik gebruikte dit programma al sinds 5-6 jaar geleden. Toen had ik nog geeneens een idevice. Wat ik vooral een goed punt vind aan iTunes is de mooie maar toch simpele interface. De Back up die automatisch in Het mapje muziek komt te staan werkt ook prima. Kan je je eigen muziek op meerdere computers kwijt. Albums worden ook gewoon netjes weergeven. Ik las in een reactie dat dat 1 voor 1 moet, maar daar heb ik niks van gemerkt. Als je al jouw muziek gewoon in 1 complete muziek map zet,

  94. Dat de gemiddelde dropknar niet snapt dat je je iDevice met een aparte routine synct begrijp ik,, maar dat ‘t Guardian journaille dat niet weet zegt meer iets over haar bijdrage.
    De snelheid van synchen heeft niets te maken met de interface.
    Meer met de data-overdracht (USB) en sql routines in OSX / Windows.
    Vraag je baas een nieuwe computer

  95. Fanboy alert!

  96. Van mij mag iTunes volledig kaal gestript worden, tot het weer een degelijke mediaplayer is (voor video en audio) en de mogelijkheid om die inhoud op je apparaat te zetten. Voor de rest mag alles naar het WWW verplaatsen. Ping, iTunes Store, App Store… mogen van mij allemaal webapplicaties worden. Als je een App koopt op de webapp, dan kan je die meteen pushen naar je iPhone, en als je meerdere iOS apparaten hebt dan kan je kiezen, of tussen je aankopen bladeren in de App Store op je iOS apparaat. iOS Software Updates gewoon via WiFi, en eerste keer iOS apparaat opstarten: Land kiezen, akkoord gaan met voorwaarden, lijstje met gegevens die je eventueel kunt aanpassen (Apparaat naam, klok, wifinetwerk) en dan klaar. Zonder iTunes.

  97. Ja heel duidelijk veranderen
    Qua uitzicht ook touwens

  98. Totaal mee eens. Sinds ik spotify gebruik ben ik erachter gekomen hoe ouderwets iTunes wel niet is. Gebruik het dan ook alleen nog maar om m’n iCal en foto’s mee te synchroniseren

  99. John Naughton krijgt aandacht vanwege zijn positie, niet omdat hij feitelijk uit zijn nek kletst. Wade Roush maakt het nog bonter door voor te stellen om iTunes op te delen in losse applicaties…

    Apple is juist zo sterk en zo handig vanwege de intuitieve integratie van vanalles en nogwat. Ik heb helemaal geen zin in ‘windows toestanden’ waar je voor elke scheet weer wat anders moet opstarten, aanvinken of weg moet clicken.

    Blij dat deze heren voor de (op papier gedrukte) media werken, waar het dan ook logischerwijs niet zo goed mee gaat, en dus hopelijk zo snel mogelijk geen spreekbuis meer hebben voor het versprijden van domme visies en ideeen.

    1 punt vind ik wel valide: te veel afhankelijkheid (= macht) leidt inderdaad tot “opstand’ c.q. concurrentie “die het beter wil gaan doen”. Nou prima, ze doen hun best maar. Apple levert m.i. nog steeds heel veel waar voor zijn geld en het gebruik ervan bevalt mij ook prima dus ik zie mijzelf niet snel overstappen.

    Bovendien; Steve Jobs is volgens mij super slim, zo glad als een aal en weet hoe hij “on the edge” moet opereren om vaak net op tijd het platte vlak weer op te zoeken.

    Kort en bondig: ik vind iTunes een super programma waar wellicht alleen de naam van zou kunnen veranderen, ik heb wel een suggestie: iDoAll

    CopyRight Wessel Meijer sept 2010.

  100. Origineel geplaatst door Raoul: koop een MAC en je probleem is in 1 keer opgelost 😉

    Nou. Ik heb een MacBook pro en het is een vervelend en langzaam programma. Waarschijnlijk omdat mijn muziek op een nas staat, maar toch.
    Als je binnen iTunes gaat navigeren is het ook allemaal traag.

  101. Itunes is er met de laatste update niet mooier op geworden. Dus puur op uiterlijk s.v.p weer terug naar de vorige! Verder is het een vrij complexe zaak om b.v. films en ringtones te linken en synchroniseren (voor alle duidelijkheid: het lukt mij prima maar het is onlogisch). Dat past niet bij Apple en zou eenvoudiger moeten. Verder wordt het ook tijd dat iTunes andere formaten zoals FLAC gaat ondersteunen. En dat ze hun social network via iTunes beschikbaar maken is worst voor mij zolang het geen verplichting is.

  102. nu na de laatste update kan je geen mapjes of losse nummers met muziek meer slepen naar je muziekbiliotheek 🙁

  103. Allereerst is iTunes een prima programma. Niets aan veranderen dus qua functies, maar t zou er wel wat gelikter uit mogen zien zoals de andere programma’s van Apple. Wat dat aangaat is t een beetje een ondergeschoven kindje.

  104. Op win7 pc is i-tunes een ramp voor beheer van mijn i-touch. Anderhalve dag voor een back-up en synchronisatie in één richting bij agenda en contacten is beneden peil. In elk geval voor Windows is een re-design hard nodig.

  105. @Rupert Rupparella:
    Duren woorden van een goedkoop persoon.
    Syncen duurt overal even lang en hangt af van hoeveel je op je iphone wilt zetten of afhalen. (en dat terwijl niemand het hier heeft over syncen, maar over iTunes zelf!)

    Dat iTunes traag werkt, heeft alles met iTunes zelf te maken. Op Windows werkt het voor geen meter. Een simpele klik van Itunes Store naar Programma’s en iTunes is er ruim 20 seconden mee bezig. Dat is TRAAG.
    Zoals eerder vernoemd, ik heb een behoorlijk snelle laptop, dus daar ligt het niet aan.

  106. @knauf: dan heb jij een hele bijzondere update gekregen 😉

  107. ik zeg SPOTIFY

  108. Ja er is nog een ding waar ik het wel mee een ben; iTunes is trager geworden.

  109. ..En wat nou als we het.. Hmm. iCenter noemen? Één centrale hub. Je moet misschien een kléín beetje tweaken voor een duidelijke interface, maar verder kan alles in één programma blijven, toch?

  110. Zeker wat aan doen. Opsplitsen lijkt me een prima idee. Veel nieuwe Apple liefhebbers verdwalen in iTunes.

  111. Ik wil geen 400 programma’s…. itunes is prima, Ping kan beter maargoed… het is best wel fijn voor syncen enzo (:

  112. Mijn voorstel: iTunes muziek laten beheren van je computer en iPod en iPhone. Daarnaast iSync voor agenda / contactpersonen en apps. App store via internet / web of alleen op je iDevice.

  113. Ik vind de design van iTunes lelijk

  114. Aan de hoeveelheid reacties te zien is er in elk geval een beerput opengetrokken

  115. Mij hoor je niet klagen. Sinds versie 10 is het allemaal een stuk sneller. Echter zou wat mij betreft de iTunes Store gewoon via de browser benaderd moeten worden. Die is veelte traag via het programma.

  116. Origineel geplaatst door Erik
    @Raoul: Mac niet MAC, MAC zijn waarden voor scheikunde of een adres van je pc.

    Niet echt waar, van je netwerkkaart in feite 😉

  117. iTunes is hopeloos oud en onoverzichtelijk:
    1.) downloaden van app updates op je iPhone kost je 7 muisklicks!! Waarom eerst downloaden naar je computer en dan weer naar je iPhone?
    2.) waarom staat ‘aangeschaft’ niet gewoon bij je bibliotheken ipv bij ‘store’
    3.) waarom staan de aangeschafte apps niet bij ‘aangeschaft’?
    4.) waarom staan er wel films in je iTunes maar geen foto’s?
    5.) waarom is de iTunes functionaliteit op de iPhone wel uit elkaar getrokken? iTunes, iPod en AppStore???
    6.) waarom kan ik in iTunes op de iPhone geen muziek afspelen en op de comuter wel???
    7.) waarom is de opbouw niet wat logischer in de linker kantijn? bijvoorbeeld van boven naar beneden:
    – Store (www)
    – aangeschaft (user/-account)
    – bibliotheek (locale computer)
    – apparaaten (iPhone/iPod)

    Kortom: iTunes is een gedrocht geworden en een on-apple achtig ontwerp

  118. Ik ben toch wel vóór een herontwerp dat iTunes wat flexibeler maakt.
    Toegang op meerdere pc’s, niet meer de dreiging dat alles van je iPhone verdwijnt als je op een andere pc aansluit, betere wifi support/netwerk support.

  119. Inderdaad Hopeloos verouderd. iTunes is een buitenbeentje van alle Apple ontwerpen. Inconsistent en onlogisch opgebouwd.

  120. Misschien ligt het aan mij maar het is me niet gelukt om een iPhone en ipod gezamenlijk te beheren met 1 itunes. Gooit alles in de war. Dus ontstaat de rare situatie dat ik 2 pc’s moet inzetten om beiden te synchroniseren. Is het iemand wel gelukt om 2 apparaten op 1 pc met itunes te gebruiken??

  121. Zie je het al voor je? Je synchroniseert je Idevice waar je een nieuwe applicatie op wil installeren. Dan moet je weer een ander programma gebruiken om die applicatie te downloaden. Hetzelfde geld dan voor muziek maar dan heb je wéér een ander programma nodig. Ik kies dan toch voor alles bij elkaar. (sneller zou wel fijn zijn ;-))

  122. Ik vind t wel goed zo…k koppel m alleen aan als ik een backup wil maken of muziek erop wil zetten. Wat wil je nog meer met iTunes ?? Apps en podcasts kun je ook downloaden in de AppStore op je iPhone zelf…
    Gwn laten zoals het is ;-). Misschien een nieuw uiterlijk, maar kwa functies prima…

  123. Ik vind het wel handig om al die functies in één applicatie te hebben. Echter is het wel zou dat alle functies die er in de loop van de tijd bij zijn gekomen itunes een ontiegelijk log programma is geworden. Het is naar mijn mening dan ook tijd dat itunes opnieuw vanaf de grond wordt opgebouwd. En in 64 bit graag.

  124. Vind iTunes het meest waardeloze programma van mijn Mac. Onoverzichtelijk, traag, onlogisch. Wat mij betreft snel naar splitsing tussen sync en muziek/film/rip/beheer.
    Heb al jaren een Mac(book pro) en vind het meeste simpel en gebruisvriendelijk muv iTunes.

  125. Vind iTunes het meest waardeloze programma van mijn Mac. Onoverzichtelijk, traag, onlogisch. Wat mij betreft snel naar splitsing tussen sync en muziek/film/rip/beheer.
    Heb al jaren een Mac(book pro) en vind het meeste simpel en gebruisvriendelijk muv iTunes.

  126. Het is gewoon raar dat je je iPhone moet managen door opeen muzieknoot in de dock te klikken……. Niet echt What You See Is What You Get.

    iTunes is bloated, oud, sloom, en het ziet er niet uit, zeker niet sinds het laatste “redesign”

  127. Ik ben er helemaal mee eens. Software zelf loopt ook zo bagger op de windows.

  128. itunes is een vreselijk programma! De functies opdelen lijkt me wel een goede optie

  129. Er zitten inderdaad teveel functies in iTunes. Ik denk dat de gemiddelde gebruiker 90% van de functies niet eens gebruikt.

    Oplossing: introduceer iTunes lite en iTunes pro.

    Of laat gebruikers modules downloaden zoals bij Firefox waarbij je het programma kunt uitbreiden met de functies die de gebruiker wilt.

  130. Een nieuw ontwerp kan geen kwaad

  131. iTunes is verouderd en niet meer intuïtief.

    Ik zou ook pleiten voor een structureel redesign, maar ik zou het vreselijk vinden als alle functionaliteiten opgedeeld zouden worden over meerdere applicaties.

    Het zou Apple sieren als ze hun nieuwe sociale kanaal zouden gebruiken om informatie en wensen van de gebruikers in te winnen voor het nieuwe ontwerp, maar Apple kennende zie ik dat niet snel gebeuren.

  132. Uitbreidings pakketen? Dan word het nog ingewikelder dan het al is. En Steve word ook een dagje ouder 😉

  133. iDevice (sync. met je device)
    iStore (wat nu de iTunes Store is)

    En dat je met iDevice gewoon uit elk mediacenter muziek kan overnemen. Uit bv, Windows Media Player, iTunes etc.

  134. Wat zitten jullie allemaal Microsoft af te zeiken… Wat me opvalt bij Apple freaks is dat ze gelijk haat hebben aan MS en dat vaak niet zo omgekeerd is. We hebben het bv over de performance van iTunes en dan gaat iemand zeiken dat PCs gewoon slomer zijn… We hebben het over hoe je iTunes kan verbeteren. Niet hoe slecht Offjce e.d is vergeleken met het walhalla onder de elektronica (APPLE!). ****** zeg….

  135. Ik vind ‘t prima zo. Lekker overzichtelijk met knoppen aan de linkerkant. Lekker alle media toestand in 1 programma.

  136. @Harp: grappig, alleen @Mike: noemt 1x office en dan alleen nog als compliment, dat Microsoft goed werk op de Mac heeft afgeleverd 😉

  137. Mark my words: Ooit wordt iTunes gecombineerd met Mobile Me en staat alles in the cloud! En is web-accessable!

  138. Vind eigenlijk vooral dat ze de naam moeten veranderen. Ook ik heb wel wensen qua functionaliteiten, maar wat itunes doet, doet het in ieder geval goed!

  139. JAAAA, duh. iTunes=iSlow

  140. iTunes is langzaam, onoverzichtelijk en Windowsachtig om mee te werken. Goed artikel, want iTunes dient heel dringend vernieuwd.

  141. Grafisch ontwerp hoeft niet veel aan te gebeuren maar aan de code wel. Bijna iedere pc bezitter klaagt dat iTunes de pc enorm vertraagd. En toch doet Apple daar niets aan.

    Maar met de komst van cloud computing kan het toch niet lang meer duren dat iTunes een web app wordt ipv een client app op je pc of mac.

  142. @Bram Balk: hoeray op de laatste zin!

  143. Hè, getverderrie Steven…. Wat zeg je nu? Ik ben een verstokte zeer tevreden gebruiker! Lekker laten! Misschien wat populaire Nederlandse radiozenders toevoegen om via AirTunes af te spelen…. 😉

  144. Het is een zeer goed programma, maar de GUI mag inderdaad eens een goede make-over krijgen.

  145. iTunes moet blijven zoals het nu is. Géén nieuw ontwerp en meer blabla..

  146. Gooi een beetje kleur er in het nu z’n saaie boel en zorg ervoor dat je bijvoorbeeld dingen kan uitschakelen zoals dat ..ping en als je het dan weer nodig heb schakel je hem weer in

  147. Origineel geplaatst door Flugel
    @Rupert Rupparella:
    Duren woorden van een goedkoop persoon.
    Syncen duurt overal even lang en hangt af van hoeveel je op je iphone wilt zetten of afhalen. (en dat terwijl niemand het hier heeft over syncen, maar over iTunes zelf!)Dat iTunes traag werkt, heeft alles met iTunes zelf te maken. Op Windows werkt het voor geen meter. Een simpele klik van Itunes Store naar Programma’s en iTunes is er ruim 20 seconden mee bezig. Dat is TRAAG.
    Zoals eerder vernoemd, ik heb een behoorlijk snelle laptop, dus daar ligt het niet aan.

    iTunes OSX is helemaal niet traag, tenzij het netwerk traag is.
    In de iT Windows versie is minder tijd gestoken, deze is dus minder geoptimliseerd.
    Kan ik me wat bij voorstellen
    (Steve heeft er nimmer bij jou op aangedrongen om een Windows-bak te kopen, wat zelfs op mij als goedkoop persoon wat cheapo overkomt)

  148. @FDJ:
    Hier heb je een punt.
    Op je Mac is een aparte app om te syncen (Sync), dus los van iTunes. Maar of je die ook kunt gebruiken voor je iPod, iPhone, iPad etc… dacht het niet.
    Ik heb een keer met dat Sync programmaatje gespeeld, maar werd er niet snel wijzer van.
    Wellicht dat dit in de achtergrond meedraait zodra je je iPod of zo aan het syncen bent met iTunes.

  149. niets aan veranderen, perfect pakket zoals het is,
    hooguit aanpassen van de betaalservice, dus niet alleen creditcard maar ook bijvoorbeeld IDEAL (in Nederland veel gebruikt)

  150. Negatieve kritiek geven is gemakkelijk, maar zelf iets beters maken en positieve suggesties doen voor verbetering is iets anders !

  151. Ik vind persoonlijk iTunes een draak van een programma. Je moet te veel handelingen verrichten voordat je resultaat heb. Bovendien moet je heel goed opletten wat wel en niet aangevinkt staat want voordat je het weet ben je een boel dingen kwijt.
    Bovendien ik ben een Windows man maar veel mijn van mijn Mac vrienden zijn het hier gelukkig met mij eens.

  152. Syncen moet zonder iTunes kunnen. Een aparte applicatie bestaat toch ook al (iSync) en zou geüpdate kunnen worden.

    Verder hoop ik op applicaties om je e-books te lezen (iBooks) en misschien een update voor QuickTime om films, tv-series te bekijken. iTunes moet de hoofdapplicatie voor muziek zijn.

    Wat iTunes ook nodig heeft, is een nieuw designteam. Wat zij de laatste versies iTunes aan hebben gedaan is toch ongelooflijk. Een super lelijk design dat steeds verder van Aqua af gaat.

  153. It’s a quiet complicated tool but if you work with it it suits. Leave it like this. It’s fine to me regards Jack

  154. iTunes is een verschrikkelijk traag programma geworden door al die “functionaliteit”. Wat mij betreft mag het weer gewoon een muziek-player worden. Geen boeken… geen films…. geen ringtones.
    Tuurlijk is het handig om 1 applicatie te hebben om alles te beheren, maar niet ten koste van de snelheid.

    Neem bijvoorbeeld Foobar2000… als je het icoontje al aanraakt staat ie al klaar. Niet dat dit een uitzonderlijk mooie applicatie is, maar het doet wel wat je van een muziekplayer mag verwachten (alle bestandstypen openen en ernaar converteren… en dat allemaal heel erg snel).

    Ik bedoel… Foobar2000 is maar 8Mb groot op de hd tegenover iTunes met z’n 115Mb.

    Hierbover schreef ook iemand over de store.. heel goed idee om die via een website te benaderen. In iTunes is het veel te traag.

    Een geopperde verbetering zou inderdaad kunnen zijn dat je de mogelijkheid krijgt om bepaalde functies uit te schakelen. Maar Apple bepaalt… niet de gebruiker/klant

  155. Ik draai itunes op een 27 inch iMac, een beter programma kan ik me niet bedenken! Al mij nummers staan in 1 sec voor me, en wat is er nou mis met het uiterlijk? Ziet er toch goed uit? Beter als Windows media player

  156. Origineel geplaatst door Kallt
    Wat iTunes ook nodig heeft, is een nieuw designteam. Wat zij de laatste versies iTunes aan hebben gedaan is toch ongelooflijk. Een super lelijk design dat steeds verder van Aqua af gaat.

    Ik vind inderdaad ook dat itunes er qua vormgeving anders uit mag zien. wat makkelijker, mooier en sneller. Het hoeft niet verdeelt te worden in verschillende programma’s maar dat het maar weer geheel “Apple style” wordt. Kleur doet wonderen 😉

  157. Ik heb met iTunes leren leven maar het is een verschrikkelijk on-Apple-achtig stuk software. Traag, omslachtig, onintuitief. Zoals iedereen weet kost het eeuwen om zelfs maar een enkel muzieknummer naar je iPod te zetten. Er zijn series onhandigheden op te sommen, maar dan ben ik wel een paar uur aan het tikken en bij Apple hebben ze die vast ook allemaal wel bedacht. Maar ze weten dat er geen alternatief is, dus ik vrees dat ze daarom ook geen werk maken van een grondige herziening. Bovendien is het gratis, dus verdienen doen ze er ook niet mee. En een reden om af te zien van aanschaf van iPods is het niet, want ik kwam zelf ook pas achter de nadelen toen ik een iPod gekocht had en met iTunes ging werken. Zodra er een programma is waarmee ik mijn muziekcollectie, inclusief de afspeellijsten, beter kan beheren dan ben ik weg bij iTunes. Daar ligt dan wel een belang voor Apple: het pad naar kopen via iTunes is bij gebruik van andere muziekbeheerprogramma’s minder vanzelfsprekend en op den duur komt de melkkoe die de iTunes store is in gevaar.

  158. Vindt itunes op mijn mac niks , itunes heeft mijn hardescrijf bijna vol gemakt als voor windows 7 krijk ik altijd geen quicktime gevonden ( quicktime is wel op mijn win 7 ) dus rot sofware van apple voor mooi producten

  159. @nibs: Je harde schijf volmaken doe je zelf, dat is niet iTunes die dat vóór je doet…

    Origineel geplaatst door George
    Zoals iedereen weet kost het eeuwen om zelfs maar een enkel muzieknummer naar je iPod te zetten.

    Sleep muziek uit willekeurige map direct op iDevice en klaar…

  160. Origineel geplaatst door Rupert Rupparella
    Origineel geplaatst door Flugel@Rupert Rupparella:
    Duren woorden van een goedkoop persoon.
    Syncen duurt overal even lang en hangt af van hoeveel je op je iphone wilt zetten of afhalen. (en dat terwijl niemand het hier heeft over syncen, maar over iTunes zelf!)Dat iTunes traag werkt, heeft alles met iTunes zelf te maken. Op Windows werkt het voor geen meter. Een simpele klik van Itunes Store naar Programma’s en iTunes is er ruim 20 seconden mee bezig. Dat is TRAAG.
    Zoals eerder vernoemd, ik heb een behoorlijk snelle laptop, dus daar ligt het niet aan.iTunes OSX is helemaal niet traag, tenzij het netwerk traag is.
    In de iT Windows versie is minder tijd gestoken, deze is dus minder geoptimliseerd.
    Kan ik me wat bij voorstellen
    (Steve heeft er nimmer bij jou op aangedrongen om een Windows-bak te kopen, wat zelfs op mij als goedkoop persoon wat cheapo overkomt)

    Gras is groen en koeien geven melk. 
    Deze opmerking naar jou heeft net zoveel te maken als jou opmerking naar mij. 

    Lees mijn bericht nog eens door. Het is traag!! 

  161. Zelf vind ik een duidelijke fragmentatie prettig. I-tunes heb je nu voor te veel functies nodig. Graag overzichtelijk houden.

  162. Origineel geplaatst door Rupert Rupparella
    Dat de gemiddelde dropknar niet snapt dat je je iDevice met een aparte routine synct begrijp ik,, maar dat ‘t Guardian journaille dat niet weet zegt meer iets over haar bijdrage.
    De snelheid van synchen heeft niets te maken met de interface.
    Meer met de data-overdracht (USB) en sql routines in OSX / Windows.
    Vraag je baas een nieuwe computer

    Ze schrijven “social-networking-interface” en niet “interface”. Hiermee wordt Ping waarschijnlijk bedoeld.

  163. ik gebruik spotify voor mn muziek. lijkt een beetje op itunes maar dan stuk overzichtelijker en sneller. bovendien kan ik mn muziek draadloos syncen naar mn iphone. (zelfs muziek die niet van spotify is maar op mn pc staat)

    10 euro per maand en je hebt ook nog eens bijna alle muziek tot je beschikking en je kan je playlists delen

    ik kan me niet herinneren wanneer ik voor het laatst dat *** itunes heb gebruikt

  164. iTunes is – excusez le mot – strontprogramma. De helft van de artwork verschijnt niet bij de CD’s, mijn afspeellijst zit vol dubbele bestanden, in de helft van de geïmporteerde CD’s ontbreken één of meerdere nummers en wanneer ik afzonderlijke nummers wil toevoegen beschouwt iTunes ze als full CD’s met slechts één nummer in. En waarom is het in iTunes anno 2010 nog steeds niet mogelijk om, zoals in Windows, met mappen te werken? Dat zou al heel wat ergernissen uit de wereld helpen.

  165. @Stijn: Hoe bedoel je mappen? Je kunt toch je eigen afspeellijsten aanmaken waarin je toch je muziek kan sorteren op je eigen manier en eigen smaak?

    Ten tweede: ik heb soms dat probleem gehad die jij nu beschrijft met cd’s, maar om eerlijk te zijn: dat probleem had ik ook WMP. Niet dadat een excuus is, maar het bewijst in ieder geval dat iTunes niet enige is met dat probleem.

  166. Paul Thurrott heeft een goede iTunes 10 review geplaatst. Ben het helemaal met hem eens.
    link

  167. @Harp:
    Dat is dan ook het enige ms programma wat werkt op mac, en dit is ook alleen maar om te kunnen blijven concurreren. Stel je voor een computer waar je niet fatsoenlijk word op kan draaien. Heb je welleens Messenger for mac geprobeerd? Dat programma heeft al verschillende jaren geen update meer gehad, heeft geen webcam ondersteuning en ziet er ontiegelijk lelijk uit. Verder loopt het om de 2 dagen vast met zo’n mooi schermpje. Gegevens naar microsoft verzenden of niet? Mac is niet de oplossing voor alles.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.