Reacties voor: iTunes-concurrent Zune Marketplace komt naar Europa: Nederland en België krijgen filmverhuur

Microsoft gaat de Zune Marketplace in Europa uitrollen. Nederland en België krijgen alleen toegang tot filmverhuur. De muziekdownloads, Zune Pass en verkoop van video's gaan aan onze neus voorbij.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl -

Reacties: 25 reacties

  1. misschien dat Apple nu ook wakker word in Nederland.

  2. Allemaal leuk en aardig maar voor mij persoonlijk doet het niet ter zake. Behalve natuurlijk dat het rechtsmatig gezien eindelijk rond is qua filmverhuur hier in Nederland. Het lijkt me dus te verwachten dat iTunes binnenkort volgt en dat we voor de kerst gewoon hier de nieuwe AppleTV kunnen gebruiken.

    Want die Zune, die mot ik niet.

  3. Goed zo! Hopelijk snapt apple dat dit een schop onder hun hol betekend!

  4. Origineel geplaatst door joopieej
    Allemaal leuk en aardig maar voor mij persoonlijk doet het niet ter zake. Behalve natuurlijk dat het rechtsmatig gezien eindelijk rond is qua filmverhuur hier in Nederland. Het lijkt me dus te verwachten dat iTunes binnenkort volgt en dat we voor de kerst gewoon hier de nieuwe AppleTV kunnen gebruiken. Want die Zune, die mot ik niet.

    Precies, verwacht nu dat Apple ook iTunes in NL met films en series voldouwt

  5. Het huren van films via Zune is al langere tijd mogelijk op de Xbox in Nederland, dit is door Microsoft vorig jaar al eens geintroduceerd: http://www.msminded.nl/2009/11/17/xbox-dashboard-update-zune-video-marketplace/

    Niets nieuws dus, jammer genoeg dat we hier vooralsnog geen muziek (en zune pass) krijgen…

  6. Het is goed dat er eindelijk een beetje concurrentie komt voor iTunes. Het is op geen enkele markt goed om alleen een monopolist te hebben. Uitdagers houden de marktleider scherp. (en over het algemeen de prijzen laag 😉 )

  7. Wanneer kunnen we nou eindelijk series en films huren via Itunes, duurt al zo lang!

  8. Ik heb ook zo’n zin in films in iTunes! Vind het belachelijk dat wij dat niet hebben.

  9. Ik hoop idd dat iTunes volgt in de BENELUX :op Begrijp eigenlijk niet waarom we nog geen films/series kunnen huren/kopen in iTunes?

  10. jammer dat dit al jaren beschikbaar is voor de xbox 360 alleen daar is het zure dat je nadat je een film gekocht hebt er pas achter komt dat er geen ondertiteling bijzit!
    alleen daarom haat ik zune al:P bastards
    maar als alles zou werken zou het te mooi zijn om waar te zijn aangezien je ze in full-hd kunt bekijken!:D

  11. Huren kopen, is via itunes is al zo lang mogelijk.
    Even de moeite nemen om een US account maken.
    En klaar ben je. tegen dolars prijs, kun je alles binnen halen.

  12. Jammer itunes nogsteeds heeft geen video , goed voor microsoft , misschien komt apple met video nu

  13. Dan zal Apple nu ook snel volgen denk ik.

    Vanaf volgende week komen ook alle Nederlandse films online beschikbaar… (http://www.filmotech.nl/)

    Is het hek eindelijk van de dam?

  14. Origineel geplaatst door iMartien
    Het huren van films via Zune is al langere tijd mogelijk op de Xbox in Nederland, dit is door Microsoft vorig jaar al eens geintroduceerd: http://www.msminded.nl/2009/11/17/xbox-dashboard-update-zune-video-marketplace/Niets nieuws dus, jammer genoeg dat we hier vooralsnog geen muziek (en zune pass) krijgen…

    Correct. En dat zijn allemaal oudere films die niet echt de moeite waard zijn.

  15. Ik vind het ook jammer dat films huren niet via iTunes NL gaat, maar als ik de reacties hierboven zie, snap ik niet dat jullie, wat Simms al zei, niet gewoon een US iTunes account hebben aangemaakt.

    Je “koopt” een gratis app op de US iTunes site, dan heb je al een account. Dan koop je een US iTunes Gift Cards (die je weer met 3 clicks via eBay kunt kopen). En voila, huren en kopen is geregeld. Enige nadeel is dat je 10% duurder uit bent omdat de verkoper van de Gift Card ook wat wil verdienen, maar het werkt verder prima.

  16. @bobbax1:
    Dan moet je niet bij Apple zijn, maar bij de grote film-maatschappijen hier in europa die de boel tegenhouden. Die willen helemaal niet dat het verkoopmodel van Apple in Europa ingevoerd gaat worden. Daar verdienen zij nl. te weinig aan. Die hele industrie is er nl. op gestoeld dat de fysieke dingen zoals cd’s, dvd’s etc. nog steeds gemaakt worden en inaar een winkel getransporteerd moeten worden, daar verdienen een heleboel mensen een boel geld mee, wat in principe met online verhuur uitgespaard blijft. Dan kan de prijs voor downloaden omlaag en hebben we er allemaal profijt van. Al die maarchappijen zijn al sinds jaar en dag de monopolisten, en Apple probeert het open te breken. Dat Microsoft de markt een beetje open heeft gekregen in Nederland is alleen maar een steun in de rug van Apple, want die weten nu ook dat die grote maatschappijen op het punt staan om toe te geven dat het online verkoopmodel ook werkt.

  17. Heeft volgens mij niks te maken met Apple op zich maar ook de filmindustrie die een nieuwe ‘DRM’ moet maken voor Apple. Er zijn al langer dan vandaag films online te huur in NL, maar allemaal alleen op een Windows computer..

  18. @Wally B.: En dat is in Amerika natuurlijk heel anders? Daar was het model altijd al gemaakt op online distributie en waren ze blij dat fysieke media er uit kon?

    Is natuurlijk klink-klare-onzin. De reden dat het in europa (nog) niet werkt is omdat we tich verschillende regels hebben met tig verschillened belangen clubjes die allemaal iets anders willen en totaal geen afspraken mee te maken zijn.

    Als je gewoon meer moeite doet in het maken van afspraken per land (het is dus niet zo verwonderlijk dat de landen zoveel verschillen kennen in Europa) en minder belang hecht aan je winst per verkoop, dan kan je het zoals MS wel voor elkaar krijgen….

  19. Zolang het niet mogelijk is om op een normale manier online films (recente) te huren of te kopen hebben we denk ik het volste recht om de hele zooi via nieuwsgroepen te downloaden.
    Straks vliegen we al met onze auto’s door de lucht maar moeten we voor een film nog ALTIJD een door de strot geduwde blueray dvd kopen.

  20. Origineel geplaatst door Remco
    @Wally B.: En dat is in Amerika natuurlijk heel anders? Daar was het model altijd al gemaakt op online distributie en waren ze blij dat fysieke media er uit kon? Is natuurlijk klink-klare-onzin. De reden dat het in europa (nog) niet werkt is omdat we tich verschillende regels hebben met tig verschillened belangen clubjes die allemaal iets anders willen en totaal geen afspraken mee te maken zijn. Als je gewoon meer moeite doet in het maken van afspraken per land (het is dus niet zo verwonderlijk dat de landen zoveel verschillen kennen in Europa) en minder belang hecht aan je winst per verkoop, dan kan je het zoals MS wel voor elkaar krijgen….

    @Remco:

    Nee, hij heeft wel gelijk. Ik kan niet zeggen waar ik dit vandaan heb, maar uit betrouwbare bronnen weet ik dat hierin wel een kern van waarheid kan zitten

    Los daarvan ben ik het wel met je eens dat Apple daar niet op moetvletten en gewoon moet doen. Dat MS nu eerder is moet alleen maar Een uitdaging zijn voor Apple.

    Dus Apple… Laat je zo gemakkelijk door je concurrent verslaan? Lijkt me niet, toch?

  21. @No.Aim: dan toch liever zune, als het al zo omslachtig moet

  22. Origineel geplaatst door No.Aim: Ik vind het ook jammer dat films huren niet via iTunes NL gaat, maar als ik de reacties hierboven zie, snap ik niet dat jullie, wat Simms al zei, niet gewoon een US iTunes account hebben aangemaakt.

    Je “koopt” een gratis app op de US iTunes site, dan heb je al een account. Dan koop je een US iTunes Gift Cards (die je weer met 3 clicks via eBay kunt kopen). En voila, huren en kopen is geregeld. Enige nadeel is dat je 10% duurder uit bent omdat de verkoper van de Gift Card ook wat wil verdienen, maar het werkt verder prima.</

    En dat noem je makkelijk? Bovendien doet het er niets aan af dat films huren via de Nederlandse iTunes niet kan.

  23. @Jmo: uit betrouwbare bron? Als iemand met zoiets komt is het vaak een neef van een kennis en daar de buurman van die bij het distributiecentrum van de Free Record Shop werkt en wel eens iets heeft gehoord in de kantine. Of te wel, het zegt me niks. zolang je geen autoriteit bent op dit gebied, stelt voor mij je betrouwbare bron niks voor.

    Snap inderdaad wel dat het verkopen op fysieke media meer geld op kan leveren. Mensen zijn immers bereid om meer te betalen voor iets fysiek dan alleen voor iets digitaal. Maar zeggen dat het om die reden in Europa niet wordt ingevoerd terwijl het in Amerika wel wordt gedaan, is klink-klare-onzin. Ze probeerde het zowel in Amerika als in Europa zoveel mogelijk tegen te houden en zoveel mogelijk in eigen hand te houden. Nu is dat niet meer mogelijk en wordt het omgezet naar digitale distributie. Dit is in Amerika sneller geregeld, want je zit daar met een wetgeving, een belangen organisatie en de meeste filmstudios zijn daar gevestigd. Het regelen voor Europa kost gewoon meer tijd en geld en daar heeft Apple geen zin in gehad om dit te doen, terwijl MS dat wel heeft gedaan.

    Dus om nu alleen de filmstudios de schult te geven is veel te kort door de bocht. Dat het niet in Europa lukt en wel in Amerika is vooral te weiten aan laksigheid, luiheid en het niet serieus nemen van Europa door Apple.

  24. @Remco:

    De filmstudios zijn toch uiteindelijk verantwoordelijk aan wie ze hun matteriaal verkopen en hoe ze dat doen, toch?
    En laat nou 1 van die filmstudios nu ook nog de grootste maker zijn van cd’s, dvd’s en blueray’s. Namelijk: Sony(die heeft over de hele wereld de grootste percentage van de markt).

    Ik geef wel toe dat het daar niet stopt. Want als Apple een verkoop/verhuur dienst zou starten, dan zou dat funest zijn voor de videotheek branche.
    Al die videotheeken zitten bij elkaar in een vereniging – Waar over ”inovaties” word gepraat – en laat ik daar nu juist de informatie van hebben.

  25. @JMO: Waarom, waarom hebben ze dan in godsnaam Amerika wel gedaan en Europa niet? Als ze het zelf bepalen, dan is het toch heel makkelijk om in Amerika ook gewoon nee te zeggen? Volgens mij is de markt in Amerika zelf nog groter dan in Europa, dus waarom ga je je grootste markt eerst opgeven voor een nieuw systeem dat minder winst oplevert?

    Er is dus iets, dat er voor zorgt dat dit systeem in Amerika wel rendabel is en Europa niet. Dit iets is niet de fysieke media, want die hadden ze in Amerika ook (en qua kostprijs scheelt het niet of het Amerika is of Europa (waar europa zelf nog duurder is dan Amerika))….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.