Reacties voor: iTunes Cloud: deal met Sony, patent voor offline sync

Sony heeft een overeenkomst bereikt met Apple voor de levering van muziek aan Apple's online muziekdienst via het cloud-principe. Een nieuw patent laat zien dat er ook offline elementen aan de clouddienst zitten.
Bart Breij -

Reacties: 18 reacties

  1. Opslaan in de cloud, ik kan er werkelijk het nut niet van inzien. Streamen als Spotify is toch veel idealer? Niet alleen de muziek die ik zelf heb kan ik er terugvinden (zonder deze eerst te moeten uploaden), maar ook nog eens zo’n 13 miljoen extra nummers.

  2. @Mark: De gedachte achter Apple’s visie op cloud-opslag van muziek is ook dat je je muziek niet hoeft te uploaden. Daarom zijn die contracten met de muziekmaatschappijen ook nodig, Apple wil nl. van elk ooit uitgebracht nummer slechts 1 kopie op hun servers zetten, die dan naar iedereen die dat wil (en mag!) gestreamd kan worden. Het komt erop neer dat iTunes op je computer je muziekverzameling scant, een lijst maakt van alle nummers die je bezit en dan alleen die lijst upload naar Apple en niet de nummers zelf.

    Maar muziek uit de cloud lijkt me inderdaad alweer achterhaald en wel door de klagende telecomproviders. Ik voorspel dat de volgende dienst die door KPN in de ban wordt gedaan, muziekstreaming zal zijn.

  3. Kleine aanvulling, uploaden naar de cloud zal bij Apple wellicht niet nodig zijn.
    Google en Amazon stellen dat hun cloud een verlengstuk is van je eigen harde schijf en dat daarom geen licentie nodig is. Apple zal dit waarschijnlijk handiger vormgeven zodat uploaden niet nodig is, maar een licentie met de platenmaatschappijen wel.

    Van de platenmaatschappijen begrijp ik niet dat ze met zo weinig innovatie komen. Iedereen download naar hartelust en in plaats van eens werk te maken van een goede wereldwijde dienst die downloaden overbodig maakt (lees: Spotify) komen ze met online opslag. Hoe denken ze dat die gevuld gaat worden?

    Kuik en co. komen dan weer met het slappe verhaal dat een legaal initiatief niet mogelijk is als er gratis, ‘illegale’ alternatieven zijn. Maar ondertussen download ik dankzij Spotify bijna niks meer en neemt Netflix (video on demand, maar enkel in de VS) al 30 procent van het internetverkeer in de VS voor zijn rekening. Dat is ruim het dubbele van wat er verbruikt wordt aan p2p-verkeer.

    Kortom, kom eens met een goed en legaal middel om muziek te luisteren en films te kijken ipv dit geneuzel van online opslag. Streamen FTW!

  4. @Alfred: Je was me voor, maar ik denk dat je wat uploaden gelijk hebt.

  5. Problem with apple’s itunes is if you buy an album or video and loose your itunes through a hard disk failure , you then have to pay again for something you have allready bought , which in a way makes it still cheaper to buy the cd from the shops , with other music providers like nokia you can redownload any music you have bought without any cost , something apple need to adress , spotify is in a way better than apples future cloud service as apple will have the same problem as itunes has , regional countries who only allow music and no videos ( holland has this because of brein , which blocks any video content and alot of music content as well ) so i cant see apples service working , its like ping too late in coming and will end up being a huge flop

  6. Dat niet hoeven uploaden werkt uiteraard alleen voor commerciële releases.

    Hoe zou dat gaan met radio-opnames of bootlegs van concerten?

  7. @Alfred: @Mark: Ik denk dat het met telecomproviders wel mee zal vallen; het is natuurlijk simpel te begrenzen met een datalimitiet. Waar ze ‘s nachts huilend van wakker worden zijn juist apps als Whatsapp en Skype, die verbruiken relatief weinig data maar blokkeren inkomsten van sms en bellen.

  8. Origineel geplaatst door XIII
    Dat niet hoeven uploaden werkt uiteraard alleen voor commerciële releases.Hoe zou dat gaan met radio-opnames of bootlegs van concerten?

    Dat vroeg ik mij ook af. 30% van mijn muziekcollectie is ‘live’ materiaal.

  9. Origineel geplaatst door Mark
    Opslaan in de cloud, ik kan er werkelijk het nut niet van inzien. Streamen als Spotify is toch veel idealer? Niet alleen de muziek die ik zelf heb kan ik er terugvinden (zonder deze eerst te moeten uploaden), maar ook nog eens zo’n 13 miljoen extra nummers.

    Wat denk je dat Spotify is? Dat is een cloud dienst.

  10. Ik zie ook “Automatically fill free space with songs” staan. Wat is dat dan? Heb het wel al eerder gezien ergens.

    Als dit namelijk slaat op playlists die in the cloud staan kruipt het wel al heel snel naar Spotify (bij Spotify kan je per client aan geven welke songs je offline beschikbaar wilt hebben)

    linkje

  11. Als iedereen straks zijn muziek gaat streamen via 3G, dan wil ik óók graag een alternatief voor het (dán nog meer) overbezette 3G netwerk. Tijdens de wedstrijd AJA-TWE in het centrum van Enschede was er helemaal geen 3G te gebruiken omdat Henk en Ingrid allemaal netwerkslurpende smartphones (lees: 3G) hebben.

  12. ben benieuwd van de performantie van die dienst in europa … datacenter zit in amerika … technisch gezien is er een niet e verwaarloze netwerk invloed tussen amerika en europa …

    Op zich een leuk idee daar je een grote muziekbibliotheek kan gebruiken met een “goedkope” iPhone … nu dat laatste nog …

  13. Ja leuk allemaal met die datalimieten!

  14. Ben benieuw wat KPN hiervan vindt.

  15. Waarom niet alles in soundcloud bijhouden? Is nog gratis ook.

  16. @Alfred: Ze hebben van al die muziek dus al een kopie online, waar denk je dat de nummers die je koopt via itunes vandaan komen 😉

  17. @Remco: Spotify is ook een cloud, maar niet waar ik mijn eigen tracks hoef op te slaan. Dat laatste vind ik geen voordeel. Het onbeperkte aanbod van Spotify wél.

    Ikzelf luister enkel naar Spotify op mijn iPhone. Streamen is meestal geen probleem. Bovendien haal ik vaak een playlist of cd en via Spotify voor of tijdens het streamen. Een cd is via 3G of wifi binnen enkele minuten binnen en daarna luister je gegarandeerd zonder haperingen.

  18. “Apple’s aangekondigde online muziekdienst” ? Dan weten jullie meer dan ik, want volgens mij heeft Apple nog niks aangekondigd en is alles nog steeds louter speculatie….

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.