Reacties voor: Dit gebeurt er met je iTunes-bibliotheek als je overstapt naar macOS Catalina

iTunes gaat verdwijnen, maar hoe zit het met je bibliotheek? Waar blijven al je nummers, zowel uit de iTunes Store als die je zelf van cd's en het internet toegevoegd hebt? Wij leggen het je uit.

Reacties: 24 reacties

  1. Is er iemand hier die in de afgelopen 5 jaar nog zijn iPhone gesynchroniseerd heeft via iTunes?

  2. Ben wel erg benieuwd hoe de synchronisatie met de Apple fotobibliotheek gaat! Je hoort veel over muziek, maat op foto gebied is het nog wat stil… Als fotograaf is dit mega belangrijk voor mij.

  3. Nadat ik heb ge-update naar Catalina werkt Home Sharing niet meer. Apple TV ook ge-update naar de beta maar het lijkt er op dat de functie nog niet in de Apple TV app zit. Let op als je update en deze functie belangrijk voor je is.

  4. @Daan: Ja hoor, afgelopen week nog. Ik maak liever een volledige reservekopie op m’n MacBook dan dat een beperkte kopie in iCloud. iCloud gebruik ik trouwens helemaal niet meer sinds m’n muziekbibliotheek was geruïneerd (alle bijzondere versies van muzieknummers – en dat waren er vele honderden – automatisch vervangen door de ‘normale’ versies.

  5. @Daan: euh… ik, meerdere keren per week. Ganse cd collectie in bib. Regelmatig nieuw cd’tje. Afspeellijsten volgens beoordeling, mood, genre, aantal afgespeeld, hartje etc… op verschillende apparaten afgespeeld (iPhone/ipad of mac) en dus regelmatig synchroniseren om de evoluties mee te maken.

    Met kerst en sint, dit genre er op zwieren… Roadtrip of speciale vakantielijstjes…
    vraagt allemaal om synchronisatie

    Ook steeds een volledige back-up om de zoveel tijd.

    ja dus, er zijn er nog?!

  6. Origineel geplaatst door Rick
    Nadat ik heb ge-update naar Catalina werkt Home Sharing niet meer. Apple TV ook ge-update naar de beta maar het lijkt er op dat de functie nog niet in de Apple TV app zit. Let op als je update en deze functie belangrijk voor je is.

    Je moet wel weten dat Catalina in Beta state is en dat veel functies niet werken die voorheen wel gewoon werkte met Mojave, dat zou je antwoord kunnen zijn omdat je Home Sharing niet werkt.

  7. @Daan: Minimaal eens per maand; nieuwe muziek syncen en een VOLLEDIGE backup naar de HDD van de iMac, die daarna ook op de TimeCapsule terecht komt.
    Ik heb ook nog enkele oudere iPods met Dock-connector en dan zit je toch al vast aan iTunes.

    Foto’s haal ik ook van de iPhone naar de Foto’s-app; ik heb gewoon teveel geklooi gehad met de cloud en na een crash van een HDD ooit ben ik erg nauwkeurig met backups (van backups). een HDD is van mij, cloud is leuk, maar IK wil controle en toegang, ook zonder internet…

  8. Films en tv-series (niet beschikbaar in Nederland en België) die je gekocht en gehuurd hebt, vind je in de nieuwe TV-app.

    Wat wordt hiermee bedoeld? Ik heb zo’n 90 iTunes films gekocht, betekent dat dan dat ik deze niet kan kijken op m’n MacBook Pro?

    Of gaat het alleen om de tv-series die niet beschikbaar zijn in NL?

  9. @Macaanzee: Kun je me vertellen wat er ‘beperkt’ is aan een iCloud backup? Doet namelijk precies hetzelfde, plus 1 voordeel: voor het versleuteld opslaan heb je geen apart wachtwoord nodig zoals in iTunes, dat is namelijk je Apple ID.

    Bijkomend voordeel: iedere nacht automatisch én bespaard ruimte op je Mac (indien van toepassing). Voor meer informatie.

  10. @Marco: Het gaat inderdaad alleen om de tv-series. Ik zal dit nog even verduidelijken.

    @David: Zoals in het artikel staat, werkt dat gewoon nog net zoals nu met iTunes. In de Finder staat bij je aangesloten apparaat een kopje Foto’s (zie screenshot).

  11. Origineel geplaatst door Daan
    Is er iemand hier die in de afgelopen 5 jaar nog zijn iPhone gesynchroniseerd heeft via iTunes?

    Jazeker, ik dus. Via PC versie van iTunes.

  12. Origineel geplaatst door Daan
    Is er iemand hier die in de afgelopen 5 jaar nog zijn iPhone gesynchroniseerd heeft via iTunes?

    Zeker wekelijks.

  13. Is er ook een goed alternatief voor mensen die via een Windows PC Back-uppen en synchroniseren?

  14. Wat ik in het rijtje mis zijn de films en tv series die ik vanuit mijn dvd collectie heb geript. Ik neem aan dat die over gaan naar de TV app? net als met mijn muziek cd’s is er erg veel tijd gaan zitten in het digitaliseren van mijn Dvd’s.

  15. @Evander:
    Volgens mij is het verschil dat alle instellingen, gegevens, libraries van niet Apple-apps niet (of onbetrouwbaar) via iCloud gesynchroniseerd worden.
    Om dan enorm veel gehampel te voorkomen bij restoren, heb je liever een 1-op-1 kopie op een externe HD.

  16. @Jean-Paul Horn: Gelukkig, ik kon wat de Windows versie betreft, daar nergens iets over vinden, bedankt!

  17. Het is een goede zaak dat iTunes voor Windows blijft bestaan en zelfs onderhouden door Apple. Ik dacht zelf dat het niet mogelijk is om meer dan de laatst gemaakte backup in iCloud op te slaan. Ik heb van elk iDevice steeds 3 backups op mijn systemen staan. 6 Maanden oud, 1 maand oud en 2 weken oud. Ik heb zelfs nog backups van de iPhone’s vanaf de 2G t/m 6S, alle iPads enz. Ook ik heb het muziekdebacle meegemaakt in iCloud waarbij de originele nummers vervangen werden. Meteen afscheid genomen van iCloud voor alles.

  18. @MELK: jammer, want iCloud werkt toch echt super voor heel veel dingen

  19. Betekent dit het einde van de ondersteuning van de CD drive en CD’s rippen!?

  20. En waar blijft de internetradio via iTunes?

  21. @David: Ja inderdaad!
    Of zou Appl ervanuit gaan dat we inmiddels allemaal een iCloud Photos abo hebben?
    NOT!

  22. Ik vraag me af hoe het zit met programma’s die met de iTunes bibliotheek gelinkt zijn, zoals het dj programma Rekordbox van Pioneer welke iTunes afspeellijsten importeert en Mixed in Key welke hetzelfde doet. Blijft het “iTunes mediabestand” bestaan in de nieuwe MacOS zodat deze apps er nog steeds mee kunnen werken?

  23. Waar ik heel benieuwd naar ben is hoe het verder gaat met DJ App, die onder water iTunes als sync library gebruiken, bijv. Serato en Rekordbox. Die programma’s leunen nu hevig op iTunes synchronisatie. Ben benieuwd hoeveel er overeind blijft na de migratie…

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.